Şimdi Ara

Telefon Pasaport Kayıt Hakkı Nasıl Oluyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
19.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enginse

şimdi aarkadaşlar baştan sona kadar okudumda yazılanları 1 2 soru daha sorucam bilen arkadaslara
    -- şimdi ben aldım telefonu kayıt ettirdim 2 sene 3 sene sonra kayıt yenilemek gibi bir durum soz konusumu
    -- şimdi ben bi hatla kayıt ettirdim dielim tlefnu hayatımın sonuna kadar o hattımı kullanıcam hat değiştiremicekmiyim veya her hat değiştigimde aynı işlemlerimi yapıcam ( gidip kayıt ettirmek giibi )

Daha önce yanıtlamıştım ancak tekrar yanıtlıyayım.

1-Hayır, bir kere kaydettiğinizde bir daha başka işlem yapmanıza gerek yok.
    2-Hayır, kayıt ettirdikten sonra istediğiniz hatla kullanabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques

quote:

Orijinalden alıntı: enginse

şimdi aarkadaşlar baştan sona kadar okudumda yazılanları 1 2 soru daha sorucam bilen arkadaslara
    -- şimdi ben aldım telefonu kayıt ettirdim 2 sene 3 sene sonra kayıt yenilemek gibi bir durum soz konusumu
    -- şimdi ben bi hatla kayıt ettirdim dielim tlefnu hayatımın sonuna kadar o hattımı kullanıcam hat değiştiremicekmiyim veya her hat değiştigimde aynı işlemlerimi yapıcam ( gidip kayıt ettirmek giibi )

Daha önce yanıtlamıştım ancak tekrar yanıtlıyayım.

1-Hayır, bir kere kaydettiğinizde bir daha başka işlem yapmanıza gerek yok.
    2-Hayır, kayıt ettirdikten sonra istediğiniz hatla kullanabilirsiniz.

teşekkürler ilgin için ya ben daha yeni yeni bu işleri araştırmaya başladım gercekden turkiyedeki tel fiyatları ucmuş teknoloji çok para tek problem garanti bu koudada garanti kapsam sınırı var büyük ihtimal zaten tel kendisinin bozulması lazım garantiden faydalanmak için ve şu şartlar içinde yeni teknolojinin bozulması eskiye nazaran birazdaha zor sonuçen fazla bozulsa bile uluslar arası garanti kapsamına giriyor telefonlar en fazla uretici frmasına gider geri gelmesi biraz uzun surer ama verdigiğin farka deger bence o yuzden aklımdaki şüpheleri kapatmak adına bilgi edinmek için sordum tekrar teşekkürler bilgi için

• Benim telefon yarın Berlin’den gelmek üzere. 529 Euro’ya Mediamarkt veya Satürn’den alındı, bilmiyorum, fakat fatura benim adıma kesildi.

Şimdi aklıma bir şey takıldı. Gerçi bu dakikada biraz geç kalmış bir soru ama yol yakınken belki döneriz yanlıştan.

-Birincisi şimdi telefonu yurda getirecek vatandaş Alman vatandaşı. Yarın getiriyor. Telefonu nerede ve nasıl kendi pasaportuma ileteceğim? Yurda girişten 1 ay süre içerisinde pasaporta işletmek gerekiyormuş, bu durumda benim pasaportuma nasıl işleteceğim? Neticede yurda giriş yapan ben değilim ki. Bu durumda yurtdışından telefon sipariş edenler bu sorunu nasıl çözüyorlar.
    -İkinci sorum ise ben şimdi diyelim ki telefonu pasaporta Turkcell İletişim Merkezi’nde işlettim. Bu durumda avea hat kullanmak istersem nasıl olacak? Kullanabilir miyim, kullanamaz mıyım?

Konuyu bilen arkadaşlar acilen yardımcı olurlarsa çok memnun olacağım.

"Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır!" M.K.ATATÜRK
    |INTEL i7 6700k 4,00@4,00 Gunluk|.| ASUS Maximus Hero VIII Z170 Anakart|.| GSKİLL TridentZ2x8Gb DRR4 3200Mhz|.| MSI GTX980ti Golden Edition 6GB |.| SAMSUNG 950 pro m.2 SSD 256 Gb|. | SAMSUNG 850 EVO 120 Gb|. | OCZ Vertex2 100 Gb|. |SAMSUNG 250 GB SATA2 8 MB|.|SAMSUNG 250 GB SATA2 8 MB|.|SEAGATE 320 GB SATA2 8 MB|.| ANTEC Nineteen Hundred Kasa|.|THERMALTAKE Toughpower QFan 750W|.|Cooling By SILVERSTONE Tundra TD03-E|.| PHILIPS 238C4Q IPS|. |Daily LOGITECH V450 Nano|.|Gamer LOGITECH G9|.| PSP 3004 Gran Tourismo|. | PS3 350 Gb|.| PHILIPS 46PFL9705|. ||SAMSUNG NX300|.| SAMSUNG [color=black

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Benim telefon yarın Berlin’den gelmek üzere. 529 Euro’ya Mediamarkt veya Satürn’den alındı, bilmiyorum, fakat fatura benim adıma kesildi.

Şimdi aklıma bir şey takıldı. Gerçi bu dakikada biraz geç kalmış bir soru ama yol yakınken belki döneriz yanlıştan.

-Birincisi şimdi telefonu yurda getirecek vatandaş Alman vatandaşı. Yarın getiriyor. Telefonu nerede ve nasıl kendi pasaportuma ileteceğim? Yurda girişten 1 ay süre içerisinde pasaporta işletmek gerekiyormuş, bu durumda benim pasaportuma nasıl işleteceğim? Neticede yurda giriş yapan ben değilim ki. Bu durumda yurtdışından telefon sipariş edenler bu sorunu nasıl çözüyorlar.
    -İkinci sorum ise ben şimdi diyelim ki telefonu pasaporta Turkcell İletişim Merkezi’nde işlettim. Bu durumda avea hat kullanmak istersem nasıl olacak? Kullanabilir miyim, kullanamaz mıyım?

Konuyu bilen arkadaşlar acilen yardımcı olurlarsa çok memnun olacağım.

hocam araştırıp orendiklerime gore şole açıklayayım sana şimdi sen telefonu iiki kendi adına fatura kestirmişin alman vatrandaşı yani yurt dısında ikamedgah eden elemanlar için pasaport kayıt işlemi biazdaha karışık şimdi tel gelip kendi pasaportuna kayıt ettiriceksin ustune birde sen aldın problem yok yok buraya kadar
    şimdi telefon kutusundan açılmadan turkiyeye snin eline kadar gldi bu telefonu içine hat takmadan kutusunun içinde istedigin kadar beklet ama içine hat taktıgın andan itibaren pasaport kaydını yaptırman için 1 aylık bir sureç başlıyo zaten bu sureçtede pasaportuna kayıt ettirmek için mesela turksel hat kullanıyosun gidip bi turksel bayinden pasaport kaydını yaptırıcaksın olay bu kadar

• Up
    TURKCELL BAYİ
  • Arkadaşlar cihaz yanımızda olamadan, pasaport sahibi imei numarası ile tim e başvursa yaparlarmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: udenizli

Arkadaşlar cihaz yanımızda olamadan, pasaport sahibi imei numarası ile tim e başvursa yaparlarmı ?

evet kayıt yaparlar telefon olması şart değil.
  • telefonu pasaporta işletemeden telefon kapanırsa ne gibi sorunlarla karşılaşırım? Kapandıktan sonra pasaporta işlersem sıkıntı olur mu yoksa normal çalışmaya tekrar mı başlar? Bide telefonumu 3 gündür kartla kullanıyorum sizce ne kadar süre sonra kapatılır??

Orijinalden alıntı: myfever06

telefonu pasaporta işletemeden telefon kapanırsa ne gibi sorunlarla karşılaşırım? Kapandıktan sonra pasaporta işlersem sıkıntı olur mu yoksa normal çalışmaya tekrar mı başlar? Bide telefonumu 3 gündür kartla kullanıyorum sizce ne kadar süre sonra kapatılır??

Telefonu yurtiçinde kullanmaya başladıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam 1 ay içinde kapatılır, daha sonra yurtiçine 1 ay içinde giriş yapmış bir pasaporta kayıt ettirirsen 72saat içinde telefonun açılır. Açılma ve kapanma sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmazsın.

Orijinalden alıntı: Ugur851

quote:

telefonu pasaporta işletemeden telefon kapanırsa ne gibi sorunlarla karşılaşırım? Kapandıktan sonra pasaporta işlersem sıkıntı olur mu yoksa normal çalışmaya tekrar mı başlar? Bide telefonumu 3 gündür kartla kullanıyorum sizce ne kadar süre sonra kapatılır??

Telefonu yurtiçinde kullanmaya başladıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam 1 ay içinde kapatılır, daha sonra yurtiçine 1 ay içinde giriş yapmış bir pasaporta kayıt ettirirsen 72saat içinde telefonun açılır. Açılma ve kapanma sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmazsın.

tşk ederim arkadaşım ilgilendiğin ve verdiğin bilgiler için. . .

• Arkadaşlar pasaporta 1 mi telefon işleniyor 2 mi?
  • quote:

quote:

hocam diyelim telefon yurda gireli 3 ay oldu ve 2 aydır kapalı duruyor. bu durumda yurda yeni giriş yapmış (1 ay dolmamış) bir kişi bu telefonu kayıt yaptırabilirmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: casual

quote:

quote:

hocam diyelim telefon yurda gireli 3 ay oldu ve 2 aydır kapalı duruyor. bu durumda yurda yeni giriş yapmış (1 ay dolmamış) bir kişi bu telefonu kayıt yaptırabilirmi ?

Evet kaydı kaptırılabilir, kayıttan sonra 72saat içinde cihaz kullanıma açılır.

• arkadaşlar benim pasaportuma kayıtlı cihaz var. iki yıla yakın oldu kayıt yaptıralı. şunu öğrenmek istiyorum : acaba yeni kayıt için 2 yılı kesin olarak ne zaman doluyor pasaportumun. bunu kesin tarih olarak öğrenebileceğim bir yer yokmu? yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: onuc0bir

arkadaşlar benim pasaportuma kayıtlı cihaz var. iki yıla yakın oldu kayıt yaptıralı. şunu öğrenmek istiyorum : acaba yeni kayıt için 2 yılı kesin olarak ne zaman doluyor pasaportumun. bunu kesin tarih olarak öğrenebileceğim bir yer yokmu? yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Pasaportunun kayıt süresinin dolup dolmadığını öğrenmek için BTK'yı, yani Bilgi Teknolojileri Kurumu'nu araman gerek.. Telefon numarası: 0 312 232 23 23

Eğer pasaportunun kayıt süresi dolmuşsa, yeni kayıt yaptırman için Maliye'ye 100 tl harç yatırman gerekiyor.. Daha sonrada son bir aylık giriş kaşesinin olduğu pasaportun ile Turkcell İletişim Merkezlerinden kaydını yaptırabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 21 Haziran 2012; 23:38:44 >
  • evet. btk yi aradim sene itibariyla doldumu kayit yaptirabilirsin dediler. turkcell e gittim gunu gunune doldurman lazim dediler. gunu gunune 2 yilin dolmasina 1 hafta kala yeni kanun cikti ve 100 tl vergi 25 tl turkcelle islem ucreti odedim. cevabiniz icin tesekkur ederim. bayagidir girmiyordum. girince gordum tesekkuru borc bildim. :)

Orijinalden alıntı: impact_24

quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Portakal

pasaport sahibi, pasaport ve imei ile toplamda 5 liraya her vodafone bayisinden kayit yaptirabiliyoruz yani

Tesekkurler

Aynen o şekilde yaptırdık ama bazı yerlerde 10 tl civarı da alınıyormuş sanırım herkes ne denk getirirse hesabı çalışıyor

Hocam Vodafone da kaydettirsek bile Turkcell kullanabiliyor muyuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: impact_24

quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Portakal

arkadaslar ben anlamadimda
    Simdi ben yurtdisindan telefon alacagim kayitsiz, bunlari kayit etmek icin vodafone bayisine pasaport ve 10 tl ile mi gidecegiz, pasaport kaydi nerede yapiliyor, ucret isteniyor mu bilgilendirirmisiniz beni?

Tesekkurler

Pasaport sahibi + pasaport + 5 TL aldılar bizden + Telefon İmei numarası yeterli başka birşey yapmıyorsun eleman kendisi hallediyor adres vs birkaç imza gerekli sadece. (VODAFONE)

Turkcell in allah belasını versin hat satıcam diye çıkarmadığı problem olmuyor kavga edip çıktım.

mevcut hattın yeterli olmuyormu?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.