Daha önceden evimizde 2 farklı telefon hattı vardı. Şimdi birini iptal ettirip, telefonu tüm odalarda kullanabilmek için hattı bütün odalara dağıttık (Paralel kullanım için) . Kendi odamdaki telefon hattında splitter kullanıyorum. Kendi odamdan yaptığım görüşmeler esnasında internetim kesilmiyor. Ancak oturma odasından biri telefonu açtığı anda internetim kesiliyor. Oturma odasındaki telefonla interneti aynı anda kullanamıyorum. İnternetim kesilmeden telefonu her odada kullanabilmemin bir yolu var mıdır?
benimde aynı sorunum vardı elektrikçi bir aradaş şunu söyledi eğer ev tel. tesisatında kullanılan telefon kablosunda 4 adet uç varsa yapılır dedi senin tel kattın kaç koblolu?
hattı bir splitterdan geçirdikten diğer telefonlara dağıtacaksın yada her telefon için ayrı bir spliter kullanacaksın
quote:
Orijinalden alıntı: karmaşık
hattı bir splitterdan geçirdikten diğer telefonlara dağıtacaksın yada her telefon için ayrı bir spliter kullanacaksın
Her telefon için ayrı splitter nasıl kullanacağım? Bağlantı nasıl olmalı yani? Splitter'larda modem, telefon ve hat girişleri var. Diğer odalarda telefon ve hatta giren kablolar belli de modem girişi boş mu kalacak?
quote:
Orijinalden alıntı: y.ilker
quote:
Her telefon için ayrı splitter nasıl kullanacağım? Bağlantı nasıl olmalı yani? Splitter'larda modem, telefon ve hat girişleri var. Diğer odalarda telefon ve hatta giren kablolar belli de modem girişi boş mu kalacak?
En mantikli ve uygun olani ana hatta sipliter taktiktan sonra odalara dagitmak olacaktir. Ama su sekilde yapardan masraftan kisabilirsin; sadece ana hat ve kendi odana spliter koy, sadece ana hatta takinca birde o spliterdansenin odana ayrica modem icin bir hat cekmek gerekecek bu da ekstra kablo kalabaligi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: y.ilker
quote:
evet modem girişleri boş kalacak
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bir sorum daha olacak. Splitter takılı olmayan hatta telefonla arama yaptığımda aşırı cızırtı var. Telefoncu çağırıp sorduğumda bunun adsl sesi olduğunu ve cızırtıyı gidermenin herhangi bir yolu olup olmadığını bilmediğini söyledi. Sizin bildiğiniz bir yöntem var mıdır bunun için?
evet telefon sinyali üzerine bindirilmiş adsl sinyalinin yarattığı parazit splitter takınca bu sinyal spliter tarafında filtrelenecek böylece siz bir gürültü duymacayaksınız
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme