Şimdi Ara

Fan sesi rahatsız ediyor LÜTFEN YARDIM! bAKINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • sayın abilerim bilgili arkadaşlar benim pentium d 3.00 işlemcim var asus anakartım var bilgisayarı aldığım zaman takılan fan beni çok rahatsız ediyor aynı sesi araba sesi gibi artıp azalıyor bilgiysaarıma girmeye çalışıom fan birden bağırıp susuyor rahatsız oluyorum lütfen bir çözüm önerin

Fan sesi rahatsız ediyor LÜTFEN YARDIM! bAKINIZ

FANIM BUNDANDIR DEĞİŞTİRMELİMİYİM BU FANDAMI SORUN VARDIR LÜTTFEN BİLEN ARKADAŞLAR Bİ YORUM YAPSIN

• Öncelikle şunu kontrol et: fanın alüminyum yapraklarının üstü toz dolmuş olabilir. Böyle bir durumda fan ne kadar üflesede hava yaprakların arasındaki toz tarafından engelleneceğinden, işlemci soğumayacak ve sıcak kalan işlemci sebebiyle fan hep son devirde dönecektir. Çok kısa süre önce arkadaşımın bilgisayarında bu sorunu yaşadık. Hayatımda böyle bir fan sesi duymamıştım.. Dediğim gibi temizlemeyerek çözüldü.
  • daha yeni aldım hiçbir şekilde toz veya başka bi etki yok tertemiz ama sesi çok rahatsız edici hele o birden sesinin yükselişi ve daha sonra düşüşü ve bunu sürekli tekrar etmesi sinirleri alt üst ediyor yorumun için saol diğer arkadaşlarında çözüm önerinlerini bekliyorum

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0217
  • İşlemci fanını değiştirerek bu sesten bir şekil de kurtulabilirsin. Gösterdiğim yöntemde soğutucu bloğu komple sökmene gerek kalmıyor. Fakat fiyat olarak normal bir işlemci soğutucu ile hemen hemen aynı fiyatlara gelebilir. Burada önemli olan fanın 12cm e yükseltiliyor olması. Bu da hem sessiz hem de oldukça iyi bir soğutma demek. Dikkat etmen gereken işlemcin üstündeki fanın boyutunun ne olduğunu bilmek. Bu aparatla beraber boyutuna göre fanda alman gerekiyor.

8cmlik fan ı 12 cm lik fan a dönüştürür
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RZ005

6cmlik fan ı 8 cm lik fan a dönüştürür.
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RZ003

• speed fan ile işlemci hızını kontrol et sesi düşür
  • sana yeni bir fan gerekiyor speed fan le hizini indirmeyle bence sorun cözülmez cünkü sesi cogalip azaliyormus budemeki bir isinma var fan iyi soutmuyor zaten fan de cok dandik (artic cooling freezer 7 )de bence cok gürültülü ben sana zalman öneririm veya baska bir sey almak istiyorsan eyer tam bakirdan olsun onlar daha iyi
  • amd 3700 939 stok fanıda benide deli ediyor sanki traktör çalışıyor kasanın içinde.Son günlerde sıcakların artmasıyla iyice kafayı yedi ses arkadaşın bahsettiği gibi azalıp çoğalıyor...Stok fanı vermesinler abi dalgamı geçiyolar bizimle böyle dandik fanlar vererek sonuçta gideceği yer çöp

şimdi işin yoksa araştır dur hengi fan sessiz...niyeti bozdum gidip noctua alıcam
    Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: proteo

İşlemci fanını değiştirerek bu sesten bir şekil de kurtulabilirsin. Gösterdiğim yöntemde soğutucu bloğu komple sökmene gerek kalmıyor. Fakat fiyat olarak normal bir işlemci soğutucu ile hemen hemen aynı fiyatlara gelebilir. Burada önemli olan fanın 12cm e yükseltiliyor olması. Bu da hem sessiz hem de oldukça iyi bir soğutma demek. Dikkat etmen gereken işlemcin üstündeki fanın boyutunun ne olduğunu bilmek. Bu aparatla beraber boyutuna göre fanda alman gerekiyor.

