Şimdi Ara

Telefonların Sar değerleri Zorunlu olmalı En sağlıklı telefon?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 - 1.5 senedir teyzemin kızı aşırı bir telefon kullanımı sergiledi kullandığı model Xiaomi Mi A1 o telefon elinden hiç düşmedi ve baş ağrıları yaklaşık 1 sene sonra şiddetlendi.. Geçenlerde beyin tomografisinde tümör gözüktü. Aklıma hemen telefon geldi benim ve araştırmalarım sonucu en yüksek değere sahip telefonmuş

Şimdi araştırma yaptığım kadarı ile en çok sar değeri Mi a1 modelinde var diyorlar şöyle bir resim buldum

Telefonların Sar değerleri Zorunlu olmalı En sağlıklı telefon?

Şimdi soruma gelince bende bu durumdan etkilendim tabiki genelde kulaklıkla konuşmayı sevsemde arada telefon çalınca kulaklığı bul tak biraz sıkıntılı İphone kullanıyordum onunda değerleri yüksekmiş bende sattım şimdi daha sağlıklı bir telefon arıyorum mesela samsungun sar değerleri düşük

Şimdi bana bu durumda hem özellikleri hem sağlık açısından hangi telefonu önerirsiniz ?

• Öncelikle gecmiş olsun arkadaşım. Ben de sizin gibi düşük sar değerli bir cihaz arıyorum ama maalesef güncel telefonların sar değeri almış başını gitmiş.Çok iyi hatırlıyorum ki 2000li yıllarda internette telefon satan sitelerde dahi mutlaka o modelin sar değeri yazardı.Şu anda satış sitelerini geçtim inceleme siteleri bile sar değerini pass geçiyor geçebiliyor. Sonuçta insanlar sar degerini bilmeyi geç sarın ne olduğunu bilmeden binlerce tllik cihazlar alıp kullanıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konu benide düşündürüyor ama biryandan şunu da düşünüyorum her tarafta wifi modemler var bunların yaydığı SAR değerlerininde yüksek olduğu söyleniyor. belki telefondan çok bu cihazlardan zarar görüyoruz.

https://forum.donanimhaber.com/sar-degeri-dusul-3-000-tl-ye-kadar-telefon-onerisi--136779231#136779231
    BBC News Türkçe
    Cep telefonundan yayılan radyasyondan korunmak için neler yapılabilir?
    https://www.bbc.com/turkce/kurumsal-43289544

• quote:

Orijinalden alıntı: goodfalles

bu konu benide düşündürüyor ama biryandan şunu da düşünüyorum her tarafta wifi modemler var bunların yaydığı SAR değerlerininde yüksek olduğu söyleniyor. belki telefondan çok bu cihazlardan zarar görüyoruz.

https://forum.donanimhaber.com/sar-degeri-dusul-3-000-tl-ye-kadar-telefon-onerisi--136779231#136779231
    https://www.bbc.com/turkce/kurumsal-43289544
    Ben genelde evde wifiyi ihtiyaç olmadan açmıyorum..Onlarında etkisi de çok ben genelde açacağım zamanda sinyal gücünü düşürüyorum %20 kadar modemde ayarı var
    Ama şöyle bir durumda var tabiki telefonu bildiğin vücuduna değdiriyorsun.. özellikle dışarda sürekli yanında 24 saat

• ben bunu inatla anlatmaktan yoruldum insanlar ''amaniiin çocuğumuz olmicak'' sığlığında konuya bakmaktan yorulmadı.

atacağım videonun izlenmeyeceğini biliyorum o yüzden özet geçeyim: sar değeriyle ilgili hiçbir akademik çalışma net olarak bunun kansere vs. neden olduğunu, yahut sar değeri 1 olan telefonun 2 olan telefona göre daha sağlıklı olduğunu ortaya koymadı.

tamamen reklam stratejisi ve safsata.
    sar değeri dünya genelinde kabul görmüş 2'nin altındaysa sorun yok. 2 nin üstündeyse zaten o telefonu bulamazsınız çünkü piyasaya sürülmez.
    Hardware Plus - HWP
    SAR değeri ve şantaj | Muhabbet - Hardware Plus - HWP
    https://hwp.com.tr/sar-degeri-ve-santaj-muhabbet-99675

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodofran -- 14 Mart 2019; 15:22:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dodofran

ben bunu inatla anlatmaktan yoruldum insanlar ''amaniiin çocuğumuz olmicak'' sığlığında konuya bakmaktan yorulmadı.

atacağım videonun izlenmeyeceğini biliyorum o yüzden özet geçeyim: sar değeriyle ilgili hiçbir akademik çalışma net olarak bunun kansere vs. neden olduğunu, yahut sar değeri 1 olan telefonun 2 olan telefona göre daha sağlıklı olduğunu ortaya koymadı.

