Şimdi Ara

Termosifon sıcak su çabuk bitiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
20.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 1.5 yıl önce arçelik 50.lt termosifon taktırdım ilk kullandığım zamanlarda 50 derece sıcak su banyo için yetiyordu yaz gelince termosifonu kapatıp gün ısıyı açtım ama termosifonun içindeki suyu boşaltmayı unutmuşum kış gelince termosifonu yeniden açtım ısıtmada sorun yok ama sıcak su çabuk bitiyor ne yapmalıyım kireçlenmiş olabilir mi ? ayrıca ilk aldığım zamanlarda 70 dereceye 40-50 dakikada çıkıyordu şimdi 70 dereceye 1.5 2 saatte çıkıyor



  • Hocam ben de su kuşu denecek kadar su ile haşır neşir olduğumdan dolayı sadece güneş enerjisi ile yetinmeyim aynı zamanda termosifon kullanır ve kesintisiz sıcak suyu hep bulundururum.

    Hem kullanıcı, hem de işin tekniğini bilen olarak yazayım cevabı.

    Biliyorum önceki deneyimlerinizden sıcak su hem ısınma hem de bitme süresine aşinasınız lakin, 50LT nin çok büyük olmadığını da unutmamak lazım. (Ben deki de 65LT)

    Etkenlerimiz şunlar; (Önem sırasına göre)

    1- Kireç
    2- Su basıncı değişimi
    3- Su ısı değişikliği (Yaz/Kış)
    4- Elektrik şebeke dengesizliği


    Yine teknik anlamda termosifon temizleyen birisi olarak size yazayım ki, bulunulan bölgedeki kireç oranına paralel, ne kadar yüksek ısıda kullanıldığı ve ne kadar sık kullanıldığına göre değişmekle birlikte 2 yıl kullanılmış bir termosifondan TAM BİR KOVA kireç temizlemişliğim vardır.

    Hocam neredeyse 15-20LT civarı su alabilecek olan kovanın içi komple kireç doldu ve bunların hepsi termosifonun içinden çıktı. Şimdi biz olaya hacim anlamında yaklaştığımıza göre, kazan hacmimiz 50LT su alacak hacme sahipse, bunun 20 Kilosu kireç ise, o zaman demek ki geriye 30LT sıcak su kalmış.

    Şebek basıncının yüksekliği elbette ki tazyiki arttırır, giriş yapan soğuk su, o basınç nedeniyle sıcak suya aynı basınç ile çıkış yaptırır ve zaten az olan sıcak su çıkar, karışan soğuk su önce ılıtır sonra hazne tamamen soğuk su dolar.

    Fizik kuralları gereği olan ''Sıcak hava hafiftir'' bilgisinin tam aksine, olay su olduğunda ''Sıcak su ağırdır'' şeklinde değişir, bu nedenle termosifonların soğuk su giriş seviyeleri yukarıda, çıkış seviyeleri ise aşağıdadır. Basıncın yüksek olması, Kireç tabakasının içeride alan kaplayıp su miktarını azaltması, aynı kireç tabakasının rezistansın üstünü de kaplamış olmas nedeniyle rezistansın metalinden HEMEN suya geçmesi gereken ısının önce kireç tabakasını ısıtmaya çalışıp BECEREBİLDİĞİ KADAR ısıyı suya vermesi gibi negatif etkenlere bir de VOLTAJLAR düşük SU da Kış olması nedeniyle normalinden daha soğuk gibi etkenler eklenince. kaçınılmaz sonuç ortaya çıkıyor.

    Sorun şu ki tüm buyazdıklarım 1.5 yılda sizin üründe olmuşmudur bilemem, lakin söktüğüm 10 termosifondan (yaşadığım bölge itirbari ile) 8 inde durum aynıdır bende. Kalan 2 sinde ise YOK değildir sadece tüketiciler daha dikkatli kullanmış ve hatta çamaşır bulaşık makineleri için üretilmiş olan, neodinyum (yanlış yazmış olabilirim) madeninden üretilmiş şu anticalcer unsurundan 2 tane peşpeşe takmış (Nipel kullanmış) tüketici dahi gördüm. (şaşırdım ama faydasını görmüş)


    Belki uzun ve karmaşık yazmış olabilirim, ancak sizin olası sebepler bundan başka bir şey değildir




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.