Şimdi Ara

Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
998
Cevap
3
Favori
94.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayrıca sunuda belirtmek isterimki Tellcom %100 Turkcell sermayeli bir kuruluş ve Turkcell bu konudaki altyapı calısmalarına inanılmaz derecede onem ve destek veriyor.Turkcell gibi dunya capında onder iletişim firmalarından biri olan şirketin destegini arkadasına alan bir firma cok kısa sure icinde çok çabuk bir şekilde yol alıcaktır.
  • Benim bağlantı yine sapıttı bir haftadır. Havalar bozdu, ondan mıdır nedir bilmiyorum ama müşteri hizmetlerine bilgi verdim. Arıza kaydı da aldılar. Bana geri dönmelerini bekliyorum.

    Sorun şöyle. Herşey normal görünmekte ama sitelere girilmiyor. Download'lar da duruyor. Modem normal görünüyor, ışıklar yanması gerektiği gibi ve yeşil. PC'de de herşey normal. Sorunu modemi kapatıp açarak çözüyorum.

    Modem Pirelli.

    23 Ekim Saat 03:00'de internet kesildi. Sabaha kadar yoktu neredeyse. Genel bir iyileştirme çalışması olduğundan bahsettiler.
    24 Ekim 17:20'de internet gitti. Modemi kapatıp açınca düzeldi. (IP değişti)
    25 Ekim 00:30 Modem kapanıp açılınca düzeldi. (IP değişti)
    27 Ekim 20:30 Modem kendiliğinden kapanıp açıldı. (IP değişti)
    28 Ekim 02:35 Modem kapanıp açılınca düzeldi. (IP değişti)
    28 Ekim 06:00 - 12:00 saatleri arasında modem kapanıp açılmış. (IP değişti)

    Önceden bir hafta boyunca modem kapatılıp açılsa bile IP değişmezdi. Normalde olması gereken 24 saatte bir IP'nin değişmesiymiş. Ama bende değişmezdi. Şimdi ne zaman kapatıp açsam değişiyor. ADSL gibi. Normalde böyle de olmaması gerekiyormuş.

    Sorun hakkında detaylı bilgi verdim ki, aynı sorunu yaşayan kişiler varsa, yardımlaşabilelim. Ankara-Batıkent bölge.




  • arkadaşım aynı sorunu bende yaşıyorum ne yazıkki, dediğin gibi son bihafta 10 gündür bu böyle.Ben ilk başta acaba bilgisayardamı bi sorun var diye düşündüm ama 2 pc de kullanıyorum ve her ikisinde de aynı sorunu yaşıyorum uzunca bi süredir, ayrıca saat dilimiylede alakası yok bu problemin hani gece hatlar daha yoğun vs onlada ilişkili diil günün her saati olabilio ve gün içersinde saymaya kalksam belki 50 sefer oluo bu..seninde söylediğin gibi görünürde herşey normal ışıklar yeşil vs. ama bağlantı yok..(
    ilk başta a ne güzel pilot bölgedeyiz şanslıyız vs. diye seviniyodum ama şimdi şimdi böle sorunlar yaşamaya başlayınca sistemin ilk kobaylarıyız galiba diye düşünmeye başladım..

    bende bugün müşteri hizmetlerine arıza kaydı bıraktım, bana sanki modemdenmiş gibi geldi sorun ama görünen o ki pek yalnızda diilmişim, bakalım görcez çıkar yakında herhalde kokusu..

    *istanbul bahçeşehirden bağlanıyorum.




  • 28 Ekim Saat: 16:30'da bir kesinti daha oldu. IP yine değişti.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagkannn

    arkadaşım aynı sorunu bende yaşıyorum ne yazıkki, dediğin gibi son bihafta 10 gündür bu böyle.Ben ilk başta acaba bilgisayardamı bi sorun var diye düşündüm ama 2 pc de kullanıyorum ve her ikisinde de aynı sorunu yaşıyorum uzunca bi süredir, ayrıca saat dilimiylede alakası yok bu problemin hani gece hatlar daha yoğun vs onlada ilişkili diil günün her saati olabilio ve gün içersinde saymaya kalksam belki 50 sefer oluo bu..seninde söylediğin gibi görünürde herşey normal ışıklar yeşil vs. ama bağlantı yok..(
    ilk başta a ne güzel pilot bölgedeyiz şanslıyız vs. diye seviniyodum ama şimdi şimdi böle sorunlar yaşamaya başlayınca sistemin ilk kobaylarıyız galiba diye düşünmeye başladım..

    bende bugün müşteri hizmetlerine arıza kaydı bıraktım, bana sanki modemdenmiş gibi geldi sorun ama görünen o ki pek yalnızda diilmişim, bakalım görcez çıkar yakında herhalde kokusu..