8cmlik fan ı 12 cm lik fan a dönüştürür
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RZ005

6cmlik fan ı 8 cm lik fan a dönüştürür.
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RZ003

yanlış bilgi vermeyelim gösterdiğiniz aparatlar fanları büyütmez fanın zaten belli üfleme kapasitesi vardır! Gösterdiğiniz aparatlar ile mesela 12 cmlik fanı 8cmlik yuvaya takarsınz Ama işlemci üzerlerindeki fanlar ya klip yöntemiyle yada küçük vidalarla tutturulur yani bu aparatları işlemci soğutucu blokları üzerine takmak çok zordur tabi takılabilirliğide var ama intel stok fanları bağlanta açısından klipsli olmalı yani arkadaşa uymaz

• Arkadaşlar aynı sorun bende de var. Benim işlemcimde P D 3.00 GHz ısı değerlerini ölçeyim dedim 57 58 59 boşta iken 62 işlem yaparken 64 65 çift işlem yaparken ama 60 dan sonra aşırı ses başlıyor

işte ovidalar çok ses yapıyor bendede pd 915 var

en iyisi bende alıcam bunu 58 ytl bul ve

********************* Arctic Cooling Freezer 7 Pro Soket 775 CPU Cooler*******************

almaya bak bu intelin fanlarından bi cacık olmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: xfx2600

dostum aynı sorun bende de var
    CEVABI : fanının 4 adet vidaları var işte o vidaları tekrar söküp tak (anakarta takılan köselerdeki vidalar)

işte ovidalar çok ses yapıyor bendede pd 915 var

en iyisi bende alıcam bunu 58 ytl bul ve

********************* Arctic Cooling Freezer 7 Pro Soket 775 CPU Cooler*******************

almaya bak bu intelin fanlarından bi cacık olmaz

Arkadaşa katılıyorum Arcric Cooling Freezer 7 al rahat et.İntelin fanının devrini düşürürsün fakat sıcaklık artacağı için bu sağlıklı olmaz o yüzden 58 YTL verip bunu al.Kafanda rahat eder böylece.

• ya arkadaşlar ben bugün bilgisyarda internete giriyordum. İşlemci hızım yavaş yavaş olmak üzere 72 dereceye kadar çıktı. sonra kapadım bilgisayarı acaba fanda bir sorun mu var diye. Açtım fanı işlemciye kablo falan sürtüyomu diye baktım sürtmüyordu. Termal Macun ilk gelindiğinden çok kalın sürülmüş ondan olabilirmi diycem ama aynı seviye termal macunla önce en fazla 57 oluyordu ısı. Termal macun hafif böyle toz gibiydi hafif cıvıktı ham kuru değildi. Neyse takıyım yerine yine dedim bu sefer öndeki 2 ayağı oturttum arkadaki 2 ayak oturmadı, bastırsammı diye düşünüyorum ama anakart kırılacak gibi oluyor. Şuan kasa yatık, cpu fanın üzerinde son devirde çalışan bir vantilatör var ve şuan sıcaklık 63 derece. Ben bu sıcaklık için ne yapabilirim? Fanı nasıl geri takcam o ayaklarını ? Yeni Fan al demeyin alamam da neyse siz sadece fanın öndeki 2 ayağını takmanın bir çözümünü bulun bana yeter. Şimdiden sağolun

bu arada sorunu olan sistem imzamdaki değil şu sistem:

Intel core 2 duo e4400 2.00 ghz
    Kingston 1024 mb ram
    Asus P5LD2 SE anakart
    Seagate 80GB hdd
    ATI ekran kartı (buna gerek yo heralde)

• aynı sogtucu bendede var bende o fan kısmını acıp temizleyemedim

bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Ezenin ezilenin olmadığı savaşsız,sömürgesiz bir dünyada dostluk,kardeşlik,dayanışma duygularının yaşam bulma dileği ile düşüncenin değil katillerin mahkum olduğu silahların yerine kalemlerin konuştuğu yeni bir Türkiye umuduyla...
    --------------------------------------------------
    http://www.youtube.com/watch?v=yuTmlCRfGi4
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.