Şimdi Ara

tepemize baz istasyonu kurmuşlar meğersem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birkaç gün işçiler gelip gidiyordu oturduğum binaya,katın birinde doğal gaz peteği takıyorlar sanıyordum,meğersem yukarıya baz istasyonu inşaa ediyorlarmış,kiracıyım,direkt ev sahiplerine sormuşlar heralde bize birşey soran olmadı,acayip moralim bozuldu,düşüncesi bile başımı ağrıtmaya yetti.karşı binadan biri elinde baz istasyonunun zararını anlatan fotokopilerle daire daire dolaşıyordu,zaten biliyoruz zararını,daha sonra imza toplayacakmış,eczacı olan ev sahibime durumu anlatmış,o da sağlığa zararlıysa bakarız demiş,bir eczacının bunu bilmemesi imkansız

• Aklıma bu geldi

• quote:

Orjinalden alıntı: kalomeira

Aklıma bu geldi

• nasi olsa olucez o kadar kasmaya gerek yok
  • para için insan sağlığıyla oynuyorlar
  • 3g Falan alırsan full hızda kullanırsın işte birde iyi tarafından bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikanarya567 -- 12 Mart 2009; 0:06:34 >
  • geyik olsun diye açmadım konuyu arkadaşlar,bir gün sizinde başınıza gelebilir,görürüm sizi de.güvenlik sertifikaları oluyormuş bunların,bunlar ne kadar gerçekçi,kim denetliyor bunları,bilen gören var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım anlattığına göre henüz kesinleşmemiştir baz istasyonunun kurulumu daha mahalli çevre kurulundan olumlu görüş alması gerekiyor yapacağınız çok basit apartmanda oturanlarla birlikte bir dilekçe yazın bulunduğun ilde valiliğe bu dilekçeyi verin bir örneğini de neredeysen artık o bölgeye bakan telekomünikasyon bölge müdürlüğüne yollayın apartman sakinleri olarak bunu yolladığınızda büyük ihtimalle kaldırılır baz istasyonu...zararlarına gelince henüz bilimsel olarak bir zararı açıklanmadı ama aynen çernobil kazasında olduğu gibi bir 10-15 sene sonra onunda sonuçları ortaya çıkacak...inşallah yardımcı olabilmişimdir...baz istasyonu kurdurmak isteyen diğer arkadaşlar içinde 5 seneliğine 15-20.000 lira için bence değmez çünkü sağlık her zaman daha önemlidir.
  • yukardaki çocuğun dediği gibi parası batsın,üstelik bu binanın yakınında 2 hastane ,sağlık ocakları ve biraz ilerisinde ilköğretim okulu var,nasıl da kör vicdan sahibi insanlar var yuh diyorum,ev sahibi çok uzakta oturuyor,onun için hava hoş tabi,insan sağlığı parayla ölçülmez,operatörlerin savunması kamu yararı oluyor ama ceplerini dolduracaklar diye kamunun sağlığıyla oynamalarına hiç bir adil yargının müsaade etmeyeceğini umuyorum.
  • tependeyse sana bisi olmaz etraftakiler zrar gorur
  • quote:

Orjinalden alıntı: HandjobbeR

quote:

Orjinalden alıntı: kalomeira

Aklıma bu geldi

• arkadasım hastane saglık ocagı ve okul ne kadar uzaklıkta baz ıstasyonuna???ben kesinlikle izin vermiyorum bu konuda baz istasyonalarına saglık egitim cami ve okullara yakınsa...buyuk ıhtımalle ızın veren arkadaslar bunları gozden kacırmıslardır. daha once de soyledıgım gıbı bır dılekce yazıp okul hastane ve saglık ocaklarına ne kadar mesafede oldugunu yazıp valılıge ve telekomünikasyon bolge mud. tez zamanda dılekcenızı verırsenız kurtulursunuz...hemen altındakılere zarar vermez dıyen arkadasım baz ıstasyonu tamırlerınde radyasyondan calısanları korumak ıcın baz ıstasyonunu kapattıklarını bılıyor musun? birde soyledıgım gıbı henuz cok kısa bır sure oldu cep telefonları cıkalı o yuzden bıraz bekle bakalım zararları ıcın...
  • Kişi başına 3 hat ve 2 telefon düştüğü sürece, insanlarımız bu telefonları elinden düşürmediği sürece, yapacak iş bulamamış gibi saatlerce konuşup, mesaj yazıp cep telefonunu ihtiyaçtan çok zaman geçirmek için kullanmayı bırakmadığımız sürece, kontor almaya devam ettiğimiz onlarca liralık faturaları normal gördüğümüz sürece, televizyonlardaki reklamların yarısı operatör reklamı daha çok konuşabileceğimizin reklamı olduğu sürece bu baz istasyonlarının yaygınlaşması durmayacaktır.
    Herşey arz talep meselesi operatöre şikayet gidiyor şu mahallede şurada telefon çekmiyor ya da hat düşüyor arama yapılmıyor diye araştırıyorlar dikiyorlar istasyonu. Kimse milyonlarca lira kazanmak söz konusu olmadığı sürece binlerce lira harcayıp baz istasyon kurmaz.
    Sözüm size değil yanlış anlaşılmasın genel konuşuyorum.
    İstasyonların zararları konusunda çok farklı söylentiler var. Kimisi 2 cm'den cep telefonun beyne verdiği zarardan daha az olduğu yönünde.
    Kimisi hayatı tehdit edici boyutta olduğu yönünde. Kime inanıcaz bilmiyorum.
    Her teknolojinin olumsuz etkileri oluyor işte...

