Şimdi Ara

Telekom çalışanları panikte !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Telekom çalışanları panikte !!

Kamu-Sen`e bağlı Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Telekom`da nakle tabi personelin kurumda 5 yıl daha kalmasının gündemde olduğunu, ancak kamuya geçmek için aceleci davranan kimi çalışanların verdiği nakil dilekçesi sayısının 7 bin 300`e ulaştığını bildirdi.

Karadavut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplam 50 bin
    çalışanı bulunan Telekom`da nakle tabi personel sayısının 24 bin 300
    olduğunu, bu personelin önemli bölümünün de maaştan çok iş güvencesini
    tercih etmeleri nedeniyle kamuda çalışmaya daha sıcak baktığını
    belirtti.

Türk Telekom`un Oger firmasına devir tesliminin yapıldığı 2005
    Kasım ayında, vergilerdeki yüksek kesinti nedeniyle maaşlarda 100 ile
    300 YTL arasında değişen düşüşler olduğunu anımsatan Karadavut,
    şunları söyledi: ``Bu tarihte personelin isimleri Devlet Personel Başkanlığı`na bildirilseydi, personel aynı maaş üzerinden çalışmayı sürdürecekti. Bu sürenin uzatılması yönündeki talebimiz olumlu görüldü, ancak bu kez karşımıza başka sorunlar çıktı. Telekom`da kendini iş güvencesiz gören personel, kendilerine yüksek maaş verilse de başka bir kamu kuruluşuna geçmek istedi.

Telekom personelinin kamu kuruluşlarına geçişinin aslında hem bu
    kuruluşa hem de devlete zarar vereceği düşüncesindeyiz. Bu nedenle en
    azından geçiş sürecini biraz daha uzatmak istedik. Bunun için
    Elektronik Haberleşme Kanun Tasarısı`na, Telekom personelinin devlet
    memurluğu hakkı saklı kalmak koşuluyla 5 yıl daha bu kurumda
    çalışmasını önerdik. Bu da kabul edildi, ancak personele bunu
    anlatamıyoruz.``

Karadavut, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm
    Komisyonu`nda kabul edilen Elektronik Haberleşme Kanun Tasarısı`nın,
    geç kanunlaşacağı düşüncesiyle Ulaştırma Bakanı`nın onayıyla müstakil
    olarak görüşüleceğini ve hızlı bir şekilde kanunlaşması için gündeme
    öncelikle alınacağını kaydetti.

Karadavut, şöyle devam etti: ``Bu kanun tasarısı sayesinde nakle tabi personelin kurumda 5 yıl daha kalması gündemde olmasına rağmen personel sabretmeyi bilmiyor, panik yapıyor. Bizim götürdüğümüz teklifi Telekom`u satın alan Oger firması da Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı da makul karşıladı. Bu durumda, Telekom çalışanı 5 yıl devlet memuru güvencesiyle çalışacak. Bu süre zarfında süresi dolanlar emekli olacak. Bunların
    ikramiyelerini devlet değil de Telekom`un yeni sahipleri ödeyecek. Bu
    avantajlara rağmen kamuya geçiş için dilekçe verenlerin sayısının 7
    bin 300`e ulaştığını öğrendik.``

Karadavut, 5 yıllık sürenin Oger`in de lehine olacağını savunarak,
    ``Böyle devam ederse Telekom`da işi bilen kalifiye eleman kalmayacak.
    Bu durumda hizmetlerin aksaması ve kargaşa gündeme gelebilir. Yeni
    işveren elbette böyle bir aksaklığa izin vermek istemeyeceğinden bizim
    teklifimizi uygun buluyor`` dedi.

Karadavut, belirsizliğin giderilmesi ve personelin sağlıklı karar
    verebilmesi için Elektronik Haberleşme Kanun Tasarısı`nın en kısa
    sürede kanunlaşmasını umut ettiklerini sözlerine ekledi.
    haberturk

• Türk telekom çiftliktir satılamaz

Nedenleri:

Türk telekom türkiyenin en büyük kit'lerinden birisi ve her yıl oldukça fazla miktarda ihaleye çıkılmakta: bu ihaleler birçok kişi tarafından ballı kaymak olarak görülmekte. Kişisel ve siyasal bağlantılarla haksız olarak ihaleleri alan bu firmalar işleri sallayarak her halükarda paralarını almakta. Meteksan'ın yarım yamalak yaptığı adsl kurulumu ve adsl danışma hatları hatlarının hiçbi işlevi olmamasına rağmen her ay trilyonları cebe atması (tüm adsl gelirinin %20'si sanırım). Bunların sözleşmeleri yerel müdürlükler tarafından iptal edilmekte ama nedense ankarada bişiler olup yine bunlara paralar ödenmekte.

Türk telekoma dolayısıyla türkiyeye sokulan vasıfsız elemanlar:

Özellikle Ecewit hükümeti zamanında yapılan bu sokmalar ile telekom tam bir çiftliğe döndürülmüştür. Yerleştirilen elemanlar ise sadece güvenlik görevlisi ve temizlikçi gibi vasıfsız elemanlardır. Normalde bu işlerin outsourcing ile halledilmesi gerekirken nedense bunlar telekoma yüklenmekte. Şu an Türkiyenin en büyük mühendislik kuruluşunda sadece 2000 mühendis bulunmakta. Ama hizmetçi, temizlikçi ve çaycılara ödenen ücretlerin toplamı ile yaklaşık 15.000 mühendis istihdam edilebilmektedir.

Türk telekom'un kar etmesi: öncelikle bu kar gerçek kar değildir. tekel zamanlarındaki verilere göre yapılan bu hesaplar artık gerçekle uyuşmamaktadır. Bilançolarda yapılan oynamalar ve hiçbir zaman tahsil edilemeyecek olan gsm firmalarına sonradan giydirilmiş ücretler ile şişirilen bu kar 2006-2007 de -eğer böyle giderse- muhtemelen bikaç yüz milyon dolara düşecektir. Ayrıca nedense adsl'in ve diğer hizmetlerin pahalılığından şikayet edenler "aaa telekom ne kadar kar ediyo niye satılıyor ki?" diye sitem etmekte. Bundan sonra çark böyle dönemeyecek ve telekom sadece katma altyapıdan para kazanabilecek bir yapıyo gelecektir. voip dolayısıyla zaten bu da cüzi miktarlara düşmektedir.

Avea:

Devletin sırtına ciddi bir yük olan Avea türk telekomu da yavaş yavaş dibe çekmektedir. Birçok hizmet diğer gsm operatörlerine göre yarı yarıya bile olmayan fiyatlara Avea'ya verilmekte buna rağmen bi türlü Avea düzelememekte. Toplam 5.4 milyar dolar lisans parası ödeyen bu şirketin değeri 3-4 milyar dolar civarıdır. telecom italia'nın da türk telekomu almak için yaptığı ayak oyunları da buna tuz biber ekmekte. Örneğin son anda ihaleye "telekomu alan avea'daki tim hisselerini de almak zorundadır" gibi bi şart ekletmeye çalışmıştır. böylelikle diğer şirketlere kafadan 2-3 milyar dolar geçirme hevesindedir.

Türkiyedeki şirketlerin amatör yapısı:

Şu ana kadar türkiyedeki büyük holdingler hep güçlerini kullanarak istediklerini bedavaya elde edebilmiştir.(doğan-petrol ofisi örneği). Telekom için de "bu işi 3-4 milyara kapatırız" düşüncesiyle işe giren büyük holdingler (koç-sa) yabancılar araya girip fiyatı arttırınca biraz çamura yatmakta pek de sakınca görmemiştir.

Tüm bunlara rağmen telekom tabii ki türkiyenin en önemli kurumu. Kesinlikle değerinin altına gitmemeli ( %55 için 13-15 milyar dolar arası düşünülüyor). Ama bu işin böyle çiftlik edasıyla gitmeyeceği de açıktır.

• +1
  • Telekom gibi büyük bir kurumun yabancıya gitmesini bir türlü içime sindiremiyorum
  • Hiç olmazsa Biz Memnun kalırız
  • bence böyle olmamalıydı.
    eğer doğru bilmiyorsam lütfen düzeltin
    çünkü telekom herhangi bir malı satmıyor
    en doğal "hizmetlerden" birini yani iletişim hizmeti veriyor
    böyle mülken satım yerine işletme hakkını
    belli bir süreleğine(5 veya 10 yıl veya daha uzunda olabilir) kiralanabilirdi.
    aynı futbol federasyonunun yayın hakkını sattığı gibi
    ve ihaleyi alan firmayada belli şartlar koyabilirdi
    mesela elde ettiği kârın belli miktarını alt yapı hizmetlerine ve teknoloji gelişimine ayırması gibi
    (tabi alan firma bunu yeterli görmeyip daha fazlasınıda yapabilir o onun hakkıdır)
    veya istihdama yönelik bazı şartlar konabilir
    teknik kısmını hukukçular ve uzmanlar daha güzel hazırlayabilirdi bence
  • telekom satılmadıki .25 yıllıgına işletme hakkı devredildi. 25 yıl sonra sözleşme yeniden gözden geçirilecek.hatta öger bir ara sırf bu yüzden almaktan vaz geçiyordu.25 yıl sonra çalışır vaziyette tüm sistemler iade edilecek. tekrar kiraya verilirken birinci öncelik ilk kiracı olan ögerde olacak.
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profdr -- 26 Ocak 2006 19:35:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sonunda Türk Telekom GPON geldi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • RESMEN ÇİFTLİĞE DÖNEN BU KURUMUN NASIL DÜZELECEĞİNİ MERAK EDİYORUM. 3-4 SEFER İŞİM DÜŞTÜ GİTTİM, SANKİ KENDİMİ AŞAĞILIK BİR YARATIK GİBİ HİSSETTİRDİLER BANA. HIZMETLE FALAN ALAKALARI YOK, RESMEN BABASININ ÇİFTLİĞİNDE FAKİRLERE AZICIK YARDIM EDİP KENDİNİ BİŞEY SANAN NAYLON AĞALARA BENZİYORLAR HEPSİ.

Etrafta iş yok güç yok bunlar çay, kahve, bulmaca derdinde. Ben işyerimden 2 saat izini zor alıp kıçımdan terler aka aka koşa koşa gelmişim oraya. Memur efendiler benim evrakı eline alıyo sonra sohbete dalıyo, sonra nedense aklına geliyo birine veriyo oda muhabbete bitinceyekadar yüzüme bile bakmıyo. Bu kadar bozuk bir düzen olamaz. Keşke bu kurumun tüm elemanlarını işten atıp öyle satsalarda özel şirkette kendi ekibini kursa. O zaman işte gerçek hizmet ortaya çıkar.

Neyse daha konuşursam ağzım bozulacak...... Anladınız siz ne diyeceğimi,,,, Anladınızzzzzzzz
  • quote:

Orjinalden alıntı: yenilmez26

RESMEN ÇİFTLİĞE DÖNEN BU KURUMUN NASIL DÜZELECEĞİNİ MERAK EDİYORUM. 3-4 SEFER İŞİM DÜŞTÜ GİTTİM, SANKİ KENDİMİ AŞAĞILIK BİR YARATIK GİBİ HİSSETTİRDİLER BANA. HIZMETLE FALAN ALAKALARI YOK, RESMEN BABASININ ÇİFTLİĞİNDE FAKİRLERE AZICIK YARDIM EDİP KENDİNİ BİŞEY SANAN NAYLON AĞALARA BENZİYORLAR HEPSİ.

Etrafta iş yok güç yok bunlar çay, kahve, bulmaca derdinde. Ben işyerimden 2 saat izini zor alıp kıçımdan terler aka aka koşa koşa gelmişim oraya. Memur efendiler benim evrakı eline alıyo sonra sohbete dalıyo, sonra nedense aklına geliyo birine veriyo oda muhabbete bitinceyekadar yüzüme bile bakmıyo. Bu kadar bozuk bir düzen olamaz. Keşke bu kurumun tüm elemanlarını işten atıp öyle satsalarda özel şirkette kendi ekibini kursa. O zaman işte gerçek hizmet ortaya çıkar.

Neyse daha konuşursam ağzım bozulacak...... Anladınız siz ne diyeceğimi,,,, Anladınızzzzzzzz

baba sonuna kadar haklısın adsl için başvuruya gidiyoz elimize bir kağıt vermek için yarım saat bekliyoruz sonra kağıdı geri vermek ayrı çile offfffffff offfffffffff

• quote:

Orjinalden alıntı: profdr

telekom satılmadıki .25 yıllıgına işletme hakkı devredildi. 25 yıl sonra sözleşme yeniden gözden geçirilecek.hatta öger bir ara sırf bu yüzden almaktan vaz geçiyordu.25 yıl sonra çalışır vaziyette tüm sistemler iade edilecek. tekrar kiraya verilirken birinci öncelik ilk kiracı olan ögerde olacak.
    saygılar

eğer böyle ise hatamı düzelttiğin için teşekkür ediyorum
    ee o zaman çok güzel bir iş yapılmış ancak süre biraz uzun
  • telekomun kiralanmasıyla ele geçen para, telekomun 10 yılda yapacağı kara denk geliyormuş bir ekonomistin söylediğine göre. eğer öyle ise 25 yıl gibi bir süre içinde 15 yıllık kar ve kazanç çöpe gitmiş oluyor. bu bana hala mantıksız geliyor. çünkü gerekli geliştirmeyi devlet de telekoma yaptırabilirdi. ille özelleştirilmesi gerekmiyor.

bunu telekomu ogerin devralmasına rağmen fiyatların düşmemesinden baz alarak söylüyorum. yatırım göremiyoruz, bunun yanında ucuzlama da göremiyoruz. ne bize ne devlete fayda görebiliyor musunuz? ben sadece hükümetin iktidar olduğu dönemde eline geçen sıcak parayla ekonomiyi düzeltmek suretiyle bir sonraki seçimlere "ekonomiyi de düzelttik" diyebilmeleri için sattıklarını düşünüyorum. umarım böyle bir yaklaşım yoktur, varsa dökülen kanlara verilen canlara yazık...

saygılarımla...

• quote:

RESMEN ÇİFTLİĞE DÖNEN BU KURUMUN NASIL DÜZELECEĞİNİ MERAK EDİYORUM. 3-4 SEFER İŞİM DÜŞTÜ GİTTİM, SANKİ KENDİMİ AŞAĞILIK BİR YARATIK GİBİ HİSSETTİRDİLER BANA. HIZMETLE FALAN ALAKALARI YOK, RESMEN BABASININ ÇİFTLİĞİNDE FAKİRLERE AZICIK YARDIM EDİP KENDİNİ BİŞEY SANAN NAYLON AĞALARA BENZİYORLAR HEPSİ.

Kesinlikle tamamen katılıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

telekomun kiralanmasıyla ele geçen para, telekomun 10 yılda yapacağı kara denk geliyormuş bir ekonomistin söylediğine göre. eğer öyle ise 25 yıl gibi bir süre içinde 15 yıllık kar ve kazanç çöpe gitmiş oluyor. bu bana hala mantıksız geliyor. çünkü gerekli geliştirmeyi devlet de telekoma yaptırabilirdi. ille özelleştirilmesi gerekmiyor.

bunu telekomu ogerin devralmasına rağmen fiyatların düşmemesinden baz alarak söylüyorum. yatırım göremiyoruz, bunun yanında ucuzlama da göremiyoruz. ne bize ne devlete fayda görebiliyor musunuz? ben sadece hükümetin iktidar olduğu dönemde eline geçen sıcak parayla ekonomiyi düzeltmek suretiyle bir sonraki seçimlere "ekonomiyi de düzelttik" diyebilmeleri için sattıklarını düşünüyorum. umarım böyle bir yaklaşım yoktur, varsa dökülen kanlara verilen canlara yazık...

saygılarımla...

