Şimdi Ara

Telefonunuzu kullanma felsefeniz nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar,ocakta aldığım iphone 5s'e bir kaç kez değişim aldım(swap),ve telefonları hep ön arka jelatinle,spigen tough armor ile kullandım. 2 aya kadar çizik bile yoktu elimdeki telefonda. Lakin şanssız bir gün,kılıfından çıkıp kahramanlık yapmaya çalışan telefonum yerde taklalar atarak sol alt tarafına gözle görülür darbeler aldı. O günden sonra tekefonu koruma hevesim kaçtı. Bir gün kılıfsız kullanayım dedim ve telefona bir kez daha aşık oldum. Kılıfı artık hiç takmıyorum ve bugün arkada üst cam tarafı koruyan jelatin elimde kalınca arka jelatinleri de komple söktüm.
    Koruma içgüdüsü ile kullanmak yerine daha free ve içimden geldiği gibi kullanmaya karar verdim ama hala içim rahat değil.

Sizce dünya malı dünyada kalır düşüncesiyle bu şekilde mi kullansam
    Yoksa kılıfını ve jelatini geri mi taksam..
    Tabi bu bir kişisel tercih sadece sizin düşüncenizi ve nasıl kullandığınızı merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gecen ay 1 tane kilif aldim iphone 5 e taktim .iyi hos kullaniyordum ama bir sorun oldugunu farkettim . Sorun , kilifsiz kullanilan telefondaki rahatligi vermiyordu .cikarttim kilifi elime tam oturmasi harika bir duygu . Ama kilif ile bunu yapmak imkansiz
    .iphone 5 ve 5s bence suana kadar yapilan telefonlar arasinda insanin eline en iyi uyan iki telefon.
    1 hafta once 1 tane daha kilif begendim .buyuk bir hevesle aldim .ilk 1-2 gun severek kullandim ama o kilif ta ,o kilifsiz kullanma hissini vermiyordu.cikarttim attim koseye
    Simdi on arka jelatini var kilifsiz kullaniyorum .kilifsiz cok guzel bir hissi var

• Tabi ki dünya malı dünyada kalır mantığıyla kullanmak lazım.
    Şuan ki telefonum ip6 sadece clear-coat ile kullanıyorum önceki ip5 idi sadece ön arka jelatinle kullanıyordum önce ki telefonum ip4 sadece ön arka jelatinle kullanıyordum.
    Herhangi harici bir kılıf , kap , bumper kullanmadım. Fakat telefon işine ticari boyutta bakan biri değilim aldığım cihazları en az 2 yıl kullandım ve hiç birinide satmadım.
    Sonuç itibariyle size hizmet eden teknolojik bir ürün , çalışıp yenisini tekrar alırsınız keyfiniz nasıl isterse öyle kullanın bu kadar dert etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesimistChe -- 30 Aralık 2014; 12:18:59 >
  • Valla hocam biz de nedense araba ev eşyası her türlü şey alınır ama telefon kadar değeri yoktur çünkü onları her zaman yanına alamaz ya da bir başkasına gösteremezsin ama telefon alınca nedense hep bi kılıf ekran koruyucu alıp kullanıyoruz çünkü telefonu kullanmadan satma düşüncesi vardır ya da telefona aşırı değer veriyoruz gibi. Bizde sonradan görme olayları Facebook falan Türk kültürünü ataerkil yapıyı bozdu. Mesela rolex alır adam ama iphone kılıfla kullanır. Ona bakarsan 100k bir arabayı evin içine almamız lazım. Tüketim toplumu ve ne oldum delisi olduk biz. Konularda biraz karıştı kusura bakma hocam

• 4 den beri iphone kullandim asla kilif takmadim. İphone yi iphone yapan tasarimidir malzeme kalitesidir e ben bunu kilifla kapadiktan sonra ne anlami kaldi bukadar seyin? Dusurmemeye ozen gosteriyorum masaya koyarken yavas koyuyorum. Sadece iphone 5 imi bikere dusurdum onun disinda diger cihazlarimda skinti yasamadim yasamamayida umuyorum :)

• 2010 Yılında bir değişiklik yapıp Samsung'un Galaxy serisinin ilk ürünü olan Galaxy S almıştım.

1 sene sonra da Iphone 4S.

Ondan sonra Xperia Z1 ve Z2

Samsung Galaxy S3 ve S4, Note 2 ve Note 3

Iphone 5 ve Iphone 6

Şimdi bu listenin en başında olan ürünler yani Samsung Galaxy S ve Iphone 4S hala sağlam, yamulma yok, çatlak yok, çizik yok, kırılma bozulma yok. VE BU 2 CİHAZI DA KILIF VEYA JELATİNLE KULLANMADIM!!

