Şimdi Ara

Tercih Kılavuzu Neden Bu Kadar Önemli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tam olarak anlamıyorum. Zaten üniversitelerin taban puan ve sıralamalarını biliyoruz. Tercih kılavuzunun üniversitelerin kontenjan sayılarını öğrenmemiz dışında bize ne faydası olacak?

• Yeni acilan uniler benim icin onemli mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up!!

• üniversite sıralamaları da puanları da seneden seneye değişmiyor mu? ben güncel sıraların verilmesi açısından da önemli sanıyordum ama
  • yeni açılan bölümleri ve kontenjanları görmek için.
  • taban puanını ve sıralamalarını nerden öğreniyorsun. ? orada tercih kılavuzundan bakmıyormu ?

• bunu ciddi mi soruyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya bi türlü bulamadım biriniz atarsa şu ön kılavuzu memnun olurm
  • quote:

Orijinalden alıntı: istigidivaro

Tam olarak anlamıyorum. Zaten üniversitelerin taban puan ve sıralamalarını biliyoruz. Tercih kılavuzunun üniversitelerin kontenjan sayılarını öğrenmemiz dışında bize ne faydası olacak?

Gerçekten ciddi misin bilmiyorum ama yine de cevap vereyim, taban puanları kontenjan belirler. Atıyorum geçen sene kontenjanı 200 olan bir üniversite 10bin ile kapattıysa, eğer bu sene kontenjanını 120 ye düşürürse 7bin ile kapatır.
  • Kılavuzda yan tarafta program kodu yazar yanlış hatırlamıyorsam tercih yaparken onu yazıyorduk.
    Bir de özel açıklamalar vardır kılavuzda yan tarafta yazar, özellikle vakıf üniversitelerini seçecekler için önemli bir kısım.
    Onun dışında sıralamalardan bir yeri kazanıp kazanamayacağın hakkında tahmin yürütebilirsin. Başka ne işe yaramasını bekliyorsun?

• pek takmadınız galiba arkadaşlar biriniz kılavuzu atabilir mi ösymden bulamadm
  • quote:

Orijinalden alıntı: che..-..

pek takmadınız galiba arkadaşlar biriniz kılavuzu atabilir mi ösymden bulamadm

+ bana da arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuberculus

quote:

+ bana da arkadaşlar

birisi de çıkıp vermemiş al buyur kardeşim insanlık ölmüş
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/OSYS/TABLO-423062014.pdf lisans
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/OSYS/TABLO-3A23062014.pdf önlisans

• BNSF kullanıcısına yanıt
    aynen insanlık ölmüş
    eyvallah hocam çok teşekkür ettim
  • quote:

quote:

+ bana da arkadaşlar

http://www.osym.gov.tr/belge/1-21828/2014-osys-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-ki-.html

• merve1234s M kullanıcısına yanıt
    size de teşekkürler hocam
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovakhinn -- 27 Haziran 2014; 15:54:31 >
  • Yeni bölümler açıldığını kontenjanların arttığını nasıl anlıyorsunuz ? Tek tek bakıyor musunuz anlamadım valla
  • quote:

Yeni bölümler açıldığını kontenjanların arttığını nasıl anlıyorsunuz ? Tek tek bakıyor musunuz anlamadım valla

bölüm açılınca puan kısmı boş oluyor onlar yeni bölümdür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.