Sonyericsson k700i telefonum için pazartesi günü batarya almaya gittim. 5-6 telefoncu gezmeme rağmen, uygun bataryayı bulamadım.
Sonunda bir telefoncuda bataryayı buldum, ancak fiyatı 15 ytl idi. Tabi orjinal olup olmadığını sordum. orjinal dedi. Çok inanmasam da, benim batarya ile neredeyse tıpatıp aynı olduğu için aldım.
Ancak ne var ki batarya eve geldiğimde çalışmadı ve hala evde yatıyor. Cuma günü geri götürüp vericem ve paramı geri isteyeceğim.
SORUM ŞU:
1) Ürün bozuk çıktığı için tüketici haklarına göre paramı geri alma hakkımın olduğunu düşünüyorum. Bunu doğrularsanız sevinirim.
2) Adam parayı geri vermezse, nasıl bir yola başvurabilirim ? Adama nasıl bir yaptırım uygulatabilirim
Ürün bozuk, faturası vb. bir belge varsa elinde, yenisiyle değiştirmekle yükümlü diye biliyorum.
Olmadı, tüketici sorunları hakem heyeti(İsmi buna benzer bir şey)'ne başvurmalısın.
faturan oldugunu sanmıyorum bu nedenle bi hak iddia edemezsin.
haaa eger faturan olur ustunde k700i orjinal bataryası yazıyor olsa her yolu deneyebilirdin.bataryanın orjinal oldugunu da kanıtmalan gerekir cunku kitapcıklarında orjinal bataraya dısında kullanmayın telefona zarar verebilir gibi yazılar yazıyordur.
quote:
Orjinalden alıntı: SimoneKSK
faturan oldugunu sanmıyorum bu nedenle bi hak iddia edemezsin.
haaa eger faturan olur ustunde k700i orjinal bataryası yazıyor olsa her yolu deneyebilirdin.bataryanın orjinal oldugunu da kanıtmalan gerekir cunku kitapcıklarında orjinal bataraya dısında kullanmayın telefona zarar verebilir gibi yazılar yazıyordur.
Mesele bataryanın orjinal olup olmadığı değil, sahte olma olasılığını göz önüne alarak aldım.
Asıl konu ürünün çalışmaması. elimde pazartesi gününe ait fiş var (aksesuar konulu).
Paramı geri alamazsam nereye başvurabilirim, o konuda hiç bi bilgim yok.
sanırım lüks bir dükkan değildi..sıradan bir yerdir..adam değiştirmez.. lüks yer olsa değiştirir...ayrıca faturada almamışsındır...öyle dükkanlar vermiyor..elinde kalır o.. uğraşırsanda bu ülkede 2 sene gezer durursun bir sürü paran gider.. 15 ytl den kat kat para harcarsın..at çöpe bir bardak su iç. burası türkiye
quote:
Orjinalden alıntı: hasannn9
sanırım lüks bir dükkan değildi..sıradan bir yerdir..adam değiştirmez.. lüks yer olsa değiştirir...ayrıca faturada almamışsındır...öyle dükkanlar vermiyor..elinde kalır o.. uğraşırsanda bu ülkede 2 sene gezer durursun bir sürü paran gider.. 15 ytl den kat kat para harcarsın..at çöpe bir bardak su iç. burası türkiye
Bence parayı vermez ama büyük bir ihtimalle değişme yoluna gider.Artık sağlam batarya verirse ona şükret zaten dediğine göre epey bi yer dolaşmış ama bulamamışsın
Ürün kesinlikle sahte. Satıcı ise yenisini verecektir.
Ürün kesinlikle sahte. Satıcı ise yenisini verecektir.
çin malı maduru
bence orjinalinden başkasını alma değişim de kabul etme patlama gibi olaylar olabiliyor sahtelerde allah korusun
sen gene de aldıgın yere bi git bakalım insaflı biriyse calısan biri ile değiştirir belki.degistirmem derse biraz sesini yukselt genelde işe yarıyor.
ben sana olacakları söyleyeyim, gideceksin senden bozuk bataryayı alacak, sana yenisini verecek, sonra senden aldığını tekrar satacak. kafana takma değiştirir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme