teşekkür ederim hocam güzel ürüne benziyor .yorumlarıda okudum, ilerde sizinkindende sipariş veririm ,sepetime attım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03DCCDC41 -- 20 Mart 2025; 17:5:55 > |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (363. sayfa)

-
-
Hatırladığım kadarıyla Temu da 30 gün boyunca sabit fiyat kuralı var, Döviz kuru yükselmeye devam ederse 1 ay sonra görürüz fiyatlara yansıyor mu yansımıyor mu...
-
24 şubatta temu tarafından yapılan iadem hala yatmadı. Banka ya kayıt açtım, bize gelen iade görünmüyor diyor, temu biz iadeyi yaptık 1 ay sürebilir diyor. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir önceki mesajınızda doların yükselmesine rağmen hâlâ yurtdışından sipariş veren olup olmadığını sormuştunuz. Benim anlatmak istediğim şu: Dolar artsa da tüm ürünlerde birebir aynı oranda bir fiyat artışı olmuyor. Hatta birçok ürün, sipariş verdiğim tarihten sonra daha da ucuzladı. Elbette fiyatı yükselen ürünler var, ama aynı ürünü farklı satıcılardan almak mümkün olduğunda daha uygun fiyatlar bulunabiliyor.
Örneğin, şu ana kadar toplamda dört adet hava kompresörü sipariş ettim. Bir tanesi 20.000 mAh kapasiteli, diğer üçü ise 18.650 mAh. Her sipariş verdiğimde, bir önceki siparişimden daha ucuza alabilme imkânı yakaladım. Ayrıca, sepete eklenen ürünleri bir süre beklettiğimde Temu'nun özel indirimler sunduğunu fark ettim. Bu yüzden biraz bekleyip en uygun fiyatı yakalamak bazen daha mantıklı olabiliyor.
Şu an elimde çok cazip teklifler var ama sipariş vermek için ayın 27’sini beklemem gerekiyor. Örneğin, 2022’nin Mayıs ayında 492,56 TL’ye aldığım bilinen bir marka klavye, geçen sene 9.500 TL’ye çıkmıştı. Az önce kontrol ettim ve şu an 7.000 TL seviyelerine düşmüş.
Temu’nun stratejisi, yüksek kâr marjıyla değil, sürümden kazanarak büyümek. Eğer fiyatları aşırı artırırlarsa müşteri kaybederler. Şu an bir kişinin aylık 5 sipariş hakkı var. Sadece 1 milyon kişi bile aktif sipariş verse, ayda 5 milyon sipariş yapar. Türkiye’de kaç milyon kullanıcısı olduğunu düşünün…
***Özetle, fiyatlar her zaman doğrudan döviz kuruna bağlı olarak artmıyor. Doğru zamanda, doğru ürünü takip etmek önemli. Temu, fiyat politikalarında özenli davranıyor ve çoğu üründe döviz artışını birebir yansıtmıyor. Hatta bazı ürünlerde fiyatlar zamanla düşebiliyor. Aynı ürünü farklı satıcılardan bulmak, sepeti bir süre bekletmek ve kampanyaları takip etmek, en uygun fiyatı yakalamak için önemli faktörler. Temu, yüksek fiyatlar yerine sürümden kazanmayı tercih ediyor, bu yüzden rekabet avantajını koruyarak müşterilerine cazip fırsatlar sunmaya devam ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03DCCDC41 -- 20 Mart 2025; 20:41:25 >
-
çok sık alışveriş yapmadığım için bu detayları bilmiyordum hocam, bu anlattıkların olumlu şeyler, umarım böyle devam eder.
-
Hocam, yanlış anlaşılma olmasın, ben Temu’dan komisyon falan almıyorum. Dediğim gibi, eğer fiyatlar çok artarsa, kaybeden Temu olur. Siz de fiyatları takip edin. Hatta almak istediğiniz ürünleri sepete ekleyin ve ilerleyen zamanlarda sipariş verirken bugünkü fiyatlarla karşılaştırın.
Demek istediğim, acele etmeyin. Bekleyin, aynı ürünü farklı satıcılarda da araştırın ve ürünlerinizi sepette tutun. İster alın ister almayın, Temu bunu fark etsin ve size daha iyi teklifler sunsun. 😃
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03DCCDC41 -- 21 Mart 2025; 5:24:45 > -
Sevgili dostum bir yanlışınızı düzelteyim izin verirseniz. Wincredit sizin vergi dahil 1600 civarındaki alışverişinize 1000 lira geri iade ediyor. Bu bile yeterince ciddi bir indirim.
Sayfanın üstlerinde pahalı ürünleri görebilirsiniz ama üşenmeyip aşağılara doğru inerseniz sepetinizdeki ürünlerden bile daha uygun olanları göreceksiniz.
Bir örnek vereyim. Sepetimde 980 lira olan otomatik saatin aynısını wincredit sayfasında 730 liraya buldum ve aldım.
Bu arada alacağınız ürünleri sepetinizde tutmayı ihmal etmeyin. Örneğin benim sepetimde şu an itibariyle 197 adet ürün var. Wincredit ya da claimcredit gibi kampanyalar sepetinizdeki ürünleri dikkate alarak oluşturuluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arada temu'ya mail atmayı unutmayın. Bol satan ürünler için TR'ye bir warehouse açsınlar. Ben sürekli darlıyorum. Vergici birleşik markalar tayfasına güzel bir kapak olur ama hayal dünyası işte
-
saygı değer hocam teşekkür ederim ,düzelttim yazımı.Evet haklısıız sayfanın en aşağılarına doğru daha uygun ucuz fiyat oluyor.tekrardan teşekkür ederim
-
Teşekkürler.
-
Rica ederim hocam. İyi alışverişler dilerim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Günaydın arkadaşlar,
Size önemli bir sorum olacak? Daha önce de bahsettiğim gibi, Temu bana bir sonraki siparişimi 26 Mart'tan sonra verebileceğimi söylemişti. Ancak bugün, her iki hesabımdan da sipariş vermeyi denediğimde, her iki hesabımda da sipariş oluşturabilme iznim olduğunu fark ettim.
Mart ayında 5'er sipariş hakkımı doldurmuştum, bu yüzden şu an sipariş verebiliyor olmam beni şaşırttı. Acaba Temu'da bir güncelleme mi yapıldı, yoksa farklı bir durum mu söz konusu?
Sipariş vermem konusunda bir sorun yaşar mıyım? Konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim.Sizdede aynısı oluyormu ?
Teşekkür ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03DCCDC41 -- 21 Mart 2025; 8:15:22 > -
az önce Temu müşteri hizmetleri ile görüştüm.bana dediği (sipariş verince temuda uyarı çıkarsa sorun olacak ama çıkmazsa verebilirsiniz ve sorun varsa bizimle iletişime geçin efendim) bilemiyorum versem mi vermesem mi?
Bu arada üst limit güncelleme ne zaman gelecek diye sordum.En kısa zamanda geleceğini söyledi.
-
Arkadaşlar merhaba, claimcredit kullanarak verdiğim bir siparişi ürünün bir üst modelini görüp onu almak üzere iptal ettim. Temu da iptal ettiğim için claim credit için "participation ban (katılım engeli)" aldığımı gördüm. Daha önce yaşayan var mı? Ne kadar sürüyor bu ban olayı?
-
Benim düşüncem zaten paketler 1 hafta gibi bir sürede Türkiye'ye ulaştığı için imkan verdiği yönünde ve ülkeye giriş zamanı 1 hafta sonra olduğunda bayram tatili resmi tatil sürecinde olacağımız için gümrük çalışmıyor olacak diye düşünüyorum bu sebeple paketin gümrük işlemi Nisan ayına kalacağı için olabilir. Tamamen kişisel fikir beyanıdır, herşey olabilir :)
-
hocam cevabınız için teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum .
o zaman sipariş versemmi? siz verirmiydiniz? peki neye dikkat edim
siparişi hızlandıra basmayım mı o zaman ? yoksa 27 sini mi beklesem .günlerde çabuk geçmiyor ki
-
Son siparişlerime baktım süreçlerine ve 7.-8. gün içinde bizim gümrüğe geldiğini görüyorum. Ben olsam sipariş vermezdim, çok ucu ucuna bişey olacak ve küçükte olsa bir gümrüğe takılma riski olacak ve kaldıki o paket her türlü bayram sonrasında teslim edileceği için ben en azından haftaya cuma gününden önce gümrüğe gelmesin diye pazartesi-salı gibi sipariş verirdim riski azaltmak için. Tabi karar sizin, belli olmuyor bazen gümrüğe takılır diye düşünürken hoop direk geçiveriyor :) yada önceki birkaç mesajımda belirttiğim gibi 3 siparişimin 2si 2ye bölündüğünden 5 sipariş hakkınız doldu diye temu uyarı veriyor :) garip :)
-
Anladım kadarıyla temuda iadeelrden kredi iade olaraktan almak daha mantıklı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok teşekkür ederim hocam .bende haftaya salı gibi siparişlerimi verim.risk almamak gerek
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X