Şimdi Ara

tel tedavisinde lastik takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
47.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • az önce randevudan geldim.Tedavinin son ayına giriyorduk.Tam dosyamı isteyecekti bi dakka dedi.Lastik getirdi.Daha önce arkadaşımda görmüştüm.Ama o da sallayarak takıyormuş.TAktı ağzıma lastiği doktor.Bi şaşırdım lan dedim bu ne ağzımda ne kadar basınç var bilmiyorum ama öyle böyle değil bu şey.Bir de bunu 1 ay 24 saat takacakmışım.1 ay düzgün kullanırsan 1 ayda biter ,bi dahaki ay tedavini sonlandırız dedi.Kullanmassan 1 yıla kadar uzar diye sağlam şekilde ekledi.

şimdi bunu kullanan kullanmış olan arkadaşlar siz ne yaptınız nası geçirdiniz bu dönemi

ayrıca ne işe yarıyor bu lastikler ne sıkla değişiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smt96 -- 29 Ekim 2011; 14:38:11 >

• tecrübeyle sabit bilgilere ihtiyacım var.up
  • zor bir dönemden geçeceksin lastik hangi tarafa takılıysa o taraftaki deriyi unut lastik oraya sürttükçe yara olacak ve 1 ay boyunca ağzında yarayla dolaşacaksın

ama önerim ne olursa olsun 1 ay tak ihmal etme tedaviyi uzatma bu işkenceye daha fazla maruz kalma.
  • Bana her gittiğimde veriyo kullanıyomuş gibi yapıyorum ama herif dişlerime bakınca kullanmadığımı anlıyo çok gıcık birşey ya ağzını adam gibi açamıyosun yemek yediğinde çıkarsan bidaha takmaya üşeniyosun zaman geçtikçe unutuyosun zaten, benimde ağzımda ki son telim çeneyi sabitliyor bildiğim kadarıyla öyle birşey işte
  • eger takmazsan agzina kalin bi demir sokarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: omaTR

zor bir dönemden geçeceksin lastik hangi tarafa takılıysa o taraftaki deriyi unut lastik oraya sürttükçe yara olacak ve 1 ay boyunca ağzında yarayla dolaşacaksın

ama önerim ne olursa olsun 1 ay tak ihmal etme tedaviyi uzatma bu işkenceye daha fazla maruz kalma.

iki tarafta da takılı bi de çene titriyo arada nabayım karşı koyaym bu kuvvete yoksa suyuna mı bırakayım? internette günde 2 defa değiştirin diye okudum nasıl yapayım değiştirme işini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smt96 -- 29 Ekim 2011; 15:07:42 >

• toplamda ne kadar taktın hocam? benim sadece üste takılı 1 sene demişti 5. ayımdayım.. banada lastik verdi ama altılı üstlü değil dişler arası boşlukları kapatmak için sıkıntı yaratmıyo lastikler bende
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MTB ye ince lastik takmak
    8 yıl önce açıldı
    Lastik değişimi ve sibop
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: qabdkq

eger takmazsan agzina kalin bi demir sokarlar

acısı büyüktü galiba
  • yakinda sokacaklar son gunlerimi yasiyorum
  • EĞER TAKMAZSAN SONRADAN ÇOK PİŞMAN OLURSUN,BEN ÇOK PİŞMAN OLDUM MUTLAKA TAK!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkevil_26

toplamda ne kadar taktın hocam? benim sadece üste takılı 1 sene demişti 5. ayımdayım.. banada lastik verdi ama altılı üstlü değil dişler arası boşlukları kapatmak için sıkıntı yaratmıyo lastikler bende

