Şimdi Ara

Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
3
Favori
94.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .ZeuS.

    Ben ilk zamanlar DNS sorunu sanmıştım zaten bu olayı. Open DNS arada sırada kesiliyor çünkü. Ama baktım P2P'de duruyor, o zaman birşeylerin ters gittiğini anladım. ZyXel router varken, aynı şekilde kesinti olurdu ama daha sonra kendisi düzelirdi. Pirelli'de modemi kapatıp açmak gerekiyor. Zaten olay DNS sorunu da değil. Bundan eminim. Pirelli modemde de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Olay tamamen bölgesel. Büyük ihtimalle yakında düzelecektir ama düzelene kadar da çok çektirecekler bize sanırım.

    Bu arada son kesinti saati olan 16:30'dan beridir kesinti yaşamadım. 11 saat olmuş yaklaşık.


    Ayrı şehirlerde olmamamıza rağmen benim de 6,5 saattir falan hiç kesinti olmamış. Heralde Tellcom'un çalışmaları yüzünden falan böyle oluyor. Ama Pirelli router'ın böyle hiç durmadan kesildikten sonra bağlanamaması çok kötü. İzmir'de amcamda da Quiknet var, onun router'ı Zyxel. O hiç böyle sorunlar yaşamıyor. Zyxel router'la mı değiştirme talebinde bulunsam diye de düşünüyorum açıkçası. Her ne kadar Pirelli router için daha iyi dense de bu forumda, Zyxel'in hiç kesilmediğini ben de biliyorum amcamdan.




  • Istanbul quicknet'te bir sorun yok, hatta upload hizi biraz artti gibi normalde 450-550 arası upload ederken bu aralar 700 lere kadar çıktığı oluyor.
  • Ben Ankara Konutkentten bağlanıyorum (bazen de bağlanamıyorum).

    1mbps kotasız 29 liralık bağlantı aldım. rapidden 110 - 120 kB/s bağlantı sağlıyor. Burası çok güzel. Upload da 1024 iyi olduğu için remote desktop bağlantısı da gözle görülür şekilde hızlı oluyor.

    AMA:
    Işıklar normal olduğu halde internet gidiyor. Kabloyu direkt bilgisayara girince veya modemi kapatıp açınca internete girebiliyorum. Onun için sorunun modemden olduğunu (Pirelli), ana hatta sorun olsa benim modemi restart etmem veya kabloyu bilgisayara bağlamam işe yaramazdı diye düşünüyorum . 4442220 nolu telefonu aradım bi saat sorular sordu statik ip aldırdı. O zaman modeme bağlanabildim. Demek ki sorun modemin bağlantıyı paylaştıramaması diye düşündüm. Dün aradım size dönecez dediler. Bekliyorum...

    Ayrıca port forwarding olmuyor modemde. Security -> Port Forwarding den Local Host'a local ip'mi giriyorum. 80 (http) ve 21 (ftp) portlarını yönlendiriyorum. Ama internetteki ip'mi girince sunucu bulunamıyor diyor (direct local host yapınca sayfa geliyor). Eğer port yönlendirme olmazsa direkt modemin yönetim sayfası geliyor.
    Yapabilen var mı ?

    EKLEME : Son kesinti biraz önce 29 Ekim 2008 10:10 da yaşandı. Kabloyu bilgisayara bağladım öyle yazıyorum. İşin kötü tarafı annem gelip gelip bağlantım yok diyor :(

    Ayrıca routera giren kabloyu çıkatınca (bilgisayara bağlamak için) kırmızıya dönen internet ışığı tekrar routera takınca yeşil olmadı ki bu da modemin kopan bağlantıyı onaramadığı şeklinde yorumlanabilir sanırım. Kablo takılı olduğu halde tekrar kapatıp açtım. Tekrar bağlandı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 29 Ekim 2008; 10:30:40 >




  • dün akşam benim de gitti, tam da tatil diye başına çöreklenmiştim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sugurlu84
    Istanbul quicknet'te bir sorun yok, hatta upload hizi biraz artti gibi normalde 450-550 arası upload ederken bu aralar 700 lere kadar çıktığı oluyor.


    Ben de İstanbul Ataşehir'de oturuyorum ve benim de yaklaşık 11,5 saattir hiç kopmadı. Normalde 4-5 saatte, olmadı 7-8 saatte mutlaka koptuğu oluyordu. Sanırım müşteri hizmetlerini rahatsız etmem biraz işe yaradı. Zaten bağlantımla ilgili inceleme yapıp, bana geri dönüş yapacaklar. Ben de şikayetlerimi tekrar anlatacağım arayan, teknik bilgisi müşteri hizmetlerindeki kişilerden daha fazla olan kişiye. Ama yine de İstanbul'da Quiknet'le ilgili hiç problem yok gibi bir genelleme yapmamak lazım gibi. Dün akşam müşteri hizmetlerini aradığımda, direkt Avrupa yakası tarafıyla ilgili bir çalışmalarının olduğunu belirtiyorlardı bir duyuruyla.

    quote:

    Orjinalden alıntı: gergozen
    Ayrıca port forwarding olmuyor modemde. Security -> Port Forwarding den Local Host'a local ip'mi giriyorum. 80 (http) ve 21 (ftp) portlarını yönlendiriyorum. Ama internetteki ip'mi girince sunucu bulunamıyor diyor (direct local host yapınca sayfa geliyor). Eğer port yönlendirme olmazsa direkt modemin yönetim sayfası geliyor.
    Yapabilen var mı ?


    Ben de çok uğraştım bazı portları açabilmek için. utorrent ve bazı online oynadığım oyunlar için port açmam gerekiyordu. Bir sürü şey denedim ve en sonunda portları açmayı başardım. Yalnız yine de aklıma takılan şeyler var tabi ki.

    Size tavsiyem şunları yapın, en azından ben yaptım:

    1. DRG A226G Management Console'dan Security --> General. Buradan "Minimum Security" i seçin.
    2. DRG A226G Management Console'dan Advanced --> Protocols. Buraya istediğiniz herhangi bir program için, port açılmasıyla ilgili kural ekleyebiliyorsunuz. Hatta bazı programlar ekli de geliyor. FTP, Windows Live Messenger falan burada var aslında. Ama buraya kural eklemek yeterli olmuyor denediğim kadarıyla.
    3. DRG A226G Management Console'dan Security --> Port Forwarding. Burada yaratacağınız kural da şunun gibi olmalı:

     Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar


    4. Kullandığınız herhangi bir antivirüs yazılımında, daha önce programlara verilen izinlere kaldırın. Her kullanacağınız program için yeni izinler verin.

    Aklıma takılan şeyler olduğunu söylemiştim. Örneğin şöyle bir durum var, bütün bunları yapmama rağmen, Security --> Port Forwarding altında her utorrent, Windows Live Messenger falan açtığımda aynı kuralı tekrar kendisi oraya yaratıyor. Binlerce kural içeren bir liste oluştu orada :) Hepsini birden silmek de yok, tek tek silmek var, kalabalık bir liste oldu orası da. Gerçi çok önemli değil ama yine de böyle birşey de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fructoser -- 29 Ekim 2008; 13:26:18 >




