Şimdi Ara

Telefon kablosu normal kablolarla farkı ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternet paket hızım 8 mb/s verilen hız 0.80 kb/s 1 mm2 kablo yeniledim fakat yine aynı hız alıyorum bana geçen arkadaş anlattı telefon kablosu çok farklıdır dedi fiyatı yüksek ve özel bakırlı dedi fazla önemsemedim telefonda çalışmıyor ne yapmam gerekiyor?

http://hizliresim.com/9XzB6r

http://hizliresim.com/O2bXQz

http://hizliresim.com/jJM7ZD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EZİO1903 -- 12 Haziran 2014; 22:02:21 >

• Öncelikle imkanınız varsa fotoğrafını çektiğiniz o ankastre yanına kadar modemi götürüp oradaki hızı ölçün derim. Eğer oradaki hız yüksek çıkarsa kullandığınız kablo sıkıntılıdır diyebiliriz.
    Telefon kablosu aşırı özel bir kablo değildir aslında. Elektrikçilerden kolayca temin edebilirsiniz. Yine de çok ucuz ve dandik olanlarına gitmemek gerek. Ayrıca CAT5e denen Ethernet kabloları da yaygın olarak kullanılıyor bu amaçla. Tabi içlerinde sekiz kablo olduğu için fiyatı da daha pahalı oluyor. Bütçenize ve mesafeye göre ya iyi bir telefon kablosu ya da CAT5e kablo alın. CAT6 vs. daha iyi kablolar da var ama çok farkları yok. Aldığınız kablonun ucuna bir telefon girişi taktırın hani modeme takmaya. Diğer ucu boşta kalsın ve evden başlayarak ankastrenize kadar çekin kabloyu. Telefon girişinin takıldığı aynı kablo demetini de ankastredeki hattınıza bağlayın. Hani gereksiz ek noktalar oluşmasın hatta ki bu ekler hat kalitesini etkiliyor.

• Sis651'in söyledikleri doğru olmakla birlikte bunları denemeden önce hat degerlerinizi kontrol edin bakalım. Sanki 1024/256kbps tanımlamışlar gibi duruyor. Ping de normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sis651

Öncelikle imkanınız varsa fotoğrafını çektiğiniz o ankastre yanına kadar modemi götürüp oradaki hızı ölçün derim. Eğer oradaki hız yüksek çıkarsa kullandığınız kablo sıkıntılıdır diyebiliriz.
    Telefon kablosu aşırı özel bir kablo değildir aslında. Elektrikçilerden kolayca temin edebilirsiniz. Yine de çok ucuz ve dandik olanlarına gitmemek gerek. Ayrıca CAT5e denen Ethernet kabloları da yaygın olarak kullanılıyor bu amaçla. Tabi içlerinde sekiz kablo olduğu için fiyatı da daha pahalı oluyor. Bütçenize ve mesafeye göre ya iyi bir telefon kablosu ya da CAT5e kablo alın. CAT6 vs. daha iyi kablolar da var ama çok farkları yok. Aldığınız kablonun ucuna bir telefon girişi taktırın hani modeme takmaya. Diğer ucu boşta kalsın ve evden başlayarak ankastrenize kadar çekin kabloyu. Telefon girişinin takıldığı aynı kablo demetini de ankastredeki hattınıza bağlayın. Hani gereksiz ek noktalar oluşmasın hatta ki bu ekler hat kalitesini etkiliyor.

blendajlı kablo ile farkı varmı hocam şirkette varda akşam yada haftasonu yapcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sis651 kullanıcısına yanıt
    benimde bir sorunum var