Ama sonrasında ki cihazlarda ise zaten daha satın alırken karşılaştığın kasa açıklığı; lens kayıklığı; oynayan butonları; ölü pixel hatalarıyla karşılaşıyorsun. Ayrıca kullanırken de en ufak mukavemette yamulmaları, yazın sıcaklarda, kışın ise soğuklarda cihazların saçmalaması yani dış etmenlerden etkilenmesi, gibi sorunlara maruz kalıorsun.

Yani işin özeti seni tüketime çekmek için artık eskisi gibi sağlam cihazlar yapmıyorlar. Daha inceyiz deyip göz boyuyor ama telefon gazoz kapağı gibi bükülüyor...

Tasarım olarak çok şık olduğunu idda ediyor; ama cihazda ekran ile şase arasına kağıt sıkıştıracak kadar boşluk var.

O yüzden tüketiciyi yada geneli düşünen yok..

O yüzden benim felsefem telefonu kullanmak üzerine değil, sorunlarını çözümlemek üzere.

Mesela NCAP diye bir kurum var. Ne yapıyor bu BAĞIMSIZ KURUM?

Avrupalı araba üreticilerinin araçlarını çarpışma testlerine tabi tutuyor. Eğer kriterlere uymuyorsa geçer not vermiyor, o araç protitipi tekrar fabrikaya girip ona göre güçlendiriliyor üzerinden geçiliyor.

İşte NCAP gibi Akıllı telefonları da sağlamlık açısından belli bir kriter oluşturan bağımsız bir kurum olsa,

Ne Iphone lar hamur gibi yamulur;

Ne Sony ve Samsunglarda kasa açıklığı olur,

Çünkü tüm üreticiler kendi cihazlarını kendi test ediyor.

Bu tek algılı bir testtir. Oluşan hatayı göremezsin çünkü onu sen yapmışsındır, tek yargılısındır.

Örneğin Apple 6 larda sadece 9 bükülme dedi. Sadece bu forumda 19 bükülen Iphone vardır. Sonra apple gitti kendi test ortamını açtı görüntü paylaştı.

Hepsi aynı. O yüzden şu an ztn sağlıklı olmayan bir cihazı kullanma felsefesinden ziyade,

Cihazları donanım ve yazılım açısından stabil ve sağlam olması için bir felsefe ve stratejiye sahip olmak gerekir.

BUnun için de fanboyluktan kurtulmak gerekir tabi.

Adam foruma Iphone um yamuldu diyor Foto gönderiyor. Hala adama yardımcı olmak adına fikir beyan edeceğine, senin hatan die suçluolar.

Utanılmasa onun elinde büküldüğü için bir de ceza kesecekler.

Ya onun başına geldiyse benim de başıma gelebilir diyen yok ama.

• Telefonu bir sonraki sahibini dusunup kullanmamaya gerek yok.Hele su askeriye tarzi kalin kiliflara hic gerek yok.En ince telefonu aldim deyip arkasina 3 telefon daha takiyorsunuz.Gerek yok kullanin zaten telefoncuya goturseniz ciziksiz dahi olsa dusuk fiyat verecek internettede objektif bir fiyat belirleyip satarsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Camlarda artık gorilla glass var.
    Telefonun ağırlığı, ele oturuşa göre dizaynı vs hepsi üzerinde çalışmalar yapılıyor.
    Kılıf takarak bunların hepsini çöpe atıyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ___NeO kullanıcısına yanıt
    Pardon ama Iphone 6 da hangi tasarım hangi malzeme kaltisinden söz ediyorsunuz acaba?

Tasarım? İnce ama zayıf. arkada ki anten çizgileri? Kamera lensinin çıkıntısı ve cihazı masaya yatırdığınızda, 2. bir sınıf rstorantlarda ayakları oynayan masalar gibi oynamsı ve bu şekilde (masaya yatık) kullanımın imksansız hale gelmesi. Ekranın kasadan biraz yüksek ve köşesiz olması ve bu yüzden hala bir bumper ile tam koruma sağlanamaması, ayrıca ordan alınan darbelerde (ki düşünce direk darbeye ordan maruz kalıo yani köşelerden) bütün ekranın çorap söküğü gibi uzayarak zarar görmesi.

Malzeme kalitesi? Cihaz oyun hamuru gibi bükülüyor. Cihazların güç, ses, home button ları çin malı hissi uyandırıoyor çünkü oynuyor. Ekran güya gorilla glass, ancak diğer rakiplerine göre ekran daha çabuk çiziliyor. O arkadaki anten çizgileri renk çekiyor.

Ben bu kadar rahat konuşabiliyorum çünkü öncelikle objektifim sonrasında Iphone 6 yı kullandım ve yasal süresi içinde iade ettim. yukardaki sorunlrın bir çoğu ile de yüzleştim. Yamulmadı cihazım mesela. Çünkü tarihi eser taşır gibi özenle taşıodum. Ekranım kırılmadı çatlamadı çünkü düşürmedim Ancak gözle görüp evirip çevirince we önceki tecrübelerinle tahmin edebiliosun ne olabileceğini, kaldıki hem bu forumda hemde diğer forumlarda özellikle düşürme kazalarında direk gidiyor ekran. Ne yapçak millet, ilk okul öğrencilerinin kaybetmemesi için boynuna astığı silgi gibi cihazı boynumuza mı asalım düşmesin die?

Kaldı ki benzer şeyleri 5 için de söyleyebilirim. onda da çok sorun vardı mesela.

ama 4 e katılıyorum 4 hem tasarım hem malzeme kalitesi olarak iyiydi.

• Dünya malı 2türlü de dünyada kalıyor.Kılıflı da kılıfsız da.Bu yüzden ben korumadan yanayım telefonu.O kadar para verip bi cihaz alıyoruz,her gün yanımızda dolaştırıyoruz.Bunu korumak gerekli diye düşünüyorum.Temperli cam ve deri kılıfla koruyorum.Cihazda bir tane bile çizik yok henüz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi number352 -- 30 Aralık 2014; 13:45:06 >
  • Zaten bu telefonu koruma, kılıf, ekran filmi falan Apple ve Samsung ile ortaya çıktı.
    Bir büyüğümün zamanında bir lafı vardı "Apple bu ürünleri yaparken kılıfı, filmi yapmayı akıl edememiş mi ki sonradan alıyorsunuz? yada satarlarken bunlar neden kutudan çıkmıyor?"

İşte bu da ticari stratejisi Apple'ın ve diğerlerinin. Ben ilk Nokia N97 aldığımda (1500 TL verip) Insvisible Shield (59 TL idi) almıştım.

Şu anda iPhone 5'im var ve şimdi ise 5-10 cent'lik ekran filmi kullanıyorum ve işi de görüyor.
    Birkaç mesaj önceki arkadaşın benzetmesi çok doğru, gerçi araba da alınca hemen Zeabart falan yaptırıyoruz ilk 1-2 hafta yağmur düşse t-shirt'ümüzle siliyoruz, kuş pislese ıslak mendille temizliyor hatta yıkatıyoruz. Daha sonra ise haftalarca çam ağacının altında kalsa da yıkatma gereği bile duymuyoruz.

Herşey ilk andaki koruma iç güdüsü bence, telefonda da böyle, aldığımızda koruma yaptırmaz isek 1-2 haftaya yalın halde sorunsuzca kullanacağız belki de. Koruma kullanıp kullanmama tamamen kullanıcıya kalmış , bende çok ince bir kılıf var ve çıkarttığım zaman telefonu tutamıyorum elimden sabun gibi kayıyor. Kılıfa alıştık, adamlar 1 mm inceltmek için senede bir lansıman yapıp yeni ürün piyasaya çıkarıyor biz ise 5 TL verip 2-3mm daha kalın hale getiriyoruz sadece koruma uğruna ama ürünün gerçek estetiğinden hiçbir zaman yararlanamıyoruz. Nokia'lar varken koruma hissimiz yoktu, Ericsson'lar varken de öyle.
    Telefonlar ne zaman büyüdü, inceldi ve narinleşti işte o zaman korumamız aklımıza geldi.
    Büyük bir sektörü biz oluşturduk zaten.
    Yurt dışında hiç kimsede ne kılıf ne de ekran filmi gördüm adamlar aldığı gibi kullanıyor ama bizim gibi senede bir değiştirmiyor telefonu parçalanana kadar kullanıyorlar. Biz ise 1 sene kullanıp seneye satarken yeni gibi olsun diye bu kılıf ve filmleri kullanıyoruz.

Yani kendimiz için değil de telefonun 2. sahibi için bu hantallıklara katlanıyoruz, ana fikir bu bence.

