Şimdi Ara

Tenda V1200 Broadcom işlemcili VDSL modem ( inceleme , test , olumlu ve olumsuz taraflar ) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
556
Cevap
11
Favori
68.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Togrul99

    Abiler Tenda AC6 almayı düşünüyorum. Fiyatı uygundu ama şimdi gereksiz arttı. Bu ürünü öneriyor musunuz? Veya alternatif olarak ne önerirsiniz? Anten sayı ve stabilligi önemli benim için
    Modem gayet iyi ve yeterli gayette stabil hic kapat ac yaptirmadi bana aldigimdan bu gune kadar 2 aydir kullaniyorum. Cekim gucu 2.4 bantinda diger modemlerle ayni ama 5 ghz banti diger modemlerden daha iyi. Aldiktan sonra 2.4 bantinin ayarlarinu yapmayi unutma. 40 mhz secili olsun bgn ayari sadece n olsun kanalida 13. Kanal sec ve daha yuksek secenegini sec. Fiyatina gore gayet iyi bir urun ben 330 tl ye almistim simdi fiyat ne durumda bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burda bu yılın başlarında baktığımda 85 manatti. Sonra ne oldusa 94 oldu. Şimdi bakıyorum 110manat olmuş. Ama rusyada aynı ürün 55manat yani yarı fiyatina. Şimdi bir sorum olacak. Ürünü ordan alıp buraya getirsem, sorun olur mu uyumsuzluk falan? Çünkü eğer mümkünse neden 2 katı para vereyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Togrul99

    Bizim burda bu yılın başlarında baktığımda 85 manatti. Sonra ne oldusa 94 oldu. Şimdi bakıyorum 110manat olmuş. Ama rusyada aynı ürün 55manat yani yarı fiyatina. Şimdi bir sorum olacak. Ürünü ordan alıp buraya getirsem, sorun olur mu uyumsuzluk falan? Çünkü eğer mümkünse neden 2 katı para vereyim
    O konuda bir bilgim yok. Uyumsuzluk olur mu olmaz mi bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KenanK89

    Kablo ile olan ölçüm sonucumu hocam.
    Evet hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

    Aynisini bende yasadim ilk modemi aldigimda pingim 5 10 ms daha yuksekti nedense sonrasinda biraz zaman gectikten sonra eski haline dondu pingim. Ya sacma bir tesaduf yada cihaz bir sure sonra optimize oluyor kendiliginden bende anlam veremedim bu duruma.

    Alıntıları Göster
    Peki DNS felan ayarladınız mı yda her hangi bir ayar yaptınız mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KrmTrn

    Peki DNS felan ayarladınız mı yda her hangi bir ayar yaptınız mı

    Alıntıları Göster
    Hayir ben sadece wifi ayarlarini degistirdim baska bie islem yapmadim modeme dns ayar otomatikte iss ne dns atiyorsa onu kullaniyor modem dns degistirmek bende ping sorunu yasatiyor o sebepte dns kullanacagim zaman pc ye giriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuroxy

    Bu modeme ne diyorsunuz tam vr1200 alacakken bunu gördüm de
    https://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-vmg3625-t20a-300mbps-866mbps-vdsl-destekli-kablosuz-ac-4-port-adsl2-modem.html#yorumlar
    Alinabilir bu zyxelde broadcom kullaniyor. Tplink ise mediatek kullaniyor. Ben olsam zyxel alirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevabınız için teşekkürler hocam şu an tp link 311 e geliyor zyxel ise 399 bir tek vatan satıyor nedense. Ne zor işmiş bu seçmek ya günlerdir modem araştırıyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuroxy -- 9 Ocak 2020; 14:34:17 >
  • Nuroxy kullanıcısına yanıt
    Altyapın güzel ise tplink alabilirsin ama altyapın biraz kötü yada çok kötüyse hele hele xdsl tablosunda crc hataların fazla ise kesinlikle broadcom işlemcili modem tercih etmelisin. 2 sene asus kullandım mediatek işlemcili idi. O modemde bir günde 50 crc geliyordu ama şu an tenda v1200 de ise 7 gündür açık ve crc hatası 60 70 civarlarında. Modem seçimi tamamen kullanıcının altyapısı ile alakalı. Hat değerlerini atarsan bakalım eğer hattın iyiyse ona göre tavsiyede bulunurum sana. Tplinkin artı yönü yazılımı güzel kullanışlı chipset kötü. Tenda ise yazılım karışık kötü ama chipset iyi stabil. Zyxel ise bir nebze biraz zor arayüzü olsa da yine iyi ve broadcom chipset var. Fakat zxyel harici anten yok o sebepten 5 ghz yada 2.4 ghz olarak kaç dbi anten barındırıyor bilmiyorum çünkü hiç bir sitede yazmıyor kaç dbi anten kullandığını. Size önerim gidin zyxel modemi alın bir hafta test edin eğer beğenmezseniz götürür iade edersiniz. Tenda bence daha iyi bir seçenek bu durumda. antenleri güçlü chipset stabil. modem arayüzü kötü karışık fakat çokta dert edilecek bir durum değil bence.