cahilliğimi maruz görün bu evin kablo tesisatını nasıl yenıltterıyoruz
    benim tesısatta bu sekılde telefon kablosu ıle modeme götürüyorum hattı
    | Intel i5 2500k | O.C 4.4CHZ | Asus P8P67Pro | | HIS 6950 2GB CrossfireX | | Corsair Force Gt 120GB SSD | | CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 | | 3X WD Green 3 TB İntellipower 64 Mb WD30EZRX | | Samsung PX2370 2ms Led Full HD | | Cooler Master HAF X Full Tower Case | | Logitech G19 Keyboard | | Asus DSL-N55U Dual-Band Wireless-N600 Gigabit 2xUSB | | Battlefield4 : TR_MuRo19 |
  • m.gokmen kullanıcısına yanıt
    Elektrikçi çağırıyorsun yapıyor eğer kendin yapabiliyorsan yapabilirsin.
  • benim hattım 8MBs kotasız download yaparken 8i görebiliyorum son 1+2 aydır hız testı yapıyorum 6,96 yı gecmıyor speedtest olsun ttnet test olsun birde üstüne en büyük problemim ping sorunum var Testlerde 60pıngın altına kesınlıkle düşmüyor BF3 oynarken 115in altına kesınlıkle düşmüyor nadiren 109 görüyorum türk serverlerınde 50+60ping hat değerlerim şu şekilde modemim daha yeni wifiden bağlanıyorum dun gece kabloyla baglandım değerlerde değişen hiçbirşey olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.gokmen -- 9 Haziran 2014; 16:18:50 >
    | Intel i5 2500k | O.C 4.4CHZ | Asus P8P67Pro | | HIS 6950 2GB CrossfireX | | Corsair Force Gt 120GB SSD | | CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 | | 3X WD Green 3 TB İntellipower 64 Mb WD30EZRX | | Samsung PX2370 2ms Led Full HD | | Cooler Master HAF X Full Tower Case | | Logitech G19 Keyboard | | Asus DSL-N55U Dual-Band Wireless-N600 Gigabit 2xUSB | | Battlefield4 : TR_MuRo19 |

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hız testlerine kafayı takma genelde öyle gözükür Fena sayılmaz değerlerin snr biraz düşük ping için arıza kaydı bırakın ama çözerlermi bilemiyceğim.
    Eğer yenilenmesi gerekiyorsa Turk Telekom'un binaya getirdiği son noktaya gidiyorsunuz, ya bir kutu ya da bir kablo ucudur. Bu noktadan sizin dairenize bir telefon hattı gider. Yenilenmesi gerekiyorsa yeni bir kablo alırsınız ve bu noktadan dairenize ve modeminize kadar yeni kabloyu mümkün olan en az bağlantı ile çekersiniz...
    TTnet ADSL senkronizasyonunun 8192kbps hızda olmasını ayarlarsa alacağınız hız testlerde gördüğünüz kadar olur. Bazı yerlerde 9binli değerlere ayarlı ki 8Mbit tam görünüyor. Belki sizin de önceden öyleydi ama sonra indi 8192'ye.

Ping sorununuz hep mi böyleydi, o da birkaç aydır mı var? Ping ile ilgili yapılacak çok şey yok malesef. Bu konu ile ilgili Fast Path ve Interleaved diye iki mod var. Eğer hat kaliteniz çok iyi değilse DSLAM sizi Interleaved moda alıyor ve bu modda hata düzeltmesi yapılıyor ki bu da bazı ekstra paketlerden dolayı gecikme yani ping artışı demek. Hattınızın hangi modda olduğunu sorup Fast Path moduna almalarını isteyebilirsiniz. Çok fena değil değerler ama bir miktar zayıflık ve hattın gönderme kısmında hata oluşumu var. Interleaved modun avantajı hattan düşme vs. olmuyor, Fast Path'te de hata düzeltme yapılıyor ama 1 seviyesinde ki sinyal seviyesi düşükse kopma ve bağlantıda sıkıntılara yol açabiliyor.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Apart. dısında bi kutu var allaha emanet duruyor ordan gelıyor bizim daireye salondan cıkıs vermişler ben ise cok ters noktadayım sırf kablo karmaşından kurtulmak modemi değiştirdim pcye wifi aparıtı aldım fln kabloları yenilettirmek ping sorunuma çözüm olacaksa maliyetide fazla olmayacaksa mecburen yenılettırecegız