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimcoz1 -- 30 Aralık 2014; 14:22:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: prydzsnare

Telefonu bir sonraki sahibini dusunup kullanmamaya gerek yok.Hele su askeriye tarzi kalin kiliflara hic gerek yok.En ince telefonu aldim deyip arkasina 3 telefon daha takiyorsunuz.Gerek yok kullanin zaten telefoncuya goturseniz ciziksiz dahi olsa dusuk fiyat verecek internettede objektif bir fiyat belirleyip satarsiniz.

Kesinlikle katılıyorum özellikle de fiyat konusunda bir abimizin konusu vardı telefoncuya götürdüğü 5s e 300 lira veririm falan demiş bence aldığı telefonu kimse bir süre sonra satarım düşüncesiyle almasın

• quote:

Orijinalden alıntı: SnpMontage

quote:

Orijinalden alıntı: prydzsnare

Telefonu bir sonraki sahibini dusunup kullanmamaya gerek yok.Hele su askeriye tarzi kalin kiliflara hic gerek yok.En ince telefonu aldim deyip arkasina 3 telefon daha takiyorsunuz.Gerek yok kullanin zaten telefoncuya goturseniz ciziksiz dahi olsa dusuk fiyat verecek internettede objektif bir fiyat belirleyip satarsiniz.

Kesinlikle katılıyorum özellikle de fiyat konusunda bir abimizin konusu vardı telefoncuya götürdüğü 5s e 300 lira veririm falan demiş bence aldığı telefonu kimse bir süre sonra satarım düşüncesiyle almasın

Aynen hocam dediginiz ornekte dogrudur, telefoncudayken gozumun onunde genc bir cocuk elinde acilmamis kapali sifir note 4 oldugunu soyledi kaca alirsin dedi.Sifiri 2300 tl.olan cihazi 1.7ye alirim dedi Cocukta alismiski tekliflere hic sasirmadan tamam dedi gitti.Dolayisiyla aldiginiz her cihaz deger kaybina ugrayacak kasitli dusurmemeye calisin yeter nice kilifla jelatinle kullanilan ozenilen cihazlarda dahi cizikler oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prydzsnare -- 30 Aralık 2014; 13:58:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cimcoz1

Zaten bu telefonu koruma, kılıf, ekran filmi falan Apple ve Samsung ile ortaya çıktı.
    Bir büyüğümün zamanında bir lafı vardı "Apple bu ürünleri yaparken kılıfı, filmi yapmayı akıl edememiş mi ki sonradan alıyorsunuz? yada satarlarken bunlar neden kutudan çıkmıyor?"

İşte bu da ticari stratejisi Apple'ın ve diğerlerinin. Ben ilk Nokia N97 aldığımda (1500 TL verip) Insvisible Shield (59 TL idi) almıştım.

Şu anda iPhone 5'im var ve şimdi ise 5-10 cent'lik ekran filmi kullanıyorum ve işi de görüyor.
    Birkaç mesaj önceki arkadaşın benzetmesi çok doğru, gerçi araba da alınca hemen Zeabart falan yaptırıyoruz ilk 1-2 hafta yağmur düşse t-shirt'ümüzle siliyoruz, kuş pislese ıslak mendille temizliyor hatta yıkatıyoruz. Daha sonra ise haftalarca çam ağacının altında kalsa da yıkatma gereği bile duymuyoruz.

Herşey ilk andaki koruma iç güdüsü bence, telefonda da böyle, aldığımızda koruma yaptırmaz isek 1-2 haftaya yalın halde sorunsuzca kullanacağız belki de. Koruma kullanıp kullanmama tamamen kullanıcıya kalmış , bende çok ince bir kılıf var ve çıkarttığım zaman telefonu tutamıyorum elimden sabun gibi kayıyor. Kılıfa alıştık, adamlar 1 mm inceltmek için senede bir lansıman yapıp yeni ürün piyasaya çıkarıyor biz ise 5 TL verip 2-3mm daha kalın hale getiriyoruz sadece koruma uğruna ama ürünün gerçek estetiğinden hiçbir zaman yararlanamıyoruz. Nokia'lar varken koruma hissimiz yoktu, Ericsson'lar varken de öyle.
    Telefonlar ne zaman büyüdü, inceldi ve narinleşti işte o zaman korumamız aklımıza geldi.
    Büyük bir sektörü biz oluşturduk zaten.
    Yurt dışında hiç kimsede ne kılıf ne de ekran filmi gördüm adamlar aldığı gibi kullanıyor ama bizim gibi senede bir değiştirmiyor telefonu parçalanan kadar kullanıyorlar. Biz ise 1 sene kullanıp seneye satarken yeni gibi olsun diye bu kılıf ve filmleri kullanıyoruz.

Yani kendimiz için değil de telefonun 2. sahibi için bu hantallıklara katlanıyoruz, ana fikir bu bence.

Saygılar,

Aynen hocam son sözü düşününce gerçekten de ikinci sahibi için koruyoruz. Ben satmayı düşünmüyorum,kılıfı takmam o zaman artık

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Pardon ama Iphone 6 da hangi tasarım hangi malzeme kaltisinden söz ediyorsunuz acaba?

Tasarım? İnce ama zayıf. arkada ki anten çizgileri? Kamera lensinin çıkıntısı ve cihazı masaya yatırdığınızda, 2. bir sınıf rstorantlarda ayakları oynayan masalar gibi oynamsı ve bu şekilde (masaya yatık) kullanımın imksansız hale gelmesi. Ekranın kasadan biraz yüksek ve köşesiz olması ve bu yüzden hala bir bumper ile tam koruma sağlanamaması, ayrıca ordan alınan darbelerde (ki düşünce direk darbeye ordan maruz kalıo yani köşelerden) bütün ekranın çorap söküğü gibi uzayarak zarar görmesi.

Malzeme kalitesi? Cihaz oyun hamuru gibi bükülüyor. Cihazların güç, ses, home button ları çin malı hissi uyandırıoyor çünkü oynuyor. Ekran güya gorilla glass, ancak diğer rakiplerine göre ekran daha çabuk çiziliyor. O arkadaki anten çizgileri renk çekiyor.

Ben bu kadar rahat konuşabiliyorum çünkü öncelikle objektifim sonrasında Iphone 6 yı kullandım ve yasal süresi içinde iade ettim. yukardaki sorunlrın bir çoğu ile de yüzleştim. Yamulmadı cihazım mesela. Çünkü tarihi eser taşır gibi özenle taşıodum. Ekranım kırılmadı çatlamadı çünkü düşürmedim Ancak gözle görüp evirip çevirince we önceki tecrübelerinle tahmin edebiliosun ne olabileceğini, kaldıki hem bu forumda hemde diğer forumlarda özellikle düşürme kazalarında direk gidiyor ekran. Ne yapçak millet, ilk okul öğrencilerinin kaybetmemesi için boynuna astığı silgi gibi cihazı boynumuza mı asalım düşmesin die?

Kaldı ki benzer şeyleri 5 için de söyleyebilirim. onda da çok sorun vardı mesela.

ama 4 e katılıyorum 4 hem tasarım hem malzeme kalitesi olarak iyiydi.

Sen isine geldigi gibi okumussun yazimi. Ben 4den beri diyorum bu araya 5 giriyor 5s giriyor. Neden 6ya takildin? Evet bana sorarsan 6 da guzel sen begenmeye bilirsin ama ben begeniyorum. Kimse kimsenin begendigini begenmek zorunda degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: cimcoz1

Yurt dışında hiç kimsede ne kılıf ne de ekran filmi gördüm adamlar aldıĞ?ı gibi kullanıyor ama bizim gibi senede bir deĞ?iştirmiyor telefonu parçalanana kadar kullanıyorlar. Biz ise 1 sene kullanıp seneye satarken yeni gibi olsun diye bu kılıf ve filmleri kullanıyoruz.

çünkü yurtdışında 1400 lira
    burada 2250 lira
  • 5s var bende. ekran koruyucu ve koruyucu arka kapakla kullanıyorum. silikon alacağım yakında kılıfla kullanamıyorum ben hem şık durmuyor hem de kullanımı zor.
  • 4s kullanıyorum sadece ön,arka jelatin var aslında onlara da gerek yok ama ilk aldığımda ne olur ne olmaz diye taktırmıştım. Telefon zaten çelik kasa gibi kılıfa ihtiyaç duymuyorum

• Kılıfla hiç rahat edemiyorum kılıfsız kullanıyorum bu yüzden sadece jelatin var. En azından jelatinle kullanmanızı öneririm.
  • Kılıfa felan gerek yok gerçekten. iPhone 5 ve iPhone 5s kullandım, hala iphone 5s kullanıyorum kılıf ön arka jelatin felan hiç bir şeye gerek yok. Kılıf yada jelatin takınca telefonu plastik telefon kullanıyormuş gibi hissediyorum. O zaman iphone almanın ne önemi kaldı. Elimde premium bir telefon kullanıyormuşum hissi gidiyor. 1 yıl en fazla 2 yıl kullanırım zaten satarkende 100-200 lira daha düşüğe gitsin benim keyfimden daha öncemli değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.