Şimdi Ara

Temel Yağ Yakici çorba Diyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
9.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ÇORBANIN MALZEMELERİ
    Havuç, taze fasulye, 6 sap yeşil soğan, 2 su bardağı yağsız et suyu, 4
    yeşil
    biber, bir demet maydanoz 1
    top lahana 6-12 adet domates.
    İstenirse tuz,biber, nane, et suyu tablet ve acı biber ile tatlandırıla
    bilir
    ..
    ÇORBANIN HAZIRLANIŞI
    Sebzeler küçük küçük doğranır ve üzerini örtecek kadar su konur. 10 dk.
    Hızlı ateşte kaynatılır.
    Ateşin altı kısılır ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
    Bu çorba aç olunduğunda ve ne zaman istenirse içile bilir. İstediğiniz
    miktarda içebildiğiniz kadar için.
    Bu çorbanın hiç kalori değeri yoktur. Ne kadar çok yerseniz o kadar
    zayıflatır.
    DİKKAT: Eğer tek başına uzun süre içilirse beslenme yetersizliğine
    neden
    olabilir.

1.GÜN :Muz haricinde bütün meyveler. Karpuz meyveler içinde en az
    kalorisi
    olanıdır.
    SADECE MEYVE YİYECEK VE ÇORBA İÇECEKSİNİZ.İçecek olarak şekersiz
    çay,greyfurt suyu ve su.

2.GÜN : Bütün sebzeler. Tıka basa bütün çiğ taze veya konserve sebze
    yiye
    bilirsiniz. Yeşil yapraklı taze
    sebze yemeye çalışın ve kuru fasulye, bezelye ve mısırdan yemeyin.
    ÇORBA ile
    birlikte yiyin. Bugün akşam yemeğinde kendinize fırında patates ve
    tereyağı
    ile ödüllendirin. MEYVE KESİNLİKLE YEMEYİN.

3.GÜN : İstediğiniz kadar meyve , sebze ve çorba yiyiniz. Fırında
    patates
    yemeyin.

EĞER BU DİYETİ 3 GÜN HİÇ KAÇAMAK YAPMADAN UYDUYSANIZ, 2.250 KG İLE
    3.175 KG
    ZAYIFLAMIŞ OLMANIZ GEREKİR.

4 GÜN :Muz ve yağsız süt. Bu günde ÇORBA ile birlikte en çok 3 muz
    yiyebilirsiniz ve istediğiniz kadar yağsız süt içebilirsiniz. Muz ve süt kalori ve karbonhidrat protein bakımından zengindir. Fakat özellikle bu günde vücudunuzun tatlı isteğini azaltmak için potasyum ve karbonhidrat protein ve kalsiyuma gereksinim vardır.

5. GÜN : Kırmızı et , domates. Bu gün 250 gr 600 gr arasında yağsız
    ızgara
    et 6 tane domates yiyebilirsiniz. Vücudunuzdaki ürik asidi atabilmek
    için en
    az 6-8 bardak su içmeye özen gösterin en az bir kere çorba için.

6.GÜN : Kırmızı et ve sebze. Bu gün istediğiniz kadar et ve sebze
    yiyebilirsiniz. Hatta yeşil yapraklı sebzelerle birlikte 2 veya 3 büyük
    parça biftek yiyebilirsiniz. FIRINDA PATATES KESİNLİKLE YOK en az bir
    kere
    çorba içmeye çalışın.

7. GÜN : Bulgur tatlandırılmamış meyve suyu ve sebze istediğiniz kadar
    yiyin,en az bir kere çorba içmeye özen gösterin.

7 GÜNÜN SONUNDA, KAÇAMAK YAPMADIYSANIZ 4.5 KG İLE 7.7 KG ZAYIFLAMIŞ
    OLMALISINIZ

Bu 7 günlük yemek yeme planı istenildiği kadar uygulanabilir. Aslında
    doğru
    olarak uygulandığında vücudunuz toksinlerden arınmış olacak ve
    kendinizi
    daha önce hissetmediğiniz kadar iyi hissedeceksiniz.
    7 günlük bu uygulamanın sonunda kendinizi en azından 4.5- 7.7 kg daha
    hafif
    ve daha enerjik hissedeceksiniz.
    Bu plana arzu ettiğiniz ölçüde devam edin.
    Bu diyet hızlı ve yağ yakıcıdır. Sırrı ise daha fazla kalori
    yakmasıdır.
    Vücudunuzu toksinlerden arıtacak ve kendinizi daha iyi hissetmenizi
    sağlayacaktır.
    Bu diyeti uygularken vücudunuzda birikmiş yağlar atılacağından
    kesinlikle
    alkol kullanmamalısınız. Alkol almadan en az 24 saat önce diyeti
    bırakmalısınız.
    Herkesin sindirim sistemi farklı olduğundan bu diyet her uygulayanı
    farklı
    şekilde etkileyecektir. 3. gün sonunda kaçamak yapmadıysanız kendinizi
    diyete başladığınız günden daha enerjik hissedeceksiniz. Bu diyeti
    birkaç
    gün uyguladıktan sonra bağırsak hareketlerinizde farklılık
    olacaktır.bir
    bardak lifli yiyeceklerden yemeniz gerekebilir. Şekersiz kahve
    içmenizde bir
    sakınca olmamakla birlikte 3 günüm sonunda kafeine gereksinim
    duymayacaksınız.
    KESİNLİKLE TÜKETİLMEYECEKLER: EKMEK, ALKOL, KARBANATLI YİYECEKLER
    (DİETLER
    DAHİL)
    İÇECEKLER: SU, ŞEKERSİZ ÇAY, KAHVE, TATLANDIRILMAMIŞ MEYVE SUYU, YAĞSIZ
    SÜT
    TEMEL YAĞ YAKICI ÇORBA’yı acıktığınızda istediğiniz zaman ve miktarda
    yiyebilirsiniz. Şunu unutmayın ki ne kadar çok yerseniz o kadar
    zayıflarsınız. Kesinlikle kızarmış yiyeceklerden ve ekmekten uzak durun
    ızgara et ve veya etin yerine tavuk yiyebilirsiniz. Tavuk derisi
    kesinlikle
    yasaktır.
    Doktor tarafından verilmiş ilaçların kullanılmasında hiçbir sakınca
    yoktur.
    Et günlerinde sadece birinde balık yiyebilirsiniz. Diğer günde kırmızı
    etteki yüksek proteine gereksinim vardır.
    Kolay gelsin

• Kendi hazırladığın bi diyet türü mü yoksa bi uzman tarafından mı hazırlandı bu diyet ?
  • corba olayını okumustum bı yerde burdada gorunce sımdı yaptırıorum anneme hergun sureklı her ac kaldıgımda ıcıcem cok tesekkur ederım bu arada bu hafta dıyet we spor ıle bırlıkte 2.5 kılo wermısım vucudum cok duzeldı boyum 180 kılom da 80 oldu karın kasları belırgınlesmeye basladı zaten cok hıssedılıo aama rahat gorulmuodu sımdı yavas yavas goruluo ıns 75 kg resımlerını koycam meger ınsan ısteyınce nasılda kılo werıp rahatlıyormus cok mutluyum 1.5 hafta sonra cok fıt bı sekılde tatılıme gıdecegımı dusunuyorumx DxDxD bole dewam ederse 76 kılo gıdıcem en guzelı bence bu dıyet elma crom falan hıkaye saglıklı yoldan zayıfla sarkma olursa yap body nı kurtul bazı ınsanlara cok kolay gelmıs olabılr soyledıklerım aama ben cok kısa surede form tuttum oh bee walla oh be
  • quote:

Orjinalden alıntı: BahadırÖztürk

Kendi hazırladığın bi diyet türü mü yoksa bi uzman tarafından mı hazırlandı bu diyet ?

ben hazırlamadım sadece yapanlardan ve iyi sonuç alanlardan ve hala yapmaya devam edenlerden edindim ayrıca sitelerde de varmış ordan temizini çektim olay bu ha bu onların kendi hazırladığı bir şey değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: chrisangeLL

corba olayını okumustum bı yerde burdada gorunce sımdı yaptırıorum anneme hergun sureklı her ac kaldıgımda ıcıcem cok tesekkur ederım bu arada bu hafta dıyet we spor ıle bırlıkte 2.5 kılo wermısım vucudum cok duzeldı boyum 180 kılom da 80 oldu karın kasları belırgınlesmeye basladı zaten cok hıssedılıo aama rahat gorulmuodu sımdı yavas yavas goruluo ıns 75 kg resımlerını koycam meger ınsan ısteyınce nasılda kılo werıp rahatlıyormus cok mutluyum 1.5 hafta sonra cok fıt bı sekılde tatılıme gıdecegımı dusunuyorumx DxDxD bole dewam ederse 76 kılo gıdıcem en guzelı bence bu dıyet elma crom falan hıkaye saglıklı yoldan zayıfla sarkma olursa yap body nı kurtul bazı ınsanlara cok kolay gelmıs olabılr soyledıklerım aama ben cok kısa surede form tuttum oh bee walla oh be

bu çorbalı diyetin bir sakıncası yok bakın ilk 3 gün vücut kendi proteinini falan kullanıyor sonra orda da yazdığı gibi et yiyorsunuz proteini alıyosunuz vitaminlerde soğan fasulye mevye yiyorsunuz yani vitamin olarak eksiklik yok protein de var ayrıca bu çorbayı ne kadar çok içerseniz o kadar zayıflarsınız vitamin eksiği olmadan

• Vitamin olarak gerçekten yeterli gibi görünüyor. Ama bazı vitaminler kaynamaya yani sıcağa dayanıksızdır. Multi vitamin haplarının kullanılması uygun olabilir hem yağ yakmayada yardımcıdır. Protein eksikliği oluşmaması için yumurtanın beyazını yiyebilirsiniz yağsızdır. Kalsiyum açısından da eksik gibi görünüyor ama multivitamin mineral kombinasyonuyla halledebilirsiniz (supradyn gibi)
  • katılıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üstad lahana koymasak olmazmı acaba?
  • olmaz zaten anası bu çorbanın lahana
  • aslinda diyetisyene gitmeyi dusunuyordum gitmeyip bunu mu yapsam?
  • Buradaki tarife göre çorbayı yaptım ve verilen diyeti titizlikle uygulamaya başladım. Bugün 3. günün sonuna yaklaşıyorum. Az önce tartıldım. 3.3 kg vermişim. Tefalin yağ, kas ayırımını yapan tartısını kullanıyorum. Bu 3.3 kg mın 2.2 kg mı su, 1.1 kg mı yağ. Kas miktarı aynı. Günlük not alıyorum. 7. gün sonunda tekrar yazarım. Sağlıkla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esman -- 16 Temmuz 2009; 18:30:20 >
  • ben de o tefalden alip basliyacam

• işe yarıyomuş demekki
    yağ oranını düşürmek lazım biraz
  • Şaka maka hayatımda gördüğüm en mantıklı diyet taRtiyi Da taksitle alicam artikin
  • Sağol deniyeceğiç inş işe yarar, yarar gibide gözüküyor :)
  • quote:

esman Tarih 16 Temmuz 2009; 18:24:48
    Buradaki tarife göre çorbayı yaptım ve verilen diyeti titizlikle uygulamaya başladım. Bugün 3. günün sonuna yaklaşıyorum. Az önce tartıldım. 3.3 kg vermişim. Tefalin yağ, kas ayırımını yapan tartısını kullanıyorum. Bu 3.3 kg mın 2.2 kg mı su, 1.1 kg mı yağ. Kas miktarı aynı. Günlük not alıyorum. 7. gün sonunda tekrar yazarım. Sağlıkla kalın.

Bu akşam 7. gün sonu. Toplam 4.5 kilo vermişim. Tartı notlarımda bir karışıklık oldu onun için tam oranları veremiyorum. Kas kaybı olmadı. 4.5 kilonun büyük kısmının yağ, geri kalanının su olduğu düşüncesindeyim. Diyete başlamadan önce belim 102 cm idi, şimdi 98 cm. Ben aldığım sonuçtan çok memnunum. Tabii kiloları geri almamak için dikkatli olmak lazım. Notlarım aşağıda dilerim faydalı olur. Sağlıkla kalın.

ÇORBA MALZEMELERİ

1/4 Orta boy beyaz lahana
    2 ad. Olgun orta boy kabuğu soyulmuş domates.
    15 ad. Taze fasulye
    1 ad. Orta boy havuç
    1 ad Dolma biber
    6 ad. Taze soğan sapları ile birlikte,
    1/4 Demet sapları ile beraber ince kıyılmış maydanoz.
    3 ad. İri diş sarımsak

Tatlandırıcı olarak:

1/2 Tatlı kaşığı acı biber
    2 Yemek kaşığı domates salçası,
    2 Yemek kaşığı biber salçası
    2 Çay kaşığı kimyon
    1 Küçük tutam fesleğen
    1 Paket et bulyon
    Tuz

Not: Tatlandırıcı cinsi ve miktarı isteğe göre değiştirilebilir (Yağ yok). Ben kendi tercihlerimi yazdım.

Çorba için; sebzeler küçük küçük doğranıp, tatlandırıcılar eklenip, su ilave edilip, kaynatılacak.

Not 1 : İlk tencere 4. günde bitti, aynı malzemelerle ikinci tencereyi yaptım onun da 1/2 si ni ben, kalanını evdekiler bitirdi. Tadı güzel. İsterseniz içerken limonda sıkabilirsiniz.

Not 2 :Dikkatinizi çekmiştir; çorba malzeme miktarı bazı malzemelerde yukarıda RuLet^# arkadaşımızın verdiklerinden daha az, eğer o ölçülerle çorba yapılırsa bir kazan çorba olabilir. Çok fazla. Yapanlar görecekler

YAPILACAK DİYET:

1. GÜN VERİLENLER:

Muz haricinde bütün meyveler. Karpuz meyveler içinde en az
    kalorisi olanıdır. SADECE MEYVE YİYECEK VE ÇORBA İÇECEKSİNİZ.İçecek olarak şekersiz çay,greyfurt suyu ve su.

1. GÜN BENİM TÜKETTİKLERİM:

3 Kase çorba
    1/4 Küçük boy karpuz
    15 ad. Kayısı
    2 ad Şeftali en az 1,5 lt su ,4 fincan şekersiz kahve ve 1 büyük bardak çay

2. GÜN VERİLENLER:

Bütün sebzeler. Tıka basa bütün çiğ taze veya konserve sebze yiyebilirsiniz. Yeşil yapraklı tazesebze yemeye çalışın ve kuru fasulye, bezelye ve mısırdan yemeyin ÇORBA ile birlikte yiyin. Bugün akşam yemeğinde kendinize fırında patates ve tereyağı ile ödüllendirin. MEYVE KESİNLİKLE YEMEYİN.

2. GÜN BENİM TÜKETTİKLERİM.

3 Kase çorba
    1/2 Göbek marul
    3 Domates
    2 Salatalık, ayrıca, Bir küçük kase çoban salata (1 çay kaşığı zeytin yağı, tuz, kırmızı biber, fesleğen, nar ekşisi, elma sirkesi soslu), en az 1.5 lt su, 3 fincan şekersiz kahve, 1 büyük bardak çay

3. GÜN VERİLENLER:

İstediğiniz kadar meyve , sebze ve çorba yiyiniz. Fırında patates
    yemeyin.EĞER BU DİYETİ 3 GÜN HİÇ KAÇAMAK YAPMADAN UYDUYSANIZ, 2.250 KG İLE 3.175 KG ZAYIFLAMIŞ OLMANIZ GEREKİR.

3. GÜN BENİM TÜKETTİKLERİM:

3 kase çorba
    1/2 kg. Kiraz
    1/4 Küçük boy karpuz
    15 ad Kayısı
    1/2 Göbek marul, en az 1.5 lt. su, 3 fincan şekersiz kahve ve 1 büyük bardak çay

3 GÜN SONUNDA; 2.2 kilosu su, 1.1 kilosu yağ, toplam 3.3 kilo verdim. Kas miktarında bir değişiklik olmadı.

4. GÜN VERİLENLER:

Muz ve yağsız süt. Bu günde ÇORBA ile birlikte en çok 3 muz yiyebilirsiniz ve istediğiniz kadar yağsız süt içebilirsiniz. Muz ve süt kalori ve karbonhidrat protein bakımından zengindir. Fakat özellikle bu günde vücudunuzun tatlı isteğini azaltmak için potasyum ve karbonhidrat protein ve kalsiyuma gereksinim vardır.

4. GÜN BENİM TÜKETTİKLERiM:

3 Kase çorba
    4 ad muz
    650 gr light yoğurt (Süt bana dokunuyor onun için yoğurt tercih ettim)
    1 tablet Supradyn (Vitamin ve mineral takviyesi için) en az 1.5 lt su, 4 fincan şekersiz
    kahve, 2 büyük bardak çay

5. GÜN VERİLENLER:

Kırmızı et , domates. Bu gün 250 gr 600 gr arasında yağsız ızgara
    et 6 tane domates yiyebilirsiniz. Vücudunuzdaki ürik asidi atabilmek
    için en az 6-8 bardak su içmeye özen gösterin en az bir kere çorba için.

5. GÜN BENİM TÜKETTİKLERİM:

2 Kase çorba
    250 gr. yağsız dana haşlama
    2 Domates
    1 Küçük kase karışık turşu
    4 ızgara köfte, 1 küçük kase çoban salata (2. gündekinin aynı)
    1 tablet Supradyn,
    en az 1.5 litre su, 4 fincan şekersiz kahve ve 2 büyük bardak çay.

6. GÜN VERİLENLER:

Kırmızı et ve sebze. Bu gün istediğiniz kadar et ve sebze yiyebilirsiniz. Hatta yeşil yapraklı sebzelerle birlikte 2 veya 3 büyük parça biftek yiyebilirsiniz. FIRINDA PATATES KESİNLİKLE YOK en az bir kere çorba içmeye çalışın.

6. GÜN BENİM TÜKETTİKLERİM:

1 kase çorba
    3 küçük tavuk pirzola , Bir küçük kase çoban salata (2. gündekinin aynı)
    4 Izgara köfte,
    1/2 demet kıvırcık, biraz karışık turşu,
    1 tablet supradyn, en az 1.5 lt su, 2 fincan şekersiz kahve, 3 büyük bardak çay

7. GÜN VERİLENLER

Bulgur tatlandırılmamış meyve suyu ve sebze istediğiniz kadar yiyin,en az bir kere çorba içmeye özen gösterin.
    7 GÜNÜN SONUNDA, KAÇAMAK YAPMADIYSANIZ 4.5 KG İLE 7.7 KG ZAYIFLAMIŞ OLMALISINIZ
    KESİNLİKLE TÜKETİLMEYECEKLER: EKMEK, ALKOL, KARBANATLI YİYECEKLER ızgara et ve veya etin yerine tavuk yiyebilirsiniz.
    Et günlerinde sadece birinde balık yiyebilirsiniz

7. GÜN BENİM TÜKETTİKLERİM.

1 kase çorba
    2 porsiyon bulgur pilavı (Bol soğanlı, biberli, domatesli. yağsız)
    1 küçük kase karışık turşu,
    1/2 göbekli marul
    1 tablet supradyn enaz 1.5 litre su, 1 fincan şekersiz kahve, 2 büyük bardak çay

NOTLAR:

NOT 1: İlk üç gün tuvalet ihtiyacı çok oluyor. Hiç adedim olmadığı halde gece iki kez kalktığım oldu. 4. gün normale döndü.

NOT 2: İlk üç gün kısa süreli baş ağrım oldu. İnternetten baktım bu diyedi uygulayan başka kişilerde de olmuş. 3. günden sonra olmadı.

NOT 3: Son gün (bugün) hariç bunalmadım, bir bıkkınlık olmadı. Bugün biraz sıkıldım.

NOT 4: 1-2 patates haricinde harbonhidrat verilmemiş, belki 7 gün için önemli değildir ama daha fazla uygulanması bana göre karaciğeri yorar.

• kesinlikle yarından itibaren başlıyorum. 4 kilo fazlam var sadece
  • 1-2 patates haricinde harbonhidrat verilmemiş, belki 7 gün için önemli değildir ama daha fazla uygulanması bana göre karaciğeri yorar

demişsin karbonhidrattan bol ne var ki senin o yediklerinde de karbonhidrat var.2 günde bir 1 dilim ekmek yiyebilirdin mesela

bu diyetteki şeker ihtiyacını az şekerli sütlaç ile kapatabilirsiniz hem de protein almış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smd

aslinda diyetisyene gitmeyi dusunuyordum gitmeyip bunu mu yapsam?

sen bilirsin.diyetisyene gitmeden bir de bunu de buda olmazsa ozaman kanını şekerini falan ölçtürür öyle yaparsın.
  • quote:

RuLeT^# Tarih 23 Temmuz 2009; 16:17:51
    1-2 patates haricinde harbonhidrat verilmemiş, belki 7 gün için önemli değildir ama daha fazla uygulanması bana göre karaciğeri yorar

demişsin karbonhidrattan bol ne var ki senin o yediklerinde de karbonhidrat var.2 günde bir 1 dilim ekmek yiyebilirdin mesela

bu diyetteki şeker ihtiyacını az şekerli sütlaç ile kapatabilirsiniz hem de protein almış olursunuz.

Ben, yukarı da benim için yazdıklarınızın nedenini ve mantığını anlamadım.
    Nedenini anlamadım çünkü;
    Ekmek kesinlikle yenilmeyecek diye diyetin altına siz yazmışsınız. Bir dilim ekmek yiyebilirsiniz dememeniz lazım. Az şekerli de olsa sütlaç yiyebilirsiniz diyorsunuz. hem diyette böyle bir gıda verilmemiş hem de içeceklerin bile şekersiz olmasına vurgu yapılmış.
    Mantığını anlamadım çünkü;
    Siz, bu diyetin yazarı değilsiniz. Anladığıma göre bir diyetisyen ya da gıda uzmanı da değilsiniz. Hem kendi kafanıza göre diyete ekleme yapıyorsunuz hem de karbonhidrattan bol ne var ki diyorsunuz? Neresinde var? 1-2 patates biraz bulgur. Ben de bir uzman değilim ama bu diyetin; enerjinin yağ yakımı ile karşılanması için özellikle karbonhidrat vermediğini düşündüm ve bu düşüncemi notlarıma yazdım, dikkati çektim.
    Bir diyetisyen olmadığınız ve bu diyetinde yazarı olmadığınıza göre neden diyeti savunmaya geçtiniz? Bırakın bu konuyu uzman arkadaşlar açıklasın. Belki gerçekten bu diyeti uzun süre uygulayan bir arkadaşımız zarar görebilir.
    Siz, ben internette böyle bir diyet buldum, faydalı gözüküyor, isteyen kendi sorumluluğunda uygulasın deyin geçin.
    Bende sizin sayenizde bu diyeti öğrendim. uyguladım ve aldığım sonuçtan da memnun kaldım. Teşekkür ederim. Sağlıkla kalın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.