bunu aşmanın yolu var mı? Gümrük parasnı indirimsiz fiyattan hesapladığı için ne eklersen ekle geçiyor ondan dolayı da ilk indirimi kullanamıyorsun. |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (252. sayfa)

-
-
Dua da beddua da istemiyorum hocam , bozuk çıkarsa tek tuşla iade alabiliyorsunuz 😂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bir ürün bedava (0₺) bile olsa “satış fiyatı” üzerinden vergiye tabi olur. İndirim + kredi bakiyesi kullanmışsınız iyi güzel de 1.268₺ satış fiyatı olan sepeti almaya çalışıyorsunuz :)
Satış fiyatı :1050 ₺ olana kadar sepetten ürün çıkartın düzelecek
Önceki gibi çok uygun fiyatlı alınabilecek ürün sayısı yok denecek kadar azaldı.
Fiyatlarda da son 1-2 ayda ortalama %25-45 arası artışlar var.
30 euro sınırıda kargo beleş olsun olmasın 3 euro alınacağı için 27 euro olarak düşünebilirsiniz.
Keşke eskisi gibi 150 euro limit olsa en azından alabilecek çok daha fazla ürün alabilirdik.
Zira satış fiyatı 1050'lirayı geçen ürünleri TEMU sistemi zaten filtreleyerek satıştan çıkarıyor.
Anlayacağınız HB,N11,TY,AMZN ve esnaflar daha fazla öpsün istiyorlar!
-
Sanal pazar yerlerinin olayla bir alakası yok. Zira onlar da %1 stopaj vergisi ile nasibini aldı.
BMD (Birleşmiş Markalar Derneği) başkanı Sinan Öncel lobi yaptı. Yurtdışı alışverişin önünü kesti. Ben boykot yapıyorum. Mümkün olduğunca AVM den alışveriş yapmıyorum
BMD markaları:
Boyner,twigy,sportive,hotiç,karaca,vakko,mavi,atelier rebul,yataş,tab gıda,chakra,panço,paşabahçe,nusr-et,gizia,faik sönmez,elle,eren perakende, doğuş perskende
Çok iyimser gördüm sizi,sanal pazarlarla nasıl ilgisi yok?
Ulusal Uluslararası bütün kurumsal markaların parekende mağazalarıyla birlikte hemen hemen hepsinin sanal mağazalarıda var.
Aynı zamanda sanal pazaryerlerinde de satışları var.
Dünyadaki hemen hemen bütün ülkeler dış ticaret açıklarını ve iç pazar dinamiklerini korumak için yurtdışı a.verişlerini kota koyuyorlar.
Bundan önce Türkiye de uygulanan 150 euro limit diğer ülkerin uyguladığı sınıra yakındı ve kabul edilebilir bir orandı.
Bizim esas eleştirmemiz gereken bu a.veriş kotasının kırpıla kırpıla çük kadar kalıp 27 euroya düşürülmesidir.
-
Mesela Amazonu da listeye koymuşsunuz .
Her yıl sonu DH de meşhur Amazon columbia bot , ceket sıcak fırsatları açılırdı. Çok güzel fırsatlar olurdu. Bu yıl amazon blackfriday de sadece “tuvalet kağıdı” alabildim :)
Evet tüm ülkeler dış ticaret açığını kapatmak için yurtdışı alışverişe kota koyar ama insancıl şekil de. Bazı EU ülkeleri 150€ kadar vergi bile almıyor :)
600 den fazla marka ve 100.000 den fazla mağazası olan siyasi olarak en güçlü lobisisi olan türkiye de alışverişin gidiş hattını belirleyen BMD nin Temu ve gümrük oranı şikayetleri ;
bloomberght
"Düşük gümrük vergili alışveriş platformları tüm ticareti tehdit ediyor"https://www.bloomberght.com/dusuk-gumruk-vergili-alisveris-platformlari-tum-ticareti-tehdit-ediyor-2356954
https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/birlesmis-markalar-dernegi-isim-vermeden-temuyu-isaret-etti-tum-ticareti-tehdit-ediyor/
gazete şehir
Temu haksız rekabete yol açıyor!https://gazetesehir.com/haber/21002032/temu-haksiz-rekabete-yol-aciyor
https://worldefvakfi.org/haberler/bmd-uzakdogu-e-ticaret-haksiz-rekabet/
Ekşi de açılan başlık
( Cüneyt özdemir Sinan Öncelin gümrük artışın da 1.numaralı isim olduğunu ifşa etmiş )
Nike vs..Çok uluslu birçok marka Türkiyeyi terk etti. Yaptıkları gümrük planı ters tepti. Maliyetleri artmış. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar.
x (formerly twitter)
CNBC-e (@cnbceofficial) on Xhttps://x.com/cnbceofficial/status/1864223934759199051?s=46
Ülke de büyük kararları böyle küçük adamların kontrolüne verdiğimiz sürece liyakatsizliğin diz boyu olduğu sürece bi halt olmaz.
