Valla bilemiyorum. İstanbul havaalanı gümrüğünü arıyom sabahten beri açmıyorlar. Bizim muhattabımız bana kalırsa burası ama yanıt yok. 2 defa cimer kaydı oluşturdum ticaret bakanlığına. Olmuyo abi olmayınca olmuyor. Beklemekten başka yapacak bişey yok gibi |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (133. sayfa)

-
-
Gumrukleme sürecinde yazısından sonra gelir mi bilmiyorum açıkçası cokta umudum yok gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gelir mi acaba çokta ümitlenmek istemiyorum açıkçası
İşte öyle bir mevzuat yapmışlar ki, her şey olabilir. .d Yani ucu açık bir yasa olmuş boşluk bırakmışlar. Kafalarına göre dolduracaklar o boşluğu. Bu yüzden kendileri de bilmiyo galiba. Yine birilerinin keyfine kaldık. Ne olacağını çarşamba hep beraber görürüz .d
-
öyle valla hocam istesek te bir şey yapamıyoruz zaten, dava açalım dicem de kimi kime şikayet ediceksin :D
-
Belli bir limitin üzerinde olan siparişlerimi bekletiyorlar bilemedim. Ya da siparişteki parça sayısı. Benim sipariş verigyle birlikte 3145 tl ve 22 parça ürün. Sizde durum nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KaYa_ -- 19 Ağustos 2024; 14:22:31 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
6 Ağustos tarihli sipariş bugün elime geçti. Şanslı olduğumu düşünüyorum, beraber sipariş verdiğimiz arkadaşın daha takip numarası yok.
-
bana da biraz böyle gibi geliyor. Karar değişse bile takılmayacak olanlar gönderiliyor. Diğerlerine sonra bakacaklar. Ya kitleyecekler ya salacaklar galiba. Benim de vergiyle 4800 küsür.
-
Bendede vergiler dahil 2300 tl
-
22 parça ürün var dediğim gibi. Hatta bir tanesinden 3 adet var. Sipariş tutarı değilse içerikten tutuyorlar gibime geliyor. Ya değilse neden birimizin siparişi geçip diğeri günlerce beklesin ki. İyice paranoyak ettiler 😡
LinkedIn den tarafımıza iletmiş olduğunuz konu hakkında tarafınıza ulaşmaktayım, Temu ile yapmış olduğunuzu ilettiğiniz 855101474638 şeklinde paylaşmış olduğunuz takip numarası DHL Express networküne ait olmayıp DHL Express takip numaraları 10 haneden oluşmaktadır.
Bilgilerinize Sunarım,
DHL nin yazdığı yazı, ya temu yas soruyoruz bilgileri yok mng ye soruyoruz bilgileri yok bunlara soruyoruz başka bir cevap bu nedir ya :D şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz.
-
eski siparişlere baktım, bu güncellemeden sonra aynı gün gümrükten geçtiğine dair güncelleme gelmiş, bugün belli olur.
-
az önce sırayla alo 175, 4448482, 120 ve 141'i aradım. 175'teki arkadaş 4448482'ye ve 120'ye yönlendirdi, 4448482'deki arkadaş hangi gümrük müdürlüğü diye sordu, bilemediğim için yardımcı olamayız dedi, 120'deki arkadaş 141'e yönlendirdi, 120'deki arkadaş e-devletten tüketici şikayet hattından kayıt oluşturun dedi. Burada hangi gümrük müdürlüğüne gittiğini öğrenebilirsek, 4448482 üzerinden tekrar arama yapabilirim.
-
Tic bakanlığını ardım biraz önce. Bu konudan dolayı yoğun arama alıyolarmış çok fazla mağduriyet var iletiyoruz irtibat halindeyiz dedi. Bir numara paylaştı İstanbul gümrük müdürlüğü sekreterya numarası. Yanıt alırsınız dedi. Verdiği numara ise havaalanı gümrük müdürlüğü ile irtibatta olduklarını ve sürekli görüştüklerini söyledi. Tıkanıklık varmış. Bunun sebebi ise 15 ağustostan önce verilen siparişleri ayırmalarıymış. 15 ağustos öncesi konşimentolu sipler takılmayacak bu yasaya dedi net olarak. Kesin mi dedim burası müdürlük net bilgi bu yönde dedi. Bu yüzden ağır ilerliyormuş dediğine göre. Umarım böyledir. numarası 0212 463 70 00
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi USLUDUR_ -- 19 Ağustos 2024; 14:43:35 > -
Bu iyi haber, o zaman biraz daha bekleyeceğiz.
iyi haber de işte memleket güven vermiyor ki. Ondan önce aradığım yerler farklı bilgi verdi. Bu tür bilgilerin bakanlıkça mevzuatla beraber açıklanması gerek. Net ve kesin olduğunu söyledi. İnşallah doğrudur.
-
-
Hepsiburada dan dün yurt dışı ürün sipariş ettim we world Express alacakmış.
Temu konusunda da 24 Temmuz civarı verilen siparişlerde forumda gördüğüm kadarı ile hala güncelleme alınmadı benim de sipariş tarihim 24 Temmuz 2 Ağustos Türkiye girişi 4 Ağustos gümrük firmasına verilme tarihi. Geçen hafta en son 22 Temmuz siparişleri güncelleme aldı bazıları dağıtıma çıktığı için umudum 21 inden önce gümrük işlemlerinin tamamlanacağı yönünde. Kısacası 24 Temmuz siparişlerinin bu gün ya da yarın bir güncelleme alacağını düşünüyorum. Bir MT ile yaptığım görüşme sonrasında 30 Euro sınırına takılmayacağını söyledi bakalım bekleyip göreceğiz. Yarına kadar güncelleme gelmez ise tekrar iletişime geçin dedi.
İyi de bizim sorunumuz 15 ağustos öncesine dayanıyor, yani temmuz sonu ve ağustos başından beri paketler güncelleme almadı. Zaten 15 ağustos geçen perşembe. Bence alakasız bir yanıt verilmiş.
-
İkinci paketim gümrükleme tamamlandıya geçti. Birinci paket gümrükleme sürecinde 1 haftadır. Neye göre iş yapıyorlar belli değil. Arada sadece iki gün var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X