Ping sorunum ben bildim bileli böyle hızda sorun yok hattımın hangı modda oldugunu bılmıyorum bu bahsettıgınız modlar hakkında'da hiçbir bilgiye sahip değilim
  • Telefon kablosunun çok önemli bir özelliği yok. Sadece saf bakır kablo olmasına dikkat edin. Cat5-6 kablolarda kaplamalı kablolar(cca-ccs vb.) piyasada çok fazla ve bunlar iyi değiller. özellikle dsl hatlarında sinyal kaybına sebep olabilir. Aldığınız yerden bunu öğrenebilirsin. Diğer önemli nokta ise kablo ekleridir. Ekler düzgün ve hava teması kesilecek şekilde olmalıdır. Bunlar için özel klemensler var. Klemens yoksa en iyisi kabloları bükerek birleştirip sonrada lehimlemek ve hava temasını kesecek şekilde bantlamak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Download için hat değerleriniz iyi fakat online oyunlar için pek parlak değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.gokmen -- 9 Haziran 2014; 19:28:43 >
    Bu modlar hakkında zaten bilgi sahibi olmanıza gerek yok. Bunlar sadece Turk Telekom'u ilgilendirmeli ancak sıkıntılarından dolayı son kullanıcılar da öğreniyor yavaş yavaş.

Kablo yenilemenin pinge tedavi olacağı garanti değil. Ancak çok aşırı eski ve telefonda çok parazit yapan bir hatsa değiştirmekte fayda var. O dıştaki kutudan sonraki hat da önemli.

Pinglerin 60 üzeri kalması hattınızın Interlaved yani hata düzeltmesi yüksek olan modda olduğuna bir işaret bence. Şöyle ki ben Hakkari'nin bir ucundayım, sitem de Türkiye'nin diğer ucuna yakın Bursa'da. Buradan ping sürem 45ms civarı. DSLAM ile aramda da 24 ping var ki bu da çok düşük bir değer değil.
    TTnet ile konuşup sıkıntı hakkında hiç bilgi aldınız mı? Twitter'daki ekibi iyiydi bir tivit ile bildirince arıyorlardı ve bilgili bir ekipti arayan. Pingim yüksek deyince fast path moduna alıp düşürüyorlardı o ne bu ne demeden.

• aslında hocam bu ping mevzusu uzun süredir var bende ama ben download yapan dizi film single player oyun oynadıgım ıcın pıng mevzusuna takılmıyordum taaki online oyunlara girmeye başladım çekilmez bi hal aldı sırf kotaya girmeyım diye kotasız tarifeye gecdım aylık 110tl ona verıyorum e bu parayı verıyorsam azda olsa hizmet bekliyor insan daha önce ttnetle ping mevzusu hakkında hiç görüşmedim ama mevcut tarıfeyı kotasıza cekdıklerınde yıne kotaya yakalanıyordum Twitter Facebook Müşteri Hizmetleri hepsine mesaj bırakara 5günde sorunumu çözmüşlerdi santralden o yuzden sözkonusu ttnet olunca bütün iletişim kanallarını kullanayım diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.gokmen -- 9 Haziran 2014; 20:16:46 >
    Tabi kullanın da, teker teker başlayın derim. Twitter ekibi ben TTnet kullandığım dönemde baya bilgiliydi hani ping tracert fast path deyince onlar ne demeden hemen yapmıştı. Hepsini birden aradığınızda hepsi sizin için ayrı ayrı işlem açar ki size dönüş olarak da sıkıntılı olabilir, santral zaten sallamıyor gibi, kapatıp geçer diğer işlemleri de falan; karışmasın hani ortalık.

bu kabloda fena degil aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EZİO1903 -- 12 Haziran 2014; 22:01:56 >

• Twitter @ttnetdestek hattından ulaşmaya calısdım size en kısada dönüceğiz demelerıne rağmen 24saat gecdı arayan soran yok bende 4440375 arıza kaydı oluşturdum ama temsilci ısrarla hattınız değerleri normal güncelleme yapayım dedi sonra ( Paketiniz Yalın 8 LİMİTSİZ ) oldugu için GÜNCELLEME KABUL ETMİYOR dedi.
    ne alakaysa.. bende download'da sayfalar acılısında sorun yok ama PİNG yüksek dedim

Kablo tesisatı modem pc bunların hepsini yenilettirdim tarafımdan oldugunu dusunmuyorum dedim

PING problemleri ile ilgili yardımcı olamıyoruz ama ben yınede bir arıza kaydı acdırayım dedi bakalım artık ama sonuca ulasacagıma sanmıyorum
    Bunu en garanti yolla nasıl çözerim arkadaşlar turktelekoma gıdıp arıza kaydımı olusturmam gerek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.