Şimdi Ara

tel tedavisinde lastik takmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
47.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Lastikleri 24 saatte bir değiştireceksin. Bende de var şu anda. Toplam 4 tane 2 tanesi sağda 2 tanesi solda. İlk 2 3 gün biraz ağrı yapıyor daha sonra geçmeye başlıyor. Ağzını çok fazla hatta normal bile açmamanı öneririm. Braketi çok gerdiği için kopabilirmiş esnerken bile düzgün esneyemiyorum Yemek yerken çıkarman gerek. Ben çıkarıp takma işlerini kürdanla yapıyorum çok daha kolay oluyor. Ağzında yaralar olabilir yemek yemek için çıkardığım zamanlarda lastiğin takılacağı kanca gibi birşey yara yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Lastikleri 24 saatte bir değiştireceksin. Bende de var şu anda. Toplam 4 tane 2 tanesi sağda 2 tanesi solda. İlk 2 3 gün biraz ağrı yapıyor daha sonra geçmeye başlıyor. Ağzını çok fazla hatta normal bile açmamanı öneririm. Braketi çok gerdiği için kopabilirmiş esnerken bile düzgün esneyemiyorum Yemek yerken çıkarman gerek. Ben çıkarıp takma işlerini kürdanla yapıyorum çok daha kolay oluyor. Ağzında yaralar olabilir yemek yemek için çıkardığım zamanlarda lastiğin takılacağı kanca gibi birşey yara yapabilir.

eyvallah hocam

• Ben pazartesi günü çıkartıyorum braketleri. Çok acıyomu acaba onları çıkarırken?

Ben lastikleri N şeklinde kullanıyordum üst ve alt dişlerim birbirinden ayrılmıyordu. Kulağıma vuruyordu ağrısı ama takarsan senin yararına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smt96

quote:

Orijinalden alıntı: Darkevil_26

toplamda ne kadar taktın hocam? benim sadece üste takılı 1 sene demişti 5. ayımdayım.. banada lastik verdi ama altılı üstlü değil dişler arası boşlukları kapatmak için sıkıntı yaratmıyo lastikler bende

ben 14 ay oldu kullanıyorum.Benim lastikler alttan üst köpek dişini ordan da alt köpek dişine geliyo üçgen oluyo. yani kullanım farkından kaynaklanıyor sanırım senin rahatlığın

Üçgen şekilde takıyoruz.
  • dişlerin arasına takılan lastik mi bu ? başka lastik mi çıktı yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Ahmet 17|

Ben pazartesi günü çıkartıyorum braketleri. Çok acıyomu acaba onları çıkarırken?

Acimiyor.

Bende kullandim yaklasik bir bucuk yil, zaman zaman agrilari oldu ama öyle büyütülecek gibi degil bence buna deger. Tedavimi yurtdisinda yaptim, doktorum aslinda Iranliydi.

Alt ve üst dis olmak 2 tarafa tel takilmisti, alt taraf tamamen düzeldi fakat üst taraf ne yaptiysak ortadaki iki disin arasindaki ufak boslugu kapatamadi. Kendisi bu yüzden erken söktü ve bana gece telleri vermisti yatmadan önce takiyordum, fakat malesef buda etki etmedi.

Zaman gectikce üst disler eskisi gibi hal almaya basladi, en son bana tekrar sadece üst icin tel takmayi teklif etti ben ilk seferde kabul etmedim baktimki olmuyor..

Kabul ettim, yaklasik 4 5 ay süre kullanacagim bakalim bu sefer ne olacak umarim düzelirler. Dis tellerini erken takmak cok iyi, söyle 14 15 yaslarinda en gec 17 18 e kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taghdir

Ben 18 yaşındayım. Bu yirmilik dişler çıkarsa ilerde düzen bozulmazmı? O kadar yaptırıyoruz ama böyle olcaksa ne anlamı kalır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Ahmet 17|

quote:

Ben 18 yaşındayım. Bu yirmilik dişler çıkarsa ilerde düzen bozulmazmı? O kadar yaptırıyoruz ama böyle olcaksa ne anlamı kalır?

Onlari cektirmeniz lazim, hatirladigim kadar ben hepsini cektirmistim 18 yasindayken...

En iyisi, doktorunuza hekiminize danisip ondan direk bilgi almaniz daha iyi olacaktir. (;
  • quote:

Teşekkür ederim bana vaki ayırdığınız için.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.