Şimdi Ara

Tempolu yürüyüş / Koşu ile kilo ilişkisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 107 kiloyum şu ana kadar 38 kilo verdim akşamları 50 dk tempolu yürüyüş + 10-15 dk kas çalışması ve diyet ile...

Fakat spordan sonra artık hiç yorulmuyorum.Ben de bir karar aldım ve koşmaya karar verdim.Fakat yaklaşık bir alanda 3. turunda çok yoruldum.Yaklaşık 12 dk koştum ama düşecek seviyeye geldim.Sonra tempolu yürüyüşe devam ettim.

Sorum şu;
    -Tempolu yürüyüşe devam mı etsem yoksa kendimi koşmaya zorlasam mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f(x) -- 5 Ekim 2011; 19:53:50 >

• Eğer sert bi diyet uyguluyosan -ki bu sağlıksız birşey- üstüne bir de koşmayı katarsan bi gün kalpten gidersin demedi deme.Tempolu yürüyüşe devam et ve istersen 60 dakikaya çıkar.Kilo vermeye devam ediyorsan neden kendini yormaya çalışıyorsun ki zaten ?
  • Koş tabiki de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Sawyer- -- 5 Ekim 2011; 19:57:16 >
  • Şu diyetini yazarmısın nasılmış?
  • Benim pek bi bilgim yok ancak vücudun alışmıştır o tempoya . .
    Yağ yakmaya devam eder vücut ama salondaki görevliyle konuşup biraz daha ağır bi program yapmasını isteyebilirsin .
    Tabi bu işten anlayanlar,uzun süre fitnessla uğraşmış olanlar daha iyi bilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Eğer sert bi diyet uyguluyosan -ki bu sağlıksız birşey- üstüne bir de koşmayı katarsan bi gün kalpten gidersin demedi deme.Tempolu yürüyüşe devam et ve istersen 60 dakikaya çıkar.Kilo vermeye devam ediyorsan neden kendini yormaya çalışıyorsun ki zaten ?

Hocam başka bir diyetisyene gittim.Doktorun söylediği şey şu ;

-Karbonhidrat hiç almıyorsun kesinlikle günlük ihtiyacını karılayacaksın.

Artık her besinimi alıyorum.Şeker yağ gibi şeyleri kestim.Ama bir tavuk yediğim zaman yanına 2 kaşık bulgur pilavı ekliyorum buna benzer şeyler var.Sağlıksız değil.Önceden sağlıksız yapıyordum artık değil.
  • Amacın kilo vermekse yürümek ve maraton koşmak aynı şey.Ama şuna %100 eminim ne kadar ter dökersen o kadar çok yağ yakarsın.Lakin hem koşup hem kas kütlesi kazanmak istiyorum diyorsan sprinter koşmanı tavsiye ederim.Çok zordur ama yavaş yavaş belli bir seviyeye gelirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fitness ve hergün kardiyo
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kilo verirken de kas kütleni arttırmaya çalışıyorsan tempolu yürüyüşe devam et.Uzun süreli koşu acil enerji ihtiyacından dolayı direkt kas yakımına sebep olur.Yağlar daha geç parçalanıyor çünkü.
  • Yorumları okumadım ama ben kilo alma, verme derdinide yaşamış birisiyim bir yere geç kalmış gibi tempolu yürüyüş yapmanı öneririm
  • Yağ yakmak istiyorsan hafif tempo koşuda vücudundaki yağları enerji olarak kullanırsın yani yakarsın ama koşmadan önce karbonhidrat alma çünkü vücut ilk önce onları kullanır.Eğer tüm gücünle koşarsan vücut kasları kullanır o yüzden hafif tempo koş yürüyüş etki edermi bilemiyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saeros

Amacın kilo vermekse yürümek ve maraton koşmak aynı şey.Ama şuna %100 eminim ne kadar ter dökersen o kadar çok yağ yakarsın.Lakin hem koşup hem kas kütlesi kazanmak istiyorum diyorsan sprinter koşmanı tavsiye ederim.Çok zordur ama yavaş yavaş belli bir seviyeye gelirsin.

Bazen spor salonunda bazen de canım sıkılır dışarıda yürürüm.Dışarısı biraz soğuk oluyor hatta hafif bir yağmur bile baze oluyor.Dışarının soğuk olması terlememi önlüyor.Peki gene de yağ yakmış olur muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

quote:

Orijinalden alıntı: Saeros

Amacın kilo vermekse yürümek ve maraton koşmak aynı şey.Ama şuna %100 eminim ne kadar ter dökersen o kadar çok yağ yakarsın.Lakin hem koşup hem kas kütlesi kazanmak istiyorum diyorsan sprinter koşmanı tavsiye ederim.Çok zordur ama yavaş yavaş belli bir seviyeye gelirsin.

Bazen spor salonunda bazen de canım sıkılır dışarıda yürürüm.Dışarısı biraz soğuk oluyor hatta hafif bir yağmur bile baze oluyor.Dışarının soğuk olması terlememi önlüyor.Peki gene de yağ yakmış olur muyum?

Vücut efor sarfettikçe ısınır, soğuması için de terleme olur.Yani dışarıdaki soğuk hava vücudunun çok ısınmasını engeller.Yine de çok terleme ile daha fazla kilo atacağını düşünüyorum.Önemli bir not olarak şunu söylemeliyim ki, spordan sonra suyu mutlaka ılık veya hafif sıcak iç.Soğuk su içmen yağ yakımını durdurur.Sen yürüyüşü kestikten 30 dakika sonrasına kadar vücut yağ yakmaya devam edecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Yağ yakmak istiyorsan hafif tempo koşuda vücudundaki yağları enerji olarak kullanırsın yani yakarsın ama koşmadan önce karbonhidrat alma çünkü vücut ilk önce onları kullanır.Eğer tüm gücünle koşarsan vücut kasları kullanır o yüzden hafif tempo koş yürüyüş etki edermi bilemiyeceğim.

Mesela öğlen yemeğinde karbonhidrat alayım akşam almayayım.( akşam spor yapıyorum) bu şekilde mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Yağ yakmak istiyorsan hafif tempo koşuda vücudundaki yağları enerji olarak kullanırsın yani yakarsın ama koşmadan önce karbonhidrat alma çünkü vücut ilk önce onları kullanır.Eğer tüm gücünle koşarsan vücut kasları kullanır o yüzden hafif tempo koş yürüyüş etki edermi bilemiyeceğim.

Mesela öğlen yemeğinde karbonhidrat alayım akşam almayayım.( akşam spor yapıyorum) bu şekilde mi?

Sanırım öyle olmalı çünkü bir yemek 4 saat gibi sürede kana karışıyor

• Sonuç olarak artık hep spor salonunda ve tempoyu aynı tuttum.Fakat süreyi arttırdım.+10 dk daha ekledim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.