< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harbi24 -- 7 Mart 2025; 4:49:14 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (340. sayfa)

-
-
ürünü aldıktan sonra iade talebi oluşturun, iade nedeni seçin ( yanlışlıkla alındı, artık ihtiyacım yok gibi seçenekleri seçmeyin vergiyi iade etmez) temu sizi yönlendirir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiçbir yerde jeton ibaresi yok ama ben bilgi içerebilecek sayfaları paylaştım. Bu iş bu kadar kolay olamaz. Ödeme ekranına geçmedim henüz. Birkaç ürün daha eklerim sorun değil ama bir yerde bir saçmalık var herhalde. Üstelik bu ve benzeri ekranlar sürekli çıkıyor bende. Dolandırıcılık filan gibi duruyor anladığım kadarıyla. Bu arada büyük boy resimler için özür.
-
Bu iş bu kadar kolay aslında ama bu sizin paylaştığınız değil hocam. Bu parçalı kuponlar veriyor sadece alt limitli. Boş verin bunu. Siz arama çubuğuna wincredit yazın. Onu vermiyorsa claimcredit yazın. Aslında eski mesajları okusanız hepsi paylaşıldı burada.
Wincredit bazen 1000 lira alışverişe 600, ama çoğunlukla 1000 lira veriyor.
Claimcredit ise alışverişinizin % 50 sini.
TEMU niye dolandırıcılık yapsın? Amazon gibi bir alışveriş sitesi sonuçta. Üstelik Ali express den farklı olarak bizim gümrüğe entegre olmuş durumda ve ürünleri satıcılardan tek tek değil, kendi deposundan tek paket halinde gönderiyor. Kargoları bölerek gönderdiği zamanlarda da aynı sipariş kodunu vererek tek kargo gibi işlem yaptırıyor.
Bence siz alışveriş yapma konusunda ciddiyseniz TEMU'dan, eski mesajlara bir göz atın. Hepsi paylaşıldı burada.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eski mesajlara baya bir gittim ama 300 küsür sayfa var, herhalde oraya kadar gidemeden nefesim tükendi. Dediğiniz gibi biraz daha bakacağım. wincredit vermiyor bana, sebebi ne olabilir?
Claimcredit veriyor ve onu da %200 olarak veriyor (ne demekse) ama 700 liraya kadar iade yaptırıyor. Yani 1000 TL harcarsam 700 veriyor. Sanırım ödemeleri önceki kredi bakiyesinden de yapabiliyoruz. O sebeple, 2-3 gün sonra (bir önceki alışverişimden gelecek olan) 700 TL kredit tamamlanmış olacak. Orada da bir hata yapıp, ilk gün kaçırdım claim etmeyi. Ama yavaş yavaş öğreniyorum.
Benim planım, yapabilirsem, 700 ödeme ile 1700'lük mal alma döngüsü kurabilmek, yani 1000 credit işini halletmek. Tabi ayda 5 tane zorlayacak değilim, çin çöplüğü olmayacak şekilde, ihtiyaç oldukça buradan birşeyler temin etmeye çalışacağım.
Bir de bazen alışverişler sırasında 2 bedava, 4 bedava diye birşeyler çıkıyor. Onlar fake veya tuzak mı? Hiç bulaşmayayım mı yoksa onları da toplayayım mı ?
Son olarak, A ürününe 5-6 ayrı fiyatla rastlıyorum gezerken. wincredit ile gelen listede fiyatlar pahalı gibi duruyor, bu durumda altlara doğru kaydırayım mı? Daha ucuz versiyonları gelecek mi, yoksa kredi verdiği için kasıtlı olarak yüksek fiyatlı şeyleri mi çakıyor bize ?
-
teşeşkkür ederim saygı değer hocam .öyle yapıcağım
-
Lastik hava şişirme cihazı hocam .link de mi istediniz.Bu ürün devamlı duran ürün değil ,devamlı satıldığından farklı satıcılarda arada görünüyor.(arama kısmına BH661074 bu nu yazın çıkar)
-
hocam onu bilemiyorum acaba bekleseniz mi desem doğru olur .Bilen arkadaşlar varsa size yardımcı olurlar.bende devamlı kredi fırsatı çıkıyor.