+1...

• quote:

telekomun kiralanmasıyla ele geçen para, telekomun 10 yılda yapacağı kara denk geliyormuş bir ekonomistin söylediğine göre. eğer öyle ise 25 yıl gibi bir süre içinde 15 yıllık kar ve kazanç çöpe gitmiş oluyor. bu bana hala mantıksız geliyor. çünkü gerekli geliştirmeyi devlet de telekoma yaptırabilirdi. ille özelleştirilmesi gerekmiyor.

saygılarımla...

o zaman sende haklısın hocam diyecek bişey yok ama devlet geliştirebilseydi şimdiye kadar geliştirirdi.
    neden geliştirmedi. Çünkü bu devletin başında bizim seçtiğimiz veya seçemediğimiz insanlar var ve bunlar kim ne derse desin uzaydan gelmedi bizim insanlarımız ama öyle ama böyle maalesef bizim sistemimiz çok doğru,dürüst,akıllı ve çalışkan insan yetiştiremiyor. bu dört erdemi Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece bir kere bir arada gördü oda M.Kemal ATATÜRK zamanında bir daha da göremez heralde.

• SANA kesinlikle katılıyorum.
    Telekom devletin elindeyken çalışanlar aynen dediğin gibiydiler.İşimiz düşüyordu oraya çalışanların umurlarında değil; Şimdi birazda onlar çeksinler bu dertleri.Telekomun özelleştirilmesinden memnun olmayanlar İŞİNİ DOĞRU YAPMAYIP; DEVAMLI YATMAYA ALIŞANLAR VE HİÇBİR ŞEY BİLMEYEN CAHİL PERSONELLERDİR.Keşke Tümü özelleştirilseydi.
    BU özelleştirme bize kalite ve doğru hizmet getireceğinden eminim......
    quote:

• Özelleştirmenin tek amacı daha iyi hizmet vermesi içindir o kurumun. Yoksa neden kar eden bir kurumu satsınlar.Malum devlet kurumlarında nerden geldi bu müşteri anlayışı vardır. O yüzden özel bir şirkete vermek zaruri özellikle bizim ülkemizde.
  • quote:

saygılarımla...

Telekomdan devlet yine para kazanacak zaten. Vergi alacak yine ilgili kurumdan.
    15 yıldır özelleştirilemeyen bir kurumdur telekom. Eskiden kablo tv, uydu vs tüm hizmetler elindeyken bile satın alacak baba yiğitler çıkmadı pek. üstelik telekom ile ilgili ihalelere kaç defa "0" katılımcı oldu. Sebebi ülkeye güvensizlikti. Ucuzdu da niye bir tane adam gibi Türk şirketi çıkıp almadı? Sabancı, koç nerdeydi? Bassınlar alsınlar ne olsa 10 yılda kurtaracak mış parayı

Bunun alt yapı, düğzen kurma, memur olanakları, çalışan hakları kısmı yoks anki sade devlete verdikleri para olcak harcamaları.
    Daha telekom yönetimi, personeli düzene girmemişken ucuzlama olcak mı sanıyorsunuz yoksa? En az 1 yıla bi halt çıkmaz diye düşünüyorum. Sebebi daha ilgili kurumun tüm dizginleri eline alamamsıdır. Tüm dizginleri eline alıp belli bir plan, proje düzeninde ielriki aşamalarda mecburen tüketiciye yönelik uygulamalar koyacaklar. Yoksa yatırdıkları parayı bile çıkaramazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KoLCu_ -- 27 Ocak 2006 14:27:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.