  • Ben İstanbul Soyak Olympiakentte oturuyorum.İstanbul için problem yok denemez.En son dün gece saat 2:30 da online oyunumdan çıktıktan sonra yine aynı problemin olduğunu farkettim.modemi kapatıp açtım ip yi kontrol ettim ama ip değişmemişti.hiç bir şekilde sayfa girişi yapmıyordu.Ama birşey daha dikkatimi çekti. Eminim hepimiz bir şekilde youtube giriyoruz.Ben youtubejacker kullanıyorum.direkt olarak giremediğim sayfalara rağmen youtubeun linkine tıklayınca bir şekile youtube giriş yaptığınız farkettim.Anlıcanız bendeki mevcut sorun bahsedildiği üzere hattın kopması değil internete bir şekilde noluyorsa (HTTP,FTP) giriş yapamamam. şu andada yaklaşık 1 saatir bağlıyım herhangi bir problem yaşamadım.Ama arkadaşın dediği gibi Tellcomu arayınca istanbul bölgesinde yerel bir çalışma anonsu alıyorsak beklemekten başka çaremiz yok.
  • Pirelli'de ben de port açarken biraz sıkıntı yaşadım. Ama ön tanımlı port ayarlarından birini seçtim, kullandığım programların ayarlarını ona göre değiştirdim. ZyXel router'da uPnP düzgün çalışmıyordu, Pirelli'de düzgün çalışıyor. Port açmadan da bazı programlarda uPnP'den yararlanabilirsiniz.
  • Sorunu az çok deşifre ediyorum gibi. Yaptığım görüşmeler sonucunda, bu kesilmelerin bölgesel düzenlemeler yüzünden olduğundan neredeyse emin oldum. Bağlantı kesilmeleri sonucunda, hattın geri gelmemesi olayı da tamamen router'dan kaynaklanıyor. ZyXel router, kesilen bağlantı düzeldiğinde kendini toparlayabiliyordu ama Pirelli çoğu zaman bunu yapamıyor. Bugün benim de birkaç sefer bağlantım resetlendi, Pirelli modem açılıp kapandı. IP değişti. Bazen Pirelli modem kendini kapatıp açamıyor, elle müdahele etmek gerekiyor.

    Direk kablo bağlantısında sorun yok gibi görünüyor ama kesintiler anlık olduğundan, bağlantı gidip geliyor ve hiçbirşey olmamış gibi işlemlerinize devam edebiliyorsunuz. Direk kablo bağlantısında kesinti olduğunda, kabloyu çıkarıp hemen takmışsınız gibi, sağ alt köşede görünen internet simgesinde bilgi çıkıyor. Hemen bağlantı sağlanıyor. Pirelli modem de kendini kapatıp açarsa programlar işlerine kaldıkları yerden devam edebiliyorlar ama router çuvalladığı zaman, programlar da sapıtıyor haliyle.

    Elinde Pirelli modem olup da ZyXel router ile değiştirmek isteyenler, bence böyle birşey yapmasınlar. En azından 5Mbit ve daha hızlı internete sahip olanlar yapmasınlar. Çünkü bu sorunlar geçici. İleride düzeldiğinde, ZyXel router'ın diğer sorunları sizin başınızı ağıtacak. Öyle ki, ben ilk zamanlar ZyXel kullanırken, çoklu bağlantılarda (P2P) inanılmaz sorun yaşamıştım. Ayrıca sebebini bilmiyorum ama Pirelli modeme geçtiğimde, hızımda da artış olmuştu. Pirelli modemden şaşmayın. Modemde sorun olduğunu düşünüyorsanız, aynı marka başka bir modemle değişiklik talep edin.




  • ya ne uğraşıyorsunuz alın bi mikrotik bakın rahatınıza
  • Benim Pirelli router'ım kendini hiç toparlayamıyor böyle durumlarda. Zaten açıp kapanması bile 3-4 dk sürüyor. Büyük ihtimal router değişikliğine gideceğim.

    ThisisaNightmare; normal ev kullanımı için MikroTik'in maliyetini bana ÖM'den yazabilir misin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xsi -- 29 Ekim 2008; 16:21:10 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .ZeuS.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare


    quote:

    Orjinalden alıntı: .ZeuS.

    Kesilmeler kesinlikle Pirelli'den kaynaklanmıyor. Sorun apartmanlardaki radiolink cihazlarından veya bölgedeki switch'lerden kaynaklanıyor. Çünkü direk kablo bağlantısında da kesilmeler yaşanıyor. Zaten ben bir kere modemi değiştirmelerini sağladım. Kendi adıma eminim en azından. Pirelli modemimde bir sorun yok. Şu altyapı olayını bitirseler de rahatlasam.

    Apartmanların hepsine R/L koyulmaz ki, tanesinin en az 25000$ olduğunu düşünürsek...


    Bizim her apartmanın çatısında RL var. Bu aletler ilk getirildiğinde ben de aynı şeyi söylemiştim. Ortak 3-5 tane koyulduğunda olmuyor mu, bunlar bildiğimiz baz istasyonu değil mi diye sormuştum ama böyle olması gerektiğini söylediler. Yani her apartmana koydular.

    O zaman dandik 5 Ghz lik RL dir onlar. Max. 100-200 mbps destekleyen... Yoksa hiçbir akıllı ISP 25000$ ödemez.


    Neden MT nin maliyetini p.m den yazıyım, buraya yazsam da olur bence...
    alacağınız şey:
    RB450
    en ucuz ve hızlı bu yunan sitesinden alabilirsiniz:
    http://www.aerial.net/shop/product_info.php?products_id=479
    yani haftaya satılıyor.
    Fiyatı sitede de yazdığı gibi 55.2 euro, bu da 69$ yapıyor. Kargo olarak 10 euro alıyorlar.
    yani toplam 65 euro ödüyorsunuz. Bu da 125 ytl ediyor. Bence makul(dü) eğer euro artmadan önce alsaydınız.




  • Konunun dağılmaması için ÖM'den istemiştim.
  • 18 saattir Pirelli router açık ve herhangi bir kopma yaşamadım sanırım. Bugün Tellcom'dan birisi aradı. Dün müşteri hizmetlerine yaşadığım sorunu anlatmıştım. Bugün arayan kişiye de kısaca anlattım, zaten anlattıklarım onlarda yazılı olarak var. Bazen router'ın üzerindeki ışıkların hepsi normal yanmasına rağmen, internet bağlantımın koptuğunu, hiçbir siteye giriş yapamadığımı, download / upload'larımın durduğunu ve router'ı açıp kapamadan tekrar herşeyin normale dönmediğini belirttim. Bu durumun gece bilgisayarı açık bırakıp sabah kalktığımda ya da gündüz bilgisayarı açık bırakıp, daha sonra dönüp baktığımda ya da zaten interneti bilgisayarın başında kullanırken yaşadığımı belirttim. Ayrıca bunu Quiknet'i bağlattığım günden beri yaşadığımı dile getirdim. Benden IP adresimi istedi ve router'ın arayüzüne bağlanıp kendisi baktı. Herşeyin gayet normal göründüğünü, herhangi sorunlu birşeye rastlamadığını belirtti.

    Ancak şöyle birşey de söyledi. Aynı problemin 4-5 müşteride daha yaşandığını, sadece benim yaşadığım bir problem olmadığını, bu problemi en kısa sürede mutlaka gidermek istediklerini, sorunun nedenini tespit etmeye çalıştıklarını belirttiler. Ben de Pirelli router'la bir ilişkisi olabileceğini, bir akrabamın İzmir'de Quiknet'i Zyxel modemle bu tür sorunlar yaşamadan kullandığını anlattım. Arayan kişi de router değişiminin bu sorunları giderebileceğini, ama kendilerinin sorunun nedenini öğrenmeye çalıştıklarını söyledi. Router'ımı bir süre için hiç kapatmamamı, sorun yaşadığım anda verdiği cep numarasından arayıp haber vermemi istedi. Sorunun yaşandığı anda gözlemleyebilirse, o zaman sorunun sebebini bulabileceklerini söyledi. Ben de dün gece router'ı hiç kapatmadım. Şu anda 18 saatten fazladır hiç kopma yaşamamış durumdayım.

    Bunun dışında kendisine port açmak için de çok uğraştığımı anlattım. Kendisi Pirelli router'da port açmakla ilgili bir döküman yolladı mail adresime. Bu konuda sorun yaşayan arkadaşlar özel mesajla bana ulaşabilirler, yollarım yolladıkları dökümanı.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Xsi

    Benim Pirelli router'ım kendini hiç toparlayamıyor böyle durumlarda. Zaten açıp kapanması bile 3-4 dk sürüyor. Büyük ihtimal router değişikliğine gideceğim.

    ThisisaNightmare; normal ev kullanımı için MikroTik'in maliyetini bana ÖM'den yazabilir misin?


    Quiknet'de size verdikleri cihazlardan başka bir cihaz kullanırsanız hattınızı bloke ediyorlar. En fazla 1-2 saat falan online kalabiliyorsunuz. Sonradan müşteri hizmetlerini arayıp açtırmanız ve yine size verdikleri cihazı kullanmanız gerekiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare


    O zaman dandik 5 Ghz lik RL dir onlar. Max. 100-200 mbps destekleyen... Yoksa hiçbir akıllı ISP 25000$ ödemez.


