Şimdi Ara

Tekrarlayan torsiyon yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 yıldır spor yapıyorum sık sık torsiyon sorunum oluyor.özellikle sol yumurta dönüyor ve çok aşırı ağrım oluyor.
    Tekrar el ile düzeltiyorum yarım saat sonra ağrı diniyor.Ama daha ciddi dönmelerde oluyormuş beni korkutanda o zaten
    kontrolde yumurtalarda oluşan su toplaması ve dar iç giyime bağlıyorlar.Yumurtaların torbada duruş şekli çok önemli
    sol taraf genelde dikleşince akabinde dönüyor spor salonuna gitmeye korkar oldum .Bu sorunun çok sık yaşandığını söyledi doktorum
    özellikle ağırlık çalışanlar arasında.

• Öncelikle geçmiş olsun..
    Korkmakta haklısınız kesinlikle çünkü çok ciddiye alınması gereken bir durum.Aynı sorunu defalarca bende yaşadım
    dönmeyi en baştan yakalamak ve ilk müdahaleyi elle kendinizin yapabilmesi çok çoook önemli aksi halde
    çok acil cerrahi müdahale gerekebiliyor yumurtanın birinin alınması gibi korkunç bir durumla karşılaşma
    ihtimali hiç düşük değil.Ben çalıştığım salondaki iki arkadaşımın torsiyona bağlı olarak tek yumurtalarının alındığını
    sonradan öğrendim .Sorunu bende yaşayınca öylelikle öğrendim.Spor yapıyorsanız kendi kendinizin doktoru olacaksınız kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: volderra

Öncelikle geçmiş olsun..
    Korkmakta haklısınız kesinlikle çünkü çok ciddiye alınması gereken bir durum.Aynı sorunu defalarca bende yaşadım
    dönmeyi en baştan yakalamak ve ilk müdahaleyi elle kendinizin yapabilmesi çok çoook önemli aksi halde
    çok acil cerrahi müdahale gerekebiliyor yumurtanın birinin alınması gibi korkunç bir durumla karşılaşma
    ihtimali hiç düşük değil.Ben çalıştığım salondaki iki arkadaşımın torsiyona bağlı olarak tek yumurtalarının alındığını
    sonradan öğrendim .Sorunu bende yaşayınca öylelikle öğrendim.Spor yapıyorsanız kendi kendinizin doktoru olacaksınız kesinlikle

Size katılıyorum bir anda iş ameliyata kadar gidebiliyor.Hayatınızın geri kalanını tek yumurtayla geçirmek zorunda kalıyorsunuz
    Gerçekten korkunç bir durum.Birde proteine bağlı idrar yolu tahrişi var benim başıma gelen.Salonda çalışırken penis içinden gelen ufak bir kaşıntıya benzer yanma hissi .Önemsemedik tabi bir hafta sonra dahada kötü oldu işeyemez oldum hem ıkınmam gerekiyor hemde müthiş bir acı sanki idrar kanalı tıkalı gbi bir his.sonra fark ettim ki işemeye çalışırken ıkınırken penis ucundaki deliğin içi dışarı taşıyor ve rengi mosmor bende bi korku bi korku tabi soluğu doktorda aldım.Anlattım derdimi aç bakalım dedi açtık baktı
    proteine bağlı ph ve asitten dolayı penis içindeki ,idrar yollarının tahriş olduğunu söyledi.3 gün protein diyeti yapınca düzeldi
    Tabi bu arada böbrek ne oldu karaciğer ne oldu onlara baktıracaz inşallah.

• Torsiyon yani yumurta dönmesi olayı okadarda korkulacak bir olay değil tabi işin ciddiyetinin farkında iseniz. Günlük penis ve yumurtalıklarınızı kontrol ederseniz neye bakacağını bilecek kadarda testis ve penis anotomisi biliyorsanız korkmanıza gerek yok.Her iki yumurtanında torbada yatay yani doğal halinde durduğundan eminseniz sıkıntı yok demektir eger bi taraf tam yatay değilse buna rağmen ağrıda yoksa bu torsiyon başlangıcıdır bunun yanında birde penis basında yarım ay şeklinde tomurcuklanma varsa ki buda çok bariz anlaşılacak bişey değildir çok dikkatli bakılmalı .Bu vücudun su topladığına işaret eder. Işte o zaman korkun çünkü bu yumurtalıkların torsiyonu tetikliycek kadar su topladığını gösterir.Yani patlamaya hazır barut gibi düşünün.Bu durumun farkına varamazsanız ve yumurtaların doğal duruşunu bozacak kadar dar giyinip bide barın altına girerseniz o barın altında kalırsınız çünkü anında dönecektir.Penis başındaki tomurcuklanma bakacağınız en önemli şey fakat anlaşılması zor olabilir bunun yanında emin olmak için eklem yerleri parmak araları bilekler özellikle en alt nokta olan ayak bilekleri ve parmaklarını şişlik varmı diye kontrol edilmesi lazım.Ama buralarda belirti daha geç oluştuğu için olayı basında yakalamak adına ilk bakacağınız yer penis başındaki yarım ay tomurcuklanması.Diyelim olayı bastan yakaladınız yumurtanın torbada tam normal durmadığını farkettiniz hemen elle düzeltilmesi gerekir aksi durumda tam torsiyona girersinizki elle düzeltmek çoğu zaman mümkün olmaz ve sonrası ameliyat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk defa spora başladıktan 1,5 yıl sonra yaşadım.Seated leg curl yaparken yumurtalıklarıma çok ani bir sancı girdğini hatırlıyorum.
    makinada öyle otura kaldım iki dakika yerimden bile kalkamamıştım.Spor hocası geldi noldu diye sorunca valla kasıklarıma müthiş bir ağrı gir di kalkamıyorum dedim.Testis dönmesi olabilir demişti.Bende ilk defa öyle bişey duydum.Neyse koluma girip kaldırdılar beni
    arka tarafa geçtik hoca bi bakalım dedi.Yumurtaya bitakım hareketler yapıp düzeltti sağolsun.Akabinde 10 dak ağrı tamamen kesilmişti.İlerleyen dönemlerde aynı sorunu defalarca yaşadım.Ama hocam sağolsun tekniği ondan kaptım sorun olmuyor.Dönme olursa kendim hallediyorum.Eğer dönmeyi düzeltemezseniz 3 yada 4 saate kadar yumurta ölüyor ama sorunu halledebiliyorsanız risk yok.Her gün spora başlamadan önce kısmi dönme varmı bundan emin olun eğer varsa düzeltmeden kesinlikle spor yapmayın derim.
  • Arkadasa katılıyorum kendi kendinizin doktoru olacaksınız yada kendinize bir doktor bulacaksınız. Benim bu konudaki

doktorum abim kendisi 8 yıldır spor yapıyor ve çok bilinçli

bende 7,8 defa yumurtalık larda kısmi dönme yakaladı ve müdahale etti.Söz konusu torsiyonu olunca hep tedbirli olmak gerekiyor

Susuz kalmak ve giyim tarzıda büyük etken.Ayrıca bacak gibi

büyük kas gruplarını çalışırkende tetiklenebiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vay arkadaş bu kadar sık mı yaşanıyor bu torsiyon bir tek bana oldu sandım. Sporu bırakma sebebi 20 günlük üyelik kalmıştı bırakıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.