Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ? Mühendislik Fakültesi ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
105.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RockMafia

    Bu çekememezlik nedir yahu çocuk gibi

    Burada müh. fakültesinde okuyup da kendini "gerçek mühendis" zannedenlere acıyorum.Çünkü eminim tek. fak. mezunları kadar bile(!) iyi yerlere gelemeyecekler.

    Teknolog değilsen, mühendis isen neden uğraşıyorsun ki teknoloji fakültesindekilerle mtoklarla? Senden daha düşük puanla giriyorlar diye mi kıskanıyorsunuz anlamıyorum.İllaki bir isim takacaksınız.Yok teknolog yok ***log, mühendis olmasınlar da hesabı :D siz nasıl isterseniz öyle söyleyin ama tek. fak. mezununun ünvanı da "mühendis"tir. ve böyle kalacaktır.

    Bu konuya girip kendinizi avutup meslek lisesinde okuyan vs. insaları karamsarlığa düşüreceğinize yüksek mühendislik bilginizle (teoriniz de daha iyi hem) projeler vs. yapın.
    Vaktinizi burda 'teknolog'(!)larla harcamayın

    Müh. Fakültesinde okuyup bu konuya girip kendini avutanlar boş insanlardır.Bence hangi mesleği seçeceklerini bir daha düşünsünler.


    Hocam sınavlardan alınan notlara sardılar şimdi, bizim sınavlarımız daha zor diye, önlerine kağıt koysak geçen dönemin vizesini veremeyecek adamlar var finalini not ortalamasını geçtim. Çan eğrisi sistemi ile okul bitirilen bir ülkede bunu omurilik soğanı ile mi düşündüler acaba ?
    İnsanda biraz meslek ahlakı olur, bir insan nasıl siyasi ideolojisini mesleği ile birlikte yorumlar aklım almıyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tlbam

    quote:

    Orijinalden alıntı: mekatronikçi

    ben meslek lisesi mezunu ve teknik eğitim fakültesinden mezun olmuş biriyim ve şu anda mühendislik fakültesinde doktora yapıyorum. teknoloji fakültelerini pek benimseyemiyorum. teknik eğitim fakültelerinde verilen derslerin aynısını aynı hocalar veriyor ve adına teknoloji fakültesi deniyor. mühendis ünvanı da yanlış bence teknolog falan olsaydı bu kadar polemik yaratılmazdı. teknoloji fakültelerinde verilen derslerle mühendislik fakültesinde verilen dersler aynı biz niye mühendis olmayalım diyen arkadaşlara da şunu söyleyeyim; dersin adı ve içeriği aynı olabilir ama anlatım zorluğu ve sınavlarda sorulan soruların zorluk derecesi arasında çok fark var. bence teknoloji fakültesi mezunlarına mühendis unvanı verilirse mühedsilik fakültelerine haksızlık olur. fakat bazı teknoloji fakültesi bölümlerinin puanları çok yüksek (marmara mekatronik gibi 500 puanla giren adam vardı) bu tip bölümlerdeki arkadaşları söylediklerimin dışında tutarak belirtiyorum; öss puanlarına ve sıralamalara bakarak da arada fark olduğunu anlayabilirsiniz.

    bu arada şunu da belirteyim anadoludaki üniversitelerin çoğunda verilen mühendislik eğitiminin de ne kadar kaliteli olduğu ayrı bir tartışma konusu.

    çok realist bi yorum..

    teknoloji fak.da ders programında lab diye dersler gözüküyor ama adamlar teori işliyor.bi de daha uygulamaya yönelik derler..

    zorluk konusunda dediğiniz gibi çok fark var..

    bitirdiğinde tabi doktor oluyorsun ben doktor oldum siz teknisyenlik yapmaya devam edin demektir bu.kardeşim serbest piyasa değilmi bi nane bilmiyorsak zaten yine işsiziz şimdi işsiz müh yokmu sanki




  • Yahu bir kişide çıkıp dememişki ben şu tubitak projesini yaptım. Şu ödülü aldım vesaire..

