Şimdi Ara

Telefonunuzu kullanma felsefeniz nedir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: winwin35

2010 Yılında... ...Galaxy S(1) almıştım.

1 sene sonra da Iphone 4S(2)

Ondan sonra Xperia Z1(3) ve Z2(4)

Samsung Galaxy S3(5) ve S4(6), Note 2(7) ve Note 3(8)

Iphone 5(9) ve Iphone 6(10)

4 yılda 10 ayrı telefon alan kişinin kılıflı veya kılıfsız kullanım hakkında yorum hakkı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OsbourneReynolds -- 31 Aralık 2014; 12:26:46 >
  • Felsefe yapabilmek için osmanlıca dil desteğini bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OsbourneReynolds kullanıcısına yanıt
    4 yılda aldığım telefonlardan elimde kalan ve hala kılıfsız kullandığım cihaz; senin yaptığın listenin ilk sırasında olan cihaz. Çünkü diğerleri kılıfsız ve jelatinsiz kullanımda, ilk sırada ki cihazın şu anki durumundan daha beter halde olabilecek kadar kalitesiz, özensiz, dikkatsiz, bir şekilde üretilmiş ve kötü işçilik ve malzeme kalitesiyle bezenmiş cihazlardı.

Dolayısıyla ben hala daha listenin ilk 2 sırasında ki cihazı kullanmaktayım.

ve evet yorum yapma hakkım var çünkü listenin geri kalan 8 i, bu ilk 2 deki kadar kaliteli değil. Ayrıca, kullanım ömrü kısa, üretim özensiz, itinasız yapılmış olduğunu düşünüyorum.

Dönüp forumları araştırdığımda Galaxy S ve Iphone 4S te kasa açıklığı, lens yamukluğu, cihazın bükülmesiyle ilgili çok fazla sorun yaşayan kullanıcı post u yok.!!!

Cihaz fiziksel ebatları hiçte takoz değil.

(Galaxy : 122.4 x 64.2 x 9.9 mm Weight 119 g) (Iphone 4S Height: 4.5 inches 115.2 mm Width: 58.6 mm Depth:9.3 mm Weight: 140 grams)

Dolayısıyla bu 2 firma zamanında ki amiral gemilerini iyi bir şekilde üretip, kalite, sağlamlık, kullanım ömrü ve kullanım memnuniyeti ile çok iyi işler çıkarmış.

Peki sonra ne değişti de cihazlar da yani senin listelemende ki sıralama da, benim kullanıp iade ettiğim yada elden çıkardığım cihazlarda neden ben bunları kısa sürede elden çıkarmışım?

Yada sen bana 4 yılda 10 telefon alan bir kişi olarak yaftalarken, beni parası olan zengin, görgüsüz gibi cihaz alan biri si olarak mı düşündün karşıdan?

Ben o listenin ilk 2 sırasında ki cihazlarda aradığım kullanım tatmininin arayışından ötürü onca cihazı aldım, ama her defasında o cihazları max 3 ay kullandıktan sonra elden çıkardım.

Şimdi ise Galaxy bende 4S ise kız arkadaşımda, ve piyasada hem sağlamlık, hemde yazılımsal açıdan (Android yada IOS) stabilite ve akıcılık olan bir cihaz bulamıyorum.

Son olarak aldığım Iphone 6 da maalesef beklediğimi karşılamadı.

Ben geçmişle yaşayan birisi de değilim. Sadece firmalar ve istinasız hepsi, bir çok iyi ve başarılı işlere imza atmışlığı varken, ve üretici olarak iyi, sorunsuz, hatasız, sağlam, dayanıklı ürün imal etmek onun yasal yükümlülüğü iken.

Bunun yerin tüketime yönelen, yap geç zihniyetiyle, dünya kaynaklarını düşünmeden, fütursuzca, ve sadece maddi çıkar doğrultusunda yapılan işlere üzülüyorum. AMa dahası insanların bunu umursamadan kalkıp Apple iyidir Samsung çöptür die birbiryle kapışmasına acıyorum.

Dediğim gibi ucunda 4S ve Galaxy gibi 2 iyi örnek varken,

Diğer 8 cihaz için, harcanan çeliğe, tüketilen elektriğe, insanların sarf ettiği emek ve alın terine rağmen,

böylesine kalitesiz, dayanıksız ve kötü cihazları gördükçe kullanısım gelmiyor. Çünkü ay sonra yeni birisi sonra bir yenisi daha, ama kalite her defasında daha da düşüyor.

O yüzden bunları irdelemek yerine 1 sened e 10 ayrı telefon kullanan bir kişinin kılıflı kılıfsız hakkında yorum yapma hakkının olup olmamasının hükmünü sen verebeliceğini sanmıyorum.

Son olarak Cihazın kılıflı kullanmanın ana felsefesi ise cihazın fiziksel zayıflığından ötürü darbelerden, cepte taşınırken maruz kaldığı mukavemmetten korumak için değil,

cihaza esneklik, farklı bir görünüm, bir tarz yaratmak için kullanma felsefesiyle kişinin tercihine göre değişmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ancak şu an piyasada ki cihazlar, o kdar dayanıksız ve güce karşı zayıf, kalitesiz, kasa açıklığı olan, lensi yamukki,

binlerce TL vererek aldığımız cihazların bizden kaynaklanmayan kusurları için, yüzlerce TL daha verip, hem kusuru örtmeye, hemde ebatını büylterek, taşımasını daha zor hale getiren bir çıkmaza sokuyoruz.

Eğer ince yaptıysa, sağlam da olmalı ki , firmanın vurguladığı incelik o zaman fark yaratsın. İnce olup büküldükten sonra, ve ben onu engellemek adına kılıf kullanmak zorunda kalıp, cihaz yine kalınlaştıktan sonra, firmanın cihazı ince yapmış olmasının ne anlamı kaldı ki?

Ön yargı ve ahkam kesmek yerine biraz eleştirel rasyonelizm çerçevesindede olayları irdelemek daha hayırlı olur herkes için.

• Telefonum iPhone 5.İlk aldığım zamanlar hiç kılıf,jelatin kullanmadım.Sonra 4-5 kere ekran sorunundan değişim oldu.Sonra çok düşürdüm telefonu.Arabada önden arkaya gitti,yerlerde sürüklendi,kaldırıma düşürdüm ve başka bi sorunla Genpa'ya vermiştim.Yine değiştirdiler.Sonra N11.com'un bi kampanyasından Spigen Slim Armor almıştım.Para vermemiştim.Kırmızı ve hoştu.Aldım taktım.Jelatin de göndermişlerdi onuda taktım.Ama ondan sonra çok düşer oldu.Kılıftan çıkardığımda hala sıfır gibi olması güzel duruyor.Yeni telefon alırsam birisine bırakırım büyük ihtimalle temiz kullansınlar.
    Malının malı olmaya gerek yok ben sadece rengini sevdim de taktım hemde daha temiz oluyor.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle lafı daha kısa ve çözüm odaklı yazman gerekir. Benim verdiğim tek cümlelik cevabın karşılığı olamaz bu yazdıkların. Asıl mevzuya gelirsek, elbette 4 senede bu kadar çok telefon elden geçirmenin zenginlikle ve israf etmekle alakalandırmadım. O bambaşka bir konu oluyor ve beni ilgilendirmez(aklımda bir fikir oluşur tabii ama dışarıya direkt olarak vurmam). Benim dikkat çekmeye çalıştığım nokta bu kadar kısa aralıklarla telefon değiştiren kişinin kendi telefonunun fiziki dayanıklılığını tam olarak bilemeyeceği idi. Gayet de mantıklı bir fikirdir ve bu mantıklı fikirden ötürüdür ki, ben 4 senede 10 telefon değiştiren kişinin telefonu kılıfla kullanmak hakkında yorum yapamayacağı hükmüne varabilirim, vardım.

İyi günler.

• kılıfsız bir başka oluyor hocam şahsen arkasına ve önüne jelatini yapıştırıyorum ardındna kullanmaya devam.. kenarlarda çizikler var ama olsun.. sonuçta telefonu kendim kullanıyorum başkası sıfır gibi kullansın diye telefondan mahrum olamaya gerek satacağın zaman 50-100 tl aşağı sat ama sen doya doya kullan telefonunu
    Kendi telefonumun fiziki dayanıklılığını bilmem için; mağazaya gittiğimde cihazı almadan test etmem gerektiğini belirtmem, bunun içinde cihazla 1 gün geçirip, o sürede, örneğin cihaz cepteyken, ayakkabı bağlamak yada yere düşen bir şeyi almak için eğilmek, spor salonuna gidip bisiklete çıkıp, cihaz cepte müzik dinlerken pedal basmak, dar kotla araç kullanmak, elektrikler kesildiği için 14. kattaki evime merdiven ile çıkmam, 4 yaşındaki kuzenimin cihazı alıp kurcalaması gibi bir dizi günlük kullanım senaryosundan geçirmem gerek.

Çünkü yukarıda saydıklarım bir çok cep telefonu kullanıcısının günlük hayatında karşılaştıkları rutin hareketler.

Aynı zamanda bunlar Iphone 6 ve Iphone 6 plus ın bükülmesinin sebepleri.

örneğin ıphone6 nın mukavemet gücü 70 LBS yani kaba hesapla 32 KG civarı,

yani ortalama bir kilo değerine sahip (70-75kg) bir insanın eğilme yada çok afedersin ama domalma fiilini gerçekleştirdiği anda adonis bölgesine uygulanan ağırlık tam da 32 kg civarlarında,

yani sen cebinde telefonla afedersin ama düşürdüğün bir şeyi o anlık alma içgüdüsüyle eğildiğin anda yani cebimde Iphone varmış bükülürmüş düşünmeyip almaya yeltendiğin anda 2600 TL lik cihazının maruz kalacağı maximum mukavemete eşdeğer ağırlığı üzerine uygulamış oluyorsun. Ee ztn elinle bükebildiğin cihaz ki o videoların çekme sebebi elinle bükebiliosan günlük hayatta yamultabilirsin in göstergesiydi. çok rahat yamulur.

benim 4 senede 10 cihaz değiştirmemin sebebi de bu ztn, denemek. denedim olmadı. ama 5 sene önceki cihazım hala taş gibi. yamulma yok, bükülme yok, kırılma yok, kapağını değiştirmedim hala ilk günkü gibi, renk solması yok vs. yok.

işin özeti evet bilemem çünkü ayrıntılı bir açıklama yapmıyor firmalar ve yanlış yönlendiriyor, sende ona bakıp olup olmayacağına kannat getiremediğim için dene yanıl yani al bak tan başka çare kalmıor. Çünkü dediğim gibi cihazı objektif bir şekilde gerçek hayat durumlarına göre test eden bir kurum, bunu denetleyen bir oluşum yok maalesef.

mesela NCAP gibi bağımsız bir program ve bir kurum olsa, akıllı telefonlara belirli bir kriter getirip, teste tabi tutsa bakalım o zaman apple, sony, samsung, htc gibi markalar bu kadar gelişigüzel yaparlarmı cihazları?

sağlamlık konusunda ve kılıf kullanmadan rahatlıkla kullanılan cihazlarda var tabi, mesela MOTO X, kaba değil, inceliği iyi ve cihaz taş gibi sağlam, ama adamlar kendi pazarından dışarıya çıkmıyor.

• Hocam ben kılıfı geri takardım :D

• Ben ilk defa bir telefonu kılıflı kullanıyorum o da iPhone 6.
    Daha önce hiç bir telefona kılıf almamıştım.

Şimdi kullanmamın sebebi de, telefon ciddi anlamda çok pahalı ve bir düşürmeyle ekstra masrafa girmek istemiyorum.
    Bazen bir cesaret geliyor çıkarıyorum kılıfı ama 1-2 saat sonra tekrar takıyorum. Çok narin ve elimden kayacak gibi geliyor sürekli.
    Bir de arada iPhone u düşürdüm, ekran kırıldı v.s. gibi konular gördükçe hepten çekiniyorum. Ekranı kırdığın an 900 tl masraf demek.

Biraz daha eskisin belki çıkarırım, daha çok yeni. iPhone 7 ye kadar kazasız belasız kullanmam lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.