Şimdi Ara

tercihler hakkında aklıma takılan bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • diyelim %50 burslu x üniversitesini tercih listemize ekledik. ya sıralamamız aslında yine aynı x üniversitesinden %100 burs alabilecek kadar iyi ise? boş yere %50 mi okuyoruz yoksa bizi %100'e taşımaları gibi bir durum oluyor mu

ekleme: aklıma takıldı da sormak istedim, öyle bir hata yapacağımdan değil. sistemin nasıl işlediğini merak ediyorum sadece.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• taşıma gibi bir durum olmaz. ne kazandıysan o

• valla çok tuhaf durum hocam. tam burslu girebileceğin üniversiteye para ödüyorsun durduk yere. neden tercih hakkımız sınırlı anlamış değilim. eminim "zaten tam burslu kazanamam yaa" diyerek %50 burslu tercih etme hatasına düşenler vardır. tercih hakkımız sınırsız olsa herkesin içi rahat eder.

neyin önüne geçiyor ki bu tercih hakkı meselesi? 24 tane falandı sanırım. bir kişi birden fazla üniversiteye girip başkalarının hakkına giremiyor zaten. e ne diye sınırlama getirmişler o zaman? gereksiz stres ortamı oluşması için mi?

• sriiouss kullanıcısına yanıt

hocam tercih listesinin kısıtlısı olması bence gayet iyi hatta düşürmeleri bile gerek. Bu bölümlerde asıl seçiciliği artıranda bu, her önüne gelen her bölümü seçemiyor eğer seçseydi sırayla görürdük taban puanların ne kadar saçma olacağını.

• sriiouss kullanıcısına yanıt

geçen sene bu puanla hukuk tutmaz diyip yazmayıp hukukun 20-30k gerilemesi gibi bişe bu

bence doğru olan bu adamlar bilmem kaç tercih hakkı koymuş gidip 1. sıraya kesin değilse (atıyorum sen sayısal 20k yaptın burslusu 18k almış geçen sene) gidip tam burslu yazmak varken %50 yazmazsın

• 24 tercih hakkı aşırı fazla zaten ben 6 tane yapmıştım sanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun yaşanmaması için üst tercihlerden birine x uninin %100 bursluyu yaz bu sayede risk almazsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.