BMD üyesi iş yerlerinden almayın aldırmayın ben boykot ediyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Temu konusu pek yeri sayılmaz ama Aliexpress'de kargo dahil 1025 lira olan şeye neden 700 küsür lira vergi çıkıyor? Biri açıklayabilir mi?
Bu nasıl bir vergi oranı?
-
ilk %60 düzenlemesinde sadece ürün ücretinden %60 vergi alınıyordu. son düzenlemeyle buna kargo ücreti de eklendi. yani ürün + kargo ücretlerinin her ikisine de %60 ilave yapılıyor. sonuç olarak böyle saçma sapan vergi oranları çıkıyor. yani 1025 tl. ye %60 vergi çıkıyor ayrıca sanırım sizin aldığınız ürün teknolojik bir ürün bir de o tip ürünlere ilave %15 olması lazım vergi daha çıkıyor..
-
-
Bir sipariş daha vermeniz gerekiyordu sanırım, aynı kampanya ekranından. Ben öyle kazandım
arkadaşlar bu 1050 sınırı vergi eklenmiş hali mi yoksa sepetin vergisiz hali mi?
vergisiz hali olsa gerek çünkü 1050 lira olmuyor hiçbir şekilde
-
İlk siparişte herhangi bir indirim kullanmadınız mı peki? Sipariş tutarıyla mı alakalıydı acaba anlayamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vergisiz hali 1.050TL, tam sınıra gelirseniz 1.050TL x 1.60 vergi = 1.680TL gibi bir tutar çıkması lazım.
-
Biraz önce son siparişimi de yaptım. Ütopik kelepir bir şey gelmediği sürece temu maceramı sonlandırdım. Saolsun 3-5 para bıraktı bana.
Hala diyorum 670 minimum sınırı için yan ürün ekleyip iptal edin. Bizi bir şeyi almaya zorlayamazlar. Bi tarafları yiyorsa tüm sepeti iptal etsinler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 27 Aralık 2024; 3:26:10 > -
Artık 1050 TL de değil.
30 Euro kargo dahil vergi hariç = 1050 TL
1680 TL vergi dahil di.
Şimdi ise 30 Euro da kargo bedava dahi olsa 3 Euro kargo sayılacak ve 27 Euro olarak alışveriş yapacaksınız
30 Euro = 1050 TL
27 Euro= 945 TL+%60 vergi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
4 ay önce temuyu keşfetmiş ve bu sureçte 40 civarın da sipariş vermiş biri olarak eve hobi bahcesine arabaya ve motosiklete lazım olan ne varsa fazlasıyla aldım hatta ilerde bitecek ürünleri de stokladım mesela 120 liradan ayrı auro siparişler de 7 adet ip kamera aldım 4 tanesini kurdum sorunsuz kullanıyorum digerleribozulurlarsa diye yedekde duruyor
ancak artık temunun fiyatları son 10 günde inanılmaz arttı halen ucuz ürünler de uyguna ürün bulunabiliyor ancak 500 tl ve üstü ürünler ya yayından kalktı yada 1000 tl bandına yükseldi yukarıda arkadaşın da yazdıgı gibi artık temudan kelepir bişey denk gelmediği müddetçe bende pek birşey almayı düşünmüyorum kredifirsatı vs. neredeyse 1 aydır çıkmıyor ancak halen daha lazım olan ufak tefek ürünler de fırsatlar var
-
zaten indirim oranı fazla olduğu için sepeti 1050 altına çekemiyorsun. ürünün fiyatı 970 gözüküyor 80 tl boşluk kalıyor ama minimum tutarı yakalaman için 187tl daha ekle diyor. Sorun da tam olarak bu zaten.
-
cevaplar için teşekkürler
sepete 670 lirayı geçecek şekilde ürün atıp sonrasında silsek kargoyu yolluyorlar mı?
670'i geçmeyince sepete ilerlemiyor ama sepetteyken silince geri de atmıyor.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X