Şimdi Ara

Telefon Hattı Olmadan ADSL Bağlatılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
4.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ADSL Hizmeti Satın Almak İçin Sabit Telefon Hizmeti Satın Almak Veya Sabit telefon Hizmeti Aboneliğinizi Sürdürmek Zorunda Değilsiniz.
    Bunun için öncelikle aşağıdaki dilekçe örneğini doldurarak, Türk Telekom AŞ.ne iadeli taahhütlü mektup ile gönderiniz:

Türk Telekom AŞ. ne,

Halen … … … nolu sabit telefon ve ………… nolu ADSL hatlarının kullanıcısıyım.
    İşbu bildirimimden itibaren 10 günlük süre içinde, kullanımımda olan … .. ... nolu sabit telefon hizmetinin sona erdirilmesini ve …… nolu ADSL. Hattı hizmetinin verilmesini telefon hattının, halen kullanmakta olduğum ……….. nolu ADSL hizmeti sürdürülmesini dilerim.

Ad, Soyad
    İmza

Bu mektubun Türk Telekom’a ulaştığı tarihten itibaren 10 günlük süre içinde talebiniz yerine getirilmez ise, aşağıdaki dilekçeyi hizmeti satın aldığınız yerde, kaymakamlık binasında (illerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerinde) faaliyet gösteren Tüketici Sorunları Hakem Heyetine, ücretsiz olarak vererek başvurunuzu yapabilirsiniz:

İadeli Taahhütlü Mektup Örneğini İndirmek İçin…Tıklayın

….. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Sayın Başkanlığı’na,

Halen … .. ... nolu sabit telefon ve ……… nolu ADSL hizmetinin kullanıcısıyım.
    Kullanımımda olan … .. .. nolu sabit telefon hattının iptali ve ….. nolu ADSL hizmetinin verilmeye devam edilmesini içeren talebim karşı taraf Türk Telekom AŞ. ne iadeli taahhütlü mektup ile bildirilmiş ise de, talebim Türk Telekom AŞ. tarafında yerine getirilmemiştir.

Ekteki Nevşehir ve Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesi kararları, yargılama sürecinde yapılan bilirkişi incelemesi sonucunda verilen bilirkişi raporları ile her iki hizmetin dilediğimde ayrı ayrı satın alınabileceği ve Türk Telekom AŞ. tarafından bu dileğimin yerine getirilmesinin zorunlu olduğu yargı kararları ile sabittir.

Bu nedenle kullanımımda olan … .. .. nolu sabit telefon hizmetinin sona erdirilerek ……. nolu ADSL hizmetinin verilmeye devam edilmesine karar verilmesini dilerim.

Ad, soyad
    İmza

Ekler:
    1- … .. .. nolu sabit telefon hizmeti ve ….. nolu ADSL hizmeti abonelğime ilişkin fatura örnekleri
    2-Türk Telekom AŞ.ne gönderilen iadeli taahhütlü talebim ve alındı belgesi
    3-Nevşehir ve Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem heyeti kararları, bilirkişi raporları ve Tüketici Mahkemesi kararları.

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Dilekçe Örneğini İndirmek İçin Tıklayın

T.C. Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı (Tüketici Mahkemesi Sıfatıyle) indirmek için tıklayın.
    Kocaeli TSHH ve 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Gerekçeli Kararı indirmek için tıklayın.

Telefon Hattı Olmadan ADSL Bağlatılabilir

Kaynak

01 Mart 2014 23:59:59 itibariyle Tamamı Sorunsuz Char Alım-Satım Adedim : 1.284 Olmuştur.
    Güveniniz İçin Herkese Sonsuz Teşekkürler.

• peki bunu attıktan sonra kabul edilen var mı?

Bizim de birşeyler yapmamız gerekir. Yapacağınız çok basit. Dilekçeyi iadeli taahhütlü olarak telekoma göndereceksin. Haliyle dilekçe reddedilecek. Adresineze gelen evrakla tüketici heyetine gideceksiniz. Hepsi bu. Sonuç almak ya da almamak önemli değil. Önemli olan girişimde bulunmak.

Cebinizden çıkacak para en fazla 5 ytl.. Ha bi de yorulursunuz ama buna değer..