    Türkiye'de hali hazırda olan imkanları kullanmayıp da birbirini yiyen ahmaklar var bu forumda harika işler çıkaran insanlarda var biri de yazmamış benim fikrim bu diye. Ben yazayım arkadaşım Teknoloji, Teknik Eğitim, Mühendislik yada ilim isimleri(makina,otomativ,elektronik) fakültelerinde okumak önemli değil.
    İmza farkı dediğiniz şey artık geride kaldı binlerce vasıfsız mühendis binlerce üretgen mühendis var bu memlekette. Elbet biri imza atar senin projene. Ki ben Tef mezunuyum Teknoloji fakültesi kazanıcam 2 yılda falan bitirip ünvan elde edicem neyi değiştirecek ?

    Hemen örneklendireyim Polis sizi durdurduğunda mesleğiniz diye sorduğunda mühendisim diyicem fark olmayacak. Kazandığım para zaten belli benim daha üstüne çıkamam bir çok İTÜ mezunu mühendis kazandığım parayı duyunca dudaklarından bir kısmını besin haline getiriyor. Hepsi demiyorum elbet benden çok kazananlarıda var.

    Öğrencilik hayatınız boyunca daha az sevişip biraz daha mesleğiniz üzerine gidrseniz herşey mümkün. Tubitak sizin akedemik hayatınızdaki sponsorunuz haline gelebilir(akedemik amaçlar çerçevesinde). Şöyle örneklendirebilirim ki 2 proje tek başıma yaptım akedemik hatatım boyunca şuan o projeler sayesinde çok harika bilgilere sahibim ''piyasa'' dediğiniz yerde benim kulvarımda 10 tane adam var diyebilirim.

    Yok anadolu lisesi yok meslek lisesi önemli değil. Benim girdiğim yılda yakındaki bir ilin fen lisesini kazanabilecek puana erişmişken babamın ısrarıyla meslek lisesine yöneldim. Anadolu teknik lisesi diploması olunca işveren farklı bakıyor insana ne bilirsin diye sormuyor ne yapabilirsin diye soruyor aradaki fark da bu zaten meslek lisesiyle düz/fen/anadolu lisesi arasındaki.

    Bizim bu ahmakça tartışmaları bırakıp farklı yerlere odaklanmamız gerekir. UZMANLIK ALANI denilen şey dersi görmekle elde edilmiyor güç elektroniği dersi gören ve triac'ın ne olmadığını bilen fakülte 2. mühendis biliyorum. Aynı fakülteden mezun olan başka mühendis yarıiletgen teknolojisi üzerine tezler makaleler yazıyor. Olay insanda bitiyor.

    Ösym'nin yaptığı sınavlar çok da değerli değil benim gözümde. Odaklanarak çalışılınca 2 ayda hazırlanabiliyor insan neresi ölçücü bunun? Yinede sistemin içinde yaşadığımızdan sınava giren arkadaşlara önerim fakülte farkı gözetmeksizin kendisine uyan bilim dalına yönelmeleri.




  • bende DGS sınavı ile myo mühendisliğe tamamlamak istiyorum. Tercihlerde teknoloji fakültesini görünce ufak bir araştırma yaptım. Uzatmadan alttaki linkden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Benim edindiğim bilgiler teknoloji fakültesi mezunlarınında Mühendis ünvanı alacağını kanunen daha teknoloji fakültesi açılacağı zaman yapılan açıklamada belirtilmiş.

    http://www.teknolojifakultesi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=134:imza-yetkisi-ve-tmmob-hakkinda-guzel-bir-yazi&catid=35:haber-t




  • Arkadaşlar bölüm adı aynı olan bölümler denktir fakülte adının değişik olması bir anlam ifade etmez mesela şöyle bir örnek vereyim mühendislik fakültesinin adlarını yazayım

    Galatasaray Üni - Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi
    İstanbul Teknik Üni - Elektrik Elektronik Fakültesi
    Uludağ Üni - Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
    Süleyman Demirel Üni - Mühendislik Fakültesi
    Bazı Üniversitelerde - Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RockMafia

    Bu çekememezlik nedir yahu çocuk gibi

    Burada müh. fakültesinde okuyup da kendini "gerçek mühendis" zannedenlere acıyorum.Çünkü eminim tek. fak. mezunları kadar bile(!) iyi yerlere gelemeyecekler.

    Teknolog değilsen, mühendis isen neden uğraşıyorsun ki teknoloji fakültesindekilerle mtoklarla? Senden daha düşük puanla giriyorlar diye mi kıskanıyorsunuz anlamıyorum.İllaki bir isim takacaksınız.Yok teknolog yok ***log, mühendis olmasınlar da hesabı :D siz nasıl isterseniz öyle söyleyin ama tek. fak. mezununun ünvanı da "mühendis"tir. ve böyle kalacaktır.

    Bu konuya girip kendinizi avutup meslek lisesinde okuyan vs. insaları karamsarlığa düşüreceğinize yüksek mühendislik bilginizle (teoriniz de daha iyi hem) projeler vs. yapın.
    Vaktinizi burda 'teknolog'(!)larla harcamayın

    Müh. Fakültesinde okuyup bu konuya girip kendini avutanlar boş insanlardır.Bence hangi mesleği seçeceklerini bir daha düşünsünler.


    +9884643787




  • arkasında hükümet var tek.fakültelerinin.adamlar oy için devam diyo yapacak bir şey yok olayın özeti bu. tmob bilmem ne istediği kadar dava açsın yapacak bir şey yok 2023 ü kadar idare edicek ler artık.
  • gazi de teknoloji fakültesinde genel olarak kontenjan arttırılıyor. çok cazip yapıyor
  • Arkadaşlar biraz realist olun lütfen. Madem mühendislik ünvanı tek fak mezunlarınada verilecek nerde kaldı adalet? Mühendislik fakültesine girmesin o zaman insanlar. Yapılan yanlışlığın farkına varın. Yök deseydiki tek fak mezunlarına teknolog denecek o zaman bi sıkıntı yoktu. Bizleri karşı karşıya getiren birbirimizin farklı görüşleri değil, sistemin ve ideolojik düşüncelerin çarpıklığıdır. iki iki daha dört... müh fak varsa tek fak olmamalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

    HTF06 arkadaşım karamsar olmanı ve birazda isyankar olmanı anlayabiliyorum. Fakat unutulmamalı ki bu sayfaları üniversite okumayı düşünen binlerce insan ziyaret etmektedir. Ben daha önce başka bir başlık altındada söyledim. Teknoloji fakülteleri daha yeni kurulan fakülteler. Ama şöyle 2,5 yıl önceki zamana geri döndüğümüzde, (gazi için söylüyorum) bir çok eksiklerin giderildiğini, bir çok cevapsız soruların cevaba kavuşturulduğu görülmektedir. İmza yetkisi konusuna gelince. Artık bu fakültelerin öğrencisi olarak allah aşkına "imza yetkisi bize verilmeyecek" laflarını bırakın. TMMOB 'de oturmuş kendini bilmez, lafa geldimmi demokrasiden, eşitlikten bahseden, ama T.C.' nin kanunlarını uygulamayacağını söyleyip, genç insanları tehdit eden iki-üç tane çapulcuya mı kalmış benim mühendislik görevimi icra edip etmemem. Bu ülkede kanunlar var yasalar var arkadaş. Davayı açtılar kaybettiler. Bu gün Türkiye'de 10'u aşkın farklı fakülte ismiyle mühendislik eğitimi veren üniversite var ve bunlardan biriside üniversitelerdeki TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ' dir. Bu yüzdendir ki lütfen bir şeyler yazarken dikkatli olalım.

    TMMOB'a kalmış tabi.İyiki varlar ve iyi ki de haklarımızı savunuyorlar.Teknoloji fakülteleri yetmedi şimdi de teknik öğretmenlere mühendislik ünvanı verecekler.Geriye bir tek Fen fakültesi kaldı herhalde.Senin savunduğun eşitlik demokrasi yıllarca çalışıp çabalayarak bir yerlere gelmiş insanların istihdam olanaklarının önüne bir yasayla 50 bin 100 bin daha eklemekse,geleceklerini karartmaksa iyi ki TMMOB savunmuyor onu.

    Kazanabiliyorsanız LYS kapısı sizlere açık.Ben emekçi çocuğuyum ve alnımın teriyle yaptım ne yaptıysam.Buyrun siz de yapın.

    MÜHENDİSLER TMMOB'A SAHİP ÇIKIN.

    HAKKINIZI SAVUNACAK BAŞKALARI KALMADI.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 15 Temmuz 2013; 13:29:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cobra 2

    Arkadaşlar biraz realist olun lütfen. Madem mühendislik ünvanı tek fak mezunlarınada verilecek nerde kaldı adalet? Mühendislik fakültesine girmesin o zaman insanlar. Yapılan yanlışlığın farkına varın. Yök deseydiki tek fak mezunlarına teknolog denecek o zaman bi sıkıntı yoktu. Bizleri karşı karşıya getiren birbirimizin farklı görüşleri değil, sistemin ve ideolojik düşüncelerin çarpıklığıdır. iki iki daha dört... müh fak varsa tek fak olmamalı.

    hocam niye bu kadar önyargılı bakıyorsunuz o aman mühendis yetiştiren ama adı mühendislik fakültesi olmayan her fakülte kapatılsın mı yapmayın gözünü seveyim kimseyi küçümsemeyin teşvik edin okusun bu gençler güzel yerlere gelsin merak etmeyin teknoloji fakültelerinden 30 kişi mezun olunca sizin yerinizi kapmaz size laf söylemez yada sizin paranızı çalmaz. Okumak isteyen teknoloji fakültesi de yazsın bir ton teknoloji fakültesi var mühendislik fakültesinden daha yüksek puanla alıyor ne olur kimseye önyargılı bakmayın araştırın önyargınız doğruysa bu kararları verin. bilemiyorum mühendis misiniz ama mühendislik etiği diye birşey vardır ve başka mühendisi kötüleyerek kendini üstün göstermek etik kurallara aykırıdır hoş olmaz.




  • Teknik eğitim fakultesi Elektrik öğretmenliği mezunuyum.

    Yazılanların tamamını okudum.. Dikkatimi en çok çeken mühendis olan mühendislik okuyan kişiler nedense çok yuksek puan alarak girmekten mat2 çözmekten vs den bahsetmişler.. Haklılarda tmm yüksek puanlar aldılar mat2 çözdüler.. Girilmesi zor bir bölümdütabıkı almaları gerekıyordu..bide imkansız olan var oda Meslek liseliler için gecerliydi müh. kazanan çalışıyo hakediyo kazanıyoda meslek liseli neden salak muhamelesi görüyor? Bu okullarda okuyan insanlara mat 2 dersi verilseydi yapamıcaklarmıydı? katsayı olmasaydı seninle yarısamıcaklarmıydı?

    Bi arkadas uzun uzun yazmıs siz liseye giderken müh. yazamıyacagınızı, üniye gidemiyeceğinizi tef harıcı 4 yıllık yazamıyacagınızı bılıyordunuz.. Hyr arkadasım bılmıyorduk orta okul bıtırmıssın lise ye gideceksin o yasta zaten evdekı kararları da ben alıyodum ya herseyıde bılıcem.. Aile egıtımlı vs olsa tmm bıseylerı takıp eder ama malefes ole bı durumda yoktu.. Babam lise okuyan bı akrabamıza danıstı hangı lıse ıyı bu cocugu nereye yazdıralım oda dedıkı meslek lıseslı en ıyısı en azından meslek öğrenır.. öle karambole geldık yazdık.. demekkı farkında olmadan yazıp sonradanda bu sıstemden kurtulamayan insanlarda var.. tabıkıde okumayı hedef secmemıs lıse egıtımı yeter deyıp bılerek yazanda var zaten o tıpler lıseyı zor bıtırıyo üni sınavına bıle gırmıyo gırsede sıfır cekıyor.

    Anlıcagın yıllardır yenen bı hak zaten vardı.. Meslek lısesı okuyan bı cocukta zamanında senın gıbı onune Turkıyenın en guzel unılerınde muhendıslık hedefı koyabılseydı o hedefıne kosardı belkıde ve belkıde sen gıremezdın o gırerdı suanda sahıp oldugun muhendıslıge..

    Ama sana göre olmaz meslek liseli yapamaz mat 2 çözemez sen dogustan ustun zekalısın hatta sana anlatılmadan öncede biliyordun herseyı..

    Sen kafanı meslek derslerı ıle yormayıp haftada saaclerce atelye derslerı gormeyıp, üstüne haftanın 3 gunu staj yapıp 2 gun okula gelıp geldıgın gunlerdede meslekı ders almadın sen sadece fen mat vs genelde ösym sınav siztemın istedıgı derslerı aldın ve geldın burda ben yaptım o yapamadı o haketmeden geldı dıyebıldın?

    senın aldıgın dersler muhendıs yaptı senı ama onun aldıgı meslekı egıtım ve dersler yapamadı ? cünkü o yapamaz anlamaz sen mat biliyorsun o bılmıyoru sen çözebılıyorsun o çözemıyor.. Suanda hıc mat gormemıs olsak 1 yıl gece gunduz calıssak senınle aynı sevıyeye gelmemızde ne engel var ( var ama salagız meslek cıkıslıyız yapamayız anlamayız sen yaparsın )

    üniye basladın mat derslerı nıye verıldı sana ? sen zaten bılıyodun üstün zeka?

    Uzun lafın kısası arkadasım sen lisede o derslerı aldın tabıkıde çözüp en ıyı sen yapıp öle yerlesıceksın o adamda meslek egıtımı aldı neden bu ınsanları almadıkları bı egıtımle kıyaslıyosun ? Muh olmak ösym sınavlarında mat2 vs. çözmekmı demek sadece ??

    kusura bakmada Ben öğretmenlık okudugum halde meslek lısesınde neredeyse mat hıc gormemıs olmama ragmen üniye geldıgımde Mat1 mat2 ma3 gördüm ne fourier dönüşümü kaldı işlenmedık anlasılmayan ne laplace dönüşümü nede daha fazlası... anlatılıncada pekala yapılıyormus senın abarta abarta bıtıremedıgın gıbı bıseyde degılmıs. egıtımı verılse bıcok kısı yapar ve senınlede yarısacak sevıyeye gelebılır..


    Teknoloji fak. ne olur nasıl sonuclanır bılemem ama suanda Mühendislerın acık bı rekabetten korktukları kesın .. Haksız degılsınız aslında sız nekadar mat cok yapmıs olarak gelsenızde empatı yapıp bı ısveren yerıne kendınızı koyarsanız işveren imza atabılen bı meslek lıse cıkıslıyı tercıh eder.. meslegı bılmek işin kralını bılmektır.. gerısı zaten sen nekadar bılıyosan meslek lıselıde okadar bılıyo olcaktır.. sankı tum muhendıslık mezunları her programı profesyonel kullanıcak sevıyede mezun oluyo.. Öğrendıklerı deneyımın yüzde 80 ını ılk ıse basladıgı yıllarda kazanıyor.. Bırakın mıllete ve kazandıkları okullara haklarına bok atmayı suanda teknolojı fakultesı varsa ve bu adamlar bunu yazıp yerlesıyosa o onun hakkıdır nasılkı bır zamanlar yazılmıyodu ses yoktu sımdı neden zıplıyonuz? ve gayette yuksek mı alınan puanlar hala ne uzay zekasıyla yerlestım yok ben unıde sukadar ders calıstım demeyı.. kımse calısmadan bısey olamıyo tek calısan sız degılsınız..




  • realmrxa arkadaşım hangi adaletten bahsediyorsun. Ben senin o okula kaç puan ile girdiğini bilmiyorum ama ben gazi üniversitesi teknoloji fakültesi İnşaat mühendisliği bölümüne 444 puan alarak girdim. Şimdi ben mühendislik ünvanını alamazsam acaba kimin hakkı yenmiş olacak. Kaldı ki şu andaki puanlarada bakarsan aynı şekilde mühendislik fakültelerinden çok daha fazla puanlarla girenler var (MTOK olayı ayrı. Zaten şuanda MTOK kontenjanları yarı yarıya azaltıldı.) Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına mühendislik ünvanı verilmesi konusunda ise tamamen aynı fikirdeyiz.
  • Meslek lisesi eğitimi almış birisi mühendislik okuyunca, pratiği var mı diyosunuz. Meslek liseli mezunu kişide bitirince aynı diğer mühendisler gibi sıfırdır.. SİZİN İş hayatına girmediğiniz çok belli.. İstersen boğaziçi bitir, İŞ hayatına başlayınca sıfır olduğunuzu görürsünüz. İş çok farklıdır. İşi okulda değil sadece işte öğrenirsiniz, sizin kafanız buna basmıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cobra 2

    Arkadaşlar biraz realist olun lütfen. Madem mühendislik ünvanı tek fak mezunlarınada verilecek nerde kaldı adalet? Mühendislik fakültesine girmesin o zaman insanlar. Yapılan yanlışlığın farkına varın. Yök deseydiki tek fak mezunlarına teknolog denecek o zaman bi sıkıntı yoktu. Bizleri karşı karşıya getiren birbirimizin farklı görüşleri değil, sistemin ve ideolojik düşüncelerin çarpıklığıdır. iki iki daha dört... müh fak varsa tek fak olmamalı.

    Teknoloji fakültelerinin kurulmasının amacı mühendislik fakültelerindeki ''teorikte iyi ama pratikte sıfır'' anlayışının öne geçilmesidir. Hem ayrıca teknoloji fakültelerinde mühendislik fakültelerindeki dersler gösteriliyor ama uygulama yönü fazla olarak gösteriliyor. Üniversiteyi bitirince işe başlamak istediğinde iş tecrübesi istiyorlar teknoloji fakültesi mezunları bu noktada daha avantajlı oluyor zaten onlar 8 dönemin 1 dönemini bir fabrikada çalışarak geçiriyorlar, öğrenim zamanlarında da sürekli uygulama görüyorlar, yani zaten tecrübeli oluyorlar. Mühendislik fakültesi mezunları ise eğer torpili yoksa bir yerde sadece tecrübe kazanmak için maaşına bakmadan çalışıyorlar. sonuçta ikisi de işe giriyor ama teknoloji fakültesi mezunu daha avantajlı oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: astroanıl

    quote:

    Orijinalden alıntı: cobra 2

    Arkadaşlar biraz realist olun lütfen. Madem mühendislik ünvanı tek fak mezunlarınada verilecek nerde kaldı adalet? Mühendislik fakültesine girmesin o zaman insanlar. Yapılan yanlışlığın farkına varın. Yök deseydiki tek fak mezunlarına teknolog denecek o zaman bi sıkıntı yoktu. Bizleri karşı karşıya getiren birbirimizin farklı görüşleri değil, sistemin ve ideolojik düşüncelerin çarpıklığıdır. iki iki daha dört... müh fak varsa tek fak olmamalı.

    Teknoloji fakültelerinin kurulmasının amacı mühendislik fakültelerindeki ''teorikte iyi ama pratikte sıfır'' anlayışının öne geçilmesidir. Hem ayrıca teknoloji fakültelerinde mühendislik fakültelerindeki dersler gösteriliyor ama uygulama yönü fazla olarak gösteriliyor. Üniversiteyi bitirince işe başlamak istediğinde iş tecrübesi istiyorlar teknoloji fakültesi mezunları bu noktada daha avantajlı oluyor zaten onlar 8 dönemin 1 dönemini bir fabrikada çalışarak geçiriyorlar, öğrenim zamanlarında da sürekli uygulama görüyorlar, yani zaten tecrübeli oluyorlar. Mühendislik fakültesi mezunları ise eğer torpili yoksa bir yerde sadece tecrübe kazanmak için maaşına bakmadan çalışıyorlar. sonuçta ikisi de işe giriyor ama teknoloji fakültesi mezunu daha avantajlı oluyor.

    kendini böyle avutmaya devam et kardeşim. senin gibi düşünenlere gerekli cevaplar konuda mevcut.




  • ernst E kullanıcısına yanıt
    Dostum Bunun hakkında 25 yıllık öğretmenimden bilgi aldım ikisinin arasında hiçbir fark yok T.FAKÜLTELERİ BÜYÜK KONTENJANLARININ %80 İ MTOK YANİ EML LİSELERİNE ÖZEL AYRICA İMZA ATAMAZ DİYE BİRŞEY YOK. BENİM BİLDİĞİM BU KADAR KISITLAMA YOK SONUÇTA İKİSİDE 4 YIL !.
  • Arkadaşlar bakıyorumda herkez teknoloji fakültesinin sadece mtokları kazanan arkdşlardan bahs ediyor ben bu snen teknoloji fakültesi elektrik elektronik mühendisliğini kazandım benm puanım türkiyede mühensilik faükltesindeki elektrik elektronik mühendisliği makine mühendisliği inşaat mühendisliği gibi birçok mühendisliğe yetiyodu ben düzlise mezunuyum 2 sene dersneye gittim mat2 yide mat1 de ileri düzeyde yapmaya başldm şimdi bazı arkdşlar ben mat2 yaptım onlar niye yapmıyo derken biraz daha dikatli olsun ben mat2 yaparak kazandm okul dan ek puan filanda gelmedi zaten düz lieliym fakülte kapatılsın derken tam olarak kime söz ediyorsnız onun söleyn sanki burda yoru yazanların hepsi odtü itü mezunu üst düzey projelerde çalışacak olan mühendisadayları kendinizi kandırmayın ayrıca teknik öretmenlerin mühendis ünvanı almarı olayı tamamen farklı onlar öretmen lark mezun oluptqa mühendislik istiyo ona bişey diyemem bende karşym çünki bende mf4 puanıyla kazdnm ve türkiyede mühendilik faüktesi bölümlerini kazna biliyodm yani kısacası teknoloji fakültelerie laf ederken mtoklara ayrı genel lise mezunlarına ayrı konuşun

    Diğer meselede teknoloji fakültelerinin kurulma amacı mezunların yani mühendilslik fakültesi mezunları sadecen teoride kalmalrı işi bilmemeleri (teknik üniler hariç katü itü gibi) teknoloji fakültesinin mühendislik faüktesinden tek farkı uygulamnında olmasıdır
    yani hem teorik dersleri alcaz hemde uygulama dersleri alcaz bizde eksrtra ugulama var teorik olark aynı bizim bölümler belkide daha zor olcak sırf uygulamadn dolayı laf edecekseniz ozman teknik ünilerde laf edin öle hacadan ben mat2 yaptm da kazandm niye onlar yapmyo diyenler teknoloji fakültelerinin mf4 ile genel lise lilerin kazandığı puanlara baksınlar çoğ mühendilik faüktesinden yüksek puanlarla giriyolar kime laf edeceğinizi doğru seçin


    Dava sonuçlandı mühendilkik faüktesi mezunları ile teknoloji fakültsi mezunları aynı ünavana ve imza yetkisine sahip olacaklar çünkü aynı müfredat ve eğitimi alcaklar hatta okdr laf diyosunuz sizede ekstra uygulama knsun biz daha çok yorulcaz çünkü
    Şuan bu yazımı okuyankar benm bu yazdığım tarihte kazandılarsa sıkntı yok çünkü şuanki kanunlara göre her hakımız var eğer ki tkenoloji fakülteeri kapatılır ise bizi etkilemez çünkü biz tercihlerimizi kanunlardan haberimiz olark yaptk hukukta kazanılmş hak diye bişey var kaptılsa bile bizden sonrakileri etkiler bizi ya mühensilik faüktesine gönderrler yada teknoloji fakültesinden mezun oluruz ve mühendis olark mezun olruz imza yetkisi filan herşeyimiz olur ki şuan öle b,i sıkıntı yok rahat olun


    Sokke zdiyorum mühendislik faüktesinin kazann arkdşlarım çok yüksek bi üninin mühensiliğini okmuyosnız paunlarak benden fazla yüksek yapmandız isteyen ler ösym tercih kılavuna baksınlar

    alın örenek hani mühendilik faüktesinin sanki bütün hepsi bizden 100 puan fazla ile girmiş gibi konuşlr yha



    2012 yılına göre


    Erzincan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğ mühednislik fakültesii MF-4 47 290.695


    Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Teknoloji Fakültesi) MF-4 35 289.198


    Gazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Teknoloji Fakültesi) MF-4 35 412.832(mühednislik okuyon arkdşlarım bu puan ile türkiyedeki nice mühendilik fakütesindeki bölümlere gidilebilir )


    Düzce Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği(Teknoloji Fakültesi) MF-4 19 317.01

    daha nice örenek var şimdilik bunları yazdım inanmayanlar tercih kılavuzuna bakarlar....




  • bu teknoloji fakülteleri neden açıldı mana veremiyorum. Meslek liselilerin önünü açmak falansa eğer yine de çok saçma. Türkiye'de mühendis fazlası var, hem de epeyce fazla. Yeni mühendis türetmenin ne manası var ki. Piyasa artık o kadar doyuma ulaştı ki, 3-5 okul hariç diğer okullardan çıkanlar mezun olduktan sonra yıllarca isşiz geziyor.

    Sbs sınavı da saçmalık. İnsan orta okulda yaşı küçük olduğu için hata yapabilir. Sbs'de kötü yapınca normal liseye gidemiyor mecburen meslek lisesine gönderiyor aileler, sona adam matematik fizik görmüyor doğru dürüst ve lys'de çuvallıyor. Herkese düz lise hakkı verilmeli. böyle saçmalık olur mu ya, puanın yetmezse git mesleğe yahut imam hatipe, hayatın bitsin sırf 14 yaşında hata yaptığın için, hayatının en avare çağlarında, daha çocukken.

    Sonra bir hatayı başka bir hata ile kapamak amacıyla meslek liselilere mtok adı altında avantaj sağlamaya çalışmak...

    Nerde çalışacak bu kadar adam gerçekten anlamak imkansız, herkes ama herkes mühendis oluyor artık, ve hiçbir manası kalmadı gerçekten bu ünvanın.

    Üniversite okuyanlar kolay iş bulurum hayalindeler, mezunlar ise lanet ediyorlar. Yakında atanamayan öğretmenlerden sonra karşımıza işsiz mühendisler ordusu çıkacak gibi görünüyor.

    Devlet görevini yapmıyor. İş bulma imkanı olmayan insanlara bol bol üniversite açarak okuma imkanı sunuyor, millet de bi halt olamadım bari mühendis olayım diyor, tuzağa düşüyor. Mezun olunca sap gibi kalıyor. Sonra dövlet bize bokmir.

    Uzun lafın kısası memleket pek iyiye gitmiyor. Kontenjan sınırlaması ve planlaması yapılması gerekirken, tam tersine son sürat yeni kontenjanlar fakülteler ikinci öğretimler açılıyor. Gençlerin 4 senesi ve emekleri çöpe gidecek. Hayal satıyorlar insanlar ve karşılığında oy bekliyorlar. İşe yarıyor da. Fakat hayaller boştur.

    100.000 ci adam mühendis ünvanı aldım diye çok sevinmesin, çünkü önünde kaç bin kişi olduğunu hesap etsin. Bu ünvanın ne kadar ayağa düştüğünü hesap etsin. Bir mesleğe 100 binden girilebiliyorsa gerçekten piyasada bir geçerliliği yok demektir (3-4 üniversite hariç)

    Allah yardımcımız olsun.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.