Şimdi Ara

TEMMUZ-ARALIK 2023 MAAŞ BEKLENTİLERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan mezun olsanız ne kadar ücrete işe başlayacağınızı hesefliyorsunuz

İster TL cinsinden isterseniz sayı*asgari cinsinden isterseniz de diğer para birimleri cinsinden belirtebilirsiniz

Okul bölüm de belirtirseniz daha anlaşılır olur.

Ben eğer ileriki zamanlarda şuanda aklımda bulunan projeleri ve fikirleri gerçekleştirirsem 4 4.5 asgari arası hedefliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen yeni kazanmadın mı bölümü herhangi bir beklentin olacak konumda değilsin bu forumdaki neredeyse kimse değil zaten bu adamların şu anki derdi sonraki denemede net arttırmak maaş muhabbetleri bomboş

1.5 sene oldu üniversiteye başlayalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 18 Kasım 2023; 19:28:47 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Daha Fazla Göster

• Hocam itüde okuyorum elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim (itü kktc programı) şu an mezun olmuş olsam 25 bin verseler 2 sene iş deneyimi sağlayacak şekilde hayır demezdim ama birkaç şart var: yemek kartı gibi yemek karşılaması olsa iyi olur, birazcık daha ufaktan esnek çalışma saatleri olsa iyi olur malum eğer piyasadaki durumumu beğenmezsem yüksek lisans yaparım diye. Onun dışında 40 falan alamayacağımı biliyorum çünkü yeni mezuna kim neden 40k versin? Belki 30a zorlanabilir 3 dil biliyorum diyip bir şekilde kendimi pazarlarsam ama bana göre önemli olan mühendislikteki o ilk 2 sene deneyimini iyi almak. Paradan daha önemli hocam. Ayrıca hep burada kalacağım diye bir gaye de yok yurt dışı imkanı çıksa dil falan da var zaten denerim yani. Biraz hayata bakıyor bakalım nereye atacak bizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panzer1437 -- 19 Kasım 2023; 13:1:48 >
  • Panzer1437 kullanıcısına yanıt

SS de zaten şuan yeni mezun için 40 45 arası

Baykar bunun biraz daha üstü

40k yani veren yerler var

Hatta spesifik alanlarda uğraşan firmalar var

(Çip üretimi RF tasarımı vs. Genelde İTÜ nün teknokentinde oluyor hatta bu firmalar)

Buralar da fazla veriyor 50k gibi

20k yı zaten standart 50 100 kişilik patron firmaları da veriyor genelde

• Kanka bana Mercedes gelse büyük firmalar gelse sana 25bin veririz deneyim alırsın derlerse köpek gibi giderim hiç düşünmeden. 40-50k maaş beklentisi harbi diyorum sana Hulk'a inanmak falan bak. Savunma sanayi zaten başlangıç olarak çok veriyor tamam ama orada çalışacağının garantisi yok. Ben biraz realistik bakıyorum duruma başlangıç olarak 40 alırsam tamamen almanca İngilizce biliyorum diyip bir firma beni bilmem Almanya koordinatörlüğüne falan koyarsa anca alırım. Ama dediğin sayıları harbiden itü odtü boün mezunları bile ilk 2 senesinde zor alır. Çünkü deneyimin yok adam seni zaten işine alıp deniyor neden sana para bayılsın ki? Ha itüde gidip otonom roket racecar gibi kulüplerde git araba tasarla drone yap o zaman kendini iyi pazarlarsın ama kolay iş değil ben zaten ortalama olarak söyledim 20 25bini. Bana iyi deneyim verirlerse ilk 2 sene ben zaten o deneyim ile birlikte 3. Senede +40k maaş alırım

• Zaten evet 20bine okey olmam için büyük firmanın gelmesi, bana sağlam deneyim şöhret verebilecek bir firmanın gelmesi lazım yani. Ortalama şirkete gitmem 20bine okdr itü eğitiminden çıkıp ki bölüm eğitimimiz itü ehbye çok benziyor azıcık elektrik eklemişler imza yetkisi alabilelim diye okdr

• Senin de dediğin gibi zaten eğer bu takımlarda bulunduysan ki iyi okullarda okuyan öğrencilerin çoğu da bulunuyor bir şekilde belli bir deneyim elde ediyorsun aslında yani sıfır olmuyorsun bir bakımdan.
    Bir de eğer 4. Sınıfta uzun dönem stajın vs varsa 40 50k ile başlamaman için herhangi bir engel yok gibi İTÜ mezunu olarak

• Çok yüksek beklentiye girmeyin dostlar. O hayal ettiğiniz paralar iyi okul mezunu bile olsanız hayal olarak kalabiliyor, türkiye gerçeklerini göz önüne almak lazım. Tier üni mezunları için de böyle, özellikle bu üni mezunlarının görece piyasa ile alakasız bölümden mezun olanlar büyük hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Yine de iş kişide ve karşıya çıkacak fırsatlarda bitiyor. Okurken senden daha kötü olan bir kişi mezuniyette absürt bir firmaya girebiliyor. Şans ve atılganlıkta biter iş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Had bakalım hocam hayırlısı artık. Daha 1. Sınıf Öğrencisi olduğumdan takımlar falan imkansız. Şu an notları yüksek tutup network üzerine oynamak lazım. Sana da bol başarılar diliyorum umarım güzel maaşlar alabiliriz ileride

Hocam takımlara gir bence şimdiden

Bir şey bilmiyorum beni almazlar bir işlerine yaramam falan diye düşünme

Ne kadar erken girersen o kadar iyi

İtü de güzel takımlar var üstelik çeşit çeşit

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.