Şimdi Ara

Telefon aldim pismanim (Cok pis dolandirildim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ben huawei p9 lite 2017 kullaniyordum. benim telde android 7.0 vardi. biliyorsunuz huawei bootloader kilidini artik vermedigi icin benim telefon rootlanmiyor veya rom atilmiyordu. android surumude 7.0 artik eskimisti ve benim bazi kullanmak istedigim uygulamalarda uyumsuz diyor ve yuklenmiyordu. cunku o uygulamalar android 8.0+ gerektiriyormus. Benim p 9 lite 2017 yede android 8 yukleniyor ama o zaman huawei in bootloader kodu verilmeyi sonlandirmadan once yaptigim rootu gidiyordu.Neyse bende benim teli satar 700-800 civarina sonra para ekler 1000 tl civari yeni telefon alirim diye dusundum ve bakmaya basladim ama tel fiyatlari cok fazlaydi ve 1000 tl civarindaki tum teller ozellik olarak benim hali hazirda kullandigim telden kotuydu beni zaten p9 lite bile ozellik olarak pek tatmin etmiyordu oyunlarda falan kasma vardi bende dahada dusuk bir tele gecmek istemedim. . Bende 2. Ellere baktim ama 2. Ellerdede benim butcem civarindaki teller hep benim hali hazirdaki telimden kotuydu,iyi olanlardada temiz sorunsuz bir tel bulamadim ornek vermek gerekirse baktigim s7 edge ilanlarinin 10 da 9 unda pembe ekran sorunu vardi. Sonra aklima evde bos duran eski s4 mini ve galaxy a5 telefonlarim geldi. Bende dedimki elimdeki huawei telimi satmayayim dursun o ben bu eski s4 mini ve a 5 telimi android 8 kurulabilen (custom olarak veya stock) bir telle takaslayayim.
    Ben huawei telimi kullanmaya devam ediyim. o kullanmak istedigim android 8 gerektiren uygulamalarida bu takasla aldigim yeni tele kurar yoluma devam ederim. Bir tane note 4 buldum letgoda mesaj attim adamla bulustum ve eski s4 mini ve galaxy a 5 tellerimi bunla takas ettim. etmez olaydim.
    Adam zaten takas esnasinda cok suphe uyandirdi bende.Adamla sadece letgodan konusmustuk ve letgodaki ismi sahte.Bana tel nosunu vermemekte diretti ve telefonda sikinti olma ihtimalina ragmen kimlik istedigimde bana yanimda degil evimde uzak falan dedi.ben neyse dedim aldim teli ,telefonun sikintilari ben evde teli kurcalamaya basladiktan sonra aciga cikti. Telefonun ekranina bastirinca pembe cizgiler cikiyordu, sensorleri bozuktu,1-2 dk da bir kendini kapatiyordu bazen acik kaldigindada bataryasi en fazla 20 dk dayaniyordu ve her yeri cizik icindeydi. Telefonu letgodan almistim ve adamin teli bende yoktu. Letgodan konusmustuk ve adamin letgo hesabindada adamin gercek ismi yazmiyordu ve beni engellemisti. kimle muhattap olacagimi bilemedim. Bende bu note 4 u bir telefoncuya satmaya kalktim. Adam bu haldeki bir tele en fazla 150 tl veririm dedi bu resmwn hurda dedi ve Benim bu tele karsilik verdigim 2 telin degeri neredeyse 700-800 tl falandi. Neyse ulan elim bos donmemeyeyim bare dedim ve telefoncuya dedimki ben sana bu note 4 u ve kendi kullandigim huawei p9 lite 2017 teli vereyim sen bana oradaki note 7 fan edition telefonu ver. Neyse bunu yaptim kendi telim olan huawei p9 lite 2017 yi ve beni dolandiran adamdan aldigim note 4 u telefoncuya verdim ustune 400 tl istedi telefoncu onuda verdim ve note 7 fan edition alarak oradan ayrildim.
    Eve gittim ve bu note 7 fan edition a lineage os custom rom kurmaya kalktim. sonra ne oldu derseniz custom romu sorunsuz kurdum ama benim note 7 fan edition telin megerse imeisi kacakmis,sorgulayinca samsung d900 olaeak gozukuyordu. custom rom atincadq telin imei gitti. Telefon hattimi gormez oldu.Neyse ben buna cozum bulana kadar evdeki eski galaxy aceime taktim simimi suanda onu kullaniyorum.Note 7 fe telefonumda yatiyor ugrasmadim hic bir daha vaktim yoktu.1 hafta oldu sonra telefoncu beni aradi ve dediki o verdigim note 4 telefon calintiymis. Sonra gittim polise ve ifade verdim. Şu an isin sonu ne olacak bilmiyordum.
    Sonuc olarak Şu an galaxy ace kullaniyorum ve elimde kayitli diye aldigim ama aslinda kacak imeili ve benim yuzumdende
    Imeisi silinmis ve hatti gormeyen bir galaxy note 7 fan edition telefon var
    Kaybettiklerim ise
    400 tl para.
    Bir huawei p 9 lite 2017 
    Bir galaxy a5 
    Bir s4 mini telefon.
    Ve Şu an calinti tel satmaktan suclanmam.
    Sizce ne yapayim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DawahAdamı -- 20 Eylül 2019; 17:59:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam şu “ Adam zaten takas esnasinda cok suphe uyandirdi bende.Adamla sadece letgodan konusmustuk ve letgodaki ismi sahte.Bana tel nosunu vermemekte diretti ve telefonda sikinti olma ihtimalina ragmen kimlik istedigimde bana yanimda degil evimde uzak falan dedi.” cümleyi kurduysa direk kaçacaktın gende arkana bile bakmayacaktın. Geçmiş olsun dostum.
    SS aldın mı letgo konuşmalarını aldıysan yırtarsın sorun olmaz Note 7 IMEI yazma işi de hallolur yani dert etme bir sürü yolu var

