Şimdi Ara

Telekinezi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telekinezi hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Telekinezi gerçek mi?
    Bilim Telekinezi hakkında ne diyor?



  • _Telekinezi_ ile tam olarak ne demek istediğine bağlı olarak değişebilecek olsa da cevap, hayır.

    https://www.youtube.com/watch?v=QlfMsZwr8rc
  • Bu konuda kanıtlanmış bilimsel bir deney veya veri yok.
    Telekinezi denilen olayın kendisi ise olabilirlik açısından çok düşük bir ihtimale sahip.
    İnsan beyni içinde bir miktar elektriksel veya manyetik alan olduğu kabul edilsede, bir nesneyi uzaktan etkileyebilecek
    seviyede değil,ki bu alanın tek bir nesne üzerine odaklanması hiç mümkün değil.(şimdilik)
  • Televizyonda gösterilerde orda burda yaptığını söyleyen çok kişi var ama %99 u şovmen. O yüzden sözlerine güvenilir mi, şov amaçlı hileler mi bilemeyiz ama bence olabilir
  • çocukken yaptığımı sanardım psi wheel yapıyorsun silginin üzerine kalem ucu ya da iğne batırıp, üzerine katlanmış hafif bir kağıt koyarak:

    Telekinezi hakkında ne düşünüyorsunuz?

    elini yaklaştırıyorsun ve düşünüyorsun; o da dönüyor tabii. başlarda oldukça müthiş bir his gerçekten sonra "düşünceden ziyade nefesim mi döndürüyor lan acaba bunu?" diyor ve atkıyla yüzünü sarıyorsun ki etkilenmesin diye, güç bela yine dönüyor; havalara uçuyorsun sevinçten. ama yine içine bir kurt düşüyor sonra. bu sefer de hava akımından "kıllanıyorsun". ki gerçekten de oynatan şey odadaki hava akımı ne yazık ki.

    çünkü fiziksel olarak harekete o kadar açık bir tasarım ki, ayağını kımıldatsan bile dönebiliyor. çocuklar için hoş bir oyun olabilir elbette.




  • Çok video vardır ama, bu en dandik olanlarından.inanmayın böyle basit numaralara.
  • Böyle şeyleri kendi kamerasıyla kendi mekanında yapması çok kolay. Kontrollü bir şekilde yapabilen daha yok nedense. :)
  • Ortaokul yıllarında bir arkadaşımla birlikte sayısız deneme yapmıştık bu saçmalığın gerçek olduğuna inanıp. Saf insanları gıdıklamak için uydurulmuş katıksız zırvalardan biridir telekinezi. Beynin böyle bir gücü yoktur, olması fizik yasalarına aykırıdır. Şöyle ki;

    80 kg ağırlığında yetişkin bir erkek günde ortalama 2500 kalori enerji tüketir. Bunun %20'si beyin tarafından kullanılır. Bu durumda 500 kalori/gün enerji beynimiz tarafından tüketilmektedir. Bunun 24 saat içinde tüketildiği göz önüne alınırsa saniyede beynimizin tükettiği enerji 0,025 jul/saniyedir.

    Öte yandan 1 beygir gücü metrik sistemde 75 kg ağırlığı 1 saniyede 1 metre yukarı çıkaran güç olarak tanımlıdır ve kabaca 735,5 Watt olarak ölçülür. Yani; beynimizle bir insanı 1 saniyede 1 metre yukarı kaldırmak istersek 736 watt güç harcamamız gerekir. Beynin 1 saniyede tükettiği güç ise sadece 0,025 watt kadardır. Bir başka deyişle gereken gücün tam 30,353'te biri!..

    Şaka gibi değil mi? Beynimiz saniyede 0,025 watt tüketiyorken varsayalım ki, "turbo boost" devreye girsin ve o an vücudumuzun kullandığı tüm enerjiyi çeksin. Olur a, böyle bir mekanizma vardır da tıp henüz keşfedememiştir! Ama o zaman bile gereken güç beynimizin gücünün 6.000 katından fazladır!.

    Peki bu enerji farkı nereden karşılanacak? Öyle ya, fizik bize derki, ENERJİ YOKTAN VAR EDİLEMEZ, VARKEN YOK EDİLEMEZ. İlla ki bir yerden gelecek. Peki nasıl gelecek? Beynimiz civardaki ısı, ışık, elektrik enerjisini vb. mekanik enerjiye mi çevirecek? Beyin bu işi yapabilmesi için gereken 736 watt enerjiyi nereden bulacak?

    Tabii ki bulamayacak çünkü beyni az çok biliyoruz. Karmaşıklığı onun temel çalışma prensiplerini anlamamıza engel değil. Sonuçta beynin kendi ihtiyacı dışında bir enerji dönüştürücü özelliği olmadığını biliyoruz. Aslında tüm vücudumuz enerji dönüşüm makinesi. Besinlerdeki kimyasal enerji ısı ve elektrik enerjisine çevriliyor ama çok çok küçük bir enerji dönüşümü yapabiliyor vücudumuz. 100 beygirlik bir otomobil motorunun kimyasal enerjiyi mekanik enerjiye çevirme kapasitesi beynimizin aynı kapasitesinden bir kaç milyon kat daha büyük!.

    O nedenle, telekinezi gibi absürt fantezilerin bilimsel hiç bir yanı yoktur. İnanmak isteyen inanır elbette!..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 8 Mayıs 2017; 19:1:36 >




  • Lisede arkadaşımın kağıdı döndürdüğünü gördüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    guc tuketilen bir sey degil ki :(

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Enerji demek istemişimdir, dalgınlıkla güç yazmışımdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.