Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ? Mühendislik Fakültesi ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
106.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMF33

    Bu mesaj silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 7 Ocak 2014; 11:50:12 >
  • MMF33 senin derdin zaten teknoloji fakultesinden cikmakti ciktin ve gittin muhendislik fakultesi kazandin. Allah yolunu acik etsin ama neden hala teknoloji fakultesiyle ilgilendigini anlamiyorum. Yaran nedir. Heee diyeceksinki ben orayi yazacak arkadaslari uyarmak icin diyeceksin. senin mezun olacagin okuldan mezun olmus biri 2 digeri 4 yillik muhendis olan ayni sirkette calistigim 2 tane arkadas var ve daha dun onlara mukavemet momenti ile atalet momentini anlattim. Bende teknik egitim mezunu birisiyim. Umarim daha fazla komik duruma dusmeden bu anlamsiz ego tatminini yenebilirsin. Buyaziyi okuyan arkadaslarada bilgi amaciyla o 2 muhendis arkadasta eeskisehirden bir okuldan mezunlar. Sevgi ve saygilarla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sayın arkadaslar.
    Lutfen birbirimizi saygi cercevesinde dinleyip yazalim.
    Herkes kaliteden bahsediyor, fakat bir tarafta muhendis bir tarafta teknik ogretmen ama sohbet kahve muhabbeti gibi.
    "Biri hesaplar analiz eder, digeri uretir" deniyor ama bu iki isi yapan arasinda nasil bir buyukluk taslanabilir anlamiyorum.
    yıllar önce 70 yaşında italyan bir makine müh. tanımıştım, fabrikada tulumla gezer, kumpasını,yağdanlığını elinden bırakmazdı.
    Mühendis sadece hesaplamada ya da üretimde değil her asamada yer alabilmelidir.Yeri geldiğinde pc başında cam de çalışabilmeli yeri geldiğinde makinanın altına girip sorunu çözebilmelidir.
    Endustri bir yaris, rekabet ve ekip isidir.Birbirinize destek vermelisiniz emin olun yolunuz çok kesişecek ve firmanızda sorunu birlilkte sırtlamak ve çözmek zorunda kalacaksınız.
    Emo teknoloji fakultelerine karsi cikiyor, cikmak zorunda cunku uyeleri bastiriyor.
    Herkes puani yuksek diye hakli olarak savunma yapiyor.Sonuna kadar destekliyorum.Yuksek puan alan okur odtü, itü yapar havasini, ona kimsenin sozu olamaz.
    Ama yillardir Kibrista cok cok komik puanlarla paraya kuvvet muhendislik okuyanlara Emonun sesi cikmiyor. 2.basamak sınavına girmeye hak kazanamayanlar bu üniversitelerde mühendislik okudular.
    Uluslarasi kibris uni.girne amerikan, dogu akdeniz muhendislik puanlarina bir bakiniz lutfen, puan kriteri bile yok. Yökten de denklikleri var.(bir zamanlar öğrencilerin bir kayıt bir de mezuniyet töreni zamanlarında kıbrısa giriş çıkışları tespit edildiği için yök inceleme başlatmıştı ve iptale gitmişti diplomalar nette araştırınız.)
    Uluslararası kıbrıs üniversitesi bilg. müh. %75 burslu= 218 puan, teknoloji fakültesi falan da değil.
    www.derszamani.net
    Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Taban Puanları Başarı Sıralaması Bölümleri 2018 2019
    http://www.derszamani.net/uluslararasi-kibris-universitesi-taban-puanlari-bolumleri.html

    Orhangazi uni muh.fak. e-e muh bakin 280, marmara teknoloji fak. e-e muh 325.
    Puandan ziyade hangi kaliteli universitenin muh bolumunu bitirdiniz budur bahis konusu.Üniversite sizin yetenklerinize ve kişisel gelişiminize ne kattı!
    Afyon kocatepe muh. fak. mi yoksa gazi teknoloji fak mi? samimi cevap veriniz.(müh. fakültesi iyidir, teknoloji fakültesi kötüdür yaklaşımınızda kriter nedir)
    Muhendis, teknik ogretmen, teknisyen olarak ne uretiyoruz, hangi projelerde yer aliyoruz bunlari konusalim.
    Meslek liseleri teknisyen yetiştirir evet doğrudur.Ama neden mühendislik okumasın.Yada şöyle soralım düz liseler mühendis mi yetiştirir.
    İnanin yurtdisinda bizim burada yere goge sigdiramadigimiz universitelerin esamesi bile yok, anca ilk 500 e giriyoruz(hacettepe).
    Türkiyede kimya mühendisi olan arkadaşım istanbulda hatırı sayılır bir üniversiteden mezundu. Almanyada y.lisans yapmak istediğinde 2,5 yıl bilimsel hazırlık dersi alacağını söylediler.
    Matematiginiz cok iyidir, mühendislik için olmalıdır da, fakat 3 boyutlu dusunme yeteneginiz yoksa iyi bir mimar olamazsiniz.Sorun çözme, tasarım yeteneğiniz yönetim beceriniz yoksa iyi bir mühendis olamazsınız.Sadece eleme sinavidir ygs/lys. Yüksek puan alan iyi mühendis olur tezine katılmıyorum.
    Malesef ki ülkemizde tercihler puana göre yapılır, yetenek ve kabiliyet değilde puan nereye yeterse. Her bölüm her yerde de açılmamalı suyu çıktı çünkü.
    Teknik üniversitelerde yada konusunda etkin ve yetkin üniversitelerde açılır ona göre yatırım yapılır ve dünya standardında eğitim verilirse kendi milli üretimlerimizi yapmaya başlarız.Yoksa İphone5 sıralarında çok bekleriz.
    Konuyu egrisi dogrusuyla kritik ve analitik tartismakta fayda var.Bu ülke bizim hasetten, kibirden hiç birimiz karlı çıkmayacağımızı unutmayınız.
    Hakli cikmak ya da futbol gibi tartisirsanız konu uzar gider.
    Seviye dusmeye devam ederse cevap yazmayacagim.

    Konu hakkında samimi bilgi almak isteyenler özelden de yazabilirler.Tercih edecek arkadaşlar öncelikle o mühendislik alanına yetenekleri var mı yokmu onu araştırmalılar öncelikle.

    Herkese selam ve en derin saygilarimla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoser16 -- 7 Nisan 2014; 21:49:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kalitenin artmasına sonuna kadar katiliyorum ve destekliyorum. Üstteki yazımda da bunu belirttim.
    Her yere hatta her üniversiteye açılmaması gerektiğini, konuya yetkinliğe sahip üniversitelerde açılmasını da sonuna kadar destekliyorum. Hatta bir nüiversite sadece E-E müh konusunda ekol olsun , bir diğeri makina,gıda vs. Diğer bölümleri açarak yapacağı yatırımı tek bir mühendislik alanına harcayarak kaliteyi arttırmalıdırlar.

    Ama şuna katılmıyorum Gazi üniversitesi Teknoloji Fakültesi E-E Mühendisliği, Yeni açılmış daha yapılandırmasını bile tamamlayamamış bir üniversitenin mühendislik fakültesinden daha kötüdür.
    Gazi teknoloji fakültesinden mezun olan daha kalitesizdir gibi bir tezi doğru bulmuyorum.
    Malesef bugün kalitesi doğrultusunda müh. fakültelerini kapatmaya kalksanız, burada ben mühendislik fakültesi mezunuyum ve ben mühendisim diyen bir çok arkadaşın diplomasını sorgulamamız gerekir.

    Her zaman ve her yerde kaliteye ihtiyacımız vardır. Pratik her zaman birazda olsa teori gerektirir. Fakat her teori pratik içermeyebilir.

    Mühendislik okumak isteyen arkadaşlarıma tavsiyem 4-5 yıllık eğitim süreçlerini yabancı dil, mesleki eğitimler, seminerler, fuarlar ile geçirsinler üniversitenin verdiği eğitimlerle yetinmesinler.

    Çok uzun yıllardır kaliteli mühendislere ihtiyacımız var bu yeni bir konu değil.

    Herkese selamlar ve saygılarımla.




  • http://tmmob.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=9887&tipi=2 teknoloji fakultesindeki arkadaslar hakkimizi savunalim. Muhendislik hakkimizi elimizden almislar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik hakkınız alınmaz yeni Gelenler etkilenir diye düşünüyorum rahat olun :) Ama doğru karar. yenileri etkiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de artık sadece mf4 puanı ile yatay geçiş yapılabiliyor alternatif yaratmak isteyenler düşünsün derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ T kullanıcısına yanıt
    Ben Mühendislik Fakültesinde öğrenciyim. Kararın doğruluğu/yanlışlığı ile ilgili yorum yapmayacağım.

    Haberle ilgili yorum yapayım hukuki açıdan bildiğim kadarını en azından. Danıştay 8.Dairesi'nin verdiği karar bir "yürütmeyi durdurma" kararıdır. Yani bir tedbir kararıdır. Şu anda Tekn.Fakültesi mezunları Mühendis ünvanı alamıyorlar bugünden itibaren. Ancak, bu karar "esasa ilişkin karar" değildir. Dava devam edecek, esas hakkındaki karar da aynı yönde olursa Tekn.Fakültesi mezunları Mühendis olamayacaklar.
  • GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN GELEN AÇIKLAMA :
    İMZA YETKİSİ
    Değerli öğrencilerimiz ve öğrenci adaylarımız;
    13 Haziran tarihinde TMMOB tarafindan yapılan, Teknoloji Fakültelerinden mezun olanlara mühendislik ünvanı verilmesine ilişkin Yükseköğretim Kurulu kararının yürütmesinin durdurulduğuna ilişkin yazının kaydadeğer bir yanı bulunmamaktadır. 2 gün boyunca Danıştay 8. Mahkemesinin bu şekilde bir karar alıp almadığını araştırdık. Bu şekilde bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Danıştay'ın Teknoloji Fakültesi ile ilgili verdiği tek karar; 2013 yılındaki, Teknoloji fakültesi ile mühendislik fakültesi bünyesinde yer alan aynı isimli mühendislik programlarının birbiri ile eşdeğer olduğu ve teknoloji fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların ilgili dalın mühendisi unvanını kullanacakları yönündedir. TMMOB tarafından her yıl bu zamanlarda benzer karalama kampanyaları yürütülmekte ve özellikle tercih aşamasındaki adayları Teknoloji Fakültesinden uzaklaştırmaya çalışılmaktadır. Bu beyhude çabaları Teknoloji Fakültelerinin başarısını bir kez daha ortaya koymaktadır. Uygulamalı mühendis kavramını Türkiye'ye yerleştiren Teknoloji Fakülteleri karşısında eskimiş eğitim sistemlerini güncellemek yerine karalama kampanyalarına başvurmaktadırlar. Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerimiz gittikleri iş yeri eğitimlerinde standart mühendislik fakültesi öğrencilerinden daha iyi olduklarını göstermişler ve bir çok öğrencimiz henüz mezun olmadan saygın otomotiv kuruluşlarından iş teklifi almışlardır. Bu başarı karşısında gözleri korkan çeşitli mühendis odalarının tek amacı kendi iş sahalarına girecek donanımlı Teknoloji Fakültesi Mühendislerini engellemektir. Devletin resmi bir kurumu dışındaki bu gibi odaların asılsız haberlerine kulak asmamanızı rica ederiz.
    Saygıyla duyurulur


    ben böle bir yazı buldum




  • Arkadaş ben teknoloji fakültesi 2.sınıf ögrencisiyim genel lise kontenjanından girmişim sen beim elimden nasıl hakkımı alıyosun anlamadım