tamamen reklam stratejisi ve safsata.
    sar değeri dünya genelinde kabul görmüş 2'nin altındaysa sorun yok. 2 nin üstündeyse zaten o telefonu bulamazsınız çünkü piyasaya sürülmez.
    https://hwp.com.tr/sar-degeri-ve-santaj-muhabbet-99675
    Dediğiniz gibi 2 üstü piyasaya sürülmüyor..Çin çakma telefonları hariç bir çakma telefonda 4 sar değeri çıktığını görmüştüm.. Reklam stratejisi desekte reklamı yapıldığına şahit olmadım bu zamana kadar yalnız , Yalnız ne kadar radyasyona az mağruz kalırsak o kadarda iyi kanımca çünkü nereye gidersek gidelim wifi sinyaline telefon sinyaline sürekli maruz kaldığımız bir gerçek şimdi videoda dediği üzere bir önceki veya bir sonraki telefonda testler aşağı yukarı aynı diyor.. Tabiki radyofrekans ve diğer sinyallerden uzaklaşmak imkansız.. Ama 5:30uncu dakikada dediği gibi sık telefonla konuşursanız o zaman kısacası zararlı diyor.. Yaklaşık bu 2019 itibariyle yeni nesil telefonlarda sar değeri çok yükseldi. Hatta yanlış hatırlamıyorsam şuan isviçredemi ingilteredemi kişiler maaşlı testlere tutuldu.. 1 Yıl boyunca günde 8 saat telefonla konuşma ve 1 sene telefonu hiç kullanmıcaksın diye bir test yapılıyor.. Ama videoda dediği gibi uzun konuşcaksan kulaklıkla konuşcaksın.. Yalnız videoda arkadaş iphone sar değerleri düşük diyor ? benim baktığım testlerde ise yüksek sar değeri iphonun

• SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    reklam zaten şöyle olmuyor hocam, mesela samsung çıkıyor bizim sar değerimiz düşük bizden alın demiyor doğrudan. kendine teknoloji kanalı diyen içerik üreticileri bunların listesini vs yapıyor bunlarla ilgili içerik hazırlıyor maksat laf olsun torba dolsun.
    ve evet iphonun sar değeri baya yüksek. benim de dikkatimi hep bu çeker. mesela dh forumda veya her yerde insanlar xiaomi alırken ''aman napıcaz sar değeri çok yüksekmiş almasak mı eyvahh.'' modunda gezerken iphone alacağı zaman sar değerini hiç sallamıyor direkt iphone 8 mi alayım 10 mu gibisinden sorular soruyor.
    insanların algısına yerleşmiş bir kere çin=çakma=xiaomi=zararlı=ucuz=sar değeri=kanser
    gibi şeyleri tetikliyor. adam inanamıyor xiaomi oneplsu vs nin o akdar ucuza apple ı samsungu tokatlayan telefonlar çıkarmasına. illa ki bi gedik bi çapanoğlu vardır bunda diyor. einsteinin deiği gibi önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan zor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çocuk Saati için En Uygun Hat
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir de şöyle de bir şey var. hiç sigara içmemiş adam akciğer kanseri oluyor. telefonla o kadar işi olmayan adamda tümör çıkıyor vs.
    kolerasyon ve nedensellik terimleri birbirinden farklı şeylerdir ve araştırılması gerekir. akrabanıza geçmiş olsun ama tam olarak nedeni telefon mudur başka bir şey midir bilemiyorum. kanser gibi konular hala muamma. sadece ilişkisi vardır diyorsun ama bi bakıyosun tam tersi çıkış vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodofran -- 14 Mart 2019; 17:22:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodofran

bir de şöyle de bir şey var. hiç sigara içmemiş adam akciğer kanseri oluyor. telefonla o kadar işi olmayan adamda tümör çıkıyor vs.
    kolerasyon ve nedensellik terimleri birbirinden farklı şeylerdir ve araştırılması gerekir. akrabanıza geçmiş olsun ama tam olarak nedeni telefon mudur başka bir şey midir bilemiyorum. kanser gibi konular hala muamma. sadece ilişkisi vardır diyorsun ama bi bakıyosun tam tersi çıkış vs.
    Aslında mantıkken düşünürsek, şöyle düşündüğüm zaman avm ye yakın oturuyorlar ordanda bir çok wifi sinyaline maruz kalıyor bazılarında sinyal güçlendiriciler var.. Ayriyetten evdeki wifi hiç kapanmıyor o telefon ve tablet elinden hiç düşmüyor.. Bir yandan tabletten dizi izlerken bir yandan telefonla konuşuyor biz sürekli diyorduk bu gidişle tümor olucan bak filan derken şaka maka cidden tümör çıktı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.