  • Ben modemi aldığım gündem beri direk kurulum yapıp öyle kullanıyorum. 2.4 mü yoksa 5 hz mı kullanıyorum bilmiyorum. Standart ev kullanıcısıyım. Kablo ile de ps4 proya bağlanıyorum. Bu dediğiniz ayarlardan hangisini tavsiye edersiniz? Arayüzde hangi kısımdan bu ayarları yapılandırabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah hocam normalde direk atardım fakat 3-4 günlüğüne İzmit'e geldim modeme erişemiyorum Türknet'teki arıza kaydında hat değerleri var ama crc değerleri gözükmüyor ne yazık ki. Buraya gelmişken Vatan'dan bakıp alayım mı diyordum Zyxeli ama o zaman bir sorun olduğunda iade alırlar mı ki.

    Tenda V1200  Broadcom işlemcili VDSL modem  ( inceleme  , test , olumlu ve olumsuz taraflar )




  • Nuroxy kullanıcısına yanıt
    Çok sıkıntı modem işi. Hele ki bir kez sorunlarla uğraşınca daha da zor oluyor. Bende ilk tercih boardcom chipset olarak araştırıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar modem arama sebebimiz , ülkemizde altyapının leş olması maalesef.
    Bu modemde de reset atmam gerekti bu sabah 😒
    Asus modem de de hafta da bir , 15 günde bir reset gerekiyordu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr_mrh D kullanıcısına yanıt
    Ne için reset attınız hocam. ? Ben ilk tercihi Vodafone h300s için kullandım. Hafta sonu teste alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nuroxy kullanıcısına yanıt
    Senin hat değerlerin benden daha iyi. Eğer çok crc hatası varsada modemden falan değildir senin bina içindeki dsl kablosundan kaynaklanır. Hat değerlerin çok güzel. İstediğin modemi alabilirsin sorun çıkarmaz sana. İster tplink al ister zyxel sana bırakıyorum. Hangi modemi alırsan al o hat değerleri ile sorun yaşamazsın.
  • Lithium87 kullanıcısına yanıt
    Arayüze girdiğinde soldaki menülerden Kablosuz bölümüne tıkla oradan 2.4G yazan bölüme tıkla oradaki ayarları

    Kablosuz Modu: 802.11n
    Ülke: ALL
    Kanal: 13
    Bantgenişliği: 40MHZ
    Kontrol Yanbant: Daha yüksek

    Bu şekilde ayarla tamamdır 2.4 bantında tam sinyal gücünde kullanabilirsin. 5 GHZ için ayara gerek yok. Sonrasında yine istediğin şekilde kullan ayrıca sana önerim ps4 proyu modemin 4. lan portuna tak çünkü 4. lan portu 1 gigabit hız sunuyor diğer 1 2 3. portlar ise 100 mbps hız sunuyor.
  • Dip not: Asus hariç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim. Ayarları bu şekilde yapacağım. Hat değerlerini nereden görebiliyoruz? Size buradan hat değerlerimi de göndermek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.