Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
31.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bazı üniversitelerde yeni açılan teknoloji fakültesi ne anlama gelmekte ve mühendislik fakültesinden farkı nedir? Ayrıca bazıların parantez içinde M.T.O.K yazmakta. Anlamını bilen varmı?

• Bu bölümlere o zaman düz lise mezunları başvuramıyormu?
  • Başvurabilirsin. M.T.O.K olanlar meslek lisesi mezunları için. Meslek lisesi mezunları YGS puanlarıyla girebiliyorlar. Sen LYS puanına göre yerleşebileceksin...
  • Tamam. Sağol yardımın için.
  • üstadlar peki örneğin benim istediğim bölüm 2010 tahmini puanlarda hala teknik eğitim fakültesi olarak gözüküyor ve ygs-1 puanı 300 civarı bu teknoloji fakültesine dönüştüğünde puanda ne kadar bi artma yaşanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Tesla-

üstadlar peki örneğin benim istediğim bölüm 2010 tahmini puanlarda hala teknik eğitim fakültesi olarak gözüküyor ve ygs-1 puanı 300 civarı bu teknoloji fakültesine dönüştüğünde puanda ne kadar bi artma yaşanır.

Hangi bölüm Teknik Eğitim Fakültesi olarak görünen. Teknoloji Fakülteleri açıldı. İlk defa öğrenci alacağı için kimse bir tahmin ön göremez. Şu anda taban puanları yok çünkü.

Teknloloji Fakültelerine girerken, Meslek liseliler için ayrılan kontenjan ile normal liseler için ayrılan kontenjanlara yerleştirilecek adayların puanları farklılık gösterecek. Meslek liseliler YGS puanlarıyla normal liseliler LYS puanlarıyla girecekler...

• söylenenlere göre mühendislik fakültesi ile teknoloji fakültesinden mezun olanların hukuki olarak hiçbir farkı olmayacakmış. yani durum şöyle nasıl fen edebiyat okuyan biri formasyon alıp öğretmen oluyorsa burda da durum aynı hukuken hiçbir fark olmayacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ????
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

quote:

Orijinalden alıntı: fkoc38

söylenenlere göre mühendislik fakültesi ile teknoloji fakültesinden mezun olanların hukuki olarak hiçbir farkı olmayacakmış. yani durum şöyle nasıl fen edebiyat okuyan biri formasyon alıp öğretmen oluyorsa burda da durum aynı hukuken hiçbir fark olmayacak.

hayır yanlış bilgi..

bi kere teknoloji fakültesi mezunlarına imza yetkisi verilmeyecek.bu çok çok büyük bir eksidir..ayrıca teknoloji fakültesi mezunu uygulama müh.leri mühendisin altı,teknisyenin üst bir yerde..

Merhaba;

Rica ediyorum buraya araştırmadan, bilgi sahibi olmadan yazı yazarak insanların kafalarını karıştırmayın.. !!

Teknoloji fakültelerinden veya mühendislik fakültesinden mezun olan öğrenciler "Mühendis" ünvanı alacaklardır ve imza yetkilerine sahip olacaklardır.

Kısaca mühendislik fakültesinden farkı;

Teknoloji Fakülteleri yeni bir fakülte modelidir ve Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiyede 21 adet Teknoloji Fakültesi Kurulmuştur.
    Teknoloji Fakültesi, bünyesinde mühendislik bölümleri ve teknoloji bölümleri olmak üzere iki farklı öğretim müfredatı içermektedir.
    Mühendislik müfredatı, öğretim kadrosu ve öğrenci profili olarak, mezunlarının “Mühendis” unvanını iktisap edecekleri tarzda düzenlenecektir.

Teknoloji Fakültesi mühendislik bölümlerinin müfredatı mezunlarına uygulama becerisi kazandırılması öngörülerek diğer mühendislik fakültesi müfredatlarından biraz farklı tasarlanacaktır. Ancak, teorik dersler itibariyle, mühendislik fakülteleri bünyesindeki mühendislik bölümleri müfredatına eşdeğer düzeyde olacaktır.

Uygulama becerisine sahip mühendislik müfredatında Teknoloji Fakültesi öğrencileri; bir yarıyıl işyeri eğitimi (7.yarıyıl) ve ayrıca yaz dönemlerinde 72 günlük endüstri stajı göreceklerdir.

Hukuki statü bakımından; Mühendislik Fakültesi mezunu “Mühendis” ile Teknoloji Fakültesi mezunu “Mühendis” unvanı arasında hiçbir fark söz konusu olmayacaktır.

Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler de Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliğine bağlı mühendis odalarına üye olabileceklerdir.

Teknoloji Fakültesi mühendislik bölümleri mezunlarının, lisansüstü (Y.Lisans+Doktora) eğitimleri mühendislik fakültelerinde olduğu gibi düzenlenecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: cougar34

quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

quote:

Orijinalden alıntı: fkoc38

söylenenlere göre mühendislik fakültesi ile teknoloji fakültesinden mezun olanların hukuki olarak hiçbir farkı olmayacakmış. yani durum şöyle nasıl fen edebiyat okuyan biri formasyon alıp öğretmen oluyorsa burda da durum aynı hukuken hiçbir fark olmayacak.

hayır yanlış bilgi..

bi kere teknoloji fakültesi mezunlarına imza yetkisi verilmeyecek.bu çok çok büyük bir eksidir..ayrıca teknoloji fakültesi mezunu uygulama müh.leri mühendisin altı,teknisyenin üst bir yerde..

Merhaba;

Rica ediyorum buraya araştırmadan, bilgi sahibi olmadan yazı yazarak insanların kafalarını karıştırmayın.. !!

Teknoloji fakültelerinden veya mühendislik fakültesinden mezun olan öğrenciler "Mühendis" ünvanı alacaklardır ve imza yetkilerine sahip olacaklardır.

Kısaca mühendislik fakültesinden farkı;

Teknoloji Fakülteleri yeni bir fakülte modelidir ve Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiyede 21 adet Teknoloji Fakültesi Kurulmuştur.
    Teknoloji Fakültesi, bünyesinde mühendislik bölümleri ve teknoloji bölümleri olmak üzere iki farklı öğretim müfredatı içermektedir.
    Mühendislik müfredatı, öğretim kadrosu ve öğrenci profili olarak, mezunlarının “Mühendis” unvanını iktisap edecekleri tarzda düzenlenecektir.

Teknoloji Fakültesi mühendislik bölümlerinin müfredatı mezunlarına uygulama becerisi kazandırılması öngörülerek diğer mühendislik fakültesi müfredatlarından biraz farklı tasarlanacaktır. Ancak, teorik dersler itibariyle, mühendislik fakülteleri bünyesindeki mühendislik bölümleri müfredatına eşdeğer düzeyde olacaktır.

Uygulama becerisine sahip mühendislik müfredatında Teknoloji Fakültesi öğrencileri; bir yarıyıl işyeri eğitimi (7.yarıyıl) ve ayrıca yaz dönemlerinde 72 günlük endüstri stajı göreceklerdir.

Hukuki statü bakımından; Mühendislik Fakültesi mezunu “Mühendis” ile Teknoloji Fakültesi mezunu “Mühendis” unvanı arasında hiçbir fark söz konusu olmayacaktır.

Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler de Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliğine bağlı mühendis odalarına üye olabileceklerdir.

Teknoloji Fakültesi mühendislik bölümleri mezunlarının, lisansüstü (Y.Lisans+Doktora) eğitimleri mühendislik fakültelerinde olduğu gibi düzenlenecektir

tamam sizin söylediğiniz gibi de olabilir ancak emo dava açtı bu fakültelerin kapatılması için ve büyük ihtimal mezunlar teknolog,teknolojist gibi ünvanlar alacak deniyor..

• Kardeşim o zaman LYS ile almasalardı. YGS'yle girenlere versinler alt ünvanları vereceklerse. Ben boşuna mı okudum anadolu lisesinde sonra gidip teknoloji fakültesi seçtik. Benim ünvanımı kısıtlayacaklarsa bir anlamı yok ki mühendis yazmasının.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCompactDisk

Kardeşim o zaman LYS ile almasalardı. YGS'yle girenlere versinler alt ünvanları vereceklerse. Ben boşuna mı okudum anadolu lisesinde sonra gidip teknoloji fakültesi seçtik. Benim ünvanımı kısıtlayacaklarsa bir anlamı yok ki mühendis yazmasının.

Ben boşunamı okudum demişsin peki bu adamlar boşunamı okuyor kendi meslekleri üstünde ilerliyorlar bence çok mantıklı bi iş yaptılar işi bilen adamlar giriyor bölüme ayrıca Fen ve Matematik derside görecekler normal mühendislerden bi farkı olmayacak hatta şahsi fikrim 3 senede liseden aldığı bilgi ve temellerle onlardan daha iyi olacak işi bilen adamlar yetişiyor gerçi önemli olan kişinin kendini geliştirmesi ve çalıştırmasıdır ama temeli olan insan daha rahat anlar ve ünvanı kısıtlayacaklarsa bi anlamı yok demişsin ki sen bu bölümü ünvan almak imza atmak için mi seçtin yoksa gerçekten buradan alacağın eğtimle ve kendini geliştirerek bi yere gelmek için mi seçtin bunuda düşün derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htforcym -- 17 Ağustos 2010; 17:45:49 >

• lejyoner236, hangi akla ve mantığa dayanarak 80bin sıralamayla üniversiteye girenlerin(ki bu en yüksek puanla girenler...) 10bin sıralamayla girenlerden başarılı olabileceğini düşünüyorsun? Hangi temelden bahsediyorsun? Mühendisliğin ne olduğunu biliyor musun? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. EMO'nun açtığı davaların bu fakültelerin aleyhine sonuçlanmasını çok istiyorum ve o günü iple çekiyorum (Demek istediğim mühendislik ünvanının yerine başka bir ünvanın getirilmesini istediğim. Burada okuyanların açıkta kalmasını istemek gibi bir art niyetim yok).
    Ayrıca merak ettiğim şey, madem teknoloji fakülteleri ve mühendislik fakülteleri temelde aynı eğitimi verecekler ve mezunları aynı ünvana sahip olacak, o zaman neden aynı üniversitede iki farklı fakülteler bunlar? Yani neden Marmara üniversitesinde 2 ayrı Bilgisayar Mühendisliği bölümü var? Nasıl bir mantıktır bu...

• quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

lejyoner236, hangi akla ve mantığa dayanarak 80bin sıralamayla üniversiteye girenlerin(ki bu en yüksek puanla girenler...) 10bin sıralamayla girenlerden başarılı olabileceğini düşünüyorsun? Hangi temelden bahsediyorsun? Mühendisliğin ne olduğunu biliyor musun? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. EMO'nun açtığı davaların bu fakültelerin aleyhine sonuçlanmasını çok istiyorum ve o günü iple çekiyorum (Demek istediğim mühendislik ünvanının yerine başka bir ünvanın getirilmesini istediğim. Burada okuyanların açıkta kalmasını istemek gibi bir art niyetim yok).
    Ayrıca merak ettiğim şey, madem teknoloji fakülteleri ve mühendislik fakülteleri temelde aynı eğitimi verecekler ve mezunları aynı ünvana sahip olacak, o zaman neden aynı üniversitede iki farklı fakülteler bunlar? Yani neden Marmara üniversitesinde 2 ayrı Bilgisayar Mühendisliği bölümü var? Nasıl bir mantıktır bu...

O İnsanlar Kimya Biyoloji vb. diğer dersleri yapıpda 10. sıralamaya inince çokmu başarılı oluyor yani pozitif derslerde iyi olanlar hep başarılımı oluyor dünyadaki en zengin on insan üniversite mezunu değildi önemli olan yetenektir benim mantığım bu. Bu insanlar mesleklerinde 15 yaşında gelişmeye başlıyorlar temel oluşturuyolar erkenden başlıyolar inşallah bi fark olmazda bu okullar kapatılmaz Allah'ım o günleri gösterirse o zaman sizde görüceksiniz MTOK'lar normal mühendislikleri geçicek bunu herkes biliyor ve kimse inanmak istemiyor olacağın önüne geçilmez bunun neresi saçma şimdi onu söyle sen Adamlar 3 sene lisede görüyor sınava girip üniversitede devam ediyor kendi mesleği üzerine 7 yıl okumuş oluyor neresi mantıksız bunun