    *istanbul bahçeşehirden bağlanıyorum.





    Bende de 23 Ekim itibariyle olmaya başladı. 3 kere MH'yi aradım. İlk ikisinde bölgesel bir sorun olmadığını söylediler. En son aramamda ise, bölgesel bir sorun olduğunu söylediler. Sanki kanlı canlı biriyle değil de, bant kaydıyla konuşuyormuşum gibi hissettim. Gayet ilgisizlerdi. Yapacak birşey olmadığını, kesildikçe modemi kapayıp açmak gerektiğini ima etti resmen. İyileştirme ve altyapı çalışmaları yüzünden böyle oluyormuş. Switch'lerden kaynaklanıyormuş falan filan. Gerçekte durum nedir, ne zaman ve ne şekilde düzelecek bilmiyorum ama MH ile sık sık görüşeceğim kesin. Umarım en kısa zamanda hallederler.

    Ben 3 kere arıza kaydı bıraktım ancak bana geri dönüş yapmadılar. 1-2 hafta daha böyle giderse hızımı 5Mbit'e düşürmeyi planlıyorum. Her saat başı modem resetlenmesinin gerektiği bir bağlantıya, 256Kb ADSL'i bile tercih ederim doğrusu




  • Aynı sorun bende de var ne yazık ki. Quiknet bağlattığımdan beri (13.10.2008) gece bilgisayarı açık bıraktıktan sonra ya da bilgisayarı açık bırakıp bir yere gittikten sonra, eve gelip bilgisayarı açtığımda download / upload'larımın bazen durmuş olduğunu bazense devam ettiklerini ama internette hiçbir siteye girilemediğini, download upload oranlarımın sitelere yansımadığını görüyorum. Ya da bazen online oyun oynadıktan sonra, oyunu kapatıp internet bakmak istediğimde hiçbir siteye giriş yapılamadığını görüyorum. Çoğu zaman bilgisayarı ve router'ı kapatıp açmam bağlantının düzelmesini sağlıyor. Ancak bu kesintiler can sıkıyor ve verdiğim paranın karşılığını alamadığımı düşünmeye başlıyorum. Pirelli modem kullanıyorum ben de.

    Quiknet bağlatırken de birçok problemle karşılaşmıştım. Tarifem 5 Mbit / 5 Mbit olmasına rağmen aşağıda 5 Mbit / 5 Mbit olan porta bağlayacaklarına, 1 Mbit / 1 Mbit olan porta bağlamışlar. Bunun çözülmesi tam 5 günümü aldı. Müşteri hizmetleri hiç yardımcı olmuyor. Arkadaşlarımız sizi arayacaklar diyorlar, bekle ki arasınlar. Arayacak dedikleri arkadaşları arıyorlar, randevu alıyorlar şu gün şu saat gelelim diye, gelmiyorlar. Bunu şikayet ettiğimde, arıza kaydınız aktifleştirilmemişmiş, şimdi aktifleştiriyoruz gibi saçma sapan cevaplar alıyorum.

    Şimdi 5 Mbit / 5 Mbit kullanıyorum ama sizin de yaşadığınız bu bağlantı kopmalarını ben de yaşıyorum. Download upload'larım devam etse bile, internette hiçbir siteye girememe ya da Türk sitelerine girebilip yabancı sitelere girememe gibi garip problemler yaşıyorum. Daha önceden ADSL kullanırken kullandığım US Robotics 9108 ADSL2+ router'ın kutusunu da ortaya çıkardım. Belki bir ara onla da deneyeceğim, sorunun router'dan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için.