• vücut sıcaklığını arttırıyor diye biliyorum
  • bizimde karsi komsu taktirmayi planliyordu. çevredeki herkes karsi cikti. ? bu iş için nekadar bir para aliyorlar ? herhalde hat şirketlerinden kiralik veya bütün olarak toplu bir para aliyorlar galiba ? bu işin inceliklerini bilen var mi acaba?
  • engelleyebileceinizi düşünmüyorum. çünkü 4-5 sene önce burda bir apartmana kuruluyordu. alttaki istasyonu falan yol tarafına konmuştu. btün mahalle karşı çıktı. falan filan. kaldırıldığını düşünürken istasyonu arka tarafa almışlar. tepede 2-3 tane direk var.
  • son birkaç gündür acayip bir başağrım var,kesinlikle piskolojik değil,belki grip olacağım ama baz istasyonundan da kaynaklı olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feelulive

son birkaç gündür acayip bir başağrım var,kesinlikle piskolojik değil,belki grip olacağım ama baz istasyonundan da kaynaklı olabilir.

geçen gün de yukardan kafama saksı düştü dedim kesin baz istasyonundan kaynaklı
  • quote:

Orjinalden alıntı: imPsYcHo

quote:

son birkaç gündür acayip bir başağrım var,kesinlikle piskolojik değil,belki grip olacağım ama baz istasyonundan da kaynaklı olabilir.

geçen gün de yukardan kafama saksı düştü dedim kesin baz istasyonundan kaynaklı

sen de kendin oturmadığın evine baz istasyonu kurulmasına izin veren birisin sanırım$$$$$$$$$$

• quote:

geyik olsun diye açmadım konuyu arkadaşlar,bir gün sizinde başınıza gelebilir,görürüm sizi de.güvenlik sertifikaları oluyormuş bunların,bunlar ne kadar gerçekçi,kim denetliyor bunları,bilen gören var mı?

Evet güvenlik sertifikaları var.Ayrıca yerleştirilen her anten güvenlik mesafeleri hesaplanır.Hesaplanan mesafeler içerisinde hastane,okul ve diğer yaşam alanları olamaz.Denetim Telekomunikason Kurulu kısaca TK tarafından yapılır.TK bu konuda titiz çalışır.Operatörler çok tırsarlar TK'dan.O yüzden illegal işler yapamazlar.Daha fazla sinyal basamazlar.Belirtilenler dışında anten monte edemezler.Hatta TK'ya iletilen rapor dışında fazladan bir tane çivi bile çakamazlar.Baz istasyonu ON AIR olmadan önce TK'dan gelirler ve inceleme yaparlar.ON AIR olduktan sonra yine testler alınır.Sonra yine inceleme yapılır.TK istediği zaman istediği baz istasyonunu iptal edebilir.

Ayrıca her operatörün kendi bakım ekibi vardır.Bakımcılar sürekli gezerek sinyal seviyeleri ile ilgili ölçümler alırlar.

Ek olarak büyük ihtimalle evinizin üstüne kurulmuş baz istasyonundaki antenler panel antenlerdir.Panel antenler aşağı yönlü yayılım yapmazlar.Monte edildikleri yön doğrulutusunca yayılım yaparlar.

Baz İstasyonu kurulacak yer kirası genelde değişir.Mesela Ordunun bir bir ilçesinde yıllık 3500dolara yer kiralanırken,Kadiköy'de BAgdat caddesinin üst sokaklarında bu fiyat 15000 eurolara çıkabilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EIRP -- 13 Mart 2009; 12:43:33 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.