Şimdi Ara

Telefona Format ATMAK (DERS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar telefonunuz sürekli sistem hatası veriyorsa bu makaleyi dikkatle okumanızı tavsiye ederim.
    Şimdi Telefonunuz Her Seferinde sistem hatası verip duruyor mu?
    Hemen flash attırıp Boşuna Para vermeyin.
    İlk Yapacagımız Telefon hafızanızdaki önemli şeyleri (görüntüler..vs) mmc ye atmak
    Sonra;
    Telefonu kapatıp Memory card ını çıkarın ve telefonu tekrar açın.
    Sonra Telefon açıldıktan sonra *#7370# tuşlarına basıp telefonun size yönelecek olduğu orjinal ayarlara dönülecek devam edilsin mi? sorusune evet cevabı veriniz.
    Sonra güvenlik kodunuzu soracak güvenlik kodunuzu girdikten sonra telefonunuz kapanıp tekrar açılacak.
    açılıncaya kadar telefona herhangi birşey yamayın güvenlik kodu isteyebilir eğer eski kodu kabul etmezse 12345 giriniz. telefon açıldıktan sonra menüye girip şöyle bir göz atın sonra çıkın ve telefonu tekrar kapatın.

Sonra bataryayı çıkarın ve memory card ı yuvasına yerleştirin aa tam takmayın yani bakır iletkenler temas etmesin ama yakın dursunlar.

sonra bataryanın iletkenlerini birleştirerek yani bataryayı tam takmadan telefonu açın pin kodunu..vs girin telefon açılınca menüye girin ama sakın ana ekrana dönmeyin eger menüye girmiyorsa mmc nin iletkenleri temas ediyor demektir teli kapatın temes etmemesini saglayıp tekrar açın neyse menüye girdik menüden çıkmadan bir kalem ..vs yardımıyla mmc kartı yuvasına tam yerleştirin ve bataryayı kapatın. ve telefonun mmc kartı tanıması için mmc kartın içindeki bilgilere görüntüleri falan acın aac kartı telefon tanımazsa aynı şeyleri tekrarlayın ama muhtemelen tanıyacaktır. artık telefonunuz. sistem hatası vermeyecektir. ve programlarınız da silinmemiş olacaktır.

<i>not:
    sorularınız beklerim ( S60 için gerekli bilgiler bölümüne bunları yazmak isterdim ama mod degilim kilitli ne yapak bende böle dersler vereyim hiç bilmeyenler için, herkesin yararına olsun )
    bilenler lütfen biliyorduk falan demesinler, ben bilmeyenleri düşünüyorum saygılar sevgiler </i>

• s80 için de geçerli mi
  • Sevgili dostum NEGATIVE, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Gerektiğinde hemen deneyeceğim.[frndsp]
  • S80 diye bisi yoktur ama bahsettigin olayı anladım sanırım P800/P900 den bahsettin.!
    P800/P900 de formatlama şöyle ki;

-telefonda denetim masasına girin, Ana sıfırlama diye bisi var ona kalemle tıklayın telefon tamamen kendini formatlayacak , memory stick duo da format atmak isterseniz daha sonra yine denetim masasına girin Diski Formatla diyin..!

olay bu ( bu arada tesekkür edenlere bisi diil)

saygılar sevgiler.!
  • Bu format işini sık sık yaparsak tele herhangi bi zararı olurmu?
  • hayır telefonlarınıza sık sık format atmanın bi zararı yoktur? kendi adınıza olacak zarar sadece işte mesajlarınızın rehberinizin, ayarlarınızın, oyunların vs.. gitmesidir.!
    -ama bunları da Oxygen Phone manager yada her telefonun Pc-Suiteleri ile yedekleyerek formatı atarsanız sonra geri yükleme işlemi ile sizin canınızı sıkmaz format işlemi
    --------------------------------------------------------------------------

bir de; eger telefon sık sık sorun çıkartıyor ve format atıyorsanız buna baglı olarak mutlaka servise götürüp yeni bir version yükletin, hala yazılımsal bi sorunlar buna ragmen oluyorsa yeni version ları bekleyin onlarla bu hatalar düzelecektir..

saygıalr sevgiler..
  • sık sık mmc yi biçimlendirmenin bi zararı olurmu peki...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MMC yi sık sık biçimlendirmede zamanla zarar oluyor bak? o onemli !!
    aynı nasıl siz bilgisayarda HDD yi ne kadar çok formatlarsanız o kadar zayıf oluyor arızalanmaya akrsı en ufak bi sartıntı da gidiyo MMC lerde öle?

zaanla aşınacak ve en ufak bisi de zarar görecektir.!
    (bizim bi arkadas öle oldu su an MMC si bos holdugu halde 10 mb si dolu görünüyor mesela BAD olustu )

saygılar sevgiler..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Negative®</i>
    <br />S80 diye bisi yoktur ama bahsettigin olayı anladım sanırım P800/P900 den bahsettin.!
    P800/P900 de formatlama şöyle ki;

