Şimdi Ara

Tereyağı fırsatları-sadece sıcak fırsatlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
52
Favori
58.285
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    Evet hem de nasıl, ben hatırlıyorum. 2017 kasım ayında filan, tereyağı 22 liraydı kilosu, bimde olanı. Sanırım sek tereyağı falan da 30 lira falandı hiç dikkat etmedim.
    2017 de bim tereyağı 19 tlydi diğerleride 25-28 arasıydı
  • fearless_X kullanıcısına yanıt
    Bence satış düşürme işi hikaye, Bim ve diğerlerine üretenler de zaten o markalar yine,ayrıca düşük kalite üretimler yapılıyor ki,güzel para kazanıyolar,geçen haftasonu migros tereyağına indirim yapmışlardı baya talep vardı, beta karotenli migros tereyağlarına..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tikveşili de de karoten varmış tinsindim yani .Sözde danonenin ama gönenli süt ürünlerine ürettirmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    tikveşili de de karoten varmış tinsindim yani .Sözde danonenin ama gönenli süt ürünlerine ürettirmiş.
    Beta karoten zararlı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manyax

    Beta karoten zararlı mı?

    Alıntıları Göster
    Beta karoten bitkiden elde ediliyor diğerlerinin yanında hiçbir şey.
  • fearless_X kullanıcısına yanıt
    bunu migrosun ceosu neden istemiş onu anlamadım.. şu açıdan mı acaba daha fazla kar elde edebilmek için çünkü içim tereyağı 68 kendi yağı 37
  • manyax M kullanıcısına yanıt
    Beta karoten bir kimyasaldır ve kanserojendir.Vücut gerekli A vitaminini beta karotenden almak zorunda değildir..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sek tereyağı 1 kg fiyatı Biçen Market’te 39,90 liraydı bugün. Hem kahvaltıda hem yemeklerde kullanıyorum normalde. Margarin ve ayçiçek yağından iyidir.
    Ayrıca bu tereyağı meselesinde inanılmaz bir bilgi kirliliği var. Buna sebep olanlar ise doktorlar. Hepsi farklı konuşuyor.. Zararlı mı yararlı mı anlamak zor. Gerçek olan ise yemeklerin yağsız pişmeyeceği:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sorrento

    Sek tereyağı 1 kg fiyatı Biçen Market’te 39,90 liraydı bugün. Hem kahvaltıda hem yemeklerde kullanıyorum normalde. Margarin ve ayçiçek yağından iyidir.
    Ayrıca bu tereyağı meselesinde inanılmaz bir bilgi kirliliği var. Buna sebep olanlar ise doktorlar. Hepsi farklı konuşuyor.. Zararlı mı yararlı mı anlamak zor. Gerçek olan ise yemeklerin yağsız pişmeyeceği:)
    Yemekler için fındık yağı ya da zeytinyağı kullanmak gerek. Zira bu yağlar yanıcılık derecesi yüksek olduğu için her türlü yemek ve kızartma için uygun. Kızartmada fındık yağı daha iyi olurken, tencere yemeklerinde zeytinyağı iyi sonuçlar veriyor.

    Tereyağı ise baştan kullanıldığı zaman ise bana kalırsa hiçbir işe yaramıyor. Zira hemen yanıyor. Tereyağı yemeğe katılacaksa bile sonradan katılır. Mesela güzel bir menemen yaptınız yumurtayı tam kırmadan önce tereyağını bırakırsanız tereyağı çok fazla ölmüyor, ayrıca lezzetini alıyorsunuz.

    Pilav gibi yemeklerde ise tereyağını yağ ile beraber kullanmak gerek. Ben onda bile suyunu çektikten sonra tereyağını içinde karıştırıp öyle dinlenmeye bırakıyorum.

    Zarar yarar konusunda benim yorumum şudur:

    Yıllarca atalarımız zeytinyağı ve tereyağı ile hastalıktan uzak 90-100 yaşlarını gördüler. En azından zeytinin bol olduğu Akdeniz'de yaşayan akrabalarım uzun yıllar yaşadı. Tereyağını yufka ekmeğin içine boca ederlerdi koca çınarlar o kadar diyeyim :)

    En büyük tehlike hanımların tatlılarda olmazsa olmaz dediği margarini eve sokmamak.

    Alakasız oldu biraz konuyla alakalı affola.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bella Ciao

    Beta karoten bir kimyasaldır ve kanserojendir.Vücut gerekli A vitaminini beta karotenden almak zorunda değildir..
    Böyle kısır tartışmaları sevmem ancak beta karotenin kanserojen olduğunu söylerken dayanağınız nedir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fezalii

    Böyle kısır tartışmaları sevmem ancak beta karotenin kanserojen olduğunu söylerken dayanağınız nedir acaba?

    Alıntıları Göster
    Arkadas sentetik olarak uretilenin kanser yaptigindan bahsetmistir bence, cunku beta karoten havucta da var. Tereyagina katiyorlar ki margarin gibi bembeyaz gorunmesin diye sanirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitrovic kullanıcısına yanıt
    katılıyorum valla ben yiyorum ekmeğe sürüp sürüp.:)
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    şunu da anlamıyorum gerçek tereyağ da sarımtrak değil ki niye sarartmaya çalışıyorlar ki ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    şunu da anlamıyorum gerçek tereyağ da sarımtrak değil ki niye sarartmaya çalışıyorlar ki ?
    Algı meselesi hocam. Tıpkı ev kadınlarının daha iyi köpüren temizlik malzemesini daha iyi sanması gibi. Bu sebepten ötürü firmalar temizlik malzemelerinin içerisine daha fazla köpürmesini sağlayan kimyasal koyuyorlar. Benim aldığım yerdeki tereyağ da bembeyaz.