Keşke 1100tl ye Redmi Note 6 Pro alsaydın IMEI kayıtlı 4/64 ki Xiaomi cihazlarda rom root vs de IMEI silinmiyo bu kadar zarar etmezdin ve Redmi Note 6 Pro havada karada tokatlar çoğu rakibini

1100tl - Redmi Note 6 Pro (kayıtlı )

1500tl - Mi 8 SE (kayıtlı)

1700tl - GM 9 Pro, Redmi Note 7 (sıfır 24 ay garantili)

1900tl - Mi 9 SE (kayıtlı)

Vs uzayıp gider keşke az araştırma yapaydınız

Takas yerine satıp 800+400: 1200 de yapabilirdiniz vs vs
  • Öncelikle çok geçmiş olsun, söyleyecek bir şey bulamadım. Aynı konuyu konu dışına açarsan daha çok kişi görür konuyu.
  • SS aldın mı letgo konuşmalarını aldıysan yırtarsın sorun olmaz Note 7 IMEI yazma işi de hallolur yani dert etme bir sürü yolu var

Keşke 1100tl ye Redmi Note 6 Pro alsaydın IMEI kayıtlı 4/64 ki Xiaomi cihazlarda rom root vs de IMEI silinmiyo bu kadar zarar etmezdin ve Redmi Note 6 Pro havada karada tokatlar çoğu rakibini

• quote:

Orijinalden alıntı: Asaf1

SS aldın mı letgo konuşmalarını aldıysan yırtarsın sorun olmaz Note 7 IMEI yazma işi de hallolur yani dert etme bir sürü yolu var

Hocam ben bu isten yirtarim,note 7 fan edition a imei atilir veya bunu satip dediginiz tellerden biride alinabilir ama soyle bir durum var.Hadi bunlarin hepsini hallettik ama yinede burada gunun sonunda benim hakkim yenmis oluyor soyle ben bu note 7 fan edition i kayitli diye aldim megerse imei kacakmis .Yani burada bu telefoncu benim hakkimi yedi.Ben bunu telefoncuya sogledigimde bana banane kontrol edip alsaydin diye bir cevap aliyorum .
    Ikincisi bana note 4 satan adamda hakkimi yedi.Ben bu telefonu saglam ve calinti degil diye aldim.Belki bu telefon sikintisiz olsaydi ben o teli kullanacaktim veya satacak olsam bile telefoncu o tele 150 tl degilde belki note 4 un normal piyasasi olan 700 -800 tl den sayacakti.Suan belki note 7 degilde takasla note 8 alacaktim belkide yada note 7 den daha iyi baska bir tel yada en kotu 400 tl para vermeyecektim telefoncuya.
    Yani dedigim gibi bu telefoncunun da benim zararimi karsilamasi lazim ve bu bana arizali ve calinti note 4 satan adaminda tabi bu adamin kim olduguni bulabilirsek.Ne ismini biliyorum,ne adresini ne telefonunu.Sadece letgodaki takma adini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DawahAdamı -- 21 Eylül 2019; 0:8:11 >

• Hocam letgo da var mı bilmiyorum ama Sahibinden sitesinde uyarı metni var satıcıyı iyice tanımadan ürün almayın ki muhtemelen letgo da da öyle bir metin vardır yani bu durumda letgo ile yapacağınız tek şey ss metini yoksa sizde konuşmaların olduğu onu istemek ve karşı tarafın ip adresi olur vs önemli bilgileri sonra gerisine siber suçlar bakıyor dolandırıcılık vs işiniz zor hocam ne diyeyim hele bizim gibi bir ülke de biraz uyanık olmakta fayda var :(

• Adam şu “ Adam zaten takas esnasinda cok suphe uyandirdi bende.Adamla sadece letgodan konusmustuk ve letgodaki ismi sahte.Bana tel nosunu vermemekte diretti ve telefonda sikinti olma ihtimalina ragmen kimlik istedigimde bana yanimda degil evimde uzak falan dedi.” cümleyi kurduysa direk kaçacaktın gende arkana bile bakmayacaktın. Geçmiş olsun dostum.

