Şimdi Ara

termal macun nasıl sürülür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bi kaç gündür kafamı ciddi kurcalayan bu konuyla ilgili bilgilerin forumda daınık ve bulunmasının zor olduunu gördüm bu yüzden tek bi başlık altında toplamayı uygun gördüm. lütfen yarinde diilse konuyu uygun bi yere taşısın mod arkadaşlar. aşaıda netten bulduum bazı bilgiler var bunlar kesinlikle alıntıdır ayrıca heatsink i sökmeye üşendiimden dolayı daha uygulamadım ama denemeye deer gözüküo emee saygı önceliklidir
    ALINTIDIR

Çok az. Orta boy pirinç tanesi kadar pasta, Soğutucunun CPU ile birleşeceği alana sürülür.
    * Bir kredi kartı yada maket bıçağı ile bu macunun bir kısmı CPU üzerine sürülür.
    * Kullandığımız maket bıçağı/kredi kartı ile bu macun CPU üzerine eşit miktarda Kağıt inceliğinde olacak şekilde dağıtılır.
    * Heatsink (soğutucu) üzerinde kalanmacun temiz, toz bırakmayan pamuklu bir bezle daireler halinde yüzeye yayılır. Yüzeyin rengi hafif değişir.
    * Soğutucu yüzeye kesinlikle dokunup parmak izi bırakmayın. Parmak izi önemsiz detay gibi gözüksede bir boşluk yaratır.
    * Soğutucu tek hamlede cpu üzerine oturtulurak kilitlenir. Bu konumda fazla oynatmamaya dikkat edin.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Termal Macun Nasıl Sürülür?

Termal macun, bilgisayar bileşenleri arasındaki ısı transferini iyileştirmek için kullanılan bir malzemedir. Uygun şekilde uygulanması, cihazının performansını ve ömrünü artırmada çok önemlidir. İşte termal macunu adım adım sürme yöntemi:

• Hazırlık: İşlemden önce bileşenlerin yüzeylerini temizle. Isopropil alkol ve pamuklu çubuk kullanabilirsin.
    • Macunu Uygula: Termal macunu işlemcinin veya grafik kartının ortasına küçük bir damlacık şeklinde uygula.
    • Macunu Yayma: Termal macunu eşit olarak yaymak için bir spreader kart veya eski bir kredi kartı kullan. Macun, bileşenin yüzeyini tamamen kaplamalıdır, ancak çok kalın bir tabaka oluşturmamalısın.
    • Bileşenleri Monte Et: Termal macunu uyguladıktan sonra, soğutucuyu veya ısı yayıcıyı bileşene monte et.
    • Basınç Uygula: Soğutucuyu veya ısı yayıcıyı bileşen üzerine eşit basınç uygulayarak sabitle.

İpuçları:

• Çok fazla termal macun sürmekten kaçın. Fazla macun ısı transferini engelleyebilir.
    • Termal macunu bileşenin veya soğutucunun kenarlarına değdirme. Bu, karışıklık yaratabilir ve performansı düşürebilir.
    • Termal macunun kalitesini dikkate al. Yüksek kaliteli termal macunlar daha iyi ısı transferi sağlar.
    • Termal macunu düzenli olarak değiştir. Zamanla termal macun kurur ve etkililiğini kaybeder.

Termal macunu düzgün bir şekilde sürmek, bilgisayar sisteminin verimli çalışması için çok önemlidir. Bu adımları takip ederek, cihazının optimum performansını ve uzun ömürlülüğünü sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • her iki yüzde eski macundan eser dahı kalmıyacak şekilde temızlenır aseton)kolonya) evde bulunur.. mercımek kadar macun tam ortaya gelecek şekılde konulur /yanı aslında dagıldıgında tasmıyacak ve metalın bırbırıne temasını engellemeyecek kadar surulecek/ ve bence en mantıklısı diger elinizle anakartınızın arkasından kuvvet alıp sogutucu levhayı işlemci üzerine bastırmakla sonuç alınır macunun kendı kendıne yayılması daha mantıklı gorunuyor ve o şekıldede sabıtlenır yani macunu k.kartı vb seylerle surmek tam eşitleyememe problemı yasatabilir

Adam gibi adam Machete Sağlam!
  • quote:

Orjinalden alıntı: amboleos

bunla rahat sürersin
    />

bence sen bu resmi avatarına koymalısın

• arkadaşlar eski makinemde denedim kesinlikle macunu yaymaya gerek yok aynı macunu dier bilgisayarda kullandım takar takmaz 5 derece düştü sıcaklık şu an idle da 25 load da 33 derece p4 2.4 @3.0
    Her zaman diş macunu sürerim! Bi kere vazelin denedim kenarlarındaki yanıklar çok pis kokunca diş macununa geri döndüm. Ayrıca öyle pirinçmiş bezelyemiş hiç bakmadan fasülye kadar sıkıyorum Bilmiyorum salakça olabilri ama hiçbir sorun yaşamadım
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

quote:

Orjinalden alıntı: amboleos

bunla rahat sürersin
    />

bence sen bu resmi avatarına koymalısın

Of ağır olmuş.

• malayla

Orjinalden alıntı: z.ı.n.d.ı.k.

arkadaşlar bi kaç gündür kafamı ciddi kurcalayan bu konuyla ilgili bilgilerin forumda daınık ve bulunmasının zor olduunu gördüm bu yüzden tek bi başlık altında toplamayı uygun gördüm. lütfen yarinde diilse konuyu uygun bi yere taşısın mod arkadaşlar. aşaıda netten bulduum bazı bilgiler var bunlar kesinlikle alıntıdır ayrıca heatsink i sökmeye üşendiimden dolayı daha uygulamadım ama denemeye deer gözüküo emee saygı önceliklidir
    ALINTIDIR

Çok az. Orta boy pirinç tanesi kadar pasta, Soğutucunun CPU ile birleşeceği alana sürülür.
    * Bir kredi kartı yada maket bıçağı ile bu macunun bir kısmı CPU üzerine sürülür.
    * Kullandığımız maket bıçağı/kredi kartı ile bu macun CPU üzerine eşit miktarda Kağıt inceliğinde olacak şekilde dağıtılır.
    * Heatsink (soğutucu) üzerinde kalanmacun temiz, toz bırakmayan pamuklu bir bezle daireler halinde yüzeye yayılır. Yüzeyin rengi hafif değişir.
    * Soğutucu yüzeye kesinlikle dokunup parmak izi bırakmayın. Parmak izi önemsiz detay gibi gözüksede bir boşluk yaratır.
    * Soğutucu tek hamlede cpu üzerine oturtulurak kilitlenir. Bu konumda fazla oynatmamaya dikkat edin.

Abi iyi güzel yazmışsında gel otuttur bakayım. Titan amanda'yı e6300 işlemcinin üstüne Asus P5W-DH Deluxe anakarta. :

TEk hamlede oturtmak mümkün değil bu soğutucuyu keza 3 kişi falan gerekiyor bilenler bilir.

Genede teşekkürler bilgiler için.

• quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Of ağır olmuş.

anlayana ağır gelir anlamayana tınn

bilgiler için saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combata -- 5 Kasım 2006; 2:17:14 >
    Birgün bütün isteklerin yerine gelecek...
  • zındık beni ezmişlerdi hani
    sen ezilme görmemişsin olum

Adam gibi adam Machete Sağlam!
  • ambo bence kurcalama bu topii çok fazla
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.