Şimdi Ara

Terminal ile RAM temizleyici yapalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1. Terminali açın ve aşağıdaki satırı yazın.
    cd Desktop/

an itibari ile terminal ile masaüstüne gittiniz.

2. Bunu girin:
    touch Purge

Bu komutla beraber Purge isimli bir dosya yarrattınız.

3. Bunu girin:
    pico Purge

Purge dosyası için terminal editörü açar

4.Yazı editöründe satırlara bunları yazın:
    #!/bin/sh 

sudo purge

5. Ctrl+O ardından kaydetmek için Enter'a basın. Sonra Ctrl+X ile editörden çıkın.

6. Ardından bunu girin:
    chmod 755 Purge

Bu sayede Purge dosyası artık erişilebilir bir dosya olacak.

7. Masaüstündeki Purge isimli dosyaya tıkladığınızda [Process complete] mesajı alıyorsanız doğru çalışıyor demektir.

##Hangi durumlarda kullanmalı?

Aktivi motitörde ram tam dolu gözüküyor ve belirgin yavaşlamalar hissediyorsanız kullanınız. Kullanmadan önce tüm programları kapatın ve kaydedilmemiş işiniz olmadığından emin olun. Bilgisayara her hangi bir zararı yoktur.

• teşekkürler
    Ve hayat olduğu kadardır olmadığı kaderdir.
    Satılık macbook pro. pm ile bilgi alabilrsiniz.
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle emeğineze sağlık ama bir şey söylemek isityorum siz zaten gereki açıklamayı yapmışsınız ram tam doluysa kullanın diye bende ekleme yapıyım mantığını anlasın arkadaşlar . Mac OS X mümkün olduğunca çok ram kullanmayı sever bu sayede daha performanslı çalışır . Eğer o ram'e bir program ihtiyaç duyarsa anında bırakır . Mesela bende 16 gb ram var bazen osx 10-11 gb'yi görüyor bir tek safari açık olmasına rağmen. Yavaşlıyor mu hayır tabii ki de . Mesela hala 11 gb kullanıyorken logic pro x te şarkımı açıyorum 4-5 gb kullanmaya başlıyor bir anda . Yani OS X'te ram sorun değil bende ilk başlarda takmıştım niye bu kadar fazla kullanıyor diye ama sonra sistemi anladım böyle 1-2 basit testle . Arkadaşın dediği gibi lütfen kasma yoksa bilgisayarınızda bu işlemi yapmayın yavaşlatırsınız bir süreliğine .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celaldk -- 12 Eylül 2014; 6:01:49 >
    aynen bu şekilde zaten 16gb rami olan arkadaşların kolay kolay kullanma gereği duyacağını pek sanmıyorum ama OS X en çok ram sıfırlama ihtiyacını duyduğu durum 3-4 gün hiç kapatmayınca cache bazen çok fazla birikebiliyor ben genelde 8gb ramimin 7.98i dolu olduğunda ve tekleme hissedersem kullanıyorum.

Asıl bunu buraya koyma amacım ise ram temizlemek için aynı işi yapan ama 7-8mb olan uygulamalar var neden okdr boyun yiyorlar bilmiyorum ve güvenmiyorum en temizi OSXin kendi gücünden yararlanmak diye düşündüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.