-
Teşekkür ederim
hocam ben kapı kollarına baktım ,tekli mi yoksa çiftli mi?demek istediğim toplam 3 adet mi yoksa 3 adet çift mi?
hocam hiçbirşey olmaz.Kendi tecrübemden söyleyim size.
Ben 3 lü paket halinde olan Çocuk saati ışıklı sipariş verdim .üstünede ayrı farklı 1 tane çocuk saat verdim toplam 4 tane .Bunları burdaki durumu ihtiyaç olan çocuklara dağıttım.( sıkıntı çıkmadı)
3 tane 20 santimlik led lamba sipariş veridm sorun çıkmadı.
Yanlışlıkla aynı 3 lü satılan güneş gözlüğünü 2 kere sipariş çekmişim toplam 6 tane geldi sorunsuz.(onlarıda çalışan arkadaşlara hediye verdim )
Arkadaşların dediği gibi eğer büyük ürün olursa çıkabilir.
Ayrıca ben çok araştırma yapan birisiyim.Sizden ricam alacağınız ürün olsun olmasın yorumları okuyun.dememin sebebi orda Türk olan arkadaşlar çoklu sipariş verip yorum paylaşıyorlar.
Örnek Türk Müşterinin biri talım 8 li led bahçe almış Temuya teşekkür etmiş.
sizde ona göre siparişleriniz gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.Sorun olmaz hocam .Temu 5 tane maksiimum siparişe izin veriyor ve garanti ediyor.Zaten Türkiye ile entegre ,Sanırım Türkiye gümrüğüde Temuya %100 güveniyor.
******şunu bilmenizi isterim.Temu sitesinden yaptığınız siparişleri Temu ancak hepsini kayıt edip takip edebiliyor,eğer Alixxx gibi sitelerden sipariş verirseniz Temu toplam kaç adet siparişiniz göremez ve gümrüğe takılır hocam*****
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03DCCDC41 -- 7 Mart 2025; 8:42:36 >
-
Hocam, sizin sorunuzun aynısını daha önce burada ben de sormuştum. Sağ olsun, arkadaşlar yardımcı oldular. Ancak kendi gözlemlerimle konuyu size daha detaylı anlatmak isterim, izninizle.
Ben de aynı sıkıntıyı yaşadım. Hatta tüm siparişlerimi burada birkaç kez paylaşmıştım. Üzerine yapay zekaya da danıştığımda, arkadaşların dediği gibi benim 12-13 Ocak’tan (günü tam hatırlamıyorum) sonra sipariş verebileceğim söylendi.
İki hesabımdaki 5 hak da dolduğunda, Temu bana ilk olarak 19 Şubat’tan sonra sipariş verebileceğim şeklinde bir uyarı verdi. Daha sonra bu tarih 23 Şubat’a güncellendi. Neden 19’dan 23 Şubat’a kaydığını sonradan anladım; çünkü en son siparişim henüz hazırlanmamış, paketlenmemiş, depoya gitmemiş ve beyan gönderilmemişti. Yani siparişimin sistemde tam olarak işlenmesi birkaç gün sürdü ve bu süreç tamamlanınca Temu’daki tarih de güncellendi.
Bu durumu göz önünde bulundurarak, ben de hemen 24 Şubat’ta yeni siparişlerimi verdim. Hesaplarımdan birinin siparişi 4 Mart’ta, diğerinin siparişi ise 6 Mart’ta Türkiye gümrüğüne giriş yaptı. Ancak mantıken benim 13 Mart’tan sonra yeni sipariş vermem gerekiyordu. Sonuç olarak siparişlerim gümrükten geçti.
Bu gözlemlerime dayanarak şunu söyleyebilirim: Temu, 23 Şubat’tan sonra sipariş verebilirsiniz dediğinde, siparişin 7-10 gün içinde Türkiye gümrüğüne ulaşacağını zaten biliyordu. Bu nedenle tahmini tarihleri bu şekilde belirliyor.
