Şimdi Ara

Temmuz 2024'te basılan yeşil pasaport sayısı ilk kez bordo pasaportu geçti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
1.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Linkteki haberden özettir, linkteki haberden ufak tefek değişiklikler olabilir.

Yeşil Pasaport / YP çıkmasını bekleyen

muhasebeciler, sendika yönetim kurulu seçilmişleri, belde belediye başkanları, TBMM danışman ve personelleri, belediye danışmanları, eczacılar, çarşı ve mahalle bekçileri, muhtarlar, mühendis ve mimarlar, tiyatroculardan sonra

gazeteci, hekim, tır şöförleri, 500bin üstü nüfuslu il ve ilçede bir dönem belediye başkanlığı yapmışlar için de YP talebinde bulunuldu!

Temmuz 2024'te basılan YP sayısı bordo pasaportu geçti!

Bilindigi üzere devlet memurlar, öğretmenler, vakıf üniversitelerinde öğretim üyeleri ile onların eşleri ve 25 yaşına kadar cocuklarına YP veriliyor, YP ile AB ülkelerine vizesiz, sağlık sigortasız (yani masrafsız) gitme olanağı sağlanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bedava akbil gibi dağıtmışlar bunu da, önüne gelen almış bir şekilde.

• Temmuz 2024’ de kendi yeşilimi yenilediğim gibi 3 kişiye daha ilk defa yeşil aldım….

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yeşil pasaportu destekliyorum. Belli üst düzey görevlerde ve kamuda olanlara öncelik verilebilir. Lakin bütün sülaleye verilmesi saçma gibi.

Adam üst düzey devlet memuru diye karısı çoluğu çocuğu hepsine yeşil pasaport saçma oluyor sanki.

Türkiye'de pasaportlu kişi sayısı 10.5 milyon civarı olduğu söyleniyor. Bunun 1.5 milyona yakını yeşil pasaportlu zaten.

• Herkes fas fakir ve aç sefil değilmi niye boşuna alınıyorki hiç gerek yok.

• Ota boka herkese yeşil pasaport dağıtmışlar. AB'nin yerinde olsam TR yeşil pasaportluları almam içeri.

• Yeşil pasaport işi saçmaliğın daniskası.Bizden başka hangi ülke vatandaşını pasaport verirken ayıriyor?3.dünya ülkelerinde bile yok bu ayrim lan.Savunan kişiler ya neyi savunduğunu bilmeyen saflardır ya da bu işten çıkari olan tayfadandır net

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yetmezmiş gibi daha belli mesleklerede Yeşil pasaport istiyormuş muhalefet !

Hadi hepsini anlarımda Muhtarlara yeşil pasaport nedir abi. Nedir bu CHP'nin muhtar sevgisi :D Bekçi nedir Alah aşkına gardiyan nedir ya.

Hadi doktoru anlarım Hakimi savcıyı anlarım Öğrretim üyesini anlarım. Ama Tırt şöförü nedir ya. Gazeteci nedir ! Tiyatrocu nedir. Ve bu mesleklerde kriter ne olacak ipini koparan gazeteciyim tiyatrocuyum diyebilir şart ne !!! Yetmezmiş gibi tüm aile aldığına bir bakmışın 5 sene sonra 20 milyon yeşil pasaport olmuş bunlar çıkarsa.

Temmuz 2024'te basılan yeşil pasaport sayısı ilk kez bordo pasaportu geçti!

• Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt
    Tek sebebi herkese verdiğin "o" pasaportun değersiz. Ve parayla o pasaportu çok rahat şekilde satın alabilirsin. Hangi dünya ülkesinde görülmüş parayla vatandaşlık ve pasaport satmak. Şu video konunun en kısa özeti:

Dikkat videoyu izlerken milliyetçilik konusunda çıldırma yaşayabilirsiniz. Özellikle o yürüyüşü o yüz mimiklerini gördükten sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desident -- 28 Ağustos 2024; 22:11:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Desident D kullanıcısına yanıt

Değersizse herkes için değersiz olacak.Değerliyse de herkes için değerli.Anayasadaki eşit vatandaşlık ilkesi bunu gerektirir.Memurlar üstün insanlar değil,ya da milletin efendisi değiller

• Yeşil pasaport işi akademide çok saçma. 7.5 yıldır araştırma görevlisi olarak çalışıyorum, araştırma görevlisi kadrosunda olduğum için yeşil pasaport alma hakkım yok. Esas bizim yeşil pasaport alıp rahatça gidip akademik çalışmalar için farklı ülkelere girmemiz lazım, ama yok. Bana hiçbir şekilde 20 yıl da bu kadroda çalışsam yeşil pasaport vermiyorlar. İlla ki dr. öğr. üyesi olmak zorundayım, ancak o zaman alabilirim. Üniversitede doktorasını tamamlamış, 10 yıldır dr. öğr. üyesi kadrosu bekleyen arkadaşlar var... Ama, göreve yeni başlamış bir öğretim görevlisini 3/1 kadroya alıp, ertesi günü yeşil pasaport veriyorlar ya da 10 yıl memur olan biri yeşil pasaport alabiliyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi ya?

Herkese de verilmesin elbet, o zaman bir anlamı kalmaz, ama en azından şu akademiye bir düzenleme getirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 28 Ağustos 2024; 22:58:28 >
  • Yeşil pasaport sadece memurlara ve ailesine veriliyor ve almak da o kadar kolay değil. Minimum 10 senelik bir memuriyet gerekiyor bazı kurumlarda bu 25 seneye kadar çıkabiliyor. Yeşil pasaport kapsamı genişletilmeyecek diye geçen açıklama yapıldı çünkü bu Türkiye'nin tek başına alabileceği bir karar değil. Dış işlerini ilgilendiren bir durum yani kafasına göre ben herkese veriyorum diyemez ülke. Buradaki en saçma olay ise avukatlara verilmesi oldu eğer kamuda çalışıyorsa mantıklıydı ancak baro kaydına baktılar hala sebebini anlayamadım.

Basım sayısının geçmesinin sebebiyse bordo pasaportla zaten yurtdışına çıkmanın çok zor olması olabilir. İnsanlar evine zor yemek götürüyor pasaport çıkartıp vize başvurusuna ücret ödeyip red yemekle neden uğraşsın.

Umarım devlet bu konudaki tavrını daha da sertleştir. Kuralsa kural ilkesine uysa memleket çok büyük sınıf atlarız yeşile falan da gerek kalmaz ama bunu benim torunlarım bile göremez muhtemelen.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• amdülamip in etkisidir bu, normalde trye kül vermeyenler bu yeşil pasaporta nasıl okey veriyor kimlere veriyor? ben burada trye bile değil almanyaya ingiltereye karaps ve diğer bağlantılara bakardım zaten orada meydana çıkar gerçekler

• Merak etmeyin eli kulağında çoğu Avrupa ve gelişmiş Asya ülkesi yeşilleri bile almamaya,deport etmeye başlar bu gidişle.

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

niye etsin memurun refahı türkiyede gayet iyi orada hem işçi olucaklar hemde maaş düşük en son kaçacak tipler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ağustos 2024; 2:45:20 >
  • İnsanlar kaçsın diye kapı bırakmış gibiler

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Mirkop, bakteri, şeytan görsün yüzünü ve bilumum ne kadar iğrenç kelimeler varsa kullandığın bir şahsa yeşil alarak adeta onu ödüllendirmen hem şaşırttı hem de şaşırtmadı... Şaşırtmadı çünkü sen de iktidar gibi firildak olmuşsun, şaşırttı çünkü bu şahsa tezek bile vermeyeceğini düşünürken, yeşili verdin...

• Yeşil pasaport diye bir pasaport çıkartıp diğer ülkelere bak bizim yeşilleri ülkenize vizesiz alacaksınız deyip ülkeler kabul mü etmişler? ben bu yeşil pasaport mevzunu anlamıyorum. Dünyada da örneği yok.

• Saçma bulduğu şeyi destekliyor.. tam bir x2yk ozkank

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt
    Bencede, zaten bizim hükümet de bunu istiyor içten içe, ne kadar az insan yurt dışına çıkarsa o kadar iyi bunlar için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.