Şimdi Ara

Telefon hattı ve internetin aynı anda kullanılması ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önceden evimizde 2 farklı telefon hattı vardı. Şimdi birini iptal ettirip, telefonu tüm odalarda kullanabilmek için hattı bütün odalara dağıttık (Paralel kullanım için) . Kendi odamdaki telefon hattında splitter kullanıyorum. Kendi odamdan yaptığım görüşmeler esnasında internetim kesilmiyor. Ancak oturma odasından biri telefonu açtığı anda internetim kesiliyor. Oturma odasındaki telefonla interneti aynı anda kullanamıyorum. İnternetim kesilmeden telefonu her odada kullanabilmemin bir yolu var mıdır?

• benimde aynı sorunum vardı elektrikçi bir aradaş şunu söyledi eğer ev tel. tesisatında kullanılan telefon kablosunda 4 adet uç varsa yapılır dedi senin tel kattın kaç koblolu?
  • hattı bir splitterdan geçirdikten diğer telefonlara dağıtacaksın yada her telefon için ayrı bir spliter kullanacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: karmaşık

hattı bir splitterdan geçirdikten diğer telefonlara dağıtacaksın yada her telefon için ayrı bir spliter kullanacaksın

Her telefon için ayrı splitter nasıl kullanacağım? Bağlantı nasıl olmalı yani? Splitter'larda modem, telefon ve hat girişleri var. Diğer odalarda telefon ve hatta giren kablolar belli de modem girişi boş mu kalacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: y.ilker

quote:

hattı bir splitterdan geçirdikten diğer telefonlara dağıtacaksın yada her telefon için ayrı bir spliter kullanacaksın

Her telefon için ayrı splitter nasıl kullanacağım? Bağlantı nasıl olmalı yani? Splitter'larda modem, telefon ve hat girişleri var. Diğer odalarda telefon ve hatta giren kablolar belli de modem girişi boş mu kalacak?

En mantikli ve uygun olani ana hatta sipliter taktiktan sonra odalara dagitmak olacaktir. Ama su sekilde yapardan masraftan kisabilirsin; sadece ana hat ve kendi odana spliter koy, sadece ana hatta takinca birde o spliterdansenin odana ayrica modem
    icin bir hat cekmek gerekecek bu da ekstra kablo kalabaligi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: y.ilker

quote:

evet modem girişleri boş kalacak
  • Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bir sorum daha olacak. Splitter takılı olmayan hatta telefonla arama yaptığımda aşırı cızırtı var. Telefoncu çağırıp sorduğumda bunun adsl sesi olduğunu ve cızırtıyı gidermenin herhangi bir yolu olup olmadığını bilmediğini söyledi. Sizin bildiğiniz bir yöntem var mıdır bunun için?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tek hat, 2 modem; aynı anda
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet telefon sinyali üzerine bindirilmiş adsl sinyalinin yarattığı parazit splitter takınca bu sinyal spliter tarafında filtrelenecek böylece siz bir gürültü duymacayaksınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.