Şimdi Ara

Telefonu kullanınca netim kopuyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • splitter kullanıyorum.Herşey düzgünce bağlı...Ama hala ev telinde konuşma yapılınca netim kopuyor.nedendir acep?

• telefon fişinden gelen hattı tekli uca sonra modeme giden başı modem yazılı yere telefona gideni de lan a taktım?

Orjinalden alıntı: L-H-T

telefon fişinden gelen hattı tekli uca sonra modeme giden başı modem yazılı yere telefona gideni de lan a taktım?

bir saniye ? telefon nereye bagli ?

telefon yazan yerdeki kabloyu lan dan cikartip telefona takacaksin :) eger telefon bir paralel hatta ve baska yerde ise o telefon tarafinda olacak spliter.

ps : yanlislikla lan yazdigini varsayarak, telefonunla ilgili bir sorun da olabilir demeliyim. baska bir telefon ile deneme sansin var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 28 Haziran 2008; 12:48:16 >
  • bir arkadaşa anlatırken bir şey çizdim de tuhaf biraz :) LAN dediğin yerde PHONE yazıyor.Ayrıca bu PHONE ile MODEM in yerlerini de değiştirdim aynı sonuç...

*Resim niye gösterilmiyor anlamadım.Direk bağlantısını vereyim.

http://www.hizliresim.com/2008/6/28/3631.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-H-T -- 2 Temmuz 2008; 11:26:29 >

*Alt katta bir telefon prizinden alınma bir telsiz telefon takılı...
    *Üst katta bir telefon prizin bir hat geliyor.Splitter vasıtasıyla bir ucu bir başka telsiz olmayan telefona diğer ucu da malum ki modeme geliyor.
    *Yukarı kattaki yani splittera bağlı olan telefondan konuşma yapılınca ya da aramalar oradan açılınca internet kopmuyor
    *Aşağı kattaki telefondan herhangi bir konuşma yapınca ya da gelen aramayı oradan açınca net kopmuyor.
    *Aşağıdaki telefonu olduğu yerden çıkarsam yukarıya bir yere koysam sorun bitecek ama bunun adam gibi çözümü yok mu yani aşağıda telefon kalması şartıyla çözülemez mi?

Yardımlarınızı bekliyorum.
  • alt kat ile üst katın tel numarası farklı değilse hat aynıdır.alt kattan ya da üst kattan (sadece bir prizden) kabloyu al.splitterın line ucuna tak.phone çıkışından aldığın kabloyu çoklayıcı ile(aynı splitter gibi 1giriş 2çıkışı var.bu çıkışlardan 1ini bi kata diğerini bikata götür.çoklayıcı bilgisayarcılarda var) telefonlara dağıt.modem çıkışını ise modemem tak.Bu tür arızalar genelde çıkıyor.Aboneler farklı prizleri farklı hat sanıyor oysa her ikisi de telekomda aynı portta.
    umarım yararım olur.ayrıca bazı telsiz telefonlarda sık olmasa da kopma yaşanabiliyor.
    H&H&E&E
  • Modem ana hatta bağlı değilse telefonla konuştuğunda kopar.
    H&H&E&E
  • quote:

Orjinalden alıntı: husamsdu

alt kat ile üst katın tel numarası farklı değilse hat aynıdır.alt kattan ya da üst kattan (sadece bir prizden) kabloyu al.splitterın line ucuna tak.phone çıkışından aldığın kabloyu çoklayıcı ile(aynı splitter gibi 1giriş 2çıkışı var.bu çıkışlardan 1ini bi kata diğerini bikata götür.çoklayıcı bilgisayarcılarda var) telefonlara dağıt.modem çıkışını ise modemem tak.Bu tür arızalar genelde çıkıyor.Aboneler farklı prizleri farklı hat sanıyor oysa her ikisi de telekomda aynı portta.
    umarım yararım olur.ayrıca bazı telsiz telefonlarda sık olmasa da kopma yaşanabiliyor.

ya çoklayıcı ile yukardan aşağıya kablo mu uzatacağım yani imkanı yok ki çok zor.Çoklayıcı dediğiniz bir ucunda tek hat girişi diğer ucunda 2 hat girişi olan şey ise tabi...