    Bu arada duvardan gelen kabloyu Pirelli modemin arkasındaki "ETH1" girişine bağladılar. Ben hatta bağlayan kişiye o zaman "Wall" ya da "DSL" girişleri ne işe yarıyor diye de sormuştum. O da biz hep buraya bağlıyoruz şeklinde bir cevap verdi :) Sizde de duvardan gelen kablo bu girişe mi bağlı? Böyle bir konu açmanız çok iyi olmuş. Quiknet'le ilgili yaşanan problemlerin ardı arkası kesilmiyor benim için şu aralar.




  • ewt duvardan gelen kablo bendede ve sanırım herkesde aynı yere bağlı bağlı olmasınada bugünlerde bi işlevi yok pek o kablonun sorun orda..
  • Bende Ekim başından beri Tellcom QUiKNET abonesiyim. Genel olarak memnum kaldım diyebilirim. Kurulumu yaklaşık 1 ay sürsede aldığım sonuç güzel denilebilir. Şuan TR'de bana söylenene göre ilk GPON servisinin kullanıldığı yermiş. Normalde evlere CAT6 kablosu çekilirken benim oturduğum yerde evine içine Fiberoptik kablo geliyor. Fiberoptik kablo evin içinde Ericcson marka bir ONT'ye(Fiberoptik hat bağlanıp, ethernet portundan çıkış sağlanıyor. Pirelli BS modemden daha büyük bir modem) ONT'den Pirelli BS modeme CAT6 kabloyla bağlanıyor.

    Ama yaşadığım sorun sadece Pirelli modem ile. Çok kaliteli bir ürün olduğu söylemeyem. Router bazen interneti dağıtamıyor. Yani Internet ışığı yeşilken internet giremezken ONT'den CAT6 kabloyu direk olarak PC'ye bağlayınca anında internete girebiliyorum. Pirelli'yi birçok defa Reboot etmek gerekiyor tekrar girmek için. Bunların dışında memnum kaldım diyebilirim.

    Ayrıca modemim üzerindeki WALL yada benzeri girişler RJ-11 girişleridir. Verilen hizmetle bir alakası yok yani.

    Normalde ETH1 girişine bağlıyorlar zaten merak etme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xsi -- 28 Ekim 2008; 18:05:17 >




  • Az önce yine internetim gitti, 17:50 gibi. Router üzerindeki bütün ışıklar normal yanmasına rağmen, ipconfig'le baktığımda kullandığım bilgisayarın IP'si aynı durmasına rağmen hiçbir siteye erişim sağlayamıyordum. Modemimi kapatmadan müşteri hizmetlerini aradım. Açtığımda bir duyuru yapılıyordu, Avrupa yakasındaki bağlantılarla ilgili bir altyapı çalışması yapıldığından falan bahsediliyordu. Anadolu yakası'nda oturduğumdan dikkate almadım ve müşteri hizmetleriyle görüştüm, yaşadığım problemi aktardım. Bu sefer konuştuğum kişi daha bir ilgiliydi geçmişte konuştuklarıma göre.

    Birkaç kez telefonda beklememi istedi, ilgili birimlerle görüşmek için. En sonunda şöyle bir açıklama yaptı, şu an altyapı çalışmaları yapıldığından kesintiler yaşamanız olası zaten dedi. Bakım çalışmaları geceleri yapıldığından geceleri de kesinti yaşanması normal dedi. Böyle dediğinde de ben o zaman her gece kesilmesi normal mi yani dedim. Yok her gece değil ama bazı geceler bu şekilde çalışmalar yapılabiliyor, kesintiler olabilir arada dedi. Ama ben bu sorunu sadece geceleri yaşamadığım için de benim adıma bir arıza formu oluşturdu.

    Telefondayken modemimi kapattırıp açtırdı. Bağlantı bir süre sonra normale döndü. Ben de tamam düzeliyor da, ben her seferinde kapatıp açmak zorunda mıyım bu router'ı dedim. Bunun üzerine router'ın seri numarasını kendisine okumamı istedi. Belki router'ı da değiştirirler, onunla ilgili de bir problem olabilir diye ben düşünüyorum zaten en başından beri. Çünkü Quiknet bağlattığımdan beri süregelen problemler bunlar. Benim hattımla ilgili inceleme yapacaklarını, incelemelerden sonra da bana geri dönüş yapılacağını söyledi. Bakalım, bekleyeceğim birkaç gün daha.