ben 14 ay oldu kullanıyorum.Benim lastikler alttan üst köpek dişini ordan da alt köpek dişine geliyo üçgen oluyo. yani kullanım farkından kaynaklanıyor sanırım senin rahatlığın
  • Ha ayrıca takman gerçekten önemli yukarda ki arkadaşın dediği gibi bana tedavinin ilk dönemlerinde "canavar" takmışlardı adı gerçekten canavar yani öyle böyle değil harapdı o günler bana lastiğe kurban olursun ağzını 2 cm açabiliyordum konuşmak çok zor yemek yemek çok zor bide öyle dandik birşeyki raylarından çıkabiliyordu ağzımda onun olduğunu unutuyordum bazen kocaman açıyordum ağzımı nasıl bir acı bilemezsin dişlerim sökülcek gibi hele onun dişlere takılması var canlı canlı işkence resmen
  • ama lastik kullanımına geçmek artık tedavinin sonlarına gelindiğine delalet dimi ?
  • Doktorun dediği gibi o lastikleri üst telden alt tele takıyorsun 1 ay takıyorsun ilk 2 gün ağrı yapıyor sonra geçiyor dert etme bunu.Takmassan arka kafadan takılan birşey veriyor o çok daha beter o yüzden lastikleri 1 ay tak derim.Benim merak ettiğim başka birşey var.

Benim teller çıktı şeffaf birşey verdi dişler eski haline dönmesin diye.Bunu 3 ay takıcakmışım 18 gün sonra tam 3 ay dolucak ondan sonra sadece okulda takmayıp geri kalan zamanlarda takıcam buda 3 ay sürücek o yüzden randevuya gitmemeyi düşünüyorum doktor uzakta olduğu için sorun oluyor.Bilen arkadaşlar yardımcı olurmu gitmelimiyim doktora ?
  • Hocam 1 ay sabret kullan yoksa pişman olursun..Tecrübe konuşuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkevil_26

ama lastik kullanımına geçmek artık tedavinin sonlarına gelindiğine delalet dimi ?

delalet=http://tdkterim.gov.tr/bts/

işaret diyelim.Bu sanırım gündüz açmadan önceki en karanlık zaman şafak vaktidir gibi oluyor(eğer doğru yazdıysam)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Doktorun dediği gibi o lastikleri üst telden alt tele takıyorsun 1 ay takıyorsun ilk 2 gün ağrı yapıyor sonra geçiyor dert etme bunu.Takmassan arka kafadan takılan birşey veriyor o çok daha beter o yüzden lastikleri 1 ay tak derim.Benim merak ettiğim başka birşey var.

Benim teller çıktı şeffaf birşey verdi dişler eski haline dönmesin diye.Bunu 3 ay takıcakmışım 18 gün sonra tam 3 ay dolucak ondan sonra sadece okulda takmayıp geri kalan zamanlarda takıcam buda 3 ay sürücek o yüzden randevuya gitmemeyi düşünüyorum doktor uzakta olduğu için sorun oluyor.Bilen arkadaşlar yardımcı olurmu gitmelimiyim doktora ?

telefonla arayıp bilgi al uzaksa gitme boşuna son tedavilerde gözle görülür birşey yapmıyorlar rutin kontrol sadece.

• quote:

Doktorun dediği gibi o lastikleri üst telden alt tele takıyorsun 1 ay takıyorsun ilk 2 gün ağrı yapıyor sonra geçiyor dert etme bunu.Takmassan arka kafadan takılan birşey veriyor o çok daha beter o yüzden lastikleri 1 ay tak derim.Benim merak ettiğim başka birşey var.

Ben gördüklerime göre cevaplarsamMuhtemelen dediğin gibi olacak.Bence doktorunu bi ara konuş o seni anlayışla karşılar(o kadar para veriyoruz)

• Bu lastikler ne sıkla değişiyor? bir bu soru kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: omaTR

quote:

telefonla arayıp bilgi al uzaksa gitme boşuna son tedavilerde gözle görülür birşey yapmıyorlar rutin kontrol sadece.

He işte bunu merak ediyordum sadece kontrol edip eski haline döndümü diye bakıcaksa tren+vapur+tramvay+otobüs=eziyet bunu çekmeye gerek yok.Arayıp konuşayım sarışın doktorla

@smt96 lastikleri günde 1 kere değiştirmen yeterli

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.