Şimdi Ara

Teknosa Tüketici Hakem Heyeti Kararına İtiraz Etti .

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GÜNCELLEME


    Arkadaşlar aşağıda belirtmiş olduğum dava olayında haklı bulundum ve mahkeme benim adıma karar verdi , paramı tahsil ettim önceliğinde bu konuda yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim . Bu yada benzer konularda bir çok özel mesaj aldım sonucu buraya yazmayı akıl edememişim kusura bakmayın , aynı olayı yaşıyor iseniz özel mesaj yolu ile iletişim sağlayabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım malum bu olay sayesinde epey bi araştırma yapmak zorunda kaldım ve adli olaylarda bilgi ve tecrübe sahibi oldum size verebileceğim ilk tavsiye asla büyük şirketlerden korkmayın hakkınızı arayın .


    Arkadaşlar merhaba ..

    Önceliğinde durumdan bahsedicek olursam 2100 TL'ye aldığım laptop'ı garantiye gönderdim aldığım tarihten itibaren 14 ay olmuştu ve 10 ay daha garanti sürecim vardı . Toshiba marka laptop'ın aktepe bilişim yetkili servisiymiş ve beni arayıp 300 küsür TL para istediler sebebini sorduğumda bataryamın garantisinin 1 sene cihazımın garantisinin 2 sene olduğunu söylediler ( Şöyle bir durum benim bataryam söküp takılanlardan değil dahili laptop içine montajlı ve sökülüp takılmıyor ) bende cihazı alırken sordugumu ve bana cihazın komple 2 sene garantide olduğunu ve bataryamın harici bir parça değil dahili bir parça olduğunu teknosanın söylediğini belirttim ama servis parada ısrar etti . Ertesi gün teknosaya gittim durumu belirttim onlarda birşey yapamayacaklarını ve parayı ödemem gerektiğini söylediler . ( Teknosa çalışanları dahi bu 1 sene batarya 2 sene cihaz olayını bilmiyorlar ve cihazı bana satan satış danışmanını getirin yüzleşelim dediğimde personelin işten çıktıgını öğreniyorum )

    Bende çıktım tüketici hakem heyetine gittim dilekçemi doldurdum ve 2 ay sonra cihazı incelemek için beni çağırdılar götürdüm incelediler ve karar benim lehime para iadesi olarak çıktı . Teknosaya belirttim bu durumu inceliyceklerini söylediler ve bugün beni arayıp beni mahkemeye vericeklerini ve karşı dava açıcaklarını belirttiler . Sizce bu durumda ne yapabilirim öğrenciyim ve mahkemeyi kaybedersem dava masrafları büyük ihtimal bana kalıcak ve bunu kariılıycak gücüm yok bu konulardan anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirse gerçekten sevinirim herkese iyi forumlar .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lejoner38 -- 17 Ağustos 2018; 16:28:2 >



  • Hakem kararını al icra dairesine git ilamlı icra takibi başlat. Sırf dava açacaklar diye Hakkı'ndan vazgeçme. Bu arada cihazının garanti belgesinde yazıyor mu bu 1 sene 2 sene garanti durumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dava açma hakları var. Ama bu illa ki kazanacakları anlamına gelmez. Kaybetsen dahi masraflar çok büyük olmayacaktır merak etme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OMYZ O kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam garanti süresi 2 sene yazıyor batarya cihaz ayrımı yok , ayrıca hakem heyetindeki memurlar teknosa istediği kadar 1 sene 2 sene olayı yapsın Türkiye sınırları içerisinde alınan her cihaz 2 sene garantidedir diyorlar . Tek düşüncem firma büyük körün taşı gibi haklı olduğum halde kaybedersem koskoca teknosaya kafa tutamam .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam içimi ferahlattınız .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taraf Teknosa diye hakim kanuna aykırı karar vermez. Türkiye'de resmî yollarla giren ürünlerde garanti süresi minimum 2 yıldır. Daha fazla olabilir ama az olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar 4 ay sonra dava sonuçlandı sunduğum deliller ve yaptığım savunmaya istinaden davalı statüsünde olduğum davayı kazandım . Henüz paramı almadım kararın temyiz yolu kapalı ve karar kesin paramı aldığım gün tekrardan güncelleyeceğim konuyu , bu konu hakkında yardıma ihtiyacı olan kişiler özel mesaj yolu ile iletişime geçebilirler herkese yardımlarından dolayı teşekkürler .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerekçeli karar yazılsın da patlatırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lejoner38 L kullanıcısına yanıt
    hocam pm attım size. benzer bir vaka da bende var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpionslair -- 13 Ağustos 2018; 13:36:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.