Bakın bu kredi kartlarından alınan aidat ücretleriyle ilgili tüketici mahkemlerine başvurdum (yukardaki yolu aynen izledim) ve bir ay içinde sonuçlandı. Banka aldığı aidat ücretini paşa paşa ödedi. (bir çok arkadaşım uğraşma almazsın gibi lakırtılar etsede...)
  • Neden hep başkalarının yapmalarını bekliyoruz ki? Anatolia nın verdiği belgeleri okuyacak olursak yapan kişiler var demekki.Eğer onlarıda yalnız bırakırsak tek tabanca kalacaklar ve onların yaptığıda boşa gidecek.En iyisimi elbirliği ile bir şeyler yapmak.Eğer onlar verdiyse siz neden vermeceksiniz?Bugün dilekçemi iadeli taahhütlü olarak gönderiyorum,bakalım sonuç ne olacak.Deryaya bir damla suda ben atıcam,benim gibi düşünüpde o deryaya su damlatanlar, damlattıklarının derya olduğunu görür.
  • Slm arkadaşlar, bugün başka bir ile taşınacağımdan dolayı Telekom a gidip normal olarak telefonumu kapattırdım. Ordaki bayan hattıma ADSL bağlı olduğunu istersem onu da gittiğim yere nakil yaptırabileceğimi söyledi, ben eve gidince onu da kapattıracağım dedim (ADSL aboneliğim Superonline da olduğu için), hiçbir problem çıkmadı. Eve geldiğimde hala ADSL imin bağlı olduğunu görünce telefonu kesmediklerini düşündüm ama telefon etmeye çalıştığımda telefonum kapalıydı. Dolayısıyla ADSL hattım olmasına rağmen telefonumu direk kapatmaya gittiğimde hiçbir sorunla karşılaşmadım, hala internete bağlanabiliyorum. Belki bunun sebebi Superonline a olan aboneliğimdendir ama eğer bundan dolayıysa hiç dilekçeyle, tüketici mahkemesiyle filan uğraşmayın, Türk Telekom ADSL i iptal edip Smile, Biri veya Tellcom a geçin. Bu şekilde ADSL inizi kapatmadan telefonunuzu çok rahat kapatabilirsiniz. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naz_eg -- 26 Eylül 2008; 14:19:31 >
  • Ben eski evimden taşındığımda babamın üzerine olan telefon ve adsl hattının iptali için babam tt ye gidip sadece telefonu kapattırmıştı... ADSL için ek bir dilekçe vermemişti . Bize iki hizmetin birlikte alındığını ayrı ayrı alınamayacağını düşünüp üstüne gitmemiştik. Es kaza eski eve gittiğimizde posta kutusunda 3-4 aylık aDSL faturaları gorunce aradık adamları ... Ve telefonun kapatılması adsl in kapatılacağı anlamına gelmiyor verilen hizmetler farklı dediler... Sözün özü ilk adsl bağlatmak için tel olması şart ancak daha sonra teli rahatlıkla kapattırabılırsınız.

psn@kryshn
  • Eğer bu gerçekse çok iyi.
  • bu türk telekom ne kadar gıc_ık bir şirket.. ne olur sanki sadece telekom müdürlüğüne gidipte kapatabiliyor olsak... bu nasıl bir müşteri memnuniyeti anlayışıdır... ülkenin en kötü en sevilmeyen firması konumunda şu an...

Bu arada telekoma gönderilecek dilekçe çok acemice hazırlanmış. Anlatım bozuklukları da mevcut. Ben onu düzenledim. Benim hazırladığım dilekçeyi linkten indirebilirsiniz.

Düzenlenmiş dilekçe örneğini buradan indirebilirsiniz.

Yanlız şunu söyliyeyim. Bu tüketici derneklerininde amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.. Doğru dürüst bir dilekçe hazırlayamamışlar. Şunları şunları yapın denilip işin içinden çıkıyorlar.

Bakın bugün Tüketici Mahkemesine gittim (Bu arada adliyedeki tüketici sorunlarına Asliye Hukuk mahkemeleri bakıyor).Yukarda bahsetmiştim kredi kartı yıllık ücreti için tüketici mahkemsine başvurmuştum ve bu yıla ait üyelik ücretinin iadesi yönünde karar verilmişti. Ancak ben geçmişe dönük üyelik ücretlerinin de tarafıma ödenmesi istiyorum. Bu nedenle mahkemeye başvurmam gerekiyormuş ancak mahkeme işinin o kadar kolay (tüketici masalarına başvurmak kadar) olmadığını gördüm. Mahkemenin istediği dilekçeyi yazmak için bi fırın ekmek yemek lazım. Helel hele ağzının içinde nasıl dilekçe yazmam gerektiğini söyliyen adliye çalışanının sözlerini anlamak da büyük bir uzmanlık gerektirir. Burada demek istediğim adliyelerde de sırf bu tüketici sorunlarını dinleyen onlara yol gösteren bir birim oması lazım. Ya değilse işi yokuşa süren kişilerle yola devam etmek, hakkını aramak imkansız.