    Neden MT nin maliyetini p.m den yazıyım, buraya yazsam da olur bence...
    alacağınız şey:
    RB450
    en ucuz ve hızlı bu yunan sitesinden alabilirsiniz:
    http://www.aerial.net/shop/product_info.php?products_id=479
    yani haftaya satılıyor.
    Fiyatı sitede de yazdığı gibi 55.2 euro, bu da 69$ yapıyor. Kargo olarak 10 euro alıyorlar.
    yani toplam 65 euro ödüyorsunuz. Bu da 125 ytl ediyor. Bence makul(dü) eğer euro artmadan önce alsaydınız.


    Ben de öyle düşünmüştüm zaten. Pahalı olanlardan olmaması lazım, yoksa batarlar direk. Düzgün çalışsın da, hangisinden olursa olsun. Beni ilgilendirmez zaten.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: fructoser

    18 saattir Pirelli router açık ve herhangi bir kopma yaşamadım sanırım. Bugün Tellcom'dan birisi aradı. Dün müşteri hizmetlerine yaşadığım sorunu anlatmıştım. Bugün arayan kişiye de kısaca anlattım, zaten anlattıklarım onlarda yazılı olarak var. Bazen router'ın üzerindeki ışıkların hepsi normal yanmasına rağmen, internet bağlantımın koptuğunu, hiçbir siteye giriş yapamadığımı, download / upload'larımın durduğunu ve router'ı açıp kapamadan tekrar herşeyin normale dönmediğini belirttim. Bu durumun gece bilgisayarı açık bırakıp sabah kalktığımda ya da gündüz bilgisayarı açık bırakıp, daha sonra dönüp baktığımda ya da zaten interneti bilgisayarın başında kullanırken yaşadığımı belirttim. Ayrıca bunu Quiknet'i bağlattığım günden beri yaşadığımı dile getirdim. Benden IP adresimi istedi ve router'ın arayüzüne bağlanıp kendisi baktı. Herşeyin gayet normal göründüğünü, herhangi sorunlu birşeye rastlamadığını belirtti.

    Ancak şöyle birşey de söyledi. Aynı problemin 4-5 müşteride daha yaşandığını, sadece benim yaşadığım bir problem olmadığını, bu problemi en kısa sürede mutlaka gidermek istediklerini, sorunun nedenini tespit etmeye çalıştıklarını belirttiler. Ben de Pirelli router'la bir ilişkisi olabileceğini, bir akrabamın İzmir'de Quiknet'i Zyxel modemle bu tür sorunlar yaşamadan kullandığını anlattım. Arayan kişi de router değişiminin bu sorunları giderebileceğini, ama kendilerinin sorunun nedenini öğrenmeye çalıştıklarını söyledi. Router'ımı bir süre için hiç kapatmamamı, sorun yaşadığım anda verdiği cep numarasından arayıp haber vermemi istedi. Sorunun yaşandığı anda gözlemleyebilirse, o zaman sorunun sebebini bulabileceklerini söyledi. Ben de dün gece router'ı hiç kapatmadım. Şu anda 18 saatten fazladır hiç kopma yaşamamış durumdayım.

    Bunun dışında kendisine port açmak için de çok uğraştığımı anlattım. Kendisi Pirelli router'da port açmakla ilgili bir döküman yolladı mail adresime. Bu konuda sorun yaşayan arkadaşlar özel mesajla bana ulaşabilirler, yollarım yolladıkları dökümanı.


    Düzgün birisine denk gelmişsiniz demek ki. Ben de bir keresinde gayet bilgili birisine denk gelmiştim ama daha sonra şansım pek yaver gitmedi bu işlerden anlayan birisine denk gelmek adına. Zaten ilk aradığınızda karşınıza çıkan CC elemanları pek bilgili değiller. Daha sonra size dönüş yapan, başka birimden arayan kişiler gayet bilgili oluyorlar. Ama bir süredir pek görüşemiyoruz kendileriyle. Birkaç defa arıza kaydı bırakmama rağmen maalesef bana dönüş yapmadılar. Çözüm de bulamadıkları belli.

