Şimdi Ara

Telefon Pasaport Kaydı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni pasaport kayıt hakkım 01.01.2015 tarihinde olacak ve buna güvenerek dün yurtdışından bir iphone 6 getirdim. normal şartlarda 2 ay içerisinde kayıt yapılabiliyor fakat turkiye.gov.tr adresinde ''Kayıt yaptırabileceğiniz en erken yurda giriş tarihi: 1 Ocak 2015'' yazısı mevcut. bu durumda ben 1 ocaktan sonra telefonu kayıt ettiremeyecek miyim?

bilgisi yorumu olan var mıdır?

• Kardeş ne dediğin tam anlaşılmıyor.

Sen şuan tel kayıt ettiremezsin, 2013'te kayıt yapmışsın, yurt dışına çıkıp 1 ocak 2015'ten sonra ülkeye girersen yeni telefon kayıt ettirebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soyturk58

Kardeş ne dediğin tam anlaşılmıyor.

Sen şuan tel kayıt ettiremezsin, 2013'te kayıt yapmışsın, yurt dışına çıkıp 1 ocak 2015'ten sonra ülkeye girersen yeni telefon kayıt ettirebilirsin.

anlamışsın bence :)

sorum tam olarak buydu.

türkiyeye 15.11.2014 tarihinde girdim.

normalde 2 ay yani 15.01.2015 tarihine kadar hakkım var.

fakat sistem böyle mi çalışıyor yoksa yurda giriş tarihim mi 01.01.2015 olmalı onu sormuştum.
  • 1 ocaktan sonra girmeliydin, malesef kayıt ettiremiyorsun. Sistem giriş tarihine göre sorguluyor sen dolayısıyla 2 takvim yılı dolmadan girmiş gözüküyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarın arayıp soracağım. bakalım ne cevap verecekler.

ama inşallah dediğin gibidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hebeley -- 17 Kasım 2014; 0:39:05 >
  • hebeley H kullanıcısına yanıt
    Btk da şöyle bir yazı var "IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde başka herhangi bir cihaz kaydında kullanılmamış olması ve kişinin son 60 gün içerisinde Türkiye’ye giriş yapmış olması gerekmektedir. Bu yüzden pasaportun üzerinde giriş mührü bulunmasına ve söz konusu mührün okunaklı olmasına dikkat edilmelidir. Vatandaş E- Devlet şifresiyle, e- devlet üzerinden T.C kimlik no ile 2 yılda tek cihaz kontrolü hizmeti için BTK hizmetlerinden IMEI KAYIT HAKKI sorgulaması yapabilir."

Kısaca 2 Ay içerisinde giriş. Yapmış olması gerekiyor demiş ama pasaport üzerindeki tarih ve mühür de demiş . Bundan dolayı şüpheye düştüm açıkçası yukarıda arkadaşın mesajında dediği gibi de olabilir bir iletişime geçip danışmansız da fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 17 Kasım 2014; 0:44:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hebeley

herkese selamlar,

yeni pasaport kayıt hakkım 01.01.2015 tarihinde olacak ve buna güvenerek dün yurtdışından bir iphone 6 getirdim. normal şartlarda 2 ay içerisinde kayıt yapılabiliyor fakat turkiye.gov.tr adresinde ''Kayıt yaptırabileceğiniz en erken yurda giriş tarihi: 1 Ocak 2015'' yazısı mevcut. bu durumda ben 1 ocaktan sonra telefonu kayıt ettiremeyecek miyim?

bilgisi yorumu olan var mıdır?

Yurda giriş baz alınıyor. 2013de kayıt yaptırıp, 2014 aralıkta yurda girmek olmuyor.
  • yanıtlar için teşekkürler. arkadaşın pasaporta kaydettireceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.