Hele hele tüketici derneklerinin sitesi tam bir felaket. Adamlara o kadar e-posta gönderdim birine de cevap vermediler. Zaten bir çoğunun sitesi açılmıyor ya da güncellenmiyor.
    Kısacası bu yolda yanlızız. Ne yapıyor isek tecrübelerimizi paylaşalım. Paylaşalım ki yol göstermiş olalım..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bu konuda tuketıcı lehıne hakem heyetlerınce 10 larca kararverildi.dha sonra idare mahkemelerı de aynı kararı verdi.telekom danıştayda kazandı.zaten telekom tuketıcı lehine olan hiç bir kararı uygulamıyor.gerek telekomıkasyon kurumundanigerekse hükümetten tık yok...netıce bu.
  • başkasından beklemek değil ben zaten telefon hattımı kapatmak istemiyorum..deneyen var mı onu ögrenmek için sordum ve sorun sanırım adsl bağlatmak için telefonu açtırmak gerekli ama daha sonra iptal edilebilir..

Orjinalden alıntı: PMD

Telefon hattım yok adsl abonesi olmak istiyorum şeklinde dilekçe yazabilir miyiz acaba.

Yazabilirsin.. Bakalım ne cevap verecekler..
  • Daha önceki mesajımda da söylediğim gibi ADSL bağlanması için telefon hattınızın olmasını şart koşuyorlar ama daha sonra benim yaptığım gibi sadece telefonunuzu iptal ederseniz ADSL hizmetiniz olduğu gibi duruyor, şu an benim durumum gibi, telefonum kapalı ama ADSL im açık. :) Artı telekom da da problem olmuyor merak etmeyin, sadece telefonumu iptal ettircem, ADSL i daha sonra taşıcam filan derseniz bişey diyemiyorlar.
  • Arkadaşlar, dün telefonum kapanmış fakat adsl im açık kalmıştı. Ben de telefonu kapatıp adsl kullanabilirsiniz diye mesaj atmıştım fakat bu olay bugün sona erdi. Sabah kalktığımda adsl imin de bağlanmadığını gördüm. Hemen superonline ı aradım, dün de telefon bağlantım yoktu ama adsl bağlıydı, bugün noldu da adsl im kopmuş olabilir dedim. Telefondaki bayan telefon hattının bugün komple kesilmiş olabileceğini doalyısıyla adsl de bağlanamayacağımı söyledi. Yani sakın telefonunuzu iptal ettirmeyin arkadaşlar, yoksa adsl iniz de gidiyor, benden söylemesi.

şimdi birinci husus ev telefonu aboneliği alirken acılış ücreti vs vs vs ödüyorum ben

şimdi ikinci husus adsl hizmeti aboneliği alırken açılış ücreti vs vs vs ödüyorum ben

bunları türk telekom a.ş ye yapıyorum

şimdi ben iki hizmeti ayrı ayri alıyorum iki hizmetin ücretlerini ayri ayri ödüyorum

ama iki hizmet ayri ayri verilmesi gerekirken türk telekom tek kanaldan ikisinide bana veriyor

ve

telekom benim zaten aboneliğim olan ev hattı hizmetimin üzerinden ücretsiz olarak adslyi veriyor ve benden parasını alıyor adsl hizmet masraflarının
    neticesinde bişey yapmıyor benim ödemiş olduğum paralar nereye gitmiş oluyor kısacasi buradaki açık iyi bir avukat vasitasıyla aydinlatilirsa iki farklı hizmeti bir paketten vermek yasal değildir

ben hem adsl hemde ev telefonu hizmetini ayri ayri alıyorum ttnet acıktan yararlanarak adslyi benim diğer aboneliğim üzerinden iteleme tabirimidir bilmiyorum hiç birsey yapmadan veriyor ve ücret alıyor

ikiside farklı abonelik tir birini iptal ettirebilirim ben bunun iş ehli bir avukat tarafından savunulması gerek ttnetisterse abd isterse ahim makhkemelerine gitsin istersede tiraret mahkemelerine gitsin kazanamaz sorun orada acilan mahkemeler acıklarla dolu ttnette bunu kullanıyor

iki farklı aboneliği bir abonelik gibi gösteriyor ama ikiide farklı abonelik uzattim anlatmak istediğim anladiniz sanirim arkadaslar

• bir gün tek başına internet aboneliği olacağı günleri bekliyoruz
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.