Ayrıca bu gözlemler sonucunda, Temu’daki sipariş haklarının her ayın başında sıfırlandığını fark ettim. Zaten belirli bir uyarı aldıktan sonra ne kadar isterseniz isteyin, sistem size sipariş vermenize izin vermiyor.
Gönderilen beyanlara bakıldığında, gümrüğe giriş günlerinin 11-13 arası olduğu görülüyor. Demek istediğim, Mart ayında da 13’ünden sonra sipariş vermem gerekiyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03DCCDC41 -- 7 Mart 2025; 9:33:42 >
-
Hocam diyelimki sepet vergi dahil 27 euro üzeri, kupon indirimi kullanarak 27 euro altına düşünce gümrük buna sorun çıkartıyor mu acaba?
Arkadaşlar bilen ve sorumu gören birisi acil cevaplayabilirse sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harbi24 -- 7 Mart 2025; 10:9:43 >
Haklısınız. Konu haddinden fazla mesajla dolu. Eski mesajları konudaki arama çubuğuna wincredit ya da claimcredit yazarsanız sınırlayabilirsiniz.
İşte o % 200 dediği aslında claimcredit. 7 gün boyunca parça parça hesabınıza ekliyorsunuz. Bir süre sonra % 45 ve % 50 oluyor. 500 küsur veriyor.
Ara sıra ekrana çark çevirmeler gelir. Onları kontrol edin. Wincredit öyle geliyor. Jeton topla diyorsa doğru adrestesiniz. Genelde alışverisinizin % 4'ü + x kadar jeton der. O da genelde 950-1000 liralık alışverişe denk geliyor. Önce 600 lira veriyor genelde. Sonra 1000 teklif ediyor. O 1000 i kargonuzu gönderdiği gibi yatırıyor size. Ardından 1000 liralık döngünüz başlıyor.
2 bedava 4 bedava gibi teklifleri boş verin. Onlar limitli alışveriş yapanlar için değil. Elin oğlu bizim gibi 30 Euro ile sınırlı değil sonuçta.
Wincredit ile gelen ürünler genelde sepetinizdekileri ve alternatiflerini gösterir ama pahalı ürün sunuyorsa uygun fiyatlısı genelde aşağılarda oluyor.
Ayrıca ara ara siparişlerinize girerek fiyat düzenlemesini kontrol etmeyi unutmayın. Ürünlerde indirim olmuşsa TEMU onu size kredi olarak geri veriyor
Ürünlerin daha ucuz ve benzerlerini görmek isterseniz önce ürün resmine ardından üstündeki büyütece tıklayın. Size benzer ya da aynı ürünleri ve farklı satıcıları sıralayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytra -- 7 Mart 2025; 10:6:35 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar çocuk oyuncakları olarak aldığınız ve beğendiğiniz ürünler varsa paylaşabilir misiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
hocam Temu size maksimum 1095tl ye kadar sipariş vermenize izin veriyor (vergisiz) ,ödemeye geçtiğinizde 1095 tl nin üstüne %60 vergi ilave ediyor ---toplam fiyat 1752 TL olur
siz daha fazla ürün alabilirsiniz.Bua arada aramaya wincredit ve kredi fırsatı yazın öyle sipariş verin .harcadıkca size para kredisi verecek .
zaten Temu ayarlıyor isterse ürününüz kuponlu yada kuponsuz olsun yada indirimli yada indirimsiz olsun
gönül rahatlığıyla siapriş verebilirsiniz.
-
Çok teşekkür ederim bilgiler için.
rica ederim hocam .Dediğim gibi arama kısmına wincredit ve kredi fırsatı yazın bir sonraki alışverişiniz gümrük bedava gelmiş olacak.(ne kadar artık kredi kazanırsanız )
direk sipariş vermeyin öyle.size sunulan fırsatları değerlendirin hocam
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X