  • fructoser, bir daha internetin koparsa evine gelen ethernet kablosunu direkt olarak bilgisayara bağlayarak dener misin? Genelde Pirelli modem sorun çıkartıyor.

    Edit: Karar verdim. Pirelli Modemim sorunlu. Yeşil ışık yanmasına karşın. İnternet yok. ONT'den gelen CAT6 kablosunu modemden söküp PC'ye direkt olarak bağlayınca anında internet geliyor. Teknik servis modemin ethernet portlarında sorun olabileceğini söylediler. Büyük ihtimal D-Link yada NetGear marka Gigabit Wireless-N bir router alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xsi -- 28 Ekim 2008; 21:16:42 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Xsi

    fructoser, bir daha internetin koparsa evine gelen ethernet kablosunu direkt olarak bilgisayara bağlayarak dener misin? Genelde Pirelli modem sorun çıkartıyor.

    Edit: Karar verdim. Pirelli Modemim sorunlu. Yeşil ışık yanmasına karşın. İnternet yok. ONT'den gelen CAT6 kablosunu modemden söküp PC'ye direkt olarak bağlayınca anında internet geliyor. Teknik servis modemin ethernet portlarında sorun olabileceğini söylediler. Büyük ihtimal D-Link yada NetGear marka Gigabit Wireless-N bir router alacağım.



    Pirelli dediğiniz bir modemmidir? (ben lastik markası sanıyordum) Ethernet kablosunu direk bilgisayara takıp internete bağlanabiliyorsanız pirellinin modemlik bir işi yok demekki sadece router veya hub işlevi görüyor gibi...
  • 1 tane bilgisayar kullanıyorsanız neden router olarak kullanıyorsunuz ki? AP olarak full bridge yapıp kullanın.

    Bunun için, routing i kapatmanız yeterlidir.
  • Evet aslında modem diyoruz fakat router'dan başka bir görevi yok aslında.

    Tek bilgisayar olsa kullanmaya gerek yok tabii fakat 5'den fazla kablolu, kablosuz bilgisayar olunca router olarak kullanmak zorunda kalıyorsunuz.
  • Kesilmeler kesinlikle Pirelli'den kaynaklanmıyor. Sorun apartmanlardaki radiolink cihazlarından veya bölgedeki switch'lerden kaynaklanıyor. Çünkü direk kablo bağlantısında da kesilmeler yaşanıyor. Zaten ben bir kere modemi değiştirmelerini sağladım. Kendi adıma eminim en azından. Pirelli modemimde bir sorun yok. Şu altyapı olayını bitirseler de rahatlasam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Xsi

    Evet aslında modem diyoruz fakat router'dan başka bir görevi yok aslında.

    Tek bilgisayar olsa kullanmaya gerek yok tabii fakat 5'den fazla kablolu, kablosuz bilgisayar olunca router olarak kullanmak zorunda kalıyorsunuz.


    Normalde biz sadece Router özelliğini kullanıyoruz tabi. Verdikleri ZyXel ürünü bir router. Başka bir özelliği yok. Ama Pirelli bir modem. Sanırım adsl alanlara da bunlardan veriyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .ZeuS.

    Kesilmeler kesinlikle Pirelli'den kaynaklanmıyor. Sorun apartmanlardaki radiolink cihazlarından veya bölgedeki switch'lerden kaynaklanıyor. Çünkü direk kablo bağlantısında da kesilmeler yaşanıyor. Zaten ben bir kere modemi değiştirmelerini sağladım. Kendi adıma eminim en azından. Pirelli modemimde bir sorun yok. Şu altyapı olayını bitirseler de rahatlasam.

    Apartmanların hepsine R/L koyulmaz ki, tanesinin en az 25000$ olduğunu düşünürsek...
  • .ZeuS., demek ki seninle benim sorunum ayrı. Bu konuda ben epey sorun yaşadım. Direk hattan şu ana kadar hiçbir kesilme yaşamadım. Fakat ne zaman Pirelli'ye geçsem bağlantım gidiyor yada aşırı derecede yavaşlıyor. Birkaç resetten sonra tekrar sorunsuz bağlanabiliyorum.

    ThisisaNightmare, bizim burada FSO adında merkezle laser ile iletişim sağlayan bir cihaz vardı. Fakat siteye kurulum yapanlar performansını beğenmedikleri için sitemize merkezden fiberoptik kablo çekildi. Hatta hizmetin 1-2 ay gecikmesine sebep olmuştu.
  • Bende quiknet 3mb/sn kullanıcısıyım .ZeuS ve Xsi aynı sorunları bende yaklaşık 3 gündür yaşıyorum. önceleri az olan bu problem son 3 gündür aşırı derecede arttı.bugun bile yaklaşık 10 defa aynı problemle karşılaştım.modem ayarlarını resetlemekten tutun eski modemimi takıp onla bile wireless olarak denedim.wireless adaptörün güncellemesini driver güncellemesini bile yaptım ama aynı şeyler gene başıma geldi. işin komiği bu sorun nedense sadece web sayfalarında olduğu düşüncesindeyim.çünkü online oyun oynarken hiçbir bağlantı kesilmesi yaşamıyorum.Zaten bir Hp pavillion kullancısı olarak belayı tam onikiden bulmuş olan ben sizin bu yazılarınızı okumadan önce kesin olarak wireless adaptörümün papazı bulduğu düşüncesindeydim.Zeus senin dediğin gibi ip takibi yapmadım ama benim düşüncem sorunun wireless adaptörlerimizin ip değişikliğinden oluşan dns değişikliğine geçiş yapamasından kaynaklanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lesloups -- 29 Ekim 2008; 1:06:53 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare


    quote:

    Orjinalden alıntı: .ZeuS.

    Kesilmeler kesinlikle Pirelli'den kaynaklanmıyor. Sorun apartmanlardaki radiolink cihazlarından veya bölgedeki switch'lerden kaynaklanıyor. Çünkü direk kablo bağlantısında da kesilmeler yaşanıyor. Zaten ben bir kere modemi değiştirmelerini sağladım. Kendi adıma eminim en azından. Pirelli modemimde bir sorun yok. Şu altyapı olayını bitirseler de rahatlasam.

    Apartmanların hepsine R/L koyulmaz ki, tanesinin en az 25000$ olduğunu düşünürsek...


    Bizim her apartmanın çatısında RL var. Bu aletler ilk getirildiğinde ben de aynı şeyi söylemiştim. Ortak 3-5 tane koyulduğunda olmuyor mu, bunlar bildiğimiz baz istasyonu değil mi diye sormuştum ama böyle olması gerektiğini söylediler. Yani her apartmana koydular.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lesloups

    Bende quiknet 3mb/sn kullanıcısıyım .ZeuS ve Xsi aynı sorunları bende yaklaşık 3 gündür yaşıyorum. önceleri az olan bu problem son 3 gündür aşırı derecede arttı.bugun bile yaklaşık 10 defa aynı problemle karşılaştım.modem ayarlarını resetlemekten tutun eski modemimi takıp onla bile wireless olarak denedim.wireless adaptörün güncellemesini driver güncellemesini bile yaptım ama aynı şeyler gene başıma geldi. işin komiği bu sorun nedense sadece web sayfalarında olduğu düşüncesindeyim.çünkü online oyun oynarken hiçbir bağlantı kesilmesi yaşamıyorum.Zaten bir Hp pavillion kullancısı olarak belayı tam onikiden bulmuş olan ben sizin bu yazılarınızı okumadan önce kesin olarak wireless adaptörümün papazı bulduğu düşüncesindeydim.Zeus senin dediğin gibi ip takibi yapmadım ama benim düşüncem sorunun wireless adaptörlerimizin ip değişikliğinden oluşan dns değişikliğine geçiş yapamasından kaynaklanıyor.


    Ben ilk zamanlar DNS sorunu sanmıştım zaten bu olayı. Open DNS arada sırada kesiliyor çünkü. Ama baktım P2P'de duruyor, o zaman birşeylerin ters gittiğini anladım. ZyXel router varken, aynı şekilde kesinti olurdu ama daha sonra kendisi düzelirdi. Pirelli'de modemi kapatıp açmak gerekiyor. Zaten olay DNS sorunu da değil. Bundan eminim. Pirelli modemde de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Olay tamamen bölgesel. Büyük ihtimalle yakında düzelecektir ama düzelene kadar da çok çektirecekler bize sanırım.

    Bu arada son kesinti saati olan 16:30'dan beridir kesinti yaşamadım. 11 saat olmuş yaklaşık.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.