Şimdi Ara

Televizyondaki Arabayı Halatla Çekme Yarışması (Hangi Taraf Avantajlı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
2.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar tv'de görmüşsünüzdür Ben Bilmem Eşim Bilir diye bir yarışma var.Yarışmanın kazanına araba hediye ediyorlar.Son tur final yarışması ise arabayı bir takım önden diğer takım ise arkadan halatla çekiyor izleyenler bilir.

Araç genelde Nissan Juke oluyor ama arada Ford Fiesta falan da çıkıyor.

Aracı vites boşta çekiyorlar tam ortada duruyor 2 kişi yani karı koca çekiyorlar.Şimdi sorum aracı ön tarafından çeken mi daha avantajlı olur yoksa arkadan çeken mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan_34 -- 28 Ekim 2012; 21:18:05 >

• ağırlık önde fazla olduğundan önden çekenin avantajlı olacağını düşünüyorum, yani daha yakın olacağı için daha az kuvvet harcayacaktır.
  • Bende aynı şeyi düşünüyordum, adam arka tarafı istedi neden acaba dedim.
  • Arka taraf avantajli. Taa yillar once lisede ogrendigimiz kural.. Agirliga ne kadar uzaksan o kadar az kuvvet harcaman gerekir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip.ilgi çekici bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkfire45

quote:

Orijinalden alıntı: uurll

Arka taraf avantajli. Taa yillar once lisede ogrendigimiz kural.. Agirliga ne kadar uzaksan o kadar az kuvvet harcaman gerekir..

Dogru cevap

Hocam biraz açabilir misin sebebi ne acaba bunun tam olarak anlayamadım nereden geliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

quote:

Orijinalden alıntı: darkfire45

quote:

Orijinalden alıntı: uurll

Arka taraf avantajli. Taa yillar once lisede ogrendigimiz kural.. Agirliga ne kadar uzaksan o kadar az kuvvet harcaman gerekir..

Dogru cevap

Hocam biraz açabilir misin sebebi ne acaba bunun tam olarak anlayamadım nereden geliyor?

tahtravelli gibi dusunun nasil ortaya yakin oturmus sisman cocugu en uca oturmus zayif cocuk dengede tutabiliyorsa ayni mantik ama simdi dusununce motorun agirligi dusey insanlarin uyguladigi kuvvette yatay yonde oldugundan bence onden yada arkadan cekmek bir sey degistirmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Agirlikla ayni dogrultuda halat cekildigi icin bahsettiginiz fizik kurali islemez diye dusunuyorum. Yercekimine karsi bir kuvvet yok ortada, tabi halatin aracin agirlik merkeziyle yatay eksen arasinda yaptigi 5-10 derecelik aciyi hesaba katarsak cok az bir oranda avantaj soz konusu.

• bence arka taraf daha avantajlı
  • Cevaplardan bolumun otomotiv oldugu nasil belli kultur-bilim bolumunde konuyu acmani oneririm. Uzmanlarindan gercek cevaplar alirsin.

• Halati yere ne kadar yere yakin tutup cekersen o kadar avantajli. Halat yukariya dogru kalktikca arabaya kaldirma kuvveti uygularsin harcadigin enerji bosa gider gibime geliyor

• Aracın bir tarafından çekmenin daha avantajlı olduğu fikrine nereden kapıldınız? Yok öyle bişey..

Ayrıca yüke uzaklık falan konuyla çok alakasız.. Öyle olsa 100 metre halat bağlarım, yüklü römorku tek parmağımla çekerim.. Öyle bişey de yok..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baba forum cidden bitikmis be.. Bu adamlarin cogunun yol tutus, arac dinamikleri hakkinda yorumlarini okuyoruz bir de. Ciddi zaman israfiymis...

Agirliga ne kadar uzak olursan o kadar rahat cekersin demis adam. Digeri de alintilamis dogru demis buna ya..

Ciddi ciddi bu forumdan gitmek adama hicbirsey kqybettirmez...

• Şuan seyrediyorum , gayet keyifli bir yarışma. Yalnız düzeltilmesi gereken noktalar var bence. Mesela aracın içine insan bindirme yarışmasında gözler bağlanıyor fakat kulaklar da kapatılmalı bence. Çünkü görevi ikinci yapanlar birincinin kaç insan sıkıştırdığını duyuyor ve ona göre şartlıyor kendini. Hiç ilk yerleştirenlerin kazandığını görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edec

Baba forum cidden bitikmis be.. Bu adamlarin cogunun yol tutus, arac dinamikleri hakkinda yorumlarini okuyoruz bir de. Ciddi zaman israfiymis...

Agirliga ne kadar uzak olursan o kadar rahat cekersin demis adam. Digeri de alintilamis dogru demis buna ya..

Ciddi ciddi bu forumdan gitmek adama hicbirsey kqybettirmez...

Televizyondaki Arabayı Halatla Çekme Yarışması (Hangi Taraf Avantajlı?)
  • Toplam kütle aynı olsa bile, ön taraf daha ağır. Tabi halatların nereye bağlandığı bile önemli aslında o konuyu atlıyoruz biraz. Ayrıca arkadan çekenler daha avantajlı en azından ağırlık merkezi isimli fizik konularında anlatılan bu. Bir birim uzaklıktaki şeyi çekmekle, 4 birim uzaklıktan çekmek aynı gücü göstermeyiz. Bunun en güzel örneği, kapı kolları. Kapının kolunu daha kapıya yakın tarafından çekmeye kalkışırsak zorlanırız. Fakat daha uç noktadan çekersek kapı daha kolay açılır. Kapının kapanması da böyle. Benim düşüncem bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Toplam kütle aynı olsa bile, ön taraf daha ağır. Tabi halatların nereye bağlandığı bile önemli aslında o konuyu atlıyoruz biraz. Ayrıca arkadan çekenler daha avantajlı en azından ağırlık merkezi isimli fizik konularında anlatılan bu. Bir birim uzaklıktaki şeyi çekmekle, 4 birim uzaklıktan çekmek aynı gücü göstermeyiz. Bunun en güzel örneği, kapı kolları. Kapının kolunu daha kapıya yakın tarafından çekmeye kalkışırsak zorlanırız. Fakat daha uç noktadan çekersek kapı daha kolay açılır. Kapının kapanması da böyle. Benim düşüncem bu.

Moment hocam... Allah askna yapmayin...
    Ohooooo...

• quote:

Orijinalden alıntı: edec

quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Toplam kütle aynı olsa bile, ön taraf daha ağır. Tabi halatların nereye bağlandığı bile önemli aslında o konuyu atlıyoruz biraz. Ayrıca arkadan çekenler daha avantajlı en azından ağırlık merkezi isimli fizik konularında anlatılan bu. Bir birim uzaklıktaki şeyi çekmekle, 4 birim uzaklıktan çekmek aynı gücü göstermeyiz. Bunun en güzel örneği, kapı kolları. Kapının kolunu daha kapıya yakın tarafından çekmeye kalkışırsak zorlanırız. Fakat daha uç noktadan çekersek kapı daha kolay açılır. Kapının kapanması da böyle. Benim düşüncem bu.

Moment hocam... Allah askna yapmayin...
    Ohooooo...

Herkesi eleştireceğinize bir de siz yazı yazın da bilgilenelim hocam. Bilgilendirin öğrenelim bilmemek değil öğrenmemek ayıp sonuçta.

• Kimin avantajlı olduğunu bilemem. Ama program çok saçma. ''Öyleyse izleme !'' diyeceksiniz. Zaten izlemiyorum. Kanal değiştirirken birkaç saniye bakmak zorunda kalıyorum. Arabayı çekme sahnesini ilk gördüğümde gözlerime inanamadım. Bu kadar saçmalayacakları aklıma gelmemişti. Saçma, çünkü insanlara (izleyenlere) hiçbir şey kazandırmıyor. Ama program çok izleniyor ki hala devam ediyor ve yayınlanma süresi de uzun. Bu tür bir programın izlenme oranlarının fazla olması da toplumumuzun kültür düzeyi konusunda beni düşündürüyor. Bu durumun sadece bizim ülke için geçerli olduğunu da düşünmüyorum. Bu tür programlar dünyanın en eğitimli,kültürlü toplumlarında (Avrupa, Kanada...) geniş kitlelerin ilgisini çekecektir bence. Aslında toplumu da fazla eleştiremiyorum. Gerçek sorumlu yayınlayan kanal. İzlenme oranı yüksek olsun da ne olursa olsun mantığı ile hareket ediyorlar.

• Hiç bir şey değişmez. İsveç bilim adamlarına mail atın bunuda araştırsınlar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.