    Bir sonraki görüşmemde bu sayfayı referans göstereceğim kendilerine. Hatta düzgün birisine denk gelirsem kendisine direk ulaşabileceğim bir numara istemeyi düşünüyorum. CC'deki sormak zorunda oldukları sorulardan bıktım.

    Bende de saat 15:00'den beridir bir kesilme olmadı. Büyük ihtimalle gece kesilecektir. Ama biraz seyrekleşti kesilmeler.

    Benim kafamı karıştıran, herkese başka şeyler söylenmesi. Benim 3 aramamda da farklı şeyler söylediler. Sizlere de farklı şeyler söylemişler. En son arayan kişiye genel iyileştirme çalışmasından bahsetmemişler, sebebi bilinmeyen bir sorundan bahsetmişler. Sebebini aradıklarını söylemişler. Halbuki adam akıllı olup biteni açıklasalar, kimse merak etmeyecek ve herkes sessiz sakince bekleyecek. En azından ben kendi adıma, sorunun nereden kaynaklandığını bilsem, bekleyeceğim. Ama bir türlü %100 kesin bir cevap alamadım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: .ZeuS.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Xsi

    Benim Pirelli router'ım kendini hiç toparlayamıyor böyle durumlarda. Zaten açıp kapanması bile 3-4 dk sürüyor. Büyük ihtimal router değişikliğine gideceğim.

    ThisisaNightmare; normal ev kullanımı için MikroTik'in maliyetini bana ÖM'den yazabilir misin?


    Quiknet'de size verdikleri cihazlardan başka bir cihaz kullanırsanız hattınızı bloke ediyorlar. En fazla 1-2 saat falan online kalabiliyorsunuz. Sonradan müşteri hizmetlerini arayıp açtırmanız ve yine size verdikleri cihazı kullanmanız gerekiyor.

    Bunun nedeni mac adresi olabilir mi? Evet. Peki naparız o zaman Mikrotik in mac adresini pirelli routerımızın mac adresi ile aynı yaparız.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare


    quote:

    Orjinalden alıntı: .ZeuS.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Xsi

    Benim Pirelli router'ım kendini hiç toparlayamıyor böyle durumlarda. Zaten açıp kapanması bile 3-4 dk sürüyor. Büyük ihtimal router değişikliğine gideceğim.

    ThisisaNightmare; normal ev kullanımı için MikroTik'in maliyetini bana ÖM'den yazabilir misin?


    Quiknet'de size verdikleri cihazlardan başka bir cihaz kullanırsanız hattınızı bloke ediyorlar. En fazla 1-2 saat falan online kalabiliyorsunuz. Sonradan müşteri hizmetlerini arayıp açtırmanız ve yine size verdikleri cihazı kullanmanız gerekiyor.

    Bunun nedeni mac adresi olabilir mi? Evet. Peki naparız o zaman Mikrotik in mac adresini pirelli routerımızın mac adresi ile aynı yaparız.


    Bir denemek lazım MAC adresi değişikliğini. Denemeden anlayamayız.




  • Benim bağlantı daha demin bir daha kesildi. 5. resetten sonra anca girebildim internete. Pirelli epey uğraştırıyor beni. Aslında verilen Pirelli router bu hizmet için uygun değil. Normalde 1 WAN Ethernet + 4 LAN Ethernet portlu bir router verilmesi gerek. Bize verilen ADSL modem denilebilir.

    Büyük ihtimal ThisisaNightmare'in önerdiği MikroTik'i alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xsi -- 29 Ekim 2008; 21:09:19 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Xsi

    Benim bağlantı daha demin bir daha kesildi. 5. resetten sonra anca girebildim internete. Pirelli epey uğraştırıyor beni. Aslında verilen Pirelli router bu hizmet için uygun değil. Normalde 1 WAN Ethernet + 4 LAN Ethernet portlu bir router verilmesi gerek. Bize verilen ADSL modem denilebilir.

    Büyük ihtimal ThisisaNightmare'in önerdiği MikroTik'i alacağım.


    Evet bende de 5 dakika önce gitti. Modemi kapatıp açınca düzeldi. IP yine değişti. Ben de kaliteli bir router almayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.