Şimdi Ara

telefon ile konuşurken internet var kapalı iken yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar herkesin telefon çalınca interneti kesilir benim ise telefon ile görüşme yaparken internetim geliyor kapalı iken internetim yok. Şöyle ki telefon kapalı iken adsl ışığı yanıp sönüyor sabitlenmiyor, telefon ile bir yeri arayınca adsl ışığı ve internet ışığı sabitleniyor internete girebiliyorum, telefonu kapar kapamaz da ışıklar sönüyor yine. Splitterı değiştirdim fayda etmedi. Var mı bir fikri olan? TTNETi arıyorum perşembeden beri takmıyorlar yok splitterı değiştirin yok modemi değiştirin diyorlar ekip göndermiyorlar. Modem de başka hat ile çalışıyor o da sağlam yani.

• splitter'a gelen kablo hangi kablodan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

splitter'a gelen kablo hangi kablodan ?

ikili telefon kablolarından ince olanlardan dışında kılıf var
  • cat 5e çevir bence.
  • Splittersiz aynı hatta direkt olarak bağladığında durum nasıl?O şekilde internete bağlanıyor mu?
  • Ben daha ilgincini söyleyeyim, ip alamama şeklinde tezahür eden problem olduğunda 4440375'i aradığımda teleavrat çıktıktan bir süre sonra net kendiliğinden gelebiliyordu. Splitter'da sorunsuz hemde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_dat

Splittersiz aynı hatta direkt olarak bağladığında durum nasıl?O şekilde internete bağlanıyor mu?

o şekilde de aynıydı.

Şu anda net geldi telefon ile görüşme yapmadan da internete girebiliyorum ama bu seferde çok yavaş 0.3 mbit civarında. Bakalım ttnet destekteki bayan arıza kaydı açtı acil bakılması gerekiyor diye not düştü onları bekleyeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Modemin sadece adsl'yi destekliyorsa adsl+2 destekli bir modemle dene derim.Çünkü adsl modemler bazı hatlarda yetersiz kalıp bağlanamamalara,kopmalara sebep olabiliyor.
  • kablonu yenile bence. bak artık herkes cat5 çektiriyor eski 2 telli kablolar artık tercih edilmiyor.
  • quote:

kablonu yenile bence. bak artık herkes cat5 çektiriyor eski 2 telli kablolar artık tercih edilmiyor.

önerin üzerine direkten gelen kalın kabloyu çektim taktım onda da hız sorunu oldu aynı şekilde, ttneti tekrar aradım şu anda sistemlerinde sorun olduğunu düzeltme yapamadıklarını söylediler bakalım gece tekrar arayacam.

Modem de adsl2+ destekli zaten.
  • quote:

kablonu yenile bence. bak artık herkes cat5 çektiriyor eski 2 telli kablolar artık tercih edilmiyor.

İyide o cat5 modasını apartman tarzı eski binalarda uygulamak bela. Bak örnek veriyim. İşhanı için telefoncu çağırdık tanıdık birisi. Dedik böyle böyle cat5 çekelim aşağıdan. Adam dedi ki: Sittin sene bu binaya cat5 çekemem, hepsi karmakarışık ve boru yok, diğer hatların kablolarıda dip dibe, yani yapamam...dedi. Ancak dışarıdan camdan sarkıtıp bir ihtimal dedi.

Diyeceğim toplu binalarda hele düzensiz eskiyse, çok zor iş.

• santraldeki dsl den sonra gelen porttaki hat ayırıcıda sorun olabilir. spliterden evvel hiç bir telefon bağlı değilse gerçi öyledir. spliterde değiştirip denedim diyorsun. müşteri hizmetlerini ara portunu değiştir. cat5 olayı bana göre hikaye tabi bazı arkadaşlarda işe yarayabilir ondan bilemiyecem. bende ilk cat5 alıp değiştirem dedim. mahalledki kutu hemen evin yanıbaşında. müstakil ev. heleki esnaf elektirikçilerinden alınan telefon kablosu berbat gittim teksen marketten 3 çeşit vardı. kalitesiz orta kalite tam kaliteli. bende 40 metre tam kaliteli aldım. eve giren yerde bir kutu falanda ekledim. iki kabloyu bantla falan bağlamadım vidalı kutu ile birleştirdim. 2. kata odama kadar evden dolanarak dolanarak geçtim. dedim kesin 1 yada 2 snr düşer dedim. oda ne. snr 3 artmış. alla alla bi sorun var dedim içimden kablo uzatıyorum snr artıyor. sonra modemi girişe getirdim. snr uzattığım gibi aynı. ama önce eve giren kablonun uçlarını temizlemiştim. ya bi deniyim dedim hafif okside olmuş kabloyu tekrar takayim dedim. snr düştü. kısacası analtmak istediğim hem o oksitlenmeden hemde kablo kalitesinden. telekomdan 2 kişi geldi evin çatısından kabloyu içeri sokturacaktım. onlar bile şaşırdı ya arkadaş bu kadar neden uzattın diye. modem ve telsiz telefon odamda diye. cat5 ile alakası yok bana göre. alacağın telefon kablosu çok kaliteli olsa bile snrde düşüş yaşamazsın. ama esnaf elektirikçilerinden alırsan vay haline.

