Şimdi Ara

temiz kağıdı olan hacizli araç alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
22.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  temiz kağıdı olan hacizli araç alınır mı?

yukarıda ekran görüntüsü olan araç, sorgulamada hacizli görünüyor.
    aracın sahibini aradığımda ise, temiz kağıdının elinde olduğunu, satış yapılırken
    hacizli ibaresinin kalkacağını, zaten noterin hacizli arabanın satışını yapmayacağını
    söyledi.
    arkadaşlar sizce bu işte bir hinlik var mıdır? üçkağıda gelmek istemiyorum.
    fikirlerinizi bekliyorum.

• Adı üstünde haciz edilmiş, büyük ihtimalle de yeddiemin deposunda olması lazım.
    Satış yapılırken haciz kalkacak diye birşey yok.
    Haciz kalktıktan sonra satışı olur.
    Şahsen ben hiç uğraşmazdım bile.
  • Az önce eklemeyi unuttum kullandığım tarayıcıdan mı bilmiyorum değiştir linkini kullanamıyorum.
    Temiz kağıdı benim bildiğim aracın borcu olmadığına dair yazıdır, yani vergi borcu trafik cezası vs.
    Sahibinin başka bir borcundan dolayı araç haczedilmiştir büyük ihtimalle.
    Yani temiz kağıdı olsa bile araç sonuçta hacizli.
  • geçen 5 milyara uzay kasa vectra vardı sahibinden.comda adam hacizli araç, dağda bayırda köyde kullanacak olan alsın demiş bir de.
  • yalnız sorgulamanın altında vergi dairesinin adı var. bu durumda vergi dairesi haczetmiş olmuyor mu.
    dolayısıyla vergi dairesi temiz kağıdı vermez diye biliyorum.
    ayrıca aracın sahibi hacizin kaldırıldığına dair evrakların elinde olduğunu söylüyor. hemen satışı verecek.
  • Tamam işte aracın sahibinin vergi borcu olduğundan dolayı vergi dairesi kişinin aracının haczetmiş.
    Aracın vergi borcu yoktur yazısı başka, şahsın başka.
    Son kez söylüyorum, aracın haczi kalkmıştır yazısını görmeden yani resmi bir kağıt görmeden hiç bulaşmazdım.
    Hayırlısı..
  • İlyas KARA
    hiç bulaşma,piyasada araba kıtlığımı var.
    hacizli demek gerektiğinde araba bankanın demektir,üstünden kalkcak ne demekmiş,zaten bankaya aitmiş
    galeriye sor,bankaya sor,en iyi cevap için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 23 Mart 2009; 17:41:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARAÇ ALINIR MI
    8 ay önce açıldı
    Bu araç alınır mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi trafik komisyoncumdan geldim. bana dediği internetten hacizli yazısı kalkmadıkça aracı alma dedi. ben de satıcıya netten yazı kalkınca aracınıza talibim dedim. satıcı da ok dedi. bakacağız ne olacak.
  • araç 56 binde passat. düşük km'li passat bulmak zor. o yüzden düşünüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: baris195

İlyas KARA
    hiç bulaşma,piyasada araba kıtlığımı var.
    hacizli demek gerektiğinde araba bankanın demektir,üstünden kalkcak ne demekmiş,zaten bankaya aitmiş
    galeriye sor,bankaya sor,en iyi cevap için
  • hacizli demek araç yakalandığında el konulur
    rehinli demek rehin kaldırılmadan araç satılamaz demek

buna göre hacizli aracı alamazsınız

rehinli aracın borcu kapatılıp rehin kaldırılır ve satın alınabilir
  • bankadan kredi ile alınmıştır büyük ihtimal
    şu an trafikteki çoğu aracı sorgularsanız bu şekilde çıkar.

ilgili bankaya kredi borcu kapatılır.
    borç yoktur kağıdı alınır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

bankadan kredi ile alınmıştır büyük ihtimal

Bahsigeçen durum haciz. Rehin değil.

Haczin kaldırıldığına dair resmi yazıyı görmeksizin, veya emniyet kaydından haciz kalkmaksızın aracı almayın.

Rehin durumu farklıdır. Banka borcu ödenince bankadan alınan yazı ile emniyetten rehin kaldırma yazısı alınır. Ve emniyetten alınan yazı yeterlidir. Ancak rehin kalkınca zaten nette de sorgulamada hak mahrumiyeti görmezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 23 Mart 2009; 20:36:41 >
  • temiz kağıdı alınmış aynı durumdaki aracı araç sahibinin bendeki vekaleti ile noter satışı ile satıp, 1 ay sonra alıcının arabaya taktığı lpg ve tampon parasını vererek geri alan ruhsat sahibinin tanıdık olması ve geri almayı kabulüyle ruhsat sahibine geri veren biri olarak uzak durmanı öneririm.Çünkü alan mağdur oldu ben oldum ruhsat sahibi oldu.Hata dersen herkeste hata vardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meta80

hacizli demek araç yakalandığında el konulur
    rehinli demek rehin kaldırılmadan araç satılamaz demek

buna göre hacizli aracı alamazsınız

rehinli aracın borcu kapatılıp rehin kaldırılır ve satın alınabilir

yakalamalı hacizli olursa el konulur yukarıdakinde yakalama yok yani rahatca biner her hangi bir cevirme yada sorguda araca el konulamaz
    haciz durumuna gelincede muhtemelen bu sahsın vergi borcu var ve buna dayanarak vergi dairesi koymus
    şahısta gidip vergi borcunu anlasma yaparak takside böldürmüs
    1-2 taksidi ödedikten sonra temiz kagıdı alınabiliyor ama borc kapanmadan haciz kalkmaz
    bu temiz kağıdınıda ancak muayne vs icin kullanır hacizli araç satışı olur alan kişi haciziyle kabul edebilir fakat ilgili icra dairesi haciz sahibine durumu bildirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VectrAirliness -- 24 Mart 2009; 0:08:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

quote:

Orjinalden alıntı: individual

bankadan kredi ile alınmıştır büyük ihtimal

Bahsigeçen durum haciz. Rehin değil.

Haczin kaldırıldığına dair resmi yazıyı görmeksizin, veya emniyet kaydından haciz kalkmaksızın aracı almayın.

Rehin durumu farklıdır. Banka borcu ödenince bankadan alınan yazı ile emniyetten rehin kaldırma yazısı alınır. Ve emniyetten alınan yazı yeterlidir. Ancak rehin kalkınca zaten nette de sorgulamada hak mahrumiyeti görmezsiniz.

• yakalamalı hacizli için örnek
    bunun dısında hacizli yazıyorsa araba baglanmaz

• rehin konusu araya girmiş, birşey belirtiyim.

rehinli araç rehin kalkmadan satılabiliyor. arabayı eniştem aldı, biz kullandık oradan biliyorum.

"X" kişisi üstüne kayıtlı arabanın "A" bankasında rehini varsa, araç "Y" kişisine devrediliyor, yeni sahibi kalan kredi borcunu "A" bankasına ödemeye devam ediyor.
    yani yeni sahibi de bir nebze kredili araç almış oluyor.
    üstelik bu kişilerin arasında anlaşarak yapılmış birşey değil. ruhsatta da isim değişti, herşey resmi.

haciz konusunda, araç gerçekten temiz olabilir. başımıza geldi çünkü. bizimde bir dönem araç hacizli oldu, babam borcu halletmişti. ancak birgün polis çevirmesine girdi. polisler orada hiçbirşey yapmadı. babamı eve kadar takip etmişler. eve geldiler. sanki arabayı saklıyacağızya. arabayı bağladılar, babam bankayla konuştu, araç çözüldü. çünkü bankadakiler gerekli işlemleri yapmamış... ve o internetteki hacizli yazısı kalkmadı(?)

iyi araştırmanız lazım, neden dolayı hacizli yazıyor, üstündeki haciz kalkmışmı, sahibinin bunları sizinle çekinmeden (borcundan dolayı vs.) konuşması lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: VectrAirliness

yakalamalı hacizli için örnek
    bunun dısında hacizli yazıyorsa araba baglanmaz

çok teşekkürler, öğrendiğim iyi oldu, bizimkinde böyle yazmıyordu, neye güvenerek bağladı acaba polis
  • Bakın vergi dairesi hacizi koymuş yani vergi borcundan dolayı diyelim. Temiz kağıdı ne için verilir? Vergi borcu, trafik cezaları vs olmayınca verilir. Temiz kağadının altında ne yazar bilirmisiniz? Örneğin: 30.06.2009 tarihine kadar aracın borcu bulunmamaktadır. Devir veya satış yapılabilir. Bu tarihin yazmasının sebebide Temmuz ayında bandrolün yatması gerekiyor. Yani elinizde temiz kağadı varsa korkmadan satışa gidebilirsiniz. Zaten alavere dalavere olsa Noter satış yapmaz.
  • Arkadaşım E.G.M. nün sayfasına noterlerde satış işlemi sırasında girip kontrol ediyorlar. Bu şekilde hiçbir noter zaten satışı yapmaz yani siz aranızda anlaşsanızda alamazsınız aracı.
    Ancak satıcı Emniyetten yazı almış ise; bu yazıda Aracın satışında bir sakınca yoktur yazacaktır, bu demektir ki satıcı aracın üzerindeki hacizi kaldırmış ve emniyetten gerekli yazıyı almış ve bu şekilde satış noter huzurunda gerçekleşir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.