Şimdi Ara

TEKNOSA.com aksese 100 tl puan veriyor kutu açılmışsa iade kabul edilmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.494
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Suistimal çok, özellikle kıyafette. Millet 41-42-43 ayakkabı siparişi veriyor, olanı alıyor, diğer ikisi ücretsiz iade, ne alâ memleket. Olacağı bu. Madem kanun bu hakkı veriyor, git thd ye diyor adam da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: agtr

Suistimal çok, özellikle kıyafette. Millet 41-42-43 ayakkabı siparişi veriyor, olanı alıyor, diğer ikisi ücretsiz iade, ne alâ memleket. Olacağı bu. Madem kanun bu hakkı veriyor, git thd ye diyor adam da

Bence talihsiz bir söylem bu. İnternetten alışverişin mottosu buydu hatta bir zamanlar. Mağazaya gitme al evinde dene diye.
    Birden fazla beden almak da bu satıcıların yüzünden tüketici mecbur kaldı. Çoğu mağaza değişimi yasakladı, direkt iade alıyor. Tüketici de öyle başa böyle tarak diyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: memothegreat

En son hepsiburada için THH ye başvurdum. Gelen tebligatta 21 TL tebligat ücretini hepsiburadanın ödeyeceği yazıyordu.

Tebligat ücreti değil ya, baya mahkeme ücreti (veya arabuluculuk ücreti) olsun diyorum.
    Yasayı suistimal eden tüketici de cezalandırılmış olur, satıcı da her iade işlemi için ceza yemekten kaçar.

haksız çıkanödesin diye bişey mi var yahu, hak aramak ne diye ücretli olsun ? zaten thh lerin ne derece doğru kararlar verdiği muallakken bide üstüne haklıyken haksız görülüp para mı ödesin millet.

GALATASA|RA|Y
  • Teknosa'nın bu durumu yeni değilki. 10 yıl önce de aynı idi. Sony video kamera almıştım, kalitesi tatmin etmeyince iade edip üst modelini almak istedim (yine Teknosa'dan) kutusu açılmış diye almadılar. Sadece deneme için birkaç sn kullandığım halde. O zaman daha yeni başlamıştı ama. Öncesinde yıllarca Teknosa'dan alışveriş yapan ben, olay sonrası çok mecbur kalmadan asla alışveriş yapmadım. Bu nedenle hep Mediamarkt'ı tercih ettim. Çünkü en ufak bir sıkıntıda iade edebiliyor veya değiştirebiliyorsun. Ama bu sistemi de hiçbir zaman suistimal etmedim. Hatırlıyorum zamanında burada bir üye vardı, hava atardı hep, MM den şu kadar telefon aldım 10 ar gün kullanıp iade ettim diye. Sistemin zaafiyetlerini sömürenler de, hiçbir şekilde iade almayan kadar hatta daha fazla hatalıdır bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 28 Mayıs 2018; 7:47:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kirilmaz diye ekran koruyucu taktim ama telefon dusunce ekrani kirildi diyerek hakem heyetine basvuru yapanlar var.

Bilgisayar alip 1 hafta kullanip icime sinmedi diyerek iade icin gonderenler var. Sen 1 haftalik bilgisayari keyfi olarak gonderdiginde o cihaz tekrar sifir olarak nasil satilacak? Sen alir misin milletin 1 hafta kullandigini bilgisayari sifir fiyatindan?

Biz suistimal etmesek ozellikle buyuk firmalar bu karari almaz. Garantinin son ayi adam heyete basvuru yapiyor iade icin.

Gecen sene yetkili serviste resmen bicaklanmis telefon gordum thh karari ile ucretsiz onarima gelmis. Boyle bir sey kabul edilemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İnsanlar büyük şirketlerden ürün alırken güvenerek yapıyor bunu bence bu tür şirketler kutusu açılmış iade gelmiş ürünlerin tekrar satışını bir şekilde sağlayabilir diye düşünüyorum.

Beceremiyorsan yapmayacaksın kardeşim muz cumhuriyeti mi burası kendi genel müdürlük kararını Türkiye Cumhuriyeti kanunlarından üstte görüyorsun

Peugeot 308 1.6 HDI 110bg

Packerd Bell Easynote TJ75
  • Bu konuda en güzel sistem yurtdışında uygulanıyor bildiğim kadarıyla (muhtemelen sadece ABD de). Refurbished denen bir durum var, bir şekilde servise gelmiş veya iade edilmiş cihazlar, üreten firmaya gönderiliyor, firma bu cihazlardaki eksiklikleri gidererek (parça değiştirme vb) "Refurbished" damgası ile yeniden satışa sunuyor, fiyatı da sıfır cihaza nazaran daha ucuz oluyor. Bizde bu döngüyü servisler ve satıcı firmalar kendi aralarında kotarmaya çalışıyor ama pek sağlıklı olduğu söylenemez. Tüm bu işler için ciddi anlamda yasa değişikliği lazım, hem tüketici hem üretici hem satıcı bazında suiistimali önleyici ciddi yaptırımlar lazım, olmayınca işte böyle saldım çayıra mevlam kayıra durumu oluyor.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.