• bence binanızın tesisatında bir hata var.
    Kablolar yanlış bağlanmış olabilir.Sadece telefon açıkken kablodan veri geçiyor..
    Tesisatın eski ise yenile.Hem daha hızlı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

İyide o cat5 modasını apartman tarzı eski binalarda uygulamak bela. Bak örnek veriyim. İşhanı için telefoncu çağırdık tanıdık birisi. Dedik böyle böyle cat5 çekelim aşağıdan. Adam dedi ki: Sittin sene bu binaya cat5 çekemem, hepsi karmakarışık ve boru yok, diğer hatların kablolarıda dip dibe, yani yapamam...dedi. Ancak dışarıdan camdan sarkıtıp bir ihtimal dedi.

Deseydiniz, iyi de kardeşim sana karmaşık kabloların içinden geç diyen yok. Gerekirse dışarıdan montala güzelce diye. Bence başka birini çağırın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

quote:

Deseydiniz, iyi de kardeşim sana karmaşık kabloların içinden geç diyen yok. Gerekirse dışarıdan montala güzelce diye. Bence başka birini çağırın..

Evet son çare mecbur kalırsak dışarıdan gider borusunun yanından çektireceğiz. Adam zaten 'yapmam' demedi, telefon arıza 121'yi çağırıp ölçüm yaptırın, bina içi sorun kesinse son çare bu şekil bakalım dedi. Yoksa bina içinden 2. Kata o kadar kablo arasından kamikaze olur cat5 girişimi hakkaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

quote:

Evet son çare mecbur kalırsak dışarıdan gider borusunun yanından çektireceğiz. Adam zaten 'yapmam' demedi, telefon arıza 121'yi çağırıp ölçüm yaptırın, bina içi sorun kesinse son çare bu şekil bakalım dedi. Yoksa bina içinden 2. Kata o kadar kablo arasından kamikaze olur cat5 girişimi hakkaten.

aslında haklısın. Ya eskiden nasıldı biliyorsun , insanlar telefon kablosunu çekiyordu tamamdı. şimdi öyle değil. yok fiberiydi yok hipernetiydi bilmem neyiydi eski kablolar kaldırmıyor haliyle bunları. e yenilemeye kalksan birsürü masraf. dediğin gibi eski iş hanlarında durum oldukça kötü yenilemeye kalksan o kablolar nereye gidiyor nereden geliyor bulmak imkansız olurdu haklısın.

bak şu konumda eklediğim son resime bak. aslında durumu özetler nitelikte.

http://forum.donanimhaber.com/m_65052111/tm.htm

• Bugün Türk Telekom'dan gelmişler ev santrale uzak olduğu için yüksek hız verince hat kaldırmıyor falan demişler hızı düşürmüşler sanırım. Şu anda 3mbit civarında internetim var buna da şükür :) 2-3 haftaya da fiber gelecek demişler ya bakalım çok inandırıcı gelmedi bana. Cevaplar için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-turhan

Bugün Türk Telekom'dan gelmişler ev santrale uzak olduğu için yüksek hız verince hat kaldırmıyor falan demişler hızı düşürmüşler sanırım. Şu anda 3mbit civarında internetim var buna da şükür :) 2-3 haftaya da fiber gelecek demişler ya bakalım çok inandırıcı gelmedi bana. Cevaplar için teşekkürler.

fiber için herhangi bir kazı çalısması gördünüz mü ? Görmediyseniz inanmayın.
  • 121'e arıza kaydı bırakıp bide telefoncu amcalara parazit, gürültü yaptırtın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: e-turhan

Bugün Türk Telekom'dan gelmişler ev santrale uzak olduğu için yüksek hız verince hat kaldırmıyor falan demişler hızı düşürmüşler sanırım. Şu anda 3mbit civarında internetim var buna da şükür :) 2-3 haftaya da fiber gelecek demişler ya bakalım çok inandırıcı gelmedi bana. Cevaplar için teşekkürler.

fiber için herhangi bir kazı çalısması gördünüz mü ? Görmediyseniz inanmayın.

yok hocam görmedim o yüzden inandırıcı gelmedi bana da, ha 6 aydır askerdeydim belki o ara döşemişlerdir onu bilemem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.