    Çocukluğumda amcamla tereyağ yapardım, koyun inek keçi vs. Hep beyaza yakın olurdu. Sadece yemyeşil otların olduğu zamanlar inek sütünden yapılan tereyağı sarımtrağa yakın olurdu. O da tam sarı değil.

    Gerçek tereyağı sarı sanılırsa adam da gider sarartmak için patates koyar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mitrovic

    Yemekler için fındık yağı ya da zeytinyağı kullanmak gerek. Zira bu yağlar yanıcılık derecesi yüksek olduğu için her türlü yemek ve kızartma için uygun. Kızartmada fındık yağı daha iyi olurken, tencere yemeklerinde zeytinyağı iyi sonuçlar veriyor.

    Tereyağı ise baştan kullanıldığı zaman ise bana kalırsa hiçbir işe yaramıyor. Zira hemen yanıyor. Tereyağı yemeğe katılacaksa bile sonradan katılır. Mesela güzel bir menemen yaptınız yumurtayı tam kırmadan önce tereyağını bırakırsanız tereyağı çok fazla ölmüyor, ayrıca lezzetini alıyorsunuz.

    Pilav gibi yemeklerde ise tereyağını yağ ile beraber kullanmak gerek. Ben onda bile suyunu çektikten sonra tereyağını içinde karıştırıp öyle dinlenmeye bırakıyorum.

    Zarar yarar konusunda benim yorumum şudur:

    Yıllarca atalarımız zeytinyağı ve tereyağı ile hastalıktan uzak 90-100 yaşlarını gördüler. En azından zeytinin bol olduğu Akdeniz'de yaşayan akrabalarım uzun yıllar yaşadı. Tereyağını yufka ekmeğin içine boca ederlerdi koca çınarlar o kadar diyeyim :)

    En büyük tehlike hanımların tatlılarda olmazsa olmaz dediği margarini eve sokmamak.

    Alakasız oldu biraz konuyla alakalı affola.

    Alıntıları Göster
    yıllarca ataların uzun yaşadığı bilgisi bu tarz konuları desteklemek için kullanılır ama tamamen uydurmadır. yukarıdaki bilgiler doğru olsa bile böyle gereksiz populist bilgiler ile doğruluğunu zedeliyorsunuz.

    BBC News Türkçe
    Son 25 yılda yaşam süresi beklentisi nasıl değişti?
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-44125217

    www.trthaber.com
    Türkiye'de Yaşam Süresi 30 Yıl Arttı
    https://www.trthaber.com/haber/saglik/turkiyede-yasam-suresi-30-yil-artti-30929.html


    yani bu cümle yanlış olduğu için içeriğin tamamı kadük hale geliyor.

    bu arada şahsen benim hangi yağ daha iyidir hangisi hangi yemekte daha sağlıklıdır gibi bir bilgim yok.

    Elimden geldiğince lezzetini beğendiğim ve doğal olanı almaya çalışıyorum. Ancak her zaman butik üreticinin doğal ürün satmadığını unutmamak lazım.

    zeytinyağ için incirya markasının özel serisini, yemeklerde kullanmak için çotanak marka fındık yağını, tereyağ için ise Malatyalı bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Karlıdağ markasını tüketiyorum.

    genel olarak memnunum.




  • meeb kullanıcısına yanıt
    tereyağı aylara göre renk değişiyor hocam
    pazar günü görseydim yorumunuzu resmini çekerdim babaannem yeni yayık yaymıştı
  • kumutlu kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kesin yargılar kullanmak istemiyorum sadece tecrübelerimi ifade ediyorum.

    Dedemin dedesi, dedemin babası ve dedem. Dedemi 84 yaşında kaybettik. O yaşına kadar da bir sağlık problemi yaşamadı.

    Üçü de köy yaşamında yetişmiş. Dedemden bizzat dinlediklerime göre yorumladım. Keza köyde hayvancılık yapan amcalarım da sadece tereyağı ve zeytinyağı kullanırdı.
    Popülist yorumdan ziyade gördüklerimi,tecrübe ettiklerimi ifade ettim.

    Her şeyin aşırısı zarardır elbette.
  • Mitrovic kullanıcısına yanıt
    TEDx Talksyoutube
    Hayatın Ritmi | OYTUN ERBAŞ | TEDxYouth@Kaleiçi
    https://www.youtube.com/watch?v=dYhKqWPXUGs&feature=youtu.be&t=227


    oytun hocanın şu videosu geldi aklıma :) (3:50'den başlıyor dediğim konu)

    sen ne yaparsan yaşarsın hocam sana karada ölüm yok.

    Benim peder kalp, şeker hastası, Babaanne çok erken ölmüş, Dede Parkinson Alzheimer, amcalar keza öyle. beni marullarlan havuçlarlan beslemek lazım. yağ ile falan olacak iş değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumutlu -- 26 Kasım 2019; 11:56:32 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.