Şimdi Ara

Temel Hukuk dersi sınavımın soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çoğu basit sorular cevaplarını da buldum fakat bazı yerlerde çelişiyorum ve tam anlamlandıramadığım oluyor.Kısa ve öz bir şekilde cevaplayabildiklerinizi yazarsanız sevinirim.Özellikle *9.*soruyu bulamadım.

1.Hukuk Devletini tanımlayınız ve vatandaşlar açısından önemini Anayasamızın Başlangıç Kısmını , 6-9.maddeleri ile Hukuk Devletinin unsurlarını dikkate alarak tartışınız.

2.Türk Hukuk Sisteminin Özelliklerini yazınız.

3.Eşitlikçi Adalet ve Dağıtıcı Adalet kavramlarını karşılaştırınız.

4.Genel olarak Sözleşme kavramını tanımlayınız ve Yönetsel Sözleşmelerden ne anladığınızı açıklayınız.

5.Tüzük nedir? Çıkarılma koşulları ve unsurları nelerdir ?

6.Yasaların genelliği , soyutluğu ve nesnelliğini açıklayınız.

7.Anayasanın üstün ve bağlayıcı olması ilkesini açıklayınız.

8.Kamu Tüzel kişisi kavramını tanımlayarak sahip oldukları özellik ve nitelikleri yazınız.

***9.Hakim , bakmakta olduğu bir davada birbirinden farklı çelişkili hukuk kuralları ile karşılaştığında nasıl bir yol izleyerek çelişkileri kaldırabilir?*** [Cevabını bulamadım.]

10.Kamu Hukuku-Özel Hukuk ayrımı hangi ölçütlere göre yapılmaktadır ?

11.Kurallar Hiyerarşisi Piramidini çiziniz.Kuralların hiyerarşik bir yapıda olmasının ne anlama geldiğini açıklayınız.

12.Yasaların türlerini sadece yazınız.

13.Örf ve Adet Kuralları hukuk sistemimiz içinde hangi hukuk dallarında uygulama alanı bulmaktadır ?

14.İçtihat , Bizzat İhkak-ı Hak , Karine kavramlarını açıklayınız.

• 9) Öncelikle normlar hiyerarşisi dikkate alınır. Aynı seviyedeyseler özel-genel ayrımına bakılır. O da aynıysa yeni olanı uygulanır. Ayrıca içtihada da bakılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 21 Kasım 2016; 7:01:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.