Şimdi Ara

Telefon alacağım yarıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, en son cep telefonumu 5 sene önce aldım, şimdi yeni bir telefon almak istiyorum ama hiçbir bilgim yok. Özellikle yeni çıkan kayıt yaptırma olayı falan filan nedir takip edmedim.

Spot Spot Spot diyorlar, nedir bu spot ? Kaçak telefonun yasal ismi mi ?
    Bir de garantili diyorlar da nasıl oluyor bu garanti ? Spot ürünlerde Genpa- KVK veya Telpa garantisi olur mu yoksa garantiyi satıcı kendisi mi veriyor ? Mesela şöyle bir ibare gördüm ; 10 gün teknik garantili, ömür boyu imei garantili.

Piyasa fiyatı 350 lira olan Samsung Corby'lerden buldum. Garantili ve sıfır yazıyor ve fiyatı 185 lira. Acaba bu telefon emitasyon veya spot mudur ? Nasıl anlarım ? Yeni cep telefonu alırken ne yapmak gerekiyor ? Kayıt vs. işlemleri kısaca yazarsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi souverng -- 8 Eylül 2011; 21:40:34 >

• kayıt dedikleri olay yurt dışından getirilen cihazların pasaporta işlenip kayıt altınaalınma olayıdır.

spot dedikleri olay cihaz orjinaldir ancak ufak tefek eksikleri olan mesela kutusu vardır kutusu çizilmiştir veya cihazın kapağında ufak çizik vardır.. kargolama yapılırken veya herhangi bir sebepten dolayı ufak tefek darbelere maruz kalmış cihazlara spot cihaz denir..

spot ürünlere genpa ,kvk, gibi distribitörler garanti vermezler..garantiyi satıcı veriyor..ne kadar güvenilir malum

bence git orjinalini al spottan uzak dur...hiç kayıt işlemleriyle falan hiç uğraşma..adam çalıntı telefonun veya kaçak telefonun üzerine eski bir telefonun ime numarasını kopyalar..alırsın kullanırsın ancak bi bakmışsın internete giremezsin..corby nin üstüne nokia 3310 imesi çaktılarmı nokia 3310 da internet olmadığı için şebeke telefonunu corby değilde 3310 olarak gördüğü için internete girmene izin vermez..spottan kaçaktan kayıtsız cihazdan uzak dur..

• quote:

Orijinalden alıntı: wox

kayıt dedikleri olay yurt dışından getirilen cihazların pasaporta işlenip kayıt altınaalınma olayıdır.

spot dedikleri olay cihaz orjinaldir ancak ufak tefek eksikleri olan mesela kutusu vardır kutusu çizilmiştir veya cihazın kapağında ufak çizik vardır.. kargolama yapılırken veya herhangi bir sebepten dolayı ufak tefek darbelere maruz kalmış cihazlara spot cihaz denir..

spot ürünlere genpa ,kvk, gibi distribitörler garanti vermezler..garantiyi satıcı veriyor..ne kadar güvenilir malum

bence git orjinalini al spottan uzak dur...hiç kayıt işlemleriyle falan hiç uğraşma..adam çalıntı telefonun veya kaçak telefonun üzerine eski bir telefonun ime numarasını kopyalar..alırsın kullanırsın ancak bi bakmışsın internete giremezsin..corby nin üstüne nokia 3310 imesi çaktılarmı nokia 3310 da internet olmadığı için şebeke telefonunu corby değilde 3310 olarak gördüğü için internete girmene izin vermez..spottan kaçaktan kayıtsız cihazdan uzak dur..

Çok çok teşekkür ederim, tam merak ettiğim şeyi çok güzel anlatmışsınız. Akıl erdiremiyordum, adamlar garantili,orjinal,kayıtlı diyip piyasası 600 lira olan telefonu 200 liraya satıyor, bu açıklama çok yerinde oldu tekrar teşekkür ederim.

• 100 tl fazla ver garantili al.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.