• arkadaslar ben bu soruya gazıye gıderek cevap aradım ve egıtım görevlılerınden aldıgım cevap sudur kesınlıkle muhendıs unvanı alacaklar zaten bölumun adı muhendıslık mezun olunca unvanı almamak cok sacma olurdu farkı ıse sudur teknoloji fakultelerı daha cok arge(arastırma ve geliştirme) ve uygulama yönelik ders alacaklar muhendıs fakultesıyle aynı dersler fakat ayrıyetten 2 3 ay arge ve uygulamaya yönelık staj tarzı bı egıtım verılecek farkı budur
  • Ya gençler bana şu sorumun yanıtını verin, yeter:

Anadolu lisesi mezunuyum. ("Ele tornavida alma" derdindeyseniz; merak etmeyin, çok donanım söküp çıkartıyorum tornavidayla.) İTÜ'de bilgisayar mühendisliği kazandım.

Şu "kendini geliştirme" adlı performans paketini de üstüme uygularsam 4-5 yıl sonra ben işsiz kalacak mıyım? Meslek liselilerin ne b.k yediği umrumda değil. Yüksek bir torpilimin de olmadığını varsayarsak ben işsiz kalacak mıyım? Eğer böyle bir risk ciddi anlamda doğacaksa YÖK ve MEB ciddi bir düzenlemeye gitmeli. Ya komple bütün meslek liselileri mühendis yapsınlar ya da eski kısıtlamalar geri gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Ya gençler bana şu sorumun yanıtını verin, yeter:

Anadolu lisesi mezunuyum. ("Ele tornavida alma" derdindeyseniz; merak etmeyin, çok donanım söküp çıkartıyorum tornavidayla.) İTÜ'de bilgisayar mühendisliği kazandım.

Şu "kendini geliştirme" adlı performans paketini de üstüme uygularsam 4-5 yıl sonra ben işsiz kalacak mıyım? Meslek liselilerin ne b.k yediği umrumda değil. Yüksek bir torpilimin de olmadığını varsayarsak ben işsiz kalacak mıyım? Eğer böyle bir risk ciddi anlamda doğacaksa YÖK ve MEB ciddi bir düzenlemeye gitmeli. Ya komple bütün meslek liselileri mühendis yapsınlar ya da eski kısıtlamalar geri gelsin.

tıp yazmadıgına pişman olmasan iyidir.

• Biraz daha dikkatli olmanız dileğiyle...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı' nın Sanayi ve Teknoloji Uzman yardımcılığı kadrosuna mühendis alımında aranan şartlarda "mühendislik veya Teknoloji fakültelerinin mühendislik bölümlerinden mezun olmak" şartı aranmaktadır. Teknoloji Fakültesinden mezun olanların ünvan ve yetki konusunda diğer mühendislik fakültelerinden mezun olanlarla hiç bir farkının olmadığı açıkça görülmektedir.

İlgili link,http://www.sanayi.gov.tr/AnnouncementDetails.aspx?annID=1196&lng=tr
  • Mtok sadece meslek liseleriler gidebilir.
    Normal mühendisler ile bir fark yoktur.
    Sadece mtoklar 5 yıllıktır.
    1 yıl matematik fen kalan 4 yıl normal mühendislik ile aynı
    mtoklarda uygulamlar daha çoktur.
    çünkü gelenlerin hepsi meslek liseli oldugu için
    imza yetkisi diploma normal muhendisler ile hiç farkı yoktur.

bazı işletmeler mtok mezunu muhendisleri almayı tercih ediyor. çünkü işi daha iyi biliyorlar.
  • [simage]
    [/simage]

Teknoloji Fakültesindeki mühendislik bölümlerinin, diğer fakültelerdeki mühendislik bölümlerinden hiç bir farkının olmadığını YÖK' ten gelen dilekçe kanıtlamış oluyor. TMMOB' nin Teknoloji Fakültelerinden mezun olanların imza yetkisinin olmadığını söylemesi tamamen gerçek dışı ve gençleri bu fakültelerden uzaklaştırmak, bu fakültelerde okuyanları karamsarlaştırıp, umutsuzlaştırmak için yapmış olduğu söylemlerdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.