Şimdi Ara

Termal Macun yenileme sonrası düşmeyen sıcaklık (Çözümü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
3.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çok fazla sahte heatsink var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sorun daha yeni aldığım laptop da başıma gelmişti iki ay kadar kullandıktan sonra bu ısınma problemi baş gösterdi daha garantisi bitmemiş laptopu söküp macun değiştirdim sıcaklıkta değişme olmadı. daha sonra araştırarak sorunun heatsink kaynaklı olabileceğini okudum. bilgisayarı söküp o şekilde çalıştırdım elimi işlemciye denk gelen yere değdirince sıcaklık çok yüksekti ama borunun geri kalanı buz gibiydi yani ısı azıcıkta olsa iletilmiyordu. bundan sonra garanti ile görüşmeye başladım gerçekten çok bilgisizlerdi diyorum heatsink değişecek onlar bana diyor gönderin elimizde fan var. ben diyorum sorunu tespit ettim sorun burada onlar bana diyor gönderin teknik ekibimiz incelemesini yapacak yani baktım ki benimle dalga geçiyorlar buraya bir konunun altında durumu yazdım sağolsun birisi yardımcı oldu aliexpress den bulmuş hetsinki linkini koymuştu sipariş ettim geldi taktım düzeldi hala da sorun yok. arada bir açıp macun değişimi ve temizlik yapıyorum serin serin kullanıyorum.


    ayrıca bu sorun varken bilgisayarımı birkaç ay kullanmak zorunda kaldım çoğu defa 90+ derece üstüne çıkıp kapanıyordu vizelerim finallerim vardı uzaktan eğitim sırasında baktım olacak gibi değil eski ve bozulmuş bir laptoptan heatsink söktüm şekil verdim kendi bilgisayarımın heatsinkine benzettim ve üst üste koyup laptopu kapattım. iki heatsink üst üste gelmiş oldu orada sıkıştı laptopun altı biraz kabarık gözüküyordu ama işimi bir müddet gördü en azından sıcaklık ile kapanma durumu ortadan kalkmıştı ama kesin çözüme heatsinki değiştirerek ulaştım. yeni bir laptopda böyle bir şey olması çok saçma gerçekten.





  • CreedWar kullanıcısına yanıt

    daha ne yapacan 16 yıllık makinada red dead redemption 2 mi oynayacan birde.

  • byrolnik kullanıcısına yanıt

    doğru ama bu 200c ve üstü gibi sıcaklıklar için geçerli. cpu 70-80c'yi geçmez.

  • Öncelikle bu sorunun bu kadar sık karşılaşılan bir sorun olmaması gerekli. Orada sibop yok ki kaçak yapsın :)

    Dikkatimi çeken bir başka yer ise muhtemelen termal macunu temizleyeyim derken bakır yüzeyi çizmeniz. Bu ısı geçirimi için oldukça zararlı olacaktır. Buna dikkat etmek gerekli.

  • Tam tersi bir durum olsa, yani bilgisayarcı bu deliği keşfetse ve "sizin soğutucu delik, değişmesi lazım, 300 TL + KDV" dese


    Siz dersiniz ki "ya bu bilgisayarcı da ayaküstü beni becermeye çalışıyor, ehü ehe, neresi delik lan, sapa sağlam işte! 300 lira diyor bi de şuna bak!" der ve başka bir biligsayarcıya gidersiniz.


    muhtemelen paralel bir evrende de böyle olmuştur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 4 Eylül 2022; 16:4:36 >
  • Sen niye görmedinde suya soktun hocam.

    Teşekkürler paylaşım için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Evet böyle bir tepki verirdim herhalde. Parçanın fiyatı en fazla 90-100 tl çünkü ikinci elde... Bilgisayarcı formatladığım laptopa çalışsın çalışmasın sistem kurulumuna 150 tl istedi. Dedim “sistem stabil olmadıktan sonra Windows kurmuşsun kurmamışsın ne olur” sistemi stabil yap Windowsunu sil dedim onu da kabul etmedi. Siz bilgisayarcısınız sanırım. Sistemi stabil hale getirmeden kurulum ücreti alıyor musunuz ya da alır mısınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CreedWar -- 10 Eylül 2022; 17:24:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • daquied kullanıcısına yanıt
    Laptopun 16 yıl sonra bu sıcaklık sıkıntısından sorunun termal macunda olduğunu düşünerek yenileme yapayım dedim. Söktükten sonra baktım ki 16 yılda macun katılaşmış sıcak suda yumuşatayım dedim orada bu delik-kabarcık ilişkisi dikkatimi çekti. Yani tesadüfen borunun delindiğini fark etmiş oldum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CreedWar kullanıcısına yanıt

    bilgisayarcı değilim ama bazen tanıdıklara yapıyorum


    eğer bilgisayardaki sorunu çözemezsem para istemezdim

  • CreedWar kullanıcısına yanıt
    " Parçaya dikkatle bakarsanız sorunu göreceksiniz. "

    Demiş ve dikkatle bakacağımız görseli koymuşsunuz ya hocam, çok basit şekilde görünüyor anlaşılıyor gibi yaklaşımda bulunmuşsunuz, bende siz de baksaydınız görebilirdiniz biz görebiliyorsak demek istedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yakin bir zamanda tekrar 100 dereceleri gormeye baslayacaksin cunku asil sorun soyledigin sey degil pumpout etkisi.

  • gen2 G kullanıcısına yanıt

    bomboş bir yorum

  • agmerhamto kullanıcısına yanıt

    Allahim cok ugrastin mi bu insanlari yaratmak icin?

  • Konuya 11 ay sonra tekrar güncelleme yapmak istiyorum. Cpu sıcaklığı 3 saatlik kullanım sonrasında bu şekilde. (internette youtube açık, internette gezinti , film izleme, excelde bir kaç dosya kurcalama dışında işlem yapmadım) Özetle sorun yok.



    Termal Macun yenileme sonrası düşmeyen sıcaklık (Çözümü)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.