-telefonda denetim masasına girin, Ana sıfırlama diye bisi var ona kalemle tıklayın telefon tamamen kendini formatlayacak , memory stick duo da format atmak isterseniz daha sonra yine denetim masasına girin Diski Formatla diyin..!

olay bu ( bu arada tesekkür edenlere bisi diil)

saygılar sevgiler.!
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

p800 e format atmak için "-> * <- <- * <- *" ( <- , -> işaretleri Ok işaretleri olup P800de Jog Dial Tusu (sol ustteki donen tus yapılmaktadır. 1 asagı hareket sol 1 yukarı hareket sag anlamına gelmekte.) bu kodu girdikten sonra 5 numaralı menude "dahili diski formatla / format internal disk" ) seçenegi vardır. buradan diskinize format atııgınızda cihaz yeniden baslayacak ve kendini tekrar yukleyecektir..ana sıfırlama sadece degerleri basa dondurur.. bazen cihaz da gereksiz ve kayıp dosyalar ana sıfırlama yapılsabile kalabilmektedirler.
    S80 ise Nokia tarafından comminicator telefonlarında kullanılacak yeni işletim sistemidir. Henuz piyasade degildir.

• bizlere yardımcı olan böyle arkadaslara çok teşekkürler.!
    bilgilerin bu sekilde artarak çogalması dilegiyle..
  • ne demek her zaman :-)
  • negative açtığın topicşlerden gerekenleri sticky e ekledim ama bu konu vadı sticky de
    neyse ilgin için teşekkürler..
  • harika bilgiler Negative ancak ben MMC'ye formatın zarar vereceğini düşünmüyorum.Çünkü karta format atmak manyetik diske format atmak gibi değil,HDD'ye format attığında bütün sektörler disk kafasıyla siliniyor,yani fiziksel temas var,çoğunlukla bu disk kafası silme esnasında diske anormal çarptığı için bad sektör oluşuyor.Ama MMC türü kartlarda,veri çipin üstünde tutuluyor ve dijital yolla bütün bellek hücreleri siliniyor.Yani bana carta herhangi bir zarar olması mantıksız geldi.
  • +1 nebiforever.telefona sık format atmak iyi değil gibime geliyor zira hard diske sık format atmak hardiske zararlı.
  • eger zararlı bile olsa cooook uzun vadededir..
    hardisk ile bunun mantıgı aynı degilki.. orada manyetik alan manyetik tozlar vs vs filan var..
    burada ise iş elektrik sinyalleri ile ilgili... yani pekde zararlı olacağını zannetmiyorum acıkcası...
  • Negative® kardeş sana çok teşekkür ederim telefonu sık sık göçerten birisi olaraktan bu bilgiler çok işime yarayacak . Telefona format attıktan sonra tel sistem hatası veriyordu e doğal olarak kartıda başkasının telefonundan formatlıyordum ve haliyle backup , datalar gidiyordu ama tiyoların sayesinde bundan kurtuldum tekrar saolasın...
  • arkadaslar bisidiil ? yararlı olduysa ne mutlu .. sizler saolun [frndsp]
    -----------------------------
    simdi teker teker konulara girmek istedim
    --Telefona format atmak iyi degil gibime geliyor zira HDD de aynı sey.! ifadede bulunmusuz arkadasım; bunu şöle açıklarım ; HDD de disklerinin üzerine yazma teknolojisi farklı, telefonların o hani 4 mb/ 6 mb olan önbelleklerine yazma sekli farklı? Telefonların o ön bellegi FLASH BELLEK tir ve zaten FLASH Belleklerin çıkma amacı budur , sürekli ve kolayca yazılıp silinmesi..!

--NebiForever dostum burada daha detaya inmek istedim konu tartısılarak verilerimi nasıl yedeklerim, nasıl formattan zararsız sekilde dönerim, formatın MMC yada telefona uygulanmasında ZARARA var mıdır gibi tartısmalara açtık konuyu? zamanla ben açacaktım ama arkadaslar saolsun soruyor burada konusuyoruz ondan burası daha iyi diye düşünüyorum?
    bir de herkes burada cevap yazıyor sorularını belirtiyor Sticky de Kilitli oldugu için kimse bi yaznıt veremiyordu,sorduklarına cevap bulma şansı yoktu.. Bu yüzden bunların dha sagliklı olacagini düşündüm ki baya baya olmaya basladı!!

Herkese yorumları için teşekkür eder saygılar sunarım.![frndsp]

• bu bilgilerin hepsi yakında işime yarayacak
    inşaaallah
  • Teşekkürler Negative...
    Keşke biraz daha erken olsaydı.Daha yeni format attım.[bwlng]
  • teşekkürler negative
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.