Şimdi Ara

TELNET VE AĞA İLİŞKİN SORULARIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://img381.imageshack.us/img381/8129/telnetproblemiae8.jpg

[/simage]

Arkadaşlar ilk sorum şu : evimde bir pc bir kablolu modem ve net bağlantım var ayrıca telnet çekebilmek
    için de gerekli fiziksel ve donanımsal her şey tamam.

Ancak modemime eth.portundan bağlı olup web arayüzü aracılığıyla modemime girebilmeme hatta
    command consoledan ping atabilmeme rağmen TELNETTE RESİMDEKİ HATAYI VERİYOR
    FIREWALLU KAPASAM DA AYNI HATA ACABA NEDENDİR?

soru 2- web arayüzüyle modemime girdim örneğin ve ben evde bir kablolu ağa sahibim peki
    dışarıdan birisi modemimi nasıl ele geçirebilir ki ağıma dahil olmadan? yani modemimin
    varsayılan şifresini değiştirmedim diyelim
    ama evdeki ağımda sadece ben girebiliyorum o arayüze , NASIL OLACAK BU ELE GEÇİRME İŞİ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usak_Efesi -- 21 Ağustos 2007; 14:36:59 >

• Cevap-1:servislerden telnet servisinin start olduğunu kontrol et.(her iki makinadada)
    Cevap-2:tam olarak bilmemekle birlikte bunun port taraması sonucunda tespit edilern açık portlardan yapılabildiğini düşünüyorum.

kolay gelsin...
  • 1.sorunu anlayamadım kendi yerel ağından modemine telnet mi çekiyorsun?

2.sorun için hemen deneme yapalımwww.ipimne.com adresinden ip ni öğren ve ip adresini web browserına yapıştırıp enter a bas

2.sorunun cevabını şöyle açıklayayım:
    Sen modemine(aslında adsl router desek daha iyi olur) girmek için yerel ağdaki ip no nu yazıyorsun bu da heralde 192.168.1.1 veya 10.0.0.1 dir.
    internete girmek istediğinde adsl router ın bir ip adresi alır.Bu ip adresi 85.101.230.152 gibi birşeydir.Bu ip numarası Adsl router ına aittir yani senin desktop pc ne yada ağındaki herhangi bir bilgisayara ait değildir.Örneğin yerel ağda 5 bilgisayarın varsa 5 bilgisayarınında ip adresi aynı olur.Çünkü bilgisayarlar adsl router aracılığıyla internete çıkarlar.

router ların default şifrelerini google dan yazarak öğrenebiliyorsun aslında millet farkında değil ama onları bekleyen tehlike çok büyük.İnsanlara mutlaka adsl routerlarının admin şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini anlatmak lazım.

• 1- Komutları yanlış yazmışsın

c:>telnet 192.168.1.1

ya da

c:>telnet deyip enter a bastıktan sonra o 192.168.1.1

------

2- evet wireless modeme dışardan biri girebilir eğer şifreyi tutturursa. Modemi ele de geçirebilir, ama sonuçta modem senin elinde, resetleyip fabrika ayarlarına dönersin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sondunya

1.sorunu anlayamadım kendi yerel ağından modemine telnet mi çekiyorsun?

2.sorun için hemen deneme yapalımwww.ipimne.com adresinden ip ni öğren ve ip adresini web browserına yapıştırıp enter a bas

Sen modemine(aslında adsl router desek daha iyi olur) girmek için yerel ağdaki ip no nu yazıyorsun bu da heralde 192.168.1.1 veya 10.0.0.1 dir.
    internete girmek istediğinde adsl router ın bir ip adresi alır.Bu ip adresi 85.101.230.152 gibi birşeydir.Bu ip numarası Adsl router ına aittir yani senin desktop pc ne yada ağındaki herhangi bir bilgisayara ait değildir.Örneğin yerel ağda 5 bilgisayarın varsa 5 bilgisayarınında ip adresi aynı olur.Çünkü bilgisayarlar adsl router aracılığıyla internete çıkarlar.

router ların default şifrelerini google dan yazarak öğrenebiliyorsun aslında millet farkında değil ama onları bekleyen tehlike çok büyük.İnsanlara mutlaka adsl routerlarının admin şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini anlatmak lazım.

1.sorumda kendi yerel ağımdan gene yerel ağımdaki kablolu modemime telnet çekmeye çalışıyorum (evet !)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usak_Efesi -- 22 Ağustos 2007; 0:09:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

1- Komutları yanlış yazmışsın

ya da

------

2- evet wireless modeme dışardan biri girebilir eğer şifreyi tutturursa. Modemi ele de geçirebilir, ama sonuçta modem senin elinde, resetleyip fabrika ayarlarına dönersin.

quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

1- Komutları yanlış yazmışsın

ya da

------

niko dediğin herşeyi doğru yaptım ayrıca MODEM KABLOLU!

• quote:

Orjinalden alıntı: sondunya

1.sorunu anlayamadım kendi yerel ağından modemine telnet mi çekiyorsun?

CEVAP PUBLIC IP YANI NETE ÇIKAN IP TAMAM DA
    IP MI DIŞARIDAN BIRISI NASIL ÖĞRENECEK Kİ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.sorunu hallettin heralde (?)

2.
    Adamın birinin ping atan bir program yaptığını düşün.Bu program belirli bir adresten başlayarak ping atıyor ve her defasında adresi 1 arttırıyor.Attığı pinglerden gelince bu ip adreslerini bir veritabanına kaydediyor.Adam da veritabanındaki ip adreslerini web browser a sırayla girerek default admin şifreleri değişmeyen routerlara rahatlıkla girer.Sen durumu fark edip reset atana kadar adam router ı istediği şekilde yönetebilir.
  • 1. telnet komutu eksik: baslat ---> calistir --- > telnet -----> open 192.168.1.1
    2. wan access aciksa disardan baglanabilir. bazi modemler disa kapali bazilari acik geliyor, ozellikle airties wan access acik ve sifresiz geliyor. telekomun ip araliklari belli disa baglanti acik ve sifre degistirilmediyse bu araliklarda port scan yapan biri acik modemi gorup ele gecirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 22 Ağustos 2007; 3:55:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkaura

1. telnet komutu eksik: baslat ---> calistir --- > telnet -----> open 192.168.1.1
    2. wan access aciksa disardan baglanabilir. bazi modemler disa kapali bazilari acik geliyor, ozellikle airties wan access acik ve sifresiz geliyor. telekomun ip araliklari belli disa baglanti acik ve sifre degistirilmediyse bu araliklarda port scan yapan biri acik modemi gorup ele gecirebilir.

ha o ha open , ayrıca onu da denedim gene olmuyor aynı hatayı veriyor!
  • modemde telnetin acik olduna eminmisin. web arayuzunde bi ara telneti acik kapamayla ilgili bir yer varmi. genelde olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkaura

modemde telnetin acik olduna eminmisin. web arayuzunde bi ara telneti acik kapamayla ilgili bir yer varmi. genelde olur.

öyle bir yer bulamadım belki de modemin telnet özelliği yok o yüzden pcden
    telnet çeksem de yanıt alamıyorumdur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.