• note 4 ve note 7 bol kronik sorunlu cihazlardir. tekrar alacak olursanız bu cihazlardan uzak durun arkadaslar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafam Kasınıyor

note 4 ve note 7 bol kronik sorunlu cihazlardir. tekrar alacak olursanız bu cihazlardan uzak durun arkadaslar.
    Note 7 fan edition baya iyi bir telefon aslinda.simimi gormuyor suan ama biraz kurcaladim falan teli.Suandadq ondan yaziyorum.Hosuma gitti.Imei attirip kullanicam bunu buyuk ihtimal.

• Kendim telefoncuyum valla senin gibi müşteri çok nadir geliyor baksana adam sana kaçak telefon satmış sen bişey demiyosun biz insanlara böyle telefon satsak gırtlağımıza çökerler ben sektörün içinden biri olarak rahatlıkla söyliyebilirimki telefoncuların onda dokuzu haysiyetsizdir dikkat edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Change1 -- 22 Eylül 2019; 23:15:49 >
  • geçmiş olsun kusura bakma ama yazıyı okurken istemsizce güldüm.bir sürü adilik yaşamışsın ama çok da komik.çölde kutup ayısının denk gelmesine az kalmış.

çalıntı telefonu senin çaldığını kanıtlarlarsa ceza alırsın.ondan bir şey çıkacağını sanmam.
  • hayattaki tüm olumsuz hakları bir anda kullanmışsın gibi duruyor. bundan sonra bahtın açık olsun.

letgodaki yazışman seni aklar ama çok eski de olsa faturasız elektronik almamak lazım. özellikle telefon terör olaylarında kullanılmış olabilir. çok zaman üzülürsünüz. buna değmez bu telefonlar. Faturalı ve güvenilir bir yer olursa tamam ama diğer türlü 2. el telefon işi zor. BAzen görüyorum, fatura nerde bilmiyorum yazıyorlar. bunlar yanlış işler.
  • Telefonu satarken satış tutanağı yapmadiysanız veya bankaya telefon satışı dite ödeme almadıysanız olay biraz sıkıntı. Letgodaki yazışmaları delil gösterebilirsiniz.

• Forum dışı telefon alım satımı yapıp burda ağlayanlar beter olsunlar kusura bakmayın. Letgo'dan alıyorsun, kimlik yok, isim yok, telefon no yok. Sen direk olarak dolandırılmak istemişsin.
  • Kardes sakaysa hic komik degil, ciddiyse cok komik.
    Yas kac pardon

• Ben çaldığım veya arızalı olan ürünü sana satarken söyler miyim ?

Biraz akıllı ol demekki sende problem var önüne gelen sizi dolandırıyor
  • Kardeşim kusura bakma ama çok güldüm. Alım satımla ilgili çok büyük bir tecrübe edinmişsin. Bundan sonra sahibinden, letgo vs gibi platformlardan alışveriş yaparken 3 kere dikkat et. Ben yıllardır forum üzerinden alışveriş yapıyorum.

Dikkat etmen gerekenler:

1- Üyelik tarihi
    2- İkinci elde referansları
    3- Profilinin açık olması
    4- Geçmiş konulardaki yazışmaları (üslubu vs)

En temel şeyler bunlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam valla gerçekler acıdır ama hiç mi göz nizam yok sende insan almadan önce cihazın sağına soluna bi bakar açar kontrol eder valla dolandırılmayı hakediyorsunuz bakmazssan cihazın sağına soluna test etmeden alır geçersen normal bu dua et aldığın cihazlar bylocklu olmasın ne kimlik fotokopisi almışın nede alım satım kağıdı imzalamışın bylocklu cihazı kitlerler üstüne sonra içerlerde çürür gidersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 23 Eylül 2019; 0:9:26 >
  • Bu ülkede hiç bir zaman 2. el telefon almam.
  • Affedersin ama güldüm. Bahtsızlık peşini bırakmamış resmen. Gelen kazıklamış, giden kazıklamış. ) Geçmiş olsun, ikinci el ürün alırken veya takas yaparken böyle mecralara hiç bulaşmamak gerekiyor. Hele ki sahibinden gibi bir platformda bunun gibi bir sürüsü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 23 Eylül 2019; 11:18:7 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.