    1 Bende 100 puan düşük puanla adam mühendislik fakültesine gidiyo o mühendis becerisi ve zekasına sahip ben degilmiyim yani bu ne saçmalık
    2 Biz tercihimizde ve fakülteye kayıt sırasında davanın son hali kararı kapılara asılmıştı teknoloji fakültesi ve mühendislik fakültesi mezunları aynı
    müfredata sahip bu yüzden iki faküte mezunununda mühendis ünvanı kulanabilecek diye

    3 Bazı mühendislik fakültesi öğrencileri ilk önce puanları bizden çok düşük diye yorum yazıyor puanları açın bakın düşük olanıda var yüksek olanıda
    tercih rehberine bakın anlatıldıgı gibi bütün teknoloji fakülteleri düşük puanlarla kapatmıyor(bazılarının düşük olması sırf böyle yanlış yorumlardan dolayı olması) neredeyse tamamı başka bir üniversitede mühendislik fakültesini kazana biliyor bak tamamı demiyorum

    4 Bazıları mühendislik puanları çok düşük eskiden böyleydi şöyleydi diyolar teknoloji fakülterini kötülüyolar tercih rehberine bakmadıkları için mühendislik puanlarını teknoloji fakültesi düşürmedi mühendislik puanları düştü

    5 Bir tarafı mağdur etmek olmaz bu zamana kadar emek vermiş mühendislik fakültesi öğrencileri lütfen yazı yazarken ucunun nereye dokunacagına dikkat edin
    sizin kadar puan yapıp yanlış tercih etmiş insanların kaybolan senelerini paralarını unutmayın

    6 Teknoloji ve mühendislik fakültesi olarak bi fakülte olsun teknoloji fakülteleri kapatılsın bu zamana kadarki teknoloji fakülteleri ki 4.sene mezun verdiler onları ve okuyanları kapsamasın bundan sonra tek fakülte olsun eskisi gibi

    7 Aynı üniversitede teknoloji fakültelerinin puanlarının daha düşük olması bu tip anti reklamlardan kaynaklanıyor ve tmmob yüzünden

    LÜTFEN YORUMLARIMIZA DİKKAT EDELİM ŞUAN OKUYANLARI UNUTMAYALIM KARAR ÇIKSA BİLE BUNDAN SONRA TERCİH EDECEKLERİ ETKİLEMELİ Kİ
    HERKES ONA GÖRE TERCİH YAPAR SORUN KALMAZ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ KAPATILIR ÖĞRENCİLERİ MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİNE KAYDIRILIR OLAY BİTER ZATEN ŞUAN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİ SAYISI AZ SIKINTI OLMAZ ZATEN PUAN YETİYOR SIKINTI YOK Kİ ADAMIN LYS PUANINA GÖRE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE KAYDIRILIR HEMDE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİN PUANI DÜŞÜK MÜ YÜKSEK Mİ ANLARIZ ŞİMDİ YARI YOLDA BANA VAZGEÇTİK SENİN ELİNDEN DİPLOMAYI ALIYORUM DİYEMEZ Kİ HUKUKUN EN TEMEL KURALIDIR VERİLEN HAK GERİ ALINAMAZ




  • GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN GELEN AÇIKLAMA :
    İMZA YETKİSİ
    Değerli öğrencilerimiz ve öğrenci adaylarımız;
    13 Haziran tarihinde TMMOB tarafindan yapılan, Teknoloji Fakültelerinden mezun olanlara mühendislik ünvanı verilmesine ilişkin Yükseköğretim Kurulu kararının yürütmesinin durdurulduğuna ilişkin yazının kaydadeğer bir yanı bulunmamaktadır. 2 gün boyunca Danıştay 8. Mahkemesinin bu şekilde bir karar alıp almadığını araştırdık. Bu şekilde bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Danıştay'ın Teknoloji Fakültesi ile ilgili verdiği tek karar; 2013 yılındaki, Teknoloji fakültesi ile mühendislik fakültesi bünyesinde yer alan aynı isimli mühendislik programlarının birbiri ile eşdeğer olduğu ve teknoloji fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların ilgili dalın mühendisi unvanını kullanacakları yönündedir. TMMOB tarafından her yıl bu zamanlarda benzer karalama kampanyaları yürütülmekte ve özellikle tercih aşamasındaki adayları Teknoloji Fakültesinden uzaklaştırmaya çalışılmaktadır. Bu beyhude çabaları Teknoloji Fakültelerinin başarısını bir kez daha ortaya koymaktadır. Uygulamalı mühendis kavramını Türkiye'ye yerleştiren Teknoloji Fakülteleri karşısında eskimiş eğitim sistemlerini güncellemek yerine karalama kampanyalarına başvurmaktadırlar. Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerimiz gittikleri iş yeri eğitimlerinde standart mühendislik fakültesi öğrencilerinden daha iyi olduklarını göstermişler ve bir çok öğrencimiz henüz mezun olmadan saygın otomotiv kuruluşlarından iş teklifi almışlardır. Bu başarı karşısında gözleri korkan çeşitli mühendis odalarının tek amacı kendi iş sahalarına girecek donanımlı Teknoloji Fakültesi Mühendislerini engellemektir. Devletin resmi bir kurumu dışındaki bu gibi odaların asılsız haberlerine kulak asmamanızı rica ederiz.
    Saygıyla duyurulur


    ben böle bir yazı buldum ne kadar doğru bilmiyorum




  • DUYURU

    Danıştay 8. Dairesi’nin Teknoloji Fakültesi mezunlarının mühendis unvanı almalarıyla
    ilgili yürütmeyi durdurma kararının anlaşılması için aşağıda yapılan açıklamaya
    ihtiyaç duyulmuştur;


    1. Danıştay 8. Dairesi tarafından alınan yürütmeyi durdurma kararı Teknoloji
    Fakültesi mezunlarının mühendis unvanı alıp almayacakları ile ilgili
    değildir.

    2. Durdurma kararı Teknoloji Fakültesi mezunlarının mühendis unvanı
    alacaklarına yönelik YÖK tarafından alınan kararın, alınma biçimiyle ilgili
    yürütme esnasında oluşan bir usul eksikliği olduğu iddiasından
    kaynaklanmaktadır.

    3. Alınan durdurma kararı Teknoloji Fakültesi mezunlarının mühendis unvanı
    almalarına engel değildir.

    4. Kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve kafa karışıklığı oluşturan haber ve yazılara
    itibar edilmemelidir. YÖK gerekli mevzuat ve işleyiş düzenlemesini yaparak
    oluşan karışıklığı en kısa zamanda giderecektir.



    YÖK tarafından “24.07.2013 tarihli ve 23 sayılı karar”a binaen ilgili birimlere
    gönderilen yazı; Mühendisler ve Mimarlar Odasının kamuoyunda sebep olduğu bilgi
    karmaşasını ortadan kaldırmak ve Teknoloji Fakültesi öğrencileri ve ailelerini de
    bilgilendirmek üzere ve aynı üniversite içerisinde bulunan farklı fakültelerden mezun
    olacakların alacakları unvan durumunu içermektedir.

    Bu yazı “2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 43/b maddesi
    uyarınca, Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan
    aynı isimli mühendislik programlarının birbirleriyle eşdeğer olduğuna,
    Teknoloji Fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların da ilgili
    dalın mühendisi unvanını kullanacağı” hususunda bir bilgilendirme içermektedir.

    Danıştay 8. Dairesi tarafından bir durdurma kararı verildiği doğrudur; ancak bu
    durdurma kararı YÖK tarafından yapıldığı düşünülen “yürütme biçiminde oluşan bir
    usul eksikliği olduğu iddiası” ile açılan bir davanın kararıdır. Şöyle ki; durdurma
    kararı yukarıda da belirtilen ilgili yazının Üniversitelerarası Kurulun önerisi üzerine
    Yükseköğretim Kurulunca verilmesi gerekirken Yükseköğretim Yürütme Kurulu
    tarafından alınması üzerine dava açılmıştır.
    Alınan durdurma kararı Teknoloji Fakültesi mezunlarının mühendis unvanı
    almalarına engel değildir. Mühendis ve Mimar odaları durdurma kararını
    açıklamayarak toplum nezdinde kafa karıştırıcı ve yanıltıcı beyanlar vermektedirler.
    Sadece usul eksikliği iddiası kaynaklı bu durum doğrultusunda YÖK’ün ilgili birimleri
    gerekli müdahaleleri gerçekleştirmektedir. Bu konuda endişe duyulacak herhangi bir
    durum bulunmamaktadır. Gerek öğrenim gören öğrencilerimiz gerek Teknoloji
    Fakültesi’ni tercih edecek öğrencilerimiz ve gerekse ailelerimiz yapılan bu yanıltıcı
    haber ve duyurulara itibar etmemelidir.


    Mühendislik Eğitimi veren Teknoloji Fakültesi’nden mezun öğrencilerin aşağıda yazılı
    olan ülkemiz kanun ve yönetmeliklerine göre mühendis unvanı taşıyacakları açıkça
    ifade edilmiştir; “3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun (Resmi Gazete
    ile neşir ve ilanı: 28/VI 1938-Sayı: 3945) No.3458 Kabul tarihi 17-VI-1938 (28 Haziran
    2000 tarihinde yayınlanan 601 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile
    değiştirilmiştir.) mimar ve mühendislerin çalışma esaslarını düzenlemektedir. Buna
    göre;

    Madde 1 - Türkiye Cumhuriyeti hudutları dahilinde mühendislik ve mimarlık unvan ve
    salahiyeti ile sanat icra etmek isteyenlerin aşağıda yazılı vesikalardan birini haiz
    olmaları şarttır:
    a) Mühendislik veya mimarlık tahsilini gösteren Türk yüksek mekteplerinden
    verilen diplomalar;
    b) Programlarının yüksek mühendis veya mimar mektepleri programlarına muadil
    olduğu kabul edilen bir ecnebi yüksek mühendis veya yüksek mimar
    mektebinden diploma almış olanlara usulüne tevfikan verilecek ruhsatnameler”
    c) Türk Teknik Okulu mühendis kısmı ile programlarının buna muadil olduğu
    kabul edilen memleket dahilindeki diğer mühendis veya mimar mekteplerinden
    verilen diplomalar;
    d) Programlarının Türk Teknik Okulu Mühendis kısmı programlarına muadil
    olduğu kabul olunan bir ecnebi mühendis veya mimar mektebinden diploma
    almış olanlara usulüne tevfikan verilecek ruhsatnameler.

    Teknoloji Fakülteleri Yüksek Öğretim Kurumu önerisi ile üniversitelerin sanayi ile
    işbirliğini arttırmak, uygulama yönü kuvvetli mühendisler yetiştirmek amacıyla,
    13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu
    kararı ile kurulmuştur.

    Tüm öğrencilerimize ve kamuoyuna önemle duyurulur.



    BÖLE BİR AÇIKLAMA VAR KAFA KARIŞIKLIĞI İLE İLGİLİ




  • abi bu yıl tercih yapmayı düşünüyodum noluyo bunlara biri açıklayabilir mi ???
  • DOSTUM BEN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNDEYİM OLAY ŞU

    HOCALARIMA SORDUM HABERLERİ GÖRÜNCE YAPILANLAR TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİN TERCİH EDİLMESİNİ ENGELEMEK BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL DEDİ

    SEN KAFANIN RAHATLAMASI İÇİN TERCİH EDECEĞİN ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİ İŞLERİNİ ARA BİLGİ AL

    BAK BEN BİLDİĞİMİ GÖRDÜĞÜMÜ YAZAYIM

    DERSLERİN AZ OLDUĞUNU AYNI OLMADIKLARINI YAZMIŞLAR YA YALAN AÇ BAK MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİNİN DERSLERİNİ ÜNİVERSİTELERDEN

    AYNI OLDUĞUNU GÖRECEKSİN HATTA NE YAP BİLİYORMUSUN DERS İÇERİKLERİNE BAK ONLARINDA AYNI OLDUĞUNU GÖRECEKSİN

    BİRKERE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİ KURAN YÖK MÜDEK İN BELİRLEDİĞİ DERSLERİ ZATEN TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİNE ALDIRIYOR

    ORTALAMA BİR MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNİ DERS KREDİLERİNDEN DAHA FAZLA BAK BEN DİYORUM AÇ ARAŞTIR BAK GÖRÜRSÜN

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ =TEORİ+UYGULAMA


    BAZILARI DEMİŞKİ MÜHENDİS DEDİĞİN HEP MASA BAŞINDA ÇALIŞIR GİT MÜHENDİSLERİN ÇALIŞTIĞI YERLER BAK BAKAIL DEDİKLERİ GİBİ Mİ

    AMA ŞÖYLE BİŞEY VAR ÇOK TECRÜBELİ HALE GELİRSİN YÖNETİCİ POZİSYONUNA GEÇERSİN ŞEF FİLAN OLURSUN O AYRI

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİN EN GÜZEL YANI ŞU 4.SINIFIN 1.DÖNEMİ ANLAŞMALI ŞİRKETLERDE STAJ YAPIYOSUN VE İŞİ ÖĞRENİYOSUN KENDİİ SEVDİRİRSEN

    SENİ İŞE ALIYOLAR ÖRNEK HANGİ ÜNİ OLDUGUNU TAM HATIRLAMIYORUM ARAŞTIR BUURSUN

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNDE 72 TANE ÖĞRENCİ STAJ YAPTIKLARI YERDEN 60 TANESİ İŞ TEKLİFİ ALMIŞLAR


    HANİ DİYOLARDI YA 2 SENE ÖNCE İŞVERENLER GÜVENMEZ DİYE YİNE KARALAMA ÇALIŞMLARI YAPIYOLARDI DEDİKLERİ OLMADI ZATEN İMZA YETKİSİ VAR MÜHENDİS

    OLARAK MEZUN OLUYOSUN TEORİ DERSİN AYNI EKSTRA UYGULAMA DERSİ ALIYOSUN İŞ VEREN SENİ NEDEN SEÇMESİN


    UNUTMA TMMOB YASA ÇIKARTAMAZ VEYA İMZA YETKİSİ VERİP VERMEME ONA AİT DEĞİL SIRF HERSENE DAVA AÇIYOLAR BÖYLE SENİN GİBİ TERCİH AŞAMASINDAKİ


    ÖĞRENCİLERİN KAFASINI KARIŞTIRMAK TERCİH EDİLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN BİR MÜHENDİSLİK FAÜKÜLTESİNDEKİ ARKAŞIM HOCASINA SORDU O BİLE SIRF BU HABERLİ PUANLARI DÜŞŞŞSÜN DİYE YAPIOLAR DEMİŞ


    BAK TMMOB SADECE TEKNOLJİ DAKÜLTELERİNİ DEĞİL MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNİNDE AÇILMASINI İSTEMİYOR MÜHENDİS FAZLASI OLMASIN EKMEĞİMİZDEN

    OLMALAIM DİYE AMA DEVİR ESKİSİS GİBİ YAN GEL YAT BİR İMZA AT PARANI AL DEVRİ DEĞİL HERŞEYDE OLDUGU GİBİ MÜHENDİSLER ARASINDADA ARTIK İŞİ BİLEN


    MÜHENDİSLER TERCİH EDİLİYO İŞ İLANLARINI AÇ BAK KARDEŞİM


    TAMAM SEN YİNEDE TAM BİLGİ İÇİN DEDİKLERİMİ YAP ÜNİVERSİTLERİ ARA İŞ YERLERİNE GİT TECRÜBELİ MÜHENDİSLERE SOR BUKADARDA İDALIYIM


    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE OKUYAN KARDEŞLERİM BANA KZIMASIN ONLARDA ZATEN İŞ BULUR TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ DAHA BU SENE YENİ MEZUN VERDİ YANİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEZUNU ÖĞRENCİ İŞ BULAMIYORSA ONUN NEDENİ TEKNOLOJİ FAKÜTESİ DEĞİLDİR BUNDAN 4 5 SENE SONRASI İÇİN İSE TERCİH EDECLER

    ONA GÖRE TERCİH YAPAR SIKINTI OLMAZ

    BU ARADA ANLATILDIĞI GİBİ SADECE TEKNİK LİSELİLER TERCİH ETMİYO TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİ YENİ DÜZENLEMEYLE %30 TEKNİK LİLELİER YANİ MTOK %70 GENEL


    LİSELİER TERCİH EDECEK


    MTOKU KAZANAN ÖĞRENCİLERDE DİREK MÜHENDİSLİK MÜFREDETANA BAŞLAMIYACAK 1 SENE BİLİMSEL HAZIRLIK SINFI VAR ORDA FİZİK MATEMATİK VE KİMYA

    DERSLERİ ALIYOSUN EKSİK VARSA DİYE SINAVA TABİ TUTULUYOSUN GEÇERSEN MÜHENDİSLİK DERSLERİ ALMAYA BAŞLIYOSUN



    BEN GENEL LİSEDEN KONTENJANINDAN GİRDİM DİREK BAŞLADIM DÜZ LİSE MEZUNUYUM ÇOĞU ARKADAŞIM ANADOLU ÖĞRETMEN,ANADOLU LİSESİ VE FEN LİSESİ

    MEZUNU ÖYLE ANLATILDIĞI GİBİ ÖĞRENCİLERİN KALİTESİ DÜŞÜK FİLAN DEĞİL ONA BAKARSAN PUANLARN AÇ BAK NE DÜŞÜK SIRALMALMALRLA PUANLAR KAPATAN


    MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ VAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkliyiz -- 18 Haziran 2014; 3:14:34 >




  • İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Yok imza yetkisi varmış, yok teknoloji fakültesi seçilmesin diye yapılıyormuş hikaye bunlar. Ben sonuca bakarım. Danıştay ne dedi. Mühendis ünvanı verilmesini kararını iptal etti. Yani ünvanınız yoksa imza yetkinizde yoktur. Bu kadar iyise anlattığınız fakülte niye puanları bu kadar düşük. Sorarım size puanınız mühendislik fakültelerine yetseydi ne yapardınız? Burada tercih edecek arkadaşlarımızı yanlış yönlendirme hakkınız yok. Tercih edecek arkadaşlara tavsiyem; Arkadaşlar burası Türkiye. Ne olacağı belli olmaz. Bundan 2 ay öncesine kadar ünvanları vardı Teknoloji fakültelerinin Şimdi yok. Bu riske girmeye değer mi? Ayrıca hangi fakültenin iyi olduğuna sektör karar verecektir.


    Edit: Ayrıca bazı arkadaşlar bulundukları Fakültelerdeki açıklamaları yazmışlar. Adamlar hiç dermi bizim fakültemiz mezunları şu an ünvan alamıyor diye. Yok araştırmışlar öyle bir belge yokmuş. Eğer o fakülteler adam akıllı fakülte olsalardı TMMOB duyuru sayfasında kararın pdf bulunuyor. Oradan belgenin aslını görebilirsiniz. Fakülteleriniz daha bunu beceremiyor. Sizin fakülteleriniz değil mi bu olaylar daha dava aşamasındayken öğrencilere merak etmeyin imza yetkiniz var diye. Daha dava sonuçlanmamış milleti aldatan. Birşeyler yapıyorsunuz bari adam akıllı yapın.




    Kararın pdf ekledim. (Link



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasta Siempre Comandante -- 18 Haziran 2014; 16:25:21 >




  • al işte senin hiç birşeyden haberin yok ki arkadaşım mahkemeden haberin yok bu ara karar tmmob biliyomsun mühendislik fakültesini de açılmasını istemiyor sırf mühendis fazlası olmasın ekmeğimiz çalınmasın diye mahkeme şöyle olur git araştır bide öyle gel konuş bir olayın sonucu kesin bile olsa ititraz durumunda veya açılan davada mahkeme durdurma kararı verir usul böyledir tmmob de bunu bildiği için tam lys sınavı zamanında bunu yapıyor her sne aynı olay


    2. olarakta bu mahkeme kararını bile anlamamışsın tmmobnin sitesinden okumuşusun onların kamuoyunu yanış yönlendirmesine alet oluyosun

    bikere o kararın imza yetkisiyle alakası yok anlamdan burda tercih edecek adayları yanlış yönlendiren sensin nerden duydun imza yetkisi yok diye sağdan soldan

    senin gibi kulaktan dolma bilgilerle yorum yapanlar var sende öylesin bense kaynak gösteriyorum üniversitleri ara sor diyorum git mühendislerler konuş diyorum sense

    halen kendince yorum yapıyosun


    demisisn ki puanınız mühendislik fakütesine yetseydi hangisini tercih ederdiniz bikere öyle bişey yok teknoloji ve mühendislik fakültelerini punalıını ve sıralmarına

    bak ben senin gibi öyle böyle demiyorum delil gösteriyorum hani kazanamıyomuşuz ya :)) güldürdün beni

    örenek vereyim

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Gazi üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 371,35090

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Atatürk üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 315,360

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Düzce üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 281,24333301,4431

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İÖ) Cumhuriyet üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 252,082

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Süleyman demirel üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF-309,878

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Selçuk üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 326,179

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Sakarya üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 331,26

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İÖ) Kırıkkale üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 285,28

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Karabük üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 282,46029



    Makine Mühendisliği Atatürk üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 261,38

    Makine Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ) Afyon kocatepe üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 244,7

    Makine Mühendisliği (İÖ) Atatürk üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 240,0(mtoktan bile düşük saygısızlık yapamıyorum sadece teknoloji fakülteleri öğrencilerinin zanedildiği gibi düşük puanlarla girmiyo)


    Makine Mühendisliği Gümüşhane üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi MF- 242

    Makine Mühendisliği Sakarya üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 300,223

    Makine Mühendisliği Karadeniz teknik üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF-316,78669

    Makine Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ) Sakarya üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 257,31

    Makine Mühendisliği Mustafa kemal üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 258,65


    Makine Mühendisliği Erzincan üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 246,70


    bunun gibi nice örnek var açın tercih rehberini bak ben yinede bu puanları beğenmiyorum 2 3 seneye dahada artacak merak etme kardeşim


    demisin ya tercih edilmez burası türkiye diye doğru bak artık teknoloji fakülteleri tercih edilmeye başlandı bile bu sene mezun verdiler ve tercih edilmeye başlandılar

    bile ya git biraz araştır ondan sonra gelde sen asıl öğrencileri yanlış yönlerndirme

    puanların bekledeğimden düşük olması yeni açıldığı için bide sizin gibi bilgisi olmayan ama kendince yorumlarını kesin bilgi gibi aktarmaya çalışanlardan dolayı









    adam akıllı yapın demişsin doğru konuş haddini aşma sana soracak değiliz ne konuşacağımızı ben orda mühendislik fakültesinde okuyan arkaşlarım demişim bir önceki yorumumda sen akkılı konusun diyosun bu kadar gerilemenizin nedeni bellii



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkliyiz -- 18 Haziran 2014; 19:17:06 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakkliyiz

    al işte senin hiç birşeyden haberin yok ki arkadaşım mahkemeden haberin yok bu ara karar tmmob biliyomsun mühendislik fakültesini de açılmasını istemiyor sırf mühendis fazlası olmasın ekmeğimiz çalınmasın diye mahkeme şöyle olur git araştır bide öyle gel konuş bir olayın sonucu kesin bile olsa ititraz durumunda veya açılan davada mahkeme durdurma kararı verir usul böyledir tmmob de bunu bildiği için tam lys sınavı zamanında bunu yapıyor her sne aynı olay


    2. olarakta bu mahkeme kararını bile anlamamışsın tmmobnin sitesinden okumuşusun onların kamuoyunu yanış yönlendirmesine alet oluyosun

    bikere o kararın imza yetkisiyle alakası yok anlamdan burda tercih edecek adayları yanlış yönlendiren sensin nerden duydun imza yetkisi yok diye sağdan soldan

    senin gibi kulaktan dolma bilgilerle yorum yapanlar var sende öylesin bense kaynak gösteriyorum üniversitleri ara sor diyorum git mühendislerler konuş diyorum sense

    halen kendince yorum yapıyosun


    demisisn ki puanınız mühendislik fakütesine yetseydi hangisini tercih ederdiniz bikere öyle bişey yok teknoloji ve mühendislik fakültelerini punalıını ve sıralmarına

    bak ben senin gibi öyle böyle demiyorum delil gösteriyorum hani kazanamıyomuşuz ya :)) güldürdün beni

    örenek vereyim

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Gazi üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 371,35090

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Atatürk üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 315,360

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Düzce üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 281,24333301,4431

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İÖ) Cumhuriyet üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 252,082

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Süleyman demirel üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF-309,878

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Selçuk üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 326,179

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Sakarya üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 331,26

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İÖ) Kırıkkale üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 285,28

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Karabük üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 282,46029



    Makine Mühendisliği Atatürk üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 261,38

    Makine Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ) Afyon kocatepe üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 244,7

    Makine Mühendisliği (İÖ) Atatürk üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 240,0(mtoktan bile düşük saygısızlık yapamıyorum sadece teknoloji fakülteleri öğrencilerinin zanedildiği gibi düşük puanlarla girmiyo)


    Makine Mühendisliği Gümüşhane üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi MF- 242

    Makine Mühendisliği Sakarya üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 300,223

    Makine Mühendisliği Karadeniz teknik üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF-316,78669

    Makine Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ) Sakarya üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 257,31

    Makine Mühendisliği Mustafa kemal üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 258,65


    Makine Mühendisliği Erzincan üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 246,70


    bunun gibi nice örnek var açın tercih rehberini bak ben yinede bu puanları beğenmiyorum 2 3 seneye dahada artacak merak etme kardeşim


    demisin ya tercih edilmez burası türkiye diye doğru bak artık teknoloji fakülteleri tercih edilmeye başlandı bile bu sene mezun verdiler ve tercih edilmeye başlandılar

    bile ya git biraz araştır ondan sonra gelde sen asıl öğrencileri yanlış yönlerndirme

    puanların bekledeğimden düşük olması yeni açıldığı için bide sizin gibi bilgisi olmayan ama kendince yorumlarını kesin bilgi gibi aktarmaya çalışanlardan dolayı









    adam akıllı yapın demişsin doğru konuş haddini aşma sana soracak değiliz ne konuşacağımızı ben orda mühendislik fakültesinde okuyan arkaşlarım demişim bir önceki yorumumda sen akkılı konusun diyosun bu kadar gerilemenizin nedeni bellii








    Şimdi kardeşim tek tek cevap vereyim.



    Öncelikle verdiğin üniversiteler farklı. Tabiki Ankara ve İstanbul'da bulunan okulların puanı diğer Anadolu illerinden fazla olacak. Sonuçta ülkenin en büyük 2 kentini Erzurum gibi yerlerle karşılaştırman yanlış. Ben aynı üniversitelerin Teknoloji ve Mühendislik fakültelerinden bahsettim.



    2) İmza yetkisi olayı. TMMOB vermemekte ısrar ediyordu. En sonunda bu konudada Fırat Üniversitesine yollanan yazı paylaşıldı ve bizde dedik ki tamam imza işi tamam. Farkındaysan o belgede yazan kararı danıştay şimdi bozdu. Yani Teknoloji fakültelerinin tanınmasını ve imza yetkisini almasını sağlayan karar. Bildiğin üzere imza yetkinin olması için Mühendis odalarına kayıt olman lazım. Bu son danıştay olayından sonra TMMOB imza yetkisi vermeyecektir. Çünkü TMMOB'um mahkum kılan karar danıştay tarafından durdurulmuştur. Bir sonraki karara kadar imza yetkiniz yok bunu söyleyeme çalışıyorum. Umarım açıklayıcı olmuştur.


    Beni suçlamışsın yanlış yönlendiriyor diye. Ben sizin kafanızda değilim. Gördüğünüz gibi ayılıp bayıldığınız YÖK bile Danıştay karşısında el mahkum. Belki imza yetkisi alacaksınız ama belkide alamayacaksınız. Ben bundan bahsediyorum. Hala bir belirsizlik var. Ben insanlara kafanız rahat olsun Teknoloji fakültelerine gidin diyemem. O vebali alamam. Millet size güvenecek gidecek sonra imza yetkisi(imza yetkisini geçtim durdurulan kararda direk mühendislik ünvanından bile bahsediyor. Yani mühendis ünvanı ile mezun olamayabilirsiniz) alamayacaksınız. Burası Türkiye. Burada kimlerin hakları yeniliyor. Kendinizi çok güçlü saymayın. Bir bakmışsınız mühendis ünvanınız bile elinizden gitmiş.



    3)Teknoloji fakülterinin durumunu çok iyi biliyorum. Teknik Eğitim fakültelerinden devişirildi. Bir ön hazırlık bile yapılmadan direk mühendis eğitimi vermeye başladı. Yıllarca teknik eğitim üzerine eğitim veren ve lab koşulları ona uygun olan fakülteyi direk mühendislik eğitimi verdirmek ve hemen başarı beklemek ne kadar doğrudur bilemiyorum.




    4)TMMOB bunu her sene yapıyor demişsin. Danıştay öyle bir kurum mu? Demekki fakültelerinizde bir sıkıntı var ve hükümetin ve yökün sonuna kadar arkanızda. Böyle bir güçlü durumda iken bile Danıştayın durdurma kararı düşündürücü. TMMOB ne ki gücü neye yetsin. Yani TMMOB oyun yaparak sizi engellemesi size ne kadar mantıklı geliyor. Arkanızda tüm güç var ve hala TMMOB böyle bir durumda istediğini alabiliyorsa fakülterinizin bir eksikliği var.





    5) Bunu daha öncede yazmıştım şimdi yine yazıyorum. Bize hep nasıl hava atıyorsunuz. Yok efendim biz uygulamalı eğitim alıyoruz ağırlıklı. 2 dönemimizi stajda geçiriyoruz. Asıl mühendis biziz diyorsunuz bize. Peki bakalım çok beğendiğiniz YÖK Teknoloji Fakülteleri hakkında ne diyor.



    "Teknoloji fakültelerinin, en yaygın olarak ABD‘de olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde mevcut olduğu, Teknoloji Fakültesi bünyesinde Mühendislik (Engineering) ve Mühendislik Teknolojisi (Engineerring Technology) bölümleri olduğu, örneğin makine mühendisliği ve makine mühendisliği teknolojisi olarak unvan aldıkları, mühendislik bölümü mezunlarının unvanı "mühendis", mühendislik teknolojisi bölümü mezunlarının unvanı "teknolojist" veya "teknolog" olduğu,MÜHENDİSLİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMLARINDA DAHA AZ MATEMATİK VE TEORİ VERİLDİĞİ, MÜHENDİSLİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMININ 4 YIL SÜREN VE LİSANS DERECESİ VEREN UYGULAMAYA VE İMALATA YÖNELİK BİR EĞİTİM OLDUĞU, MÜHENDİSLİK PROGRAMI MEZUNUNUN "TASARIM YAPAN", MÜHENDİSLİK TEKNOLOJİSİ MEZUNUNUN İSE "TASARIM UYGULAYAN" OLARAK GÖRÜLDÜĞÜ" , teknolojistin unvan, yetki ve sorumluluğunun bizim mevzuatımızda henüz mevcut olmadığı.........."





    Yazı açık. Büyük harfle yazılan yerde uygulama eğitim ağırlıklı alan kişinin teknolog olduğu tasarım yapanın ve daha fazla teori eğitimi alanın MÜHENDİS olduğu, uygulama ve imalata yönelik eğitim alanın ise TEKNOLOG olduğu açıkla belli edilmiş. Bunu diyen ben değil YÖK'tür. İsteyene link yollayabilirim. Zaten danıştay durdurma kararını sırf bu yüzden vermiş bile olabilir. Teknolog müfredatıyla mühendis olunmaz. TMMOB bunun mücadelesini veriyor.




  • Hasta Siempre Comandante kullanıcısına yanıt
    kardeşim benim gönlü güzel kardeşim ben soru sormadım ki cevap veresin bende senin benim dediklerime karşı sölediklerine tek tek yorum yapayım.


    1 kardeşim sen yorumun yukarıda sen aynı üniversite diye bir şey dememişsin yani herhangi bir üniversitenin bünyesindeki mühendislik ve teknoloji fakültesi arasından hangisi seçerdiniz dememişsin ama neyse bak şimdi kendi dediğinle çelişiyorsun dediğin gibi olsaydı kazandığım yerdeki teknoloji fakültesindense başka bir yerde kazandığım mühendisilik fakültesini seçerdim öyle değil mi çünkü senin yukarıda verdiğin mesaj şu teknoloji fakültesini seçenler mühendislik fakültesine puanı yetmediği için tercih ediyor ve mühendis olmaya çalışıyor böyle bir şey yok onu demek istiyorum.Benim ve arkaşlarımın hepsinin mühendislik fakültelerinede puanları yetiyordu. o belirtiğim puanlar zaten taban puanlar yani tavan puanı ve orta puan alan öğrencileri nerelere gidebilrdi sen anlarsın.

    şunada geleyim bak ne demişim orada puanlar yinede düşük bunun nedeni de yeni açıldığı içi daha 4 sene oldu insanlar temkinli davranıyor ve kamuoyunda böyle yanlış olan bilgiler oda zamanla artacaktır(bu benim düşüncem)

    bak demişim ki arkadaşa sen yinede üniversitelerin öğrenci işlerini ara ve bilgi al benim kimsenin geleceğini karartma amacım yok ben kendi düşüncemi söylüyorum ve bilgi alması için üniversiteleri aramasını söylüyorum ve mühendislerle konuşmasını öneriyorum.(gerçek bilgiler ışığında)

    2 burada da bilgi eksikliğin var demişşisin ki odalara kayıt olamayacak bu son dava ara karar sonucunu okumusundur bu karada mühendislik fakülteleri hariç diplomlarında ünvan yazılmayacaktır deniyor bu şu değil sen mühendislik eğitimi almıyorsun ve mühendis olamıyorsun
    bu karar göre şu olcak teknoloji fakültesi mezununda örnek vereyeim "a üniversitesi teknoloji fakültesi makine mühendisliği bölümü mezunu" burda sadece ünvan tarşması var oda yökün teknoloji fakültesini oluşturuken küçük bi hatasını bulmuş tmmob hemen dava açmış zaten yer arıyor dava açmak için
    gelelim karara bu ara karar bak arkadaşım sonucun kesinliği ne olursa olsun mahkeme araştırma yapmak için ilerdei daha büyük hatalar olmasın diye usul gerieği hemen işleyişi durdur ama asıl karar en sonda açıklanır bu ara karar ama tmmob kamu oyuna öyle lanse ettiki artık teknoloji fakülteleri mühendis vermiyecek sanki davanın esas sonucumuş gibi.Bu kararda düzeltilecektir zaten.

    biz siz diye kimseyi ayırmana gerek yok kardeşim ben hiç bir yerde yökü savunmadım ama tercih yaparkende tmmob değil devletin kurumu olan yöke göre tercih yaptım ve tmmob ye değil yökün kararına bakarım tercih yaparken eşit olduğunu devlet bana söyledimi dava sonuçlanmışıydı evet ozman ben tercihimi ona göre yaparım ve yaptım zaten teknoloji fakültesinide mühendislik fakültesinide kazanıyordum teknoloji fakültesini tercih ettim.

    Altının çizerek söylüyorum ben vatandaşı olduğum develete güvenerek iş yaparım tmmob ye göre değil.


    3 Demişsin ki teknoloji fakültesini çok iyi bilmiyorum kardeş emin ol hiç birşey bilmiyorsun ben teknoloji fakültesinde okuyorum dediklerin doğru değil bunu bizzat ben görüyorum misal teknolji fakülteleriyle teknik eğitimin bir bağı yok bunu defalarca açıkladılar bende gördüm zaten teknik eğitimin öğrencilerine hangi paun türüyle tercih yaptılarına okudukları bölümdeki derslere bakarsan görürsün


    lab koşularına gelince mühendislik fakültelerinin lab oşuları neyesse teknoloji fakültelerinin lab koşuları daha fazla çünkü lab dediğin uygluma demektir.

    sana şöyle bir örnek vereyeim ben lab sınavım vardı osiloskobun çalışma prensibini anlamam gerekiyordu hocamın bana anlatagı ile video paylaşım sitelerinde
    mühendislik fakültesinin bazı videoları baktım faydalandım herşeyimiz aynı lab koşuları işleyiş herşey benimde çok işime yaradı (ileride teknoloji fakülteri videolarıda olur)

    zaten uygulam derslerinden kast edilen de bu mühendislik fakültesinden daha fazla görmemiz.

    zaten baştna beri yazıyorum teknoloji fakültesi=teori+uygualma(en az mühendislik fakültesi kadar teori)

    bak bi daha diyorum dersleri aç karşılarıtr görürsün hatta içerikilerine bka görürüsün.

    ben hiçbir zama mühendislik fakültereinin teorisi iyiyse bizim uygulamamız iyiy demedim biz hem teori hemde uygulama dersi alıyoruz kardeşim kabulnemek isteyitosunuz aladımda gerçek bu kusura bakamayın





    4 TMMOB fakültelerde skıntı oldugundan değil ekmeğimizi kaybedecez diye yapıyor halbuki olması gereken bu rekabeti artıracaksın ki

    gerçek mühendis ortaya çıksın ona bakarsanTMMOB mühendislik fakültesininde açılmasını istemiyor bunu biliyosundur zaten bak diyelim ki teknoloji fakülteleri kapatıldı TMMOB istediği gibi mühendisilik fakülteriinin kontenjanında azaltıldı piyasadaki mühendis ne diyecek ben işi bilsemde bilmesemde beni işe alacakla çünki

    imzam olmadan olmaz.şimdi eğri oturup doğru onuşmak lazım sözüm meclisten dışarı bu zamana kadar hep öyle olmadı mı hakkını veren mühendisler hariç

    hep bize anltılan mühendis profili öyle değilmiydi okulu bitir yatıgın yerden para kazan

    ama artık devlet bunu istemiyor gerçek teori ve gerçek uygulama bilgsi gelişmiş mühendis istiyor.

    3- Burda kast edilen uygulama beceris yüksek mühendiste öyle tekniker gibi değil mühendis uygulması yapan mühendis
    sakın bana mühendsi sadece tasarım yapar deme iş yerlerine git ve bak deriim ben bizzat gördüm
    biliyomsun almanyada ki herealde teknolojisini tarışmayız orda bi makine mühendisi işçi tulummu gyemeden kolay kolay mühendis olamıyo bliyormusun.

    ve orda meslek liselerinde okumak öle kolay degil orda meslek liseleri daha rövaşta(meslek liseinden kast meslike eğitim veren örnek makine gibi)




    5 -Bak diyorum ya teknoloji fakültesinde hakkında bilgin yok diye demissinki teknolji fakülteleri 2 dönemini stajda geçiriyor öyle bir şey yok sadece 1dönem stajda geçiriyor 4.sınıfın 1.dönemini staj 2. dönemi tekrar okulda geçiriyor ve mezun oluyor kendini sevdirise staj yaptığı yerde işe girme olasılığı çok yüksek.


    bak demişisn ki yök sizin için ne diyor bunu araştır görürüsün yök teknolog veya teknolojist yetiştirmek isteymiyorki zaten şuan o elemanlara yani ara elemana ihtiyaç yok zaten teknikerler var.bunu ben demiyorum bizzat dekandan dinledim e yinede gitiim kendim araştırdım zaten yılardır sektördeki iş veren ne diyor bize gönderdiğiniz mühendis hiç birşey bilmiyor şikayet edip duruyorlardı onlarıda ortadan kaldırmak için teknoloji fakülteleri açıldı.

    bak dediğin ne zaman doğru olur biliyomusun herkesin karıştırdğı şey şu


    abd de bulunan teknoloji fakülerindeki ders programıyla türkiyedeki teknoloji fakültelerinin aynı değil bak ben bunu söylerken ders programlarını aç bak diyorum daha ne diyeyim abd deki durum beni ilgilendirmez şuan
    türkiyedeki teknoloji fakülteleri mühendislik dersleri veriyo ve mühendislik fakültelerinde ek olarak uygulama dersleride var fark bu.

    zaten MÜDEK i biliyosan bunun mantıklı olduğunu bilirsin mühendis olabilmen için MÜDEK in belirlediği dersleri almak zorundasın

    teknoloji fakülterlride bunları alıyor


    bu farkı anlamak önemli kardeşim ..


    hemen abd den örnek veriyosun ya kardeşim ozaman şu ygs lys sınavınıda kaldıralım o sistemde saçma bu sistemi yılardır eletirenler şimdi bizim sıralmamamız şöyle diye arkalarına saklanıyo (ben teknik liseli değilm ama onların hakının yenildiğini düşünüyorum adamlar okulda az bi teroi dersi alıyolar yetmiyo sınavı kazanabilmem için 1 hatta 2 sene dershaneye gidiyolar deminde örnek verdiğim gibi mühendislik fakülterini kazanacak kadar puan alıyolar mf4 puan türünde tercih yapıyolar onların hakını yemeyin kardeşlerim bak teknoloji fakültesi açılmadan öncede bazı teknik liseler mühendsilik fakülterini kazanıyordu sakın bana kazanamıyordu deme tanıdığım ve bildiğim kişiler var)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakkliyiz

    al işte senin hiç birşeyden haberin yok ki arkadaşım mahkemeden haberin yok bu ara karar tmmob biliyomsun mühendislik fakültesini de açılmasını istemiyor sırf mühendis fazlası olmasın ekmeğimiz çalınmasın diye mahkeme şöyle olur git araştır bide öyle gel konuş bir olayın sonucu kesin bile olsa ititraz durumunda veya açılan davada mahkeme durdurma kararı verir usul böyledir tmmob de bunu bildiği için tam lys sınavı zamanında bunu yapıyor her sne aynı olay


    2. olarakta bu mahkeme kararını bile anlamamışsın tmmobnin sitesinden okumuşusun onların kamuoyunu yanış yönlendirmesine alet oluyosun

    bikere o kararın imza yetkisiyle alakası yok anlamdan burda tercih edecek adayları yanlış yönlendiren sensin nerden duydun imza yetkisi yok diye sağdan soldan

    senin gibi kulaktan dolma bilgilerle yorum yapanlar var sende öylesin bense kaynak gösteriyorum üniversitleri ara sor diyorum git mühendislerler konuş diyorum sense

    halen kendince yorum yapıyosun


    demisisn ki puanınız mühendislik fakütesine yetseydi hangisini tercih ederdiniz bikere öyle bişey yok teknoloji ve mühendislik fakültelerini punalıını ve sıralmarına

    bak ben senin gibi öyle böyle demiyorum delil gösteriyorum hani kazanamıyomuşuz ya :)) güldürdün beni

    örenek vereyim

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Gazi üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 371,35090

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Atatürk üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 315,360

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Düzce üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 281,24333301,4431

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İÖ) Cumhuriyet üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 252,082

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Süleyman demirel üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF-309,878

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Selçuk üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 326,179

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Sakarya üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 331,26

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İÖ) Kırıkkale üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 285,28

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Karabük üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 282,46029



    Makine Mühendisliği Atatürk üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 261,38

    Makine Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ) Afyon kocatepe üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 244,7

    Makine Mühendisliği (İÖ) Atatürk üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 240,0(mtoktan bile düşük saygısızlık yapamıyorum sadece teknoloji fakülteleri öğrencilerinin zanedildiği gibi düşük puanlarla girmiyo)


    Makine Mühendisliği Gümüşhane üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi MF- 242

    Makine Mühendisliği Sakarya üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 300,223

    Makine Mühendisliği Karadeniz teknik üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF-316,78669

    Makine Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ) Sakarya üniversitesi Teknoloji Fakültesi MF- 257,31

    Makine Mühendisliği Mustafa kemal üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 258,65


    Makine Mühendisliği Erzincan üniversitesi Mühendislik Fakültesi MF- 246,70


    bunun gibi nice örnek var açın tercih rehberini bak ben yinede bu puanları beğenmiyorum 2 3 seneye dahada artacak merak etme kardeşim


    demisin ya tercih edilmez burası türkiye diye doğru bak artık teknoloji fakülteleri tercih edilmeye başlandı bile bu sene mezun verdiler ve tercih edilmeye başlandılar

    bile ya git biraz araştır ondan sonra gelde sen asıl öğrencileri yanlış yönlerndirme

    puanların bekledeğimden düşük olması yeni açıldığı için bide sizin gibi bilgisi olmayan ama kendince yorumlarını kesin bilgi gibi aktarmaya çalışanlardan dolayı









    adam akıllı yapın demişsin doğru konuş haddini aşma sana soracak değiliz ne konuşacağımızı ben orda mühendislik fakültesinde okuyan arkaşlarım demişim bir önceki yorumumda sen akkılı konusun diyosun bu kadar gerilemenizin nedeni bellii








    Şimdi kardeşim tek tek cevap vereyim.



    Öncelikle verdiğin üniversiteler farklı. Tabiki Ankara ve İstanbul'da bulunan okulların puanı diğer Anadolu illerinden fazla olacak. Sonuçta ülkenin en büyük 2 kentini Erzurum gibi yerlerle karşılaştırman yanlış. Ben aynı üniversitelerin Teknoloji ve Mühendislik fakültelerinden bahsettim.



    2) İmza yetkisi olayı. TMMOB vermemekte ısrar ediyordu. En sonunda bu konudada Fırat Üniversitesine yollanan yazı paylaşıldı ve bizde dedik ki tamam imza işi tamam. Farkındaysan o belgede yazan kararı danıştay şimdi bozdu. Yani Teknoloji fakültelerinin tanınmasını ve imza yetkisini almasını sağlayan karar. Bildiğin üzere imza yetkinin olması için Mühendis odalarına kayıt olman lazım. Bu son danıştay olayından sonra TMMOB imza yetkisi vermeyecektir. Çünkü TMMOB'um mahkum kılan karar danıştay tarafından durdurulmuştur. Bir sonraki karara kadar imza yetkiniz yok bunu söyleyeme çalışıyorum. Umarım açıklayıcı olmuştur.


    Beni suçlamışsın yanlış yönlendiriyor diye. Ben sizin kafanızda değilim. Gördüğünüz gibi ayılıp bayıldığınız YÖK bile Danıştay karşısında el mahkum. Belki imza yetkisi alacaksınız ama belkide alamayacaksınız. Ben bundan bahsediyorum. Hala bir belirsizlik var. Ben insanlara kafanız rahat olsun Teknoloji fakültelerine gidin diyemem. O vebali alamam. Millet size güvenecek gidecek sonra imza yetkisi(imza yetkisini geçtim durdurulan kararda direk mühendislik ünvanından bile bahsediyor. Yani mühendis ünvanı ile mezun olamayabilirsiniz) alamayacaksınız. Burası Türkiye. Burada kimlerin hakları yeniliyor. Kendinizi çok güçlü saymayın. Bir bakmışsınız mühendis ünvanınız bile elinizden gitmiş.



    3)Teknoloji fakülterinin durumunu çok iyi biliyorum. Teknik Eğitim fakültelerinden devişirildi. Bir ön hazırlık bile yapılmadan direk mühendis eğitimi vermeye başladı. Yıllarca teknik eğitim üzerine eğitim veren ve lab koşulları ona uygun olan fakülteyi direk mühendislik eğitimi verdirmek ve hemen başarı beklemek ne kadar doğrudur bilemiyorum.




    4)TMMOB bunu her sene yapıyor demişsin. Danıştay öyle bir kurum mu? Demekki fakültelerinizde bir sıkıntı var ve hükümetin ve yökün sonuna kadar arkanızda. Böyle bir güçlü durumda iken bile Danıştayın durdurma kararı düşündürücü. TMMOB ne ki gücü neye yetsin. Yani TMMOB oyun yaparak sizi engellemesi size ne kadar mantıklı geliyor. Arkanızda tüm güç var ve hala TMMOB böyle bir durumda istediğini alabiliyorsa fakülterinizin bir eksikliği var.





    5) Bunu daha öncede yazmıştım şimdi yine yazıyorum. Bize hep nasıl hava atıyorsunuz. Yok efendim biz uygulamalı eğitim alıyoruz ağırlıklı. 2 dönemimizi stajda geçiriyoruz. Asıl mühendis biziz diyorsunuz bize. Peki bakalım çok beğendiğiniz YÖK Teknoloji Fakülteleri hakkında ne diyor.



    "Teknoloji fakültelerinin, en yaygın olarak ABD‘de olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde mevcut olduğu, Teknoloji Fakültesi bünyesinde Mühendislik (Engineering) ve Mühendislik Teknolojisi (Engineerring Technology) bölümleri olduğu, örneğin makine mühendisliği ve makine mühendisliği teknolojisi olarak unvan aldıkları, mühendislik bölümü mezunlarının unvanı "mühendis", mühendislik teknolojisi bölümü mezunlarının unvanı "teknolojist" veya "teknolog" olduğu,MÜHENDİSLİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMLARINDA DAHA AZ MATEMATİK VE TEORİ VERİLDİĞİ, MÜHENDİSLİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMININ 4 YIL SÜREN VE LİSANS DERECESİ VEREN UYGULAMAYA VE İMALATA YÖNELİK BİR EĞİTİM OLDUĞU, MÜHENDİSLİK PROGRAMI MEZUNUNUN "TASARIM YAPAN", MÜHENDİSLİK TEKNOLOJİSİ MEZUNUNUN İSE "TASARIM UYGULAYAN" OLARAK GÖRÜLDÜĞÜ" , teknolojistin unvan, yetki ve sorumluluğunun bizim mevzuatımızda henüz mevcut olmadığı.........."





    Yazı açık. Büyük harfle yazılan yerde uygulama eğitim ağırlıklı alan kişinin teknolog olduğu tasarım yapanın ve daha fazla teori eğitimi alanın MÜHENDİS olduğu, uygulama ve imalata yönelik eğitim alanın ise TEKNOLOG olduğu açıkla belli edilmiş. Bunu diyen ben değil YÖK'tür. İsteyene link yollayabilirim. Zaten danıştay durdurma kararını sırf bu yüzden vermiş bile olabilir. Teknolog müfredatıyla mühendis olunmaz. TMMOB bunun mücadelesini veriyor.

    kardeşim benim gönlü güzel kardeşim ben soru sormadım ki cevap veresin bende senin benim dediklerime karşı sölediklerine tek tek yorum yapayım.


    1-Kardeşim sen yorumun yukarıda sen aynı üniversite diye bir şey dememişsin yani herhangi bir üniversitenin bünyesindeki mühendislik ve teknoloji fakültesi arasından hangisi seçerdiniz dememişsin ama neyse bak şimdi kendi dediğinle çelişiyorsun dediğin gibi olsaydı kazandığım yerdeki teknoloji fakültesindense başka bir yerde kazandığım mühendisilik fakültesini seçerdim öyle değil mi çünkü senin yukarıda verdiğin mesaj şu teknoloji fakültesini seçenler mühendislik fakültesine puanı yetmediği için tercih ediyor ve mühendis olmaya çalışıyor böyle bir şey yok onu demek istiyorum.Benim ve arkaşlarımın hepsinin mühendislik fakültelerinede puanları yetiyordu. o belirtiğim puanlar zaten taban puanlar yani tavan puanı ve orta puan alan öğrencileri nerelere gidebilrdi sen anlarsın.

    şunada geleyim bak ne demişim orada puanlar yinede düşük bunun nedeni de yeni açıldığı içi daha 4 sene oldu insanlar temkinli davranıyor ve kamuoyunda böyle yanlış olan bilgiler puanlarda zamanla dahada ki artamaya başladı artacaktır(bu benim düşüncem)

    bak demişim ki arkadaşa sen yinede üniversitelerin öğrenci işlerini ara ve bilgi al benim kimsenin geleceğini karartma amacım yok ben kendi düşüncemi söylüyorum ve bilgi alması için üniversiteleri aramasını söylüyorum ve mühendislerle konuşmasını öneriyorum.(gerçek bilgiler ışığında)

    2-Burada da bilgi eksikliğin var demişşisin ki odalara kayıt olamayacak bu son dava ara karar sonucunu okumusundur bu karada mühendislik fakülteleri hariç diplomlarında ünvan yazılmayacaktır deniyor bu şu değil sen mühendislik eğitimi almıyorsun ve mühendis olamıyorsun
    bu karar göre şu olcak teknoloji fakültesi mezununda örnek vereyeim "a üniversitesi teknoloji fakültesi makine mühendisliği bölümü mezunu" burda sadece ünvan tarşması var oda yökün teknoloji fakültesini oluşturuken küçük bi hatasını bulmuş tmmob hemen dava açmış zaten yer arıyor dava açmak için
    gelelim karara bu ara karar bak arkadaşım sonucun kesinliği ne olursa olsun mahkeme araştırma yapmak için ilerdei daha büyük hatalar olmasın diye usul gerieği hemen işleyişi durdur ama asıl karar en sonda açıklanır bu ara karar ama tmmob kamu oyuna öyle lanse ettiki artık teknoloji fakülteleri mühendis vermiyecek sanki davanın esas sonucumuş gibi.Bu kararda düzeltilecektir zaten.

    biz siz diye kimseyi ayırmana gerek yok kardeşim ben hiç bir yerde yökü savunmadım ama tercih yaparkende tmmob değil devletin kurumu olan yöke göre tercih yaptım ve tmmob ye değil yökün kararına bakarım tercih yaparken eşit olduğunu devlet bana söyledimi dava sonuçlanmışıydı evet ozman ben tercihimi ona göre yaparım ve yaptım zaten teknoloji fakültesinide mühendislik fakültesinide kazanıyordum teknoloji fakültesini tercih ettim.

    Altının çizerek söylüyorum ben vatandaşı olduğum develete güvenerek iş yaparım tmmob ye göre değil.


    3-Demişsin ki teknoloji fakültesini çok iyi bilmiyorum kardeş emin ol hiç birşey bilmiyorsun ben teknoloji fakültesinde okuyorum dediklerin doğru değil bunu bizzat ben görüyorum misal teknolji fakülteleriyle teknik eğitimin bir bağı yok bunu defalarca açıkladılar bende gördüm zaten teknik eğitimin öğrencilerine hangi paun türüyle tercih yaptılarına okudukları bölümdeki derslere bakarsan görürsün


    lab koşularına gelince mühendislik fakültelerinin lab oşuları neyesse teknoloji fakültelerinin lab koşuları daha fazla çünkü lab dediğin uygluma demektir.

    sana şöyle bir örnek vereyeim ben lab sınavım vardı osiloskobun çalışma prensibini anlamam gerekiyordu hocamın bana anlatagı ile video paylaşım sitelerinde
    mühendislik fakültesinin bazı videoları baktım faydalandım herşeyimiz aynı lab koşuları işleyiş herşey benimde çok işime yaradı (ileride teknoloji fakülteri videolarıda olur)

    zaten uygulam derslerinden kast edilen de bu mühendislik fakültesinden daha fazla görmemiz.

    zaten baştna beri yazıyorum teknoloji fakültesi=teori+uygualma(en az mühendislik fakültesi kadar teori)

    bak bi daha diyorum dersleri aç karşılarıtr görürsün hatta içerikilerine bka görürüsün.

    ben hiçbir zaman mühendislik fakültelerinin teorisi iyiyse bizim uygulamamız iyi demedim biz hem teori hemde uygulama dersi alıyoruz kardeşim kabulenmek istemiyosunuz anladım da gerçek bu kusura bakmayın.





    4 TMMOB fakültelerde skıntı oldugundan değil ekmeğimizi kaybedecez diye yapıyor halbuki olması gereken bu rekabeti artıracaksın ki

    gerçek mühendis ortaya çıksın ona bakarsanTMMOB mühendislik fakültesininde açılmasını istemiyor bunu biliyosundur zaten bak diyelim ki teknoloji fakülteleri kapatıldı TMMOB istediği gibi mühendisilik fakülteriinin kontenjanında azaltıldı piyasadaki mühendis ne diyecek ben işi bilsemde bilmesemde beni işe alacakla çünki

    imzam olmadan olmaz.şimdi eğri oturup doğru onuşmak lazım sözüm meclisten dışarı bu zamana kadar hep öyle olmadı mı hakkını veren mühendisler hariç

    hep bize anltılan mühendis profili öyle değilmiydi okulu bitir yatıgın yerden para kazan

    ama artık devlet bunu istemiyor gerçek teori ve gerçek uygulama bilgsi gelişmiş mühendis istiyor.

    3- Burda kast edilen uygulama beceris yüksek mühendiste öyle tekniker gibi değil mühendis uygulması yapan mühendis
    sakın bana mühendsi sadece tasarım yapar deme iş yerlerine git ve bak deriim ben bizzat gördüm
    biliyomsun almanyada ki herealde teknolojisini tarışmayız orda bi makine mühendisi işçi tulummu gyemeden kolay kolay mühendis olamıyo bliyormusun.

    ve orda meslek liselerinde okumak öle kolay degil orda meslek liseleri daha rövaşta(meslek liseinden kast meslike eğitim veren örnek makine gibi)




    5 -Bak diyorum ya teknoloji fakültesinde hakkında bilgin yok diye demissinki teknolji fakülteleri 2 dönemini stajda geçiriyor öyle bir şey yok sadece 1dönem stajda geçiriyor 4.sınıfın 1.dönemini staj 2. dönemi tekrar okulda geçiriyor ve mezun oluyor kendini sevdirise staj yaptığı yerde işe girme olasılığı çok yüksek.


    bak demişisn ki yök sizin için ne diyor bunu araştır görürüsün yök teknolog veya teknolojist yetiştirmek isteymiyorki zaten şuan o elemanlara yani ara elemana ihtiyaç yok zaten teknikerler var.bunu ben demiyorum bizzat dekandan dinledim e yinede gitiim kendim araştırdım zaten yılardır sektördeki iş veren ne diyor bize gönderdiğiniz mühendis hiç birşey bilmiyor şikayet edip duruyorlardı onlarıda ortadan kaldırmak için teknoloji fakülteleri açıldı.

    bak dediğin ne zaman doğru olur biliyomusun herkesin karıştırdğı şey şu


    abd de bulunan teknoloji fakülerindeki ders programıyla türkiyedeki teknoloji fakültelerinin aynı değil bak ben bunu söylerken ders programlarını aç bak diyorum daha ne diyeyim abd deki durum beni ilgilendirmez şuan
    türkiyedeki teknoloji fakülteleri mühendislik dersleri veriyo ve mühendislik fakültelerinde ek olarak uygulama dersleride var fark bu.

    zaten MÜDEK i biliyosan bunun mantıklı olduğunu bilirsin mühendis olabilmen için MÜDEK in belirlediği dersleri almak zorundasın

    teknoloji fakülterlride bunları alıyor


    bu farkı anlamak önemli kardeşim ..


    hemen abd den örnek veriyosun ya kardeşim ozaman şu ygs lys sınavınıda kaldıralım o sistemde saçma bu sistemi yılardır eletirenler şimdi bizim sıralmamamız şöyle diye arkalarına saklanıyo (ben teknik liseli değilm ama onların hakının yenildiğini düşünüyorum adamlar okulda az bi teroi dersi alıyolar yetmiyo sınavı kazanabilmek için 1 hatta 2 sene dershaneye gidiyolar deminde örnek verdiğim gibi mühendislik fakülterini kazanacak kadar puan alıyolar mf4 puan türünde tercih yapıyolar onların hakını yemeyin kardeşim bak teknoloji fakültesi açılmadan öncede bazı teknik liseler mühendsilik fakülterini kazanıyordu sakın bana kazanamıyordu deme tanıdığım ve bildiğim kişiler var)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkliyiz -- 19 Haziran 2014; 21:04:42 >




  • SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANI
    PROF. DR. MEHMET SARIBIYIK
    GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ...

    TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ

    Teknoloji Fakülteleri Yüksek Öğretim Kurumu önerisi ile üniversitelerin sanayi ile işbirliğini arttırmak, uygulama yönü kuvvetli mühendisler yetiştirmek amacıyla, 13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Türkiye’de Teknoloji Fakültesi bünyesinde YÖK mevzuatına uygun olarak Mühendislik (engineering) bölümleri kurulmuştur. Teknoloji Fakültelerinin de teknolog yetiştirmek için kurulma durumu söz konusu değildir. Ayrıca Teknik Eğitim Fakülteleri Teknoloji Fakültelerine dönüştürülmemiştir.

    Teknoloji Fakültesi’nin kurulmasından itibaren mezunlarının alacakları unvan ile ilgili herhangi bir belirsizlik bulunmamaktadır. Mühendislik Eğitimi veren Teknoloji Fakültesi’nden mezun öğrencilerin aşağıda yazılı olan ülkemiz kanun ve yönetmeliklerine göre mühendis unvanı taşıyacakları ifade edilmiştir;

    “3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun (Resmi Gazete ile neşir ve ilanı: 28/VI 1938-Sayı: 3945) No.3458 Kabul tarihi 17-VI-1938 (28 Haziran 2000 tarihinde yayınlanan 601 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilmiştir.) mimar ve mühendislerin çalışma esaslarını düzenlemektedir. Buna göre;

    Madde 1 - Türkiye Cumhuriyeti hudutları dahilinde mühendislik ve mimarlık unvan ve salahiyeti ile sanat icra etmek isteyenlerin aşağıda yazılı vesikalardan birini haiz olmaları şarttır:

    a) Mühendislik veya mimarlık tahsilini gösteren Türk yüksek mekteblerinden verilen diplomalar;

    b) Programlarının yüksek mühendis veya mimar mektebleri programlarına muadil olduğu kabul edilen bir ecnebi yüksek mühendis veya yüksek mimar mektebinden diploma almış olanlara usulüne tevfikan verilecek ruhsatnameler”

    c) Türk Teknik Okulu mühendis kısmı ile programlarının buna muadil olduğu kabul edilen memleket dahilindeki diğer mühendis veya mimar mekteplerinden verilen diplomalar;

    d) Programlarının Türk Teknik Okulu Mühendis kısmı programlarına muadil olduğu kabul olunan bir ecnebi mühendis veya mimar mektebinden diploma almış olanlara usulüne tevfikan verilecek ruhsatnameler.

    YÖK tarafından ilgili birimlere gönderilen yazı, Mühendisler ve Mimarlar Odasının kamuoyunda sebep olduğu bilgi karmaşasını ortadan kaldırmak ve Teknoloji Fakültesi öğrencileri ve ailelerini de bilgilendirmek üzere ve aynı üniversite içerisinde bulunan farklı fakültelerden mezun olacakların alacakları unvan hususunda, “2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 43/b maddesi uyarınca, Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan aynı isimli mühendislik programlarının birbirleriyle eşdeğer olduğuna, Teknoloji Fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların da ilgili dalın mühendisi unvanını kullanacağı” hususunda bir bilgilendirme içermektedir.

    Teknoloji Fakülteleri, bünyelerinde mühendislik bölümleri ile kurulmuş yeni fakültelerdir. Bu bölümler; endüstri ve iş dünyası ile yapılan toplantılar ve görüşmelerden çıkan sonuçlar, uluslararası mühendislik meslek standartları, Avrupa Birliği Yeterlilikler Çerçevesi göz önünde bulundurularak, mühendislik programı ölçütlerini taşıyan mühendislik bölümleridir. Avrupa Birliği Yeterlilikler Çerçevesi ve Türk Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesinde bulunan sekiz seviyedeki yeterlilik (qualification), öğrenme kazanımları (learning outcomes) cinsinden ifade edilir. Yeterlilik (qualification); bilgi (knowledge), beceri (skill) ve yetkinlik (competence) toplamından ibarettir. Teknoloji Fakültesi programları, mezunlarının mühendislik yeterliliğinin beceri bileşeni bakımından mühendislik için gerekli minimum düzeyin üzerinde bir beceri kazanımı sağlamaktadır.

    Teknoloji Fakülteleri; müfredat, öğretim kadrosu ve giriş koşulları vb. ölçüleri bakımından mühendislik müfredatlarının uygulandığı, 240 Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ile mezun veren 4 yıllık eğitim-öğretim kurumlarıdır. Bu fakülteler, sektörün ihtiyaç duyduğu uygulama becerisi yüksek ve iş hayatını / üretim süreçlerini tanıyan mühendisleri sektörler birlikte yetiştirmek üzere kurulmuştur. Bu çerçevede, Teknoloji Fakülteleri kurulurken Ulusal ve Uluslararası Mühendislik Akreditasyon Kurumlarının kriterlerine uygun olarak yapılandırılmıştır.

    Mühendislik alanında uluslararası akreditasyon kuruluşları olarak ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology-http://www.abet.org/) ve ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education -http://www.enaee.eu/) sıralanabilir. Ülkemizde Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) her iki kuruluşa da üyedir ve mühendislik programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınmaktadır (http://www.mudek.org.tr/). ABET, ENAEE veya MÜDEK’e göre bir mühendislik programının Ders Planı aşağıdaki kriterlere uygun olmalıdır (http://www.abet.org/eac-criteria-2014-2015/):

    1- En az 60 AKTS tutarında matematik ve temel bilim dersleri (%25),

    2- En az 90 AKTS kredisi tutarında temel mühendislik bilimleri dersleri (%37,5),

    3- Eğitim programının teknik içeriğini bütünleyen, proje yönetimi ve işletme konularına da aşinalık sağlayacak şekilde, program amaçları doğrultusunda genel eğitim dersleri ve

    4- Öğrenciler, önceki derslerde edindikleri bilgi ve becerileri kullanacakları, mühendislik standartlarını ve gerçekçi koşulları/kısıtları (ekonomi, çevre sorunları, sürdürülebilirlik, üretilebilirlik, etik, sağlık, güvenlik, sosyal ve politik sorunlar gibi) içerecek bir ana tasarım deneyimiyle mühendislik uygulamasına hazır hale getirilmelidir.

    Mühendislik eğitimi veren fakültelerin ders planları incelendiğinde Teknoloji Fakültesi bünyesinde yer alan mühendislik programlarında diğer fakülteler gibi yukarıda belirtilen kriterlere uygun olduğu görülmektedir.

    Sonuç olarak; Teknoloji Fakültesi bölümleri müfredatları 8 yarıyıllık, ulusal ve uluslararası akreditasyonlu (ABET ve MÜDEK) mühendislik eğitimine uygun olarak ve 240 AKTS kredilik dersler ile yapılandırılmış ve ders planları mezunlara uygulama becerisi kazandıracak şekilde düzenlenmiştir.

    2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 21.maddesine aykırı bir durum bulunmamaktadır. Çünkü anılan yasa hükmü ile

    “BİR FAKÜLTE YA DA YÜKSEKOKULDA, AYNI VEYA BENZER NİTELİKTE EĞİTİM-ÖĞRETİM YAPAN BİRDEN FAZLA BÖLÜM BULUNAMAYACAĞI”

    ifade edilmektedir. Yasa’nın bu amir hükmü, ile aynı fakülte ya da yüksekokul bünyesinde, aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölümün bulunması yasaklanmıştır.

    DOLAYISI İLE FARKLI FAKÜLTELER OLAN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BÜNYESİNDE AÇILMIŞ OLAN AYNI İKİ BÖLÜMÜN OLMASI KANUNA AYKIRI DEĞİLDİR.

    Bu konuyu iddialarına dayanak yapmak için zorlama bir yorumla çarpıtmakta ve bir fakülte bünyesinde aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölüm bulunmasının yaratacağı sakıncaları, aynı üniversitede farklı fakülteler bünyesinde kurulacak aynı ad altındaki bölümlere de teşmil etmektedir. İlgili Yasanın 21.maddesi hükmü gayet açıktır. Davacının belirttiği şekilde bir yasak olsaydı yukarıda örneklerle izah edilen üniversitelerin bünyesinde aynı bölümlerin bulunduğu farklı fakültelerin kurulması da mümkün olamayacaktı. Ayrıca herkes tarafından bilindiği gibi benzeri durum tüm üniversitelerin Meslek Yüksekokulları için de geçerlidir. Aynı üniversiteye bağlı birçok meslek yüksekokulunda aynı bölümler bulunmaktadır. Davacının iddia ettiği durum söz konusu olsaydı aynı üniversite bünyesinde kurulan meslek yüksekokullarında benzer programların açılması mümkün olmazdı.

    ****ÖZELLİKLE VURGULANAN “… aynı üniversitede iki mühendislik fakültesi kurulamayacağı” iddia ederken aşağıdaki örnekleri görmemezlikten gelmektedir. Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde Makine ve Metalurji-Malzeme Mühendisliği Bölümleri olduğu gibi aynı üniversitenin Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi bünyesinde de Makine ve Metalurji-Malzeme Mühendisliği Bölümleri bulunmaktadır. Selçuk Üniversitesi bünyesinde yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi bünyesinde İşletme Bölümleri bulunmaktadır. Yine Balıkesir Üniversitesinde, iki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) bünyesinde İşletme, İktisat ve Maliye Bölümleri yer almaktadır.***

    MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNİN VERİLECEĞİ KURUMLAR SADECE MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ OLMAYIP:
    Mühendislik fakültesi adıyla verilme zorunluluğu da yoktur. Teknoloji Fakülteleri mühendis eğitimi veren ve mühendis yetiştiren bir çok fakülteden biridir. Şöyleki; bir çok üniversitede yer alan fakültelerde mühendislik eğitimi verilmekte ve başarıyla eğitim-öğretimlerini tamamlayanlar mühendis unvanını alarak mezun olmaktadırlar. Ziraat Fakülteleri, Kimya-Metalurji Fakülteleri, Orman Fakülteleri, Tarımsal Teknoloji ve Gıda Bilimleri Fakülteleri, Denizcilik Fakülteleri, Fen Fakülteleri, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakülteleri, Yer Bilimleri Fakülteleri, Doğa Bilimleri Fakülteleri, Mühendislik Fakültelerinde olduğu gibi mühendis yetiştiren diğer fakülteler arasında yer almaktadır.

    SOMUT ÖRNEKLER VERİLDİĞİNDE:
    Bu durum daha da netlik kazanmaktadır. Örneğin, İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesinde Bilgisayar Mühendisliği, İşletme Fakültesi altında İşletme Mühendisliği ve Kimya-Metalurji Fakültesi altında Gıda Mühendisliği Eğitimi verilmektedir ve mezunları da mühendis unvanını almaktadırlar.

    Benzer şekilde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Tarımsal Teknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültesinde Gıda Mühendisliği; Selçuk, Mustafa Kemal, Namık Kemal, Uludağ, Ordu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversiteleri bünyesinde yer alan Ziraat Fakültelerinde Gıda Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği vb. mühendislik bölümleri; Atatürk Üniversitesi Oltu Yer Bilimleri Fakültesinde Harita, Jeofizik, Jeoloji, Petrol ve Doğalgaz Mühendislikleri; Artvin, Süleyman Demirel, Karadeniz Teknik, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversiteleri bünyesinde yer alan Orman Fakültelerinde Orman İşletme ve Orman Mühendisliği Bölümleri, İTÜ, Mersin ve Dokuz Eylül Üniversiteleri bünyesinde yer alan Denizcilik Fakültelerinde Deniz Ulaştırma İşletme ve Gemi Makine İşletme Mühendisliği bölümleri, İTÜ ve Sakarya Üniversitesi’nde yer alan Bilgisayar ve Bilişim Fakültelerinde Bilgisayar Mühendisliği gibi mühendis yetiştiren ve mühendis unvanı veren örneği çok daha arttırılabilecek fakülteler ve bölümler bulunmaktadır.

    Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK
    Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı

    Teknoloji Fakültesi / Mühendisler Topluluğufacebook
    Teknoloji Fakültesi / Mühendisler Topluluğu
    https://www.facebook.com/pages/Teknoloji-Fak%C3%BCltesi-M%C3%BChendisler-Toplulu%C4%9Fu/392752064137675



    merek edenler burdan doğru bilgilere ulaşbilirler .

    özeliklede açıklamadaki ABET ve akts olan yere dikkat edeilim artık teknoloji fakültleri mühendislik eğitimi almıyor yalalnınada bir son getirelim.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.