• şimdi ilk önce şunu söyleyeyim.aynı hatta ait 2 prizden birine splitter bağlayım adsli kullanır,diğerine de direkt olarak telefonu takarsan 2 durum meydana gelir:1-adsl çalışır ancak sürekli kopma meydana gelir. 2-telefon devreye girdiğinde adsl düşer. senin olayın 2.si. Ben adsl arızalarına bakan birisi olarak diyorum ki.Prizlerden birine splitter ile adsl bağlantısını kur.phone çıkışından çoklayıcı ile telefonları ayır.Eğer alt kat çok mesafeli değilse dect telefon(sana tavsiyem Panasonic) kullan.Şarj eden ana makine splittera yakın bi yerde dursun.telefon makinesini de diğer kata koy.
    umarım faydalı olmuşumdur.

Orjinalden alıntı: L-H-T

son mesajımı yazmamdan bu zamana epey zaman geçti.ben de hala aynı sorun var.Ben şimdi evdeki durumu baştan yazayım.

*Alt katta bir telefon prizinden alınma bir telsiz telefon takılı...
    *Üst katta bir telefon prizin bir hat geliyor.Splitter vasıtasıyla bir ucu bir başka telsiz olmayan telefona diğer ucu da malum ki modeme geliyor.
    *Yukarı kattaki yani splittera bağlı olan telefondan konuşma yapılınca ya da aramalar oradan açılınca internet kopmuyor
    *Aşağı kattaki telefondan herhangi bir konuşma yapınca ya da gelen aramayı oradan açınca net kopmuyor.
    *Aşağıdaki telefonu olduğu yerden çıkarsam yukarıya bir yere koysam sorun bitecek ama bunun adam gibi çözümü yok mu yani aşağıda telefon kalması şartıyla çözülemez mi?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşım, ya ben biraz kalın kafalıyım ya da sen yukarıdakileri yazarken bir hata yaptın. Hangi kattaki telefon cevaplanırken veya hangi kattaki telefon dışarıya arama yaptığında net kopuyor? Bu arada modem'in marka/modeli nedir?
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• arkadaşım sen spliterini doğruda bağlasan galiba hattın paralel ve splitere gelmeden araya başka tel giriyor sana tavsiyem öncelikle sabit kazığı hiç kullanmaman ama yok kullanmak zorundayım diyorsan spliterini hattın giriş yaptığı yere tak bilgisayara oradan hat al
  • quote:

Orjinalden alıntı: DrunkenLord

alt kattaki telefona da bir splitter tak

Ben arkadaşın dediğini biraz açayım:

1) Yukarıdaki katta, telefon prizindfen çıkan kabloyu splitter'in LINE girişine bağlayacaksınız. Splitter'ın PHONE (veya TEL) çıkışına üst kattaki telefon, ADSL (veya MODEM) yazan çıkışına da ADSL MOdeminiz bağlanacak.

2) Piyasadan ikinci bir splitter daha alacaksınız.

3) Bu 2. splitter de alt kattaki telefonla kullanılacak. Bağlantı şekli yukarıdaki gibi ama tabii ki bu alt katta artık modem yok. Bu nedenle modem çıkışı boşta kalacak (hatta daha iyisi, yanlışlıkla başka bir kablo takılmaması için 2. splitter'in modem/adsl çıkışını bantla kapatmanız...)

Bu şekilde yaparsanız, probleminiz ortadan kalkacaktır ve keza üst kattan alt kata (araya bir çoklayıcı koyarak) kablo çekmek derdinden de kurtulmuş olacaksınız.
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.