selamlar bi proje yapmam gerekiyo da bu projenin seri haberleşmesinin nasıl yapılacağını bilen var mı?
PROJE:AD595 termokupl işareti kuvvetlendiricisi yardımı ile şekillenen analog değerin ADC yardımı ile sayısal değere dönüştürülmesi ve mikrodenetleyici ile seri haberleşmenin sağlanması.
PROJE:AD595 termokupl işareti kuvvetlendiricisi yardımı ile şekillenen analog değerin ADC yardımı ile sayısal değere dönüştürülmesi ve mikrodenetleyici ile seri haberleşmenin sağlanması.
benimde ihtiyacım var bu proje hakkında bilgiye,daha doğrusu arkadaşla aynı gruptayız.biraz daha detaylı anlatıyım;
Biz projenin program kısmında takıldık ADC0831 in bir çıkışı var(D0),işlemciden gelen her CLK darbesi için bir bit işlemciye gönderilecek,gönderilen toplam 8 darbe sonucu 8bit işlemciye gelicek.daha sonra gelen 8bitlik değerin tablo yardımıyla ısısal karşılığını bulucaz ve bu değer monitöre gönderilecek.mikrodenetleyici olarak 8051 tabanlı MC kullanılacak. Bu program hakkıında yardımcı olabilecek olursa sevinirim..
halil görmesin
termostat mı yapcaksınız yanı,,
yok ya sadece sıcaklığı görmek isitiyoruz termostat değil
ben motorola işlemcisi kullanıyorum we motorolada analog-digital dönüştürücü işlemcinin içerisinde.neyse bu kısımı geçelm.intelde nası oluyo bilmiyorum. programlama kısmına gelince şöyle yapabilirsin;
timebase modülü bir saniyeye ayarla ve bu süre içerisinde kendi içerisine dallandır 1sn oldugunda bayrak kalkacak we diğer işlemlere dewam edebileceksin. daha sonra adc den gelen veriyi akümülator e at. we burda weriyi lcd ye göndermen şekle dönüştür sonra lcd ye yolla timebase deki bayrağı indir tekrar başa dallandır.....
ben motorola işlemcisi kullanıyorum we motorolada analog-digital dönüştürücü işlemcinin içerisinde.neyse bu kısımı geçelm.intelde nası oluyo bilmiyorum. programlama kısmına gelince şöyle yapabilirsin;
timebase modülü bir saniyeye ayarla ve bu süre içerisinde kendi içerisine dallandır 1sn oldugunda bayrak kalkacak we diğer işlemlere dewam edebileceksin. daha sonra adc den gelen veriyi akümülator e at. we burda weriyi lcd ye göndermen şekle dönüştür sonra lcd ye yolla timebase deki bayrağı indir tekrar başa dallandır.....
şeklinde olsa gerek..
LCD filan yok işin içinde.
evt lcd yokmus.. monitor kısmı beni aşar bilg üzerinden işlem yapılcak galiba dimi eğer yanılmıyorsam.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme