Şimdi Ara

Telsim yerli yazılıma devam edecek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telsim diğer operatörlerin aksine yazılımlarını dışarıdan almak yerine kendi kuruluşunun hazırladığı yani tamamen Türk mühendislerinin hazırladığı yazılımlar kullanılıyor.

vodafone bunu devam ettirir mi sizce?

• Kısmen...

Nihayetinde tek bir ülkede hizmet veren bir şirket değiller.
    Kendilerine ait bir çalışma prensipleri ve kurumsal yönetmelikleri vardır.
    Bu çerçevede bir adaptasyon yaşanılacaktır…
  • mesela hangi yazlımlar bunlar?
    Telsim in kullandıgı yazılımlara örnek verebilir misin?
  • Neyse şöyle anlatayım;
    Yazılımı dışarıdan almak pahalı bir iştir. operatörlere dikkat ederseniz durmadan yenı servisler cıkarıyorlar. Temeline baktıgınızda servisler aynı mantıkla calısıyor. cok komplike olmadıgı sürece temel aynı kalıyor. Temeli aynı kalan bir sistem için dısarıdan yazılım getirmek yerine örnek bir servisin yazılımını değiştirmek daha ucuz ve mantıklı. Zaten servisi akışı için gerekli algoritma hazırlandıktan sonra programı yazmak kolay. Bunun için de zaten operatörlerın DEVELOPMENT bölümleri var.
    Vodafone da Telsim in çalışanlarının cogunu yabancılastıracak degıl.
    Belki şöyle bişey yapılabilir:
    Yurt dısında kullandıkları ve Türkiye'de bulunmayan servislerini buradaki çalışanları ile hayata geçirebilirler.
    bu da baslı basına ayrı bir konu tabı ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakkal Gazi -- 19 Ocak 2007; 16:37:53 >

• degısme ihtimalinin yüksek oldugunu tahmin ediyorum
  • telsim hangi yazılımları kullanıyormuş acaba?bildiklerinden söyler misin.stajımı telsimde yaptığım için karşılaştırmak istiyorumda
  • mesela cep ailede günlük msjlara aşırı yüklenenlere bir limit koyup onu en son sıralara atmak ve belli bir süre bekletmek.cepaile kullananlar bilir belli bi msj i geçtükten sonra msjlar iletilmemeye başlar.işte bu türk mühendislerin başarısı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanmam büyük ölçüde değişecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: tj2master

telsim hangi yazılımları kullanıyormuş acaba?bildiklerinden söyler misin.stajımı telsimde yaptığım için karşılaştırmak istiyorumda

Ayrıntılı bilgi veremeyeceğim malesef
  • quote:

Orjinalden alıntı: mihl
    quote:

telsim hangi yazılımları kullanıyormuş acaba?bildiklerinden söyler misin.stajımı telsimde yaptığım için karşılaştırmak istiyorumda

Niçin acaba?
    Sanırım bir yasal sıkıntı yaratmaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sesyoksesyokdedim

quote:

Orjinalden alıntı: mihl
    quote:

Niçin acaba?
    Sanırım bir yasal sıkıntı yaratmaz...
    hayır ben dişe dokunur yerli bir yazılım görmedim de.o bakımdan sordum.VAS ve Planlama da yok.yada ben görmedim
  • Büyük ölçüde değişir diye düşünüyorum..
  • şu değişecek diyen arkadaslar bir kaç örnek verebilirler mi? Neymiş bu yazılımlar cok merak ettim?

Topicin konusu şu olmalıydı:
    TELSİM YENİ SERVİSLER CIKARACAK MI?
    Su an kullanılan servisler belki değişmeyebilir ama yeni servislerin cıkacagı kesin. E servisler de yazılımla yapılır. Arkadas konuyu yanlıs anlatmıs. Nitekim servisler değişir, ama onları programladıgınız, mantıklı hale getirdiginiz programlama dilleri belli (java, c++ gibi). Bu yazılımları da zaten orada calısan çalışanların bildigi ortada. Nitekim her operatörün yazılım geliştirme bölümleri var.

Umarım yeterince acık olmustur.
  • telsim yedek parçaları bile kendi üretiyor zaten :) kimseden alt yapı desteği alamıyordu ki borcu yüzünden
  • bence hepsi yerli yazılıma ve donanıma önem vermeli.çünkü destek olunca inanılmaz işler başarabilen bir milletiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ckul

telsim yedek parçaları bile kendi üretiyor zaten :) kimseden alt yapı desteği alamıyordu ki borcu yüzünden

Bunu ilk defa duyuyorum. Aslında doğru, destek olduktan sonra yapamayacağımız yok..
  • evet.Telsim Motorola sistem kullandığı ve milyarlarca dolar borç taktığı için bütün yedek parçalarını kendi temin ediyor.Arada bir Motorola'dan yeni yazılım alabiliyorlar sadece
  • ya allahını seven şu Telsim'in kullandığı yabancı yazılımları ve kendi ürettiği yedek parçaları söylesin bana.
    Telsim bir fabrika mı yaw. Operatör şirketi yedek parça